murcins 35473 #51 Napisano 24 Stycznia 2016 S1000 ma sporo starszego brata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #52 Napisano 24 Stycznia 2016 Zgadza się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #53 Napisano 25 Stycznia 2016 A co to za dwa zęby obok teleskopów? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #54 Napisano 25 Stycznia 2016 Diody chyba od podświetlenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kapelusznik 0 #55 Napisano 26 Stycznia 2016 Panowie, pytanie laika. Jaki zestaw narzędzi niezbędny aby spokojnie rozkręcić G w celu wymiany bezela i paska? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #56 Napisano 26 Stycznia 2016 Panowie, pytanie laika. Jaki zestaw narzędzi niezbędny aby spokojnie rozkręcić G w celu wymiany bezela i paska? A takie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #57 Napisano 26 Stycznia 2016 Panowie, pytanie laika. Jaki zestaw narzędzi niezbędny aby spokojnie rozkręcić G w celu wymiany bezela i paska? Śrubokręcik precyzyjny krzyżakowy do bezela i płaski do teleskopów. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #58 Napisano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Najlepiej iść do sklepu i dopasować coś idealnie, chociaż takim najtańszym zestawikiem kilku śrubokręcików z chińczyka też da radę Trzeba z wyczuciem. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez kamilspider 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M4rcinS 13 #59 Napisano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Panowie, pytanie laika. Jaki zestaw narzędzi niezbędny aby spokojnie rozkręcić G w celu wymiany bezela i paska? Na rynku kolega z forum ma przyrząd do ściągania pasków / bransolet po 4 zł.Wkrętakami precyzyjnymi również można to zrobić, zestawy do kupienia w centrach handlowych za ok 10zł. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez M4rcinS 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #60 Napisano 26 Stycznia 2016 Nie chcę tu robić antyreklamy ale niestety nie polecam tego narzędzia Kupiłem je kiedyś i jest bardzo miękkie.Z jednej strony ten szpikulec się odłamał a z drugiej się pokrzywił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kapelusznik 0 #61 Napisano 26 Stycznia 2016 Nie chcę tu robić antyreklamy ale niestety nie polecam tego narzędzia Kupiłem je kiedyś i jest bardzo miękkie.Z jednej strony ten szpikulec się odłamał a z drugiej się pokrzywił.Waldzior, a jakiego sprzętu Ty używasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11643 #62 Napisano 26 Stycznia 2016 Mam coś takiego tylko pomarańczowe o przekroju sześciokąta z wymiennymi końcówkami chyba od roku i daje radę, u mnie nic się nie pogięło, a już sporo zegarków obskoczyłem z paskami Albo za ciężka ręka Waldek, albo sprzęt kiepski kupiłeś. Sorki taki mamy klimat. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #63 Napisano 26 Stycznia 2016 No przecież napisałem, że to kiepski sprzęt.Nie mam za ciężkiej ręki tylko często używałem do różnego rodzaju napraw zegarków.Nie ma co porównywać jakości tego narzędzia do tego pomarańczowego z wymiennymi końcówkami, bo to drugie jest solidniejsze. Miałem oba ale jedno się zepsuło a drugie dałem szwagrowi. Ja używam takich. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #64 Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) To część moich narzędzi. Śrubokręty pokazywałem parę postów wcześniej. Lupki nie używam, w razie potrzeby w pracy mam szkła powiększające z montażem i mikroskopy. Trochę brakuje mi pęsety, ale takiej do wymiany baterii. Używacie? Plastikowej, czy metalowej z nakładkami na końcówkach? Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #65 Napisano 28 Stycznia 2016 Toż to sprzęt dentystyczny ja paluchami wkładam baterie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #66 Napisano 28 Stycznia 2016 Też wkładam paluchami lub czymś wpycham, ale fakt taka plastikowa pęseta by i mi się przydała.A tych szpikulców dentystycznych do czego używasz? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #67 Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) A takie Nie można cytować zdjęć - ale chodzi o śrubokręt Corleone.Używasz takiego, jak się sprawuje? Końcówki nie wymiękają po kilku odkręceniach?Mocowanie końcówek jest na wcisk czy magnes? Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #68 Napisano 28 Stycznia 2016 Mój jest czerwony A sprawuje się bardzo dobrze i nie robię nim tylko zegarkow.Gniazo jest na magnes. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #69 Napisano 28 Stycznia 2016 Toż to sprzęt dentystyczny ja paluchami wkładam baterie Też wkładam paluchami lub czymś wpycham, ale fakt taka plastikowa pęseta by i mi się przydała.A tych szpikulców dentystycznych do czego używasz? Tak, te dziabki, to narzędzia dentystyczne. Nawet nie pamiętam, jak do mnie trafiły (nie jestem stomatologiem ). Bardzo przydatne i funkcjonalne narzędzie do dłubania precyzyjnego. Bardziej sfatygowaną wyprofilowałem tak, żeby nadawała się do wypychania teleskopów z zegarków z przelotowym otworem w uszach. Do tego służy mi najczęściej. Ta druga jest przydatna w wielu sytuacjach. Praktycznie ilekroć otworzę jaiś zegarek, to jej użyję. Demontaż koronki, wydłubanie pierścienia mocującego, mechanizmu/modułu... (zdarza mi się dłubać w mechanikach) i wiele innych czynności. Prawdopodobnie zastępuje mi końcówkę pęsety zegarmistrzowskiej, której nie mam. Przy okazji poprawiam się: pęseta (ew. pinceta), a nie penseta. Przepraszam za błąd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #70 Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) A stąd wiem,bo też takie mam, ale rzadko używam,palce mam zgrabne Edytowane 28 Stycznia 2016 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #71 Napisano 28 Stycznia 2016 Mój jest czerwony A sprawuje się bardzo dobrze i nie robię nim tylko zegarkow.Gniazo jest na magnes.Może teź sobie taki sprawię. Przede wszystkim fajny bo "turystczny" all-in-one i zajmuje mało miejsca. Przyda się na wyjazdy 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Lipiński 55 #72 Napisano 28 Stycznia 2016 http://allegro.pl/narzedzie-do-wymiany-teleskopow-paska-bransolety-i5945722660.html Warto to kupic? 0 GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Choota 1 #73 Napisano 28 Stycznia 2016 Jeżeli ktoś potrzebuje jakieś dentystyczne narzędzia to mam dostęp 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #74 Napisano 28 Stycznia 2016 http://allegro.pl/narzedzie-do-wymiany-teleskopow-paska-bransolety-i5945722660.html Warto to kupic?To akurat aukcja usera forumowego-ma też wystawione na bazarku. Tego nie mam ale mam podobne Brosa. Może być choć trochę się odkręcają koncowki. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Lipiński 55 #75 Napisano 28 Stycznia 2016 W którym miejscu na bazarku bo nie mogę znaleźć? 0 GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach