clusca 4903 #2701 Napisano 21 Kwietnia 2019 Spróbuj tym sposobem: http://www.rcteam.fora.pl/porady,2/przekrecone-gwinty-w-plastiku,45.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #2702 Napisano 30 Kwietnia 2019 Mam pytanie o ładowanie solarów. Jak powszechnie wiadomo, ładowanemu akumulatorowi nie sprzyja wysoka temperatura. Na dworze nie jest jeszcze gorąco, ale wystawienie zegarka na słońce powoduje, że bardzo się nagrzewa. Więc jak ładować, żeby nie zdegradować za szybko aku? 0 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #2703 Napisano 30 Kwietnia 2019 Słyszałem, że wystarczy go nosić nie zakrytego i będzie ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #2704 Napisano 30 Kwietnia 2019 Dokładnie Jak jest to zegarek codzienny wystarczy nosić i będzie ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #2705 Napisano 30 Kwietnia 2019 Mam 4 solary, każdego nie dam rady nosić codziennie.Spytam inaczej, jak długa sesja na słońcu będzie bezpieczna? 0 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
debowiakr 8 #2706 Napisano 30 Kwietnia 2019 Moim nie zaszkodziła żadna długość Ale jak się boisz, to wrzuć je do szklanki z wodą W przeźroczystej i tak łapie światło, a nie przegrzeje się na 100% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #2707 Napisano 1 Maja 2019 Bez paranoi Jak wskazują poziom HTo noś to na co masz ochotę. Poziom M winien skłaniać do refleksji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #2708 Napisano 1 Maja 2019 Strona 5 od samej góry: https://support.casio.com/storage/en/manual/pdf/EN/009/qw3159.pdf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
debowiakr 8 #2709 Napisano 1 Maja 2019 A w sumie zapytam. Ładowałem ostatnio mojego GW6900 parę godzin pod lampką (tak, ma odpowiednią moc żeby naładować ), później rzuciłem go na kilka godzin na słońce, później znowu lampka. I skubaniec ani razu nie wbił się na H. Akumulator nie jest stary, ładowanie działa (sprawdzone w menu serwisowym). I tak myślę, co mu pomoże? Dalej go na słońce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #2710 Napisano 1 Maja 2019 Słońce i będzie dobrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
debowiakr 8 #2711 Napisano 1 Maja 2019 Tak czułem Fakt, raz w życiu, no może ze dwa razy - wskoczył na H, ale na krótko, więc się nie liczy. Czyli jest szansa że po prostu jest na niskim M 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #2712 Napisano 1 Maja 2019 Do ładowania ogniw krzemowych potrzeba promieniowania podczerwonego, więc zamiast słońca najlepiej użyć żarówki zwykłej lub halogenowej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #2713 Napisano 1 Maja 2019 Najlepiej żarówka? Bo promieniowanie podczerwone? Dzisiaj nie 1 kwiecień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #2714 Napisano 1 Maja 2019 Względem LED lub świetlówki oczywiście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #2715 Napisano 1 Maja 2019 Żadna lampka nie zastąpi słonka. Wszyscy to wiemy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2716 Napisano 3 Maja 2019 Żadna lampka nie zastąpi słonka. Wszyscy to wiemy Powiedz to entuzjastkom solarium 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #2717 Napisano 3 Maja 2019 (edytowane) Chętnie jak tylko którąś zobaczę z g-shock'em Edytowane 3 Maja 2019 przez S.Adi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #2718 Napisano 3 Maja 2019 Osoby zainteresowane zwiększeniem czytelności swojego Kinga zapraszam do zapowiadanego wcześniej materiału wideo na ten temat. Lojalnie uprzedzam: film jest długi i raczej nudny, ale za to krok po kroku pokazuję, jak wymienić LCD w Kingu. Może przez to przebrniecie... https://youtu.be/Wzo_RJnWR9Q 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bury TBG 1 #2719 Napisano 5 Maja 2019 Tomku,film jest extra,bardziej przystepnie nie dało by sie tego zrobic.Przed oglądnieciem,to byla czarna magia,a po tym filmie,wiem ze mozna,i nie jest to serwis promu kosmicznego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #2720 Napisano 5 Maja 2019 Tomku,film jest extra,bardziej przystepnie nie dało by sie tego zrobic.Przed oglądnieciem,to byla czarna magia,a po tym filmie,wiem ze mozna,i nie jest to serwis promu kosmicznego.Dziękuję. Film wyszedł silnie przydługi, ale starałem się wszystko jak najlepiej objaśnić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr8112 0 #2721 Napisano 7 Maja 2019 Witam,Jestem szczęśliwym posiadaczem Casio G-Shock GST-W110-1AER. Mam pytanie, wiecie jaki imbus jest potrzebny do wymiany paska? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #2722 Napisano 13 Maja 2019 Dziś skracamy bransoletę w MTG: https://youtu.be/gQUa3G0xTLc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2723 Napisano 23 Maja 2019 Koledzy.. Może ma ktoś z was jakiegoś trupa DW-5600?Zależy mi na wszystkim poza modułem bezelem i paskiem. Koperta moze być bez szkła. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Isle of Man 289 #2724 Napisano 27 Maja 2019 Hej,serwis nie ma ma uszczelki do Casio SPF-100, macie może jakiś pomysł gdzie zdobyć? Ostatnio padła bateria w moim Casio. Centrala serwisu zaproponowała wymianę baterii bez testu szczelności, z uwagi na fakt braku możliwości sprowadzenia uszczelki. Zleciłem wymianę baterii, ale jestem trochę rozczarowany myślą trzymania mojego ulubionego divera w szufladzie. Może ktoś z Was podpowie jakieś rozwiązanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Isle of Man 289 #2725 Napisano 27 Maja 2019 Od spraw beznadziejnych kto lepszy Św. Antonii czy Św. Rita?...ktokolwiek widział; ktokolwiek wie coś odnośnie takiej uszczelki jw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach