łowca 337 #651 Napisano 18 Maja 2023 9 godzin temu, Abonic napisał(-a): o WOW! Nie sądziłem, że jeszcze to kiedyś zobaczę Pamiętam, jak trzydzieści kilka lat temu zgubiłem instrukcję do tego zestawu i próbowałem go złożyć z pamięci Ależ to było wtedy niesamowite ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 200 #652 Napisano 19 Maja 2023 10 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a): Chyba to było jeszcze dekadę wcześniej? Racja - moja pomyłka - starym już - pod koniec lat 80 - Dzięki Edmund 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46078 #653 Napisano 4 Czerwca 2023 Dzień dziecka był... Duplo, Friends, czy małą wywrotkę technic pominę (choć dzieciom się podobają), bo to nie one zrobiły na mnie wrażenie tylko... Indiana Jones 😁. Świetny zestaw. Strzelające działka na skrzydłach samolotu bomba! 2 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5308 #654 Napisano 4 Czerwca 2023 Ja po dodaniu kolejnej dioramy ze SW teraz się biorę za Indiego 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 295 #655 Napisano 18 Czerwca 2023 W dniu 4.06.2023 o 20:29, Nocny duch napisał(-a): Ja po dodaniu kolejnej dioramy ze SW teraz się biorę za Indiego 😁 A którą dioramę dodałeś ? Któraś z tych najnowszych ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5308 #656 Napisano 19 Czerwca 2023 10 godzin temu, -mrovka- napisał(-a): A którą dioramę dodałeś ? Któraś z tych najnowszych ? Tak - salę tronową. Bardzo fajny projekt. w mojej wersji to Luke mówi „Goooood…” na zdjęciu półka „filmowa” 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 295 #657 Napisano 20 Czerwca 2023 W dniu 4.06.2023 o 20:29, Nocny duch napisał(-a): Ja po dodaniu kolejnej dioramy ze SW teraz się biorę za Indiego 😁 @Nocny duch dobry wybór - bo chyba jest najlepsza z nich wszystkich. Też mi się podoba. Ta i zgniatarka śmieci. Ja pracuje na planetą Tatooine tzn robię kilka domków podobnych do tych na Toatooine. Choć bardziej - przez brak klocków - muszę trzymać się wyobraźni.. Kończę Tatooine i SW odkładam na bok, z powodu ograniczonego miejsca..Mam Jeszcze 1,2 metra wolnej przestrzeni, ale to jest zarezerwowane na Barracuda Bay 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #658 Napisano 20 Czerwca 2023 Barracuda jest świetna! Mój ulubiony zestaw. Początkiem lipca będzie wchodził jeszcze kolejny kultowy zestaw w nowym wydaniu wpisujacy sie w klimat piratów, który bardzo mocno kojarzy mi sie z dzieciństwem. Wyglada dobrze i mysle ze bedzie dobrym uzupelnieniem Barracudy. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5308 #659 Napisano 20 Czerwca 2023 2 godziny temu, -mrovka- napisał(-a): @Nocny duch dobry wybór - bo chyba jest najlepsza z nich wszystkich. Też mi się podoba. Ta i zgniatarka śmieci. No właśnie tak kombinuję, że zgniatarka w środek byłaby idealna Pokaż Twoje Tatooine A ta forteca od kilku dni spokoju mi nie daje. Choć cena… no spora jest, oj spora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 295 #660 Napisano 20 Czerwca 2023 @Osy123 super jest to Eldorado, ale jakoś nie rzuciło mnie na kolana...chociaż, Barracuda też mnie nie rzuciła na kolana w pierwszym momencie. Wszystko się zmieniło jak miałem pudełko w rękach..także z Eldorado może być tak samo. No i ostatecznie, jak go sobie sprawie, to już nie będę miał miejsca na wyspę piracką, którą chce zbudować jako tło uzupełniające do Barracudy. A statek piracki, wyspa piracka i Eldorado na pewno się nie zmieszczą. Z drugiej strony, w październiku ma pojawić się nowa odsłona UCS Venator z serii SW. Czekam na jakieś pierwsze zdjęcie, bo to Eldorado i Venator, to są/były dwa moje króliczki w tym roku Na oba zestawy nie wyskrobie pieniążków - także ostateczna decyzja zapadnie w październiku, po premierze Venatora. Na jeden z nich na pewno będzie okazja, bo mam imieniny Także jest przykrywka dla połowicy hehe. 8 godzin temu, Nocny duch napisał(-a): Pokaż Twoje Tatooine W sumie to nie ma się czym chwalić. Bo połowa ekspozycji to jest Mos Eisley 75290. Choć odrobinę stuningowana.. no i przerobiona sala tronowa Fett'y 75326 oraz Kenobi Hut 75270 - choć jego to dopiero przeróbka czeka w łikend. A prezentuje się to tak Tutaj przerobiona sala tronowa 75326 i Kenobi Hut 75270 na dwu piętrowy budynek. Na razie to jest prototyp. W łikend będę robił z tego bardziej zgraną bryłę. Jak się uda zrealizować plan, to się pochwalę. Tak wyglądał ten budynek jako wolno stojący...zanim dokupiłem sobie Kenobi Hut Ogólnie dzisiaj w pracy wpadłem na pomysł, by zrobić dwu piętrowy budyneczek, gdzie Kenobi Hut wraz z tą kopułą, bedzie robił za drugie piętro i przykleje go do tych łuków. Zrobi się wizualnie większy model i będzie bardziej przejrzyście A to jest wieża z wolną energią Wybudowałem to w ostatni łikend. Sama wieża będzie jeszcze poszerzana i mam zamiar dodać jeszcze jakieś 'urządzenia' które będą wychodziły poza jej obrys. Sam budyneczek zostanie taki, jak na zdjęciu.....Te szare kable/przewody na fotce nie trzymają pionu i poziomu, ale wszystko już jest wypoziomowane i wypionowane 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62996 #661 Napisano 20 Czerwca 2023 2 godziny temu, -mrovka- napisał(-a): @Osy123 super jest to Eldorado, ale jakoś nie rzuciło mnie na kolana...chociaż, Barracuda też mnie nie rzuciła na kolana w pierwszym momencie. Wszystko się zmieniło jak miałem pudełko w rękach..także z Eldorado może być tak samo. No i ostatecznie, jak go sobie sprawie, to już nie będę miał miejsca na wyspę piracką, którą chce zbudować jako tło uzupełniające do Barracudy. A statek piracki, wyspa piracka i Eldorado na pewno się nie zmieszczą. Z drugiej strony, w październiku ma pojawić się nowa odsłona UCS Venator z serii SW. Czekam na jakieś pierwsze zdjęcie, bo to Eldorado i Venator, to są/były dwa moje króliczki w tym roku Na oba zestawy nie wyskrobie pieniążków - także ostateczna decyzja zapadnie w październiku, po premierze Venatora. Na jeden z nich na pewno będzie okazja, bo mam imieniny Także jest przykrywka dla połowicy hehe. W sumie to nie ma się czym chwalić. Bo połowa ekspozycji to jest Mos Eisley 75290. Choć odrobinę stuningowana.. no i przerobiona sala tronowa Fett'y 75326 oraz Kenobi Hut 75270 - choć jego to dopiero przeróbka czeka w łikend. A prezentuje się to tak Tutaj przerobiona sala tronowa 75326 i Kenobi Hut 75270 na dwu piętrowy budynek. Na razie to jest prototyp. W łikend będę robił z tego bardziej zgraną bryłę. Jak się uda zrealizować plan, to się pochwalę. Tak wyglądał ten budynek jako wolno stojący...zanim dokupiłem sobie Kenobi Hut Ogólnie dzisiaj w pracy wpadłem na pomysł, by zrobić dwu piętrowy budyneczek, gdzie Kenobi Hut wraz z tą kopułą, bedzie robił za drugie piętro i przykleje go do tych łuków. Zrobi się wizualnie większy model i będzie bardziej przejrzyście A to jest wieża z wolną energią Wybudowałem to w ostatni łikend. Sama wieża będzie jeszcze poszerzana i mam zamiar dodać jeszcze jakieś 'urządzenia' które będą wychodziły poza jej obrys. Sam budyneczek zostanie taki, jak na zdjęciu.....Te szare kable/przewody na fotce nie trzymają pionu i poziomu, ale wszystko już jest wypoziomowane i wypionowane Podoba się 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46078 #662 Napisano 9 Lipca 2023 Dziś powrót do przeszłości. Ponownie złożone trzy małe zestawy z dzieciństwa, jeszcze z Pewexu... W takich momentach człowiek uświadamia sobie ile to lat minęło, czasy analogowe, kamerzysta ma kasetę... Swoją drogą udane były dawne zestawy - terenówka ma świetne zawieszenie ze sprężynami, teraz już takich nie robią. 8 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46078 #663 Napisano 11 Lipca 2023 Zabawy ciąg dalszy. Lotniskowy wóz strażacki z dawnych lat z iju, iju, czyli efektami światło i dźwięk 😁 Kiedyś to był niezły bajer... Dostał nową baterię i wszystko działa perfekcyjnie (lampki mogą migać naprzemiennie lub świecić w trybie ciągłym, dźwięk można wyłączyć). Współczesny zestaw - farma. Prosty, ale całkiem fajny. Czochradło dla bydła wymiata :). Odchody zwierząt dodają realizmu... I miks starego z nowym na dawnym systemie drogowym :). 7 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46078 #664 Napisano 24 Lipca 2023 Zestaw 9+ więc musieliśmy sześciolatkowi pomóc 😉 Fajny ten Jeep. 2 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62996 #665 Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, AK&AK napisał(-a): Zestaw 9+ więc musieliśmy sześciolatkowi pomóc 😉 Fajny ten Jeep. Można go zelektryfikować 🤔🤔🤔 Edytowane 24 Lipca 2023 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #666 Napisano 24 Lipca 2023 Do mnie takie przyszlo ostatnio. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46078 #667 Napisano 25 Lipca 2023 W dniu 24.07.2023 o 16:53, TomcioMiki napisał(-a): Można go zelektryfikować 🤔🤔🤔 Najfajniejsza to by była spalinówka z mini V6 😁 1 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62996 #668 Napisano 25 Lipca 2023 32 minuty temu, AK&AK napisał(-a): Najfajniejsza to by była spalinówka z mini V6 😁 Tak tak 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 295 #669 Napisano 26 Lipca 2023 W dniu 24.07.2023 o 16:19, Osy123 napisał(-a): Do mnie takie przyszlo ostatnio. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka Och Ty No to przyjemności w składaniu. Ja się jakoś nie mogę przekonać do wydania 1000..ale 300 punktów VIP zainwestowałem w 6 prób do wygrania - wyniki za 8 dni trzymam za siebie w kciuki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6067 #670 Napisano 2 Sierpnia 2023 Ja mam w domu 9-letniego fana Ursusa C-330: Mają zdejmowane kabiny i wiele przydatnych funkcji. Jest też klimatyczna budowla (i zbożowe pola w tle ). Ja też coś zbudowałem, ale wrzucę później. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6067 #671 Napisano 3 Sierpnia 2023 A ja do zabawy z chłopakami zbudowałem sobie zestaw Lamborghini Traktor łączy inspiracje kilkoma modelami, ale przyznam, że tak zadowolony z jakiegokolwiek traktora Lego nigdy nie byłem. LM002 jeszcze pewnie będzie w weekend dopracowywany 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czuszka 6748 #672 Napisano 9 Sierpnia 2023 Moje kwiatki: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czuszka 6748 #673 Napisano 9 Sierpnia 2023 Lego kolekcjonujemy od lat, najwięcej mamy City, trochę Creator, ostatnimi czasy małżonek upodobał sobie Technic. A wspólnie układamy np. takie: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5308 #674 Napisano 21 Sierpnia 2023 filmowa półka - stan póki co docelowy 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62996 #675 Napisano 19 Września 2023 Będzie składane 😁😁😁 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach