tommly 11637 #151 Napisano 9 Lutego 2016 Planuję zakup czyszczarki ultradźwiękowej...A przed świętami były myjki ultradźwiękowe w Lidlu za stówkę też się zastanawiałem, ale stwierdziłem, że na razie nie potrzebuję. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #152 Napisano 9 Lutego 2016 Przyda się, szczególnie do czyszczenia bransolet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #153 Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) A przed świętami były myjki ultradźwiękowe w Lidlu za stówkę też się zastanawiałem, ale stwierdziłem, że na razie nie potrzebuję. no właśnie Chyba żartujesz Jak to zobaczyłem myślalem ze puszcze bełta (foto) Przed chwilą skończyłem składać. Ale dziękuje Ci za ofiarność. o żesz... ale toj toj... jak można dopuścić żeby takie coś z własnej, nie przymuszonej woli na ręce nosić...tyle że na zewnątrz to jeszcze ogarnie i bez szkody dla kwarca...u mnie tak: Edytowane 9 Lutego 2016 przez zibson 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #154 Napisano 9 Lutego 2016 U mnie zaczep blaszki od baterii też jest taki skorodowany i trochę sprężynka chyba od dżwięku.No właśnie wiesz od czego jest ta długa sprężynka łącząca dekiel i bezel stalowy i przechodzi przez kopertę na wylot - od dzwięku? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #155 Napisano 9 Lutego 2016 Też zwróciłem na nią uwagę jak go rozkręcałem i składałem ale nie rozkminiłem - zapomniałem. Wydaje mi się że raczej do wyrównania potencjałów - elektrostatyka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #156 Napisano 9 Lutego 2016 Dzięki za info. To nie będę kombinował z tą srebrną folią bo mogę spitolić sprawę.Zabawa folią polaryzacyjną jest fajna nawet można delikatnie poprawić czytelność czy to zwykłego pozytywa czy negatywa zrywając folię i zakładając nową wedle uznania. Przednią filie można sciągnać i się potem bawić w mody, trochę ciężko schodzi i ciężko klej po niej doczyścić ale to jeszcze mało inwazyjna ingerencja. Gorzej ma się sprawa z tylnią folią z tą srebrną powłoką. Ja już jeden wyświetlacz w ten sposób udupiłem i do tej pory nie znalazłen na tyle odpowiedniej foli z tą powłoką aby uzyskać tak samo dobry kontrast jak w orginale. Także do robienia negatywów przednią folie jak najbadziej można usunąć ale tej tylniej z tą srebrna powłoką odradzam poza tym nie ma po co jej odklejać tak naprawdę. Mnie podkusiło i d*pa ale przynajmniej poznałem konstrukcje i zasade wyświetlania cyferek na takim wyświetlaczu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #157 Napisano 10 Lutego 2016 Hehe, właśnie domyślałem się, że tak może być i tej srebrnej na pewno nie będę tykał a z przednią to już eksperymentowałem i wyszło bdb. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #158 Napisano 10 Lutego 2016 GW 7900 po umyciu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #159 Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) Kilka dni temu dość spontanicznie wpadł w moje ręce model G-7100D. Jeśli wierzyć informacjom ze strony www.mygshock.com to produkcja zegarka rozpoczęła się w 2003 r. Zegar nie ma na deklu numerów seryjnych także nie jestem w stanie dokładnie określić wieku tego egzemplarza. Poprzedni właściciel twierdzi, że był w jego posiadaniu z 4-5 lat i sądzę, że nie był pierwszym nabywcą.Od pierwszego założenia zegar sprawia wrażenie solidnego i taki też jest. Stalowy bezel, bransoleta (zwijka ale bardzo dobra) i naprawdę solidne zapięcie. Waży ok. 150 gram także czuć go na ręku. Ponadto ma bardzo czytelny wyświetlacz, duże mięsiste cyfry (to co lubię najbardziej) i szalenie wygodną bransoletę. Moim zdaniem zasługą jej elastyczności są duże odległości między ogniwami. Ale do rzeczy...To w końcu dział techniczny a nie TESTÓW I RECENZJI.Wiedziałem, że kilku, kilkunastoletni zegar będzie miał swoje "za uszami" a właściwie za bezelem.Zauważyłem, że kilku, kilkunastoletnie zegarki brzydko pachną, mówiąc wprost walą starą śmierdzącą szmatą do podłogi . Po części wynika to z eksploatacji, zaniedbania właściciela i chyba po części ze starzenia się i wnikania w gumę i plastik zapachów. Poniżej przedstawiam foto relację z mojego remontu a raczej czyszczenia.Starałem się robić zdjęcia na bieżąco po demontażu każdego elementu, niemniej fotki miały służyć bardziej poglądowo przy składaniu niż wrzucaniu na forum, także od razu przepraszam za słabą jakość zdjęć. Ponieważ remont robię na stoliku który stoi na dywanie, nauczony doświadczeniem zwijam dywan przed takimi operacjami, żeby łatwiej było szukać pogubionych elementów. Dodam, że udało mi się nie zgubić żadnej części a zegar złożyłem ponownie bez żadnego uszczerbku. Wszystko działa bez zarzutu, szczelność też ok - test miski z wodą przeszedł śpiewająco Szczerze mówiąc jak zobaczyłem, że moduł nie jest "w jednym kawałku" tylko poszczególne części ułożone na sobie jak warstwy na kanapce zacząłem mieć duże wątpliwości czy podołam zadaniu. Nawet pogodziłem się z myślą, że może pójść do kosza. Edytowane 10 Lutego 2016 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #160 Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) how to take a screenshot on a pc Edytowane 10 Lutego 2016 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #161 Napisano 10 Lutego 2016 Bardzo fajnie i zegarek też ciekawy. Mam tylko jedno ale czemu przed odkreceniem dekla nie umyłes zegarka? Ja zawsze od tego zaczynam mimo,że i tak środek wyjmuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #162 Napisano 10 Lutego 2016 Bardzo fajnie i zegarek też ciekawy. Mam tylko jedno ale czemu przed odkreceniem dekla nie umyłes zegarka? Ja zawsze od tego zaczynam mimo,że i tak środek wyjmuje. Umyłem, zawsze tak robię. Te miejsca były niedostępne przed odkręceniem dekla bo np. zasłaniały je adaptery bransolety które trzymają śruby dekla. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #163 Napisano 10 Lutego 2016 A to przepraszam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #164 Napisano 10 Lutego 2016 Dobra robota Diego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #165 Napisano 10 Lutego 2016 Super foto relacja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
e.czajnik 2 #166 Napisano 10 Lutego 2016 Super relacja, Diego! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #167 Napisano 10 Lutego 2016 Folia polaryzacyjna - ktoś kupował, orientuje się jaka powinna być ? Dowolna, o polaryzacji kołowej lewoskrętnej, prawoskrętnej czy może liniowej ? A może nadaje się też taka od smart telefonu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #168 Napisano 10 Lutego 2016 Na pewno polaryzacja liniowa, jak najlepsza przepuszczalność i skuteczność polaryzacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #169 Napisano 10 Lutego 2016 Dzięki. Te od telefonów się nadają ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #170 Napisano 10 Lutego 2016 Tak, od telefonu ok. Kupiłem najtańszą jaka była na allegro i działa ładnie ale jest mały szczegół... klej na tej folii był nie po tej stronie co trzeba, więc musiałem go zmyć. W drugą stronę też było widać, ale gorzej... 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #171 Napisano 10 Lutego 2016 ok, dzięki. zobaczymy co z tego wyjdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #172 Napisano 11 Lutego 2016 don Umyłem, zawsze tak robię. Te miejsca były niedostępne przed odkręceniem dekla bo np. zasłaniały je adaptery bransolety które trzymają śruby dekla. Z tego co widze srubki dekla w tym modelu maja taka sama konstrukcje ja w mudzie 9000 a wiec zeby zdjac te skrzydelka nie trzeba ich odkrecac ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #173 Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) don Z tego co widze srubki dekla w tym modelu maja taka sama konstrukcje ja w mudzie 9000 a wiec zeby zdjac te skrzydelka nie trzeba ich odkrecac ;-)Gdyby tak było te adaptery/skrzydełka leżałyby na śrubce tak jak w GW-7900.Na zdjęciu po lewej nie ma jeszcze adaptera bo o nim zapomniałem - nie założyłem go od góry tak jak mówisz Edytowane 11 Lutego 2016 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #174 Napisano 11 Lutego 2016 Adaptery nie są przykrecone do dekla są montowane na wcisk tak jak dolny bezel w mudzie 9000. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #175 Napisano 11 Lutego 2016 Na siłę pewnie się wyrwie. Po co w takim razie Twoim zdaniem jest taka budowa otworów w adapterach i główek śrub skoro widać że pasują do siebie? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach