Edmund Exley 6067 #701 Napisano 25 Grudnia 2023 Nawet do nas zawitało coś z serii: Fajnie pomyślany, solidny. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #702 Napisano 26 Grudnia 2023 Zwiedzamy Egipt 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #703 Napisano 14 Stycznia 2024 Czy ktoś wie, czy jak lego zaprzestaje produkcji jakiegoś zestawu, to potem wznawia go kiedyś? Parę mnie minęło i liczę że znowu będą dostępne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #704 Napisano 14 Stycznia 2024 Czy ktoś wie, czy jak lego zaprzestaje produkcji jakiegoś zestawu, to potem wznawia go kiedyś? Parę mnie minęło i liczę że znowu będą dostępne. Nie wznawiaja. Robia po jakims czasie cos podobnego, ale od nowa (patrz np rozne modele At-At, albo Gwiazdy Śmierci), ale jako takich reedycji bym się nie spodziewał. Jeden zestaw tylko pamiętam, że po latach ukazał się w niezmienionej konstrukcji, ale w innym opakowaniu i pod innym numerem. Był to 6278 z serii Piratów z 1994r, ktory w 2001r ukazał się pod numerem 6292. Innych przykladow sobie nie przypominam (przynajmniej z mojej strefy zainteresowan). Raczej wszystko co bylo jest dostepne w necie do kupienia, tylko ceny juz wtedy wyzsze (jak z Rolexem, przestaną produkowac to cena w gore ). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62954 #705 Napisano 14 Stycznia 2024 (edytowane) 33 minuty temu, Osy123 napisał(-a): Nie wznawiaja. Robia po jakims czasie cos podobnego, ale od nowa (patrz np rozne modele At-At, albo Gwiazdy Śmierci), ale jako takich reedycji bym się nie spodziewał. Jeden zestaw tylko pamiętam, że po latach ukazał się w niezmienionej konstrukcji, ale w innym opakowaniu i pod innym numerem. Był to 6278 z serii Piratów z 1994r, ktory w 2001r ukazał się pod numerem 6292. Innych przykladow sobie nie przypominam (przynajmniej z mojej strefy zainteresowan). Raczej wszystko co bylo jest dostepne w necie do kupienia, tylko ceny juz wtedy wyzsze (jak z Rolexem, przestaną produkowac to cena w gore ). Tu dam stronę co przestają produkować: https://faniklockow.pl/2023/11/04/lego-potwierdza-wycofanie-tych-zestawow-to-juz-ostatnia-szansa-na-zakup/ Edytowane 14 Stycznia 2024 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #706 Napisano 14 Stycznia 2024 No właśnie te ceny.... Chełm szturmowca chciałem kupić sobie kiedyś i dziś cena x3. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62954 #707 Napisano 14 Stycznia 2024 Godzinę temu, mandaryn44 napisał(-a): No właśnie te ceny.... Chełm szturmowca chciałem kupić sobie kiedyś i dziś cena x3. Niektórzy kupują na zarobek, bo ceny będą rosły na nie oferowane zestawy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GREGG 31 #708 Napisano 14 Stycznia 2024 5 godzin temu, Osy123 napisał(-a): Nie wznawiaja. Robia po jakims czasie cos podobnego, ale od nowa (patrz np rozne modele At-At, albo Gwiazdy Śmierci), ale jako takich reedycji bym się nie spodziewał. Jeden zestaw tylko pamiętam, że po latach ukazał się w niezmienionej konstrukcji, ale w innym opakowaniu i pod innym numerem. Był to 6278 z serii Piratów z 1994r, ktory w 2001r ukazał się pod numerem 6292. Innych przykladow sobie nie przypominam (przynajmniej z mojej strefy zainteresowan). Raczej wszystko co bylo jest dostepne w necie do kupienia, tylko ceny juz wtedy wyzsze (jak z Rolexem, przestaną produkowac to cena w gore ). Saturn V był wycofany i potem wrócił pod innym numerem Ale to jeden z tych wyjątkowych przypadków, reedycji zasadniczo nigdy nie ma 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62954 #709 Napisano 14 Stycznia 2024 (edytowane) Coś tam się buduję 😁😁😁 Edytowane 14 Stycznia 2024 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62954 #710 Napisano 17 Stycznia 2024 Dołączył do kolegi 🤗🤗🤗 I z kolegą 😁😁😁 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6067 #711 Napisano 28 Stycznia 2024 (edytowane) W apogeum mojej LEGO-manii godzinami gapiłem się na strony książeczek, na których były zestawy z Lodowej Planety. Marzyłem zwłaszcza oczywiście o modelu nr 6973: Podobała mi się całość, ale najbardziej to, że można było odłączać moduły i mieć niewielki, szybki statek pościgowy. Sam miałem tylko dwa małe zestawy z tej serii, ale teraz mamy tyle białych i niebieskich klocków, że... postanowiłem sobie szybko wrócić do jednego z dziecięcych marzeń. Mógłbym zbudować coś naprawdę ekstra, ale tym razem liczył się dla mnie bardziej sam klimat. Oczywiście, klasyczne ludziki też mam. Myślę, że w latach 90. mój projekt miałby szansę na niezłe powodzenie Edytowane 28 Stycznia 2024 przez Edmund Exley 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #712 Napisano 28 Stycznia 2024 Wygrzebałem zestaw z dzieciństwa mył ktoś Lego w zmywarce ??? 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 56061 #713 Napisano 1 Lutego 2024 W dniu 28.01.2024 o 18:44, Szyszkops napisał(-a): mył ktoś Lego w zmywarce Kolega w pralce, w woreczkach do prania staników, temp najniższa, program delikatne, nie wiem czy/jaki płyn do prania stosuje... (Post całkiem poważny - z ciekawości zapytałem...) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #714 Napisano 2 Lutego 2024 Kolega w pralce, w woreczkach do prania staników, temp najniższa, program delikatne, nie wiem czy/jaki płyn do prania stosuje... (Post całkiem poważny - z ciekawości zapytałem...)W pralce to mam wrażenie, że mogą się poobijać - w zmywarce sobie leżą pod prysznicem tylko - problem tylko taki, że właśnie też czytałem, że poniżej 40 stopni, a nie mam w zmywarce programów z temperaturą rozpisanych… może w instrukcji poszukam… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 295 #715 Napisano 15 Lutego 2024 a pospamuję sobie taka ogólna fotka. To żółto-szare koło pirackiej łajby, to wyspa w trakcie powstawania, ale totalnie straciłem wenę 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2589 #716 Napisano 17 Lutego 2024 Moja małżonka zazdrościła naszemu synowi tony Lego, więc zagościł u nas walentynkowy "krzak". 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5308 #717 Napisano 17 Lutego 2024 a u nas oprócz orchidei jest też i taki okaz a po mieszkaniu rozpierzchły się jeszcze małe roślinki - jedna z ostatnich nowości 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6067 #718 Napisano 18 Lutego 2024 Efekt mojej weekendowej zabawy - u nas bowiem wciąż na topie są statki kosmiczne. Im szybsze i lepiej uzbrojone, tym lepiej: Kolory inspirowane koszulkami Phoenix Suns "The Valley". Widok z góry: Po raz pierwszy zrobiłem takie płozy - są bardzo stabilne w czasie zabawy: No i eko-silniczek 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 295 #719 Napisano 22 Marca 2024 W dniu 25.12.2023 o 20:24, Edmund Exley napisał(-a): Nawet do nas zawitało coś z serii: Fajnie pomyślany, solidny. Czy ten R2 D2 ma nadruk z obu stron ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6067 #720 Napisano 22 Marca 2024 (edytowane) 6 godzin temu, -mrovka- napisał(-a): Czy ten R2 D2 ma nadruk z obu stron ? Tak: Przy okazji - przez tydzień coś tam składałem w czasie naszych zabaw, wyszło coś pomiędzy Kenworthem, Mackiem a Marmonem Edytowane 22 Marca 2024 przez Edmund Exley 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18597 #721 Napisano 25 Marca 2024 (edytowane) Fajny zestaw. Za 8 dyszek bardzo fajny, a jak ktoś ogląda trochę F1 to super Nowy Merol z Lego Technic musi być już za***isty. Edytowane 25 Marca 2024 przez Krygo 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5308 #722 Napisano 26 Marca 2024 Speed champions to jedna z lepszych kolekcji Lego. I choć nie każde auto da się sensownie w tej skali zbudować, to różne ciekawostki konstrukcyjne, niestandardowo użyte elementy to drugie imię tej linii kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62954 #723 Napisano 2 Maja 2024 Coś tu cicho . Dziś byliśmy w sklepie LEGO było oblężenie, młody sobie upatrzył takie coś 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6067 #724 Napisano 1 Czerwca 2024 W ramach rozwijania projektu - trochę więcej koloru, bo jednolity truck jest zbyt nudny, a także krótsza, ale bardziej proporcjonalna część sypialna. No i naczepa na szybko: 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #725 Napisano 1 Września 2024 Przy okazji wizyt u dziadków budujemy z synem stare zestawy 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach