Master Yoda 2171 #676 Napisano 30 Sierpnia 2016 Dziś niedzielnie Z racji nicku, powinna byc moja 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #677 Napisano 30 Sierpnia 2016 Czy to aby na pewno krabik? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Montepulciano 14 #678 Napisano 30 Sierpnia 2016 hmm... wydaje mi się że wyrażenie "krab" jest wyrażeniem potocznym, dotyczącym zegarków które mają długie uszy i lepiej wyglądają na specjalnych paskach niż na tradycyjnych. Ja w każdym razie w takim znaczeniu stosuje tego określenia i patrząc na praktykę na forum i portalach aukcyjnych to jest to prawidłowe użycie. Czy się mylę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #679 Napisano 30 Sierpnia 2016 Koperty typu KRAB maja charakterystyczne uszka https://www.google.pl/search?q=koperta+typu+krab&espv=2&biw=1440&bih=775&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiRlobt3-nOAhXhPZoKHfpaAr4QsAQIGwAle każdy może nazywać swój zegarek jak chce krabik, ponczuś, pimpcia pumpcia i dziubutek ma się podobać i tak chyba jest ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #680 Napisano 30 Sierpnia 2016 Właśnie tego typu koperty miałem na myśli, ale zegarek sam w sobie bardzo ładny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #681 Napisano 30 Sierpnia 2016 ...jeśli tamto określenie dotyczyło mojej "pimpci" to jednak nie jest to krab w prawidłowym nazewnictwie kształtu kopert. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Montepulciano 14 #682 Napisano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie będę się specjalnie sprzeczał, nawet przejrzałem sobie teraz słowniki pojęć zegarmistrzowskich jakie znalazłem w sieci i nie było tam terminu "krab". Klasyczny krab, w potocznym rozumieniu to wiadomo wygląda jak kirowski, natomiast w przypadku niekirowskich sprawa już nie jest tak oczywista. W każdym razie ten Edalco uszy ma wyjątkowo długie, jak się go postawi tarczą do góry to stoi sobie na uszach, i myślę że zewzględu na te charakterystyczne uszy nie będzie nadużyciem jeśli stwierdzę że to krab . a ci co to przeczytają zrozumieją z pewnością moją wypowiedź. Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez Montepulciano 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Maras 68 #683 Napisano 31 Sierpnia 2016 od rana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Montepulciano 14 #684 Napisano 31 Sierpnia 2016 to się nazywa zboczenie hobbistyczne. Zacząłem się dziwić tej tarczy i krojowi cyfr, że takie dziwne jak na Longines'a, i po dłuższej chwili przeczytałem po raz drugi nazwę tego zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Maras 68 #685 Napisano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) zegarek wojskowy ze stajni Enicara http://www.enicarcollectors.net/enicarE2.htm Edytowane 1 Września 2016 przez Maras 68 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Montepulciano 14 #686 Napisano 31 Sierpnia 2016 a dziś odebrałem, pięknego Titusa (więc skoro odebrałem to łaże w nim cały dzień ) również debiut w moich zbiorach, co nie jest dziwne gdyż w sumie dość rzadko można go w Polsce spotkać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Maras 68 #687 Napisano 1 Września 2016 ładna sztuka, faktycznie rzadko spotykany graty! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #688 Napisano 1 Września 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #689 Napisano 1 Września 2016 _Kwiatek_zacny zestaw. ........zdjęcie stare. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #690 Napisano 3 Września 2016 TV 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #691 Napisano 4 Września 2016 A taki dziś wdziałem... 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #692 Napisano 4 Września 2016 Już kiedyś o tym pisałem, ten pasek jest niesamowity. Pasuje klimatem do tamtych lat i dodaje uroku Delbanie, nota bene bardzo ładnej. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #693 Napisano 4 Września 2016 Dzięki Też mi się bardzo podoba 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #694 Napisano 6 Września 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 287 #695 Napisano 7 Września 2016 Piękny zegarek. Tylko pasek można by mu troszkę lepszy zafundować do pełni szczęścia. Cudo 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #696 Napisano 7 Września 2016 Ale przecież ta Omega ma super pasior hand made... A ja wczoraj i dziś tak: 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #697 Napisano 8 Września 2016 Właśnie zszedł z taśmy produkcyjnej...Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #698 Napisano 8 Września 2016 Ten drugi fajniejszy! Widzę, ze na breitlingi Cię naszło! Ciekawe czy bedą kiedyś bardziej doceniane jak vintage omegi chrono lub rolexy! Bo jak narazie można je w miarę tanio kupic! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #699 Napisano 9 Września 2016 Właśnie zszedł z taśmy produkcyjnej... Pozdrawiam, Świetny, Pan Zbyszek zrobił dobrą robotę. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sig 0 #700 Napisano 9 Września 2016 Dziś ten... wczoraj była inna delbanka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach