Emil/efa116 187 #2926 Napisano 7 Lutego 2025 Cześć wszystkim szukam przycisków do casio f91. Zegarek świetny na zimę ale przez wystające przyciski często patrzę na zegarek a tam stoper albo budzik. Wiem że w DW5600 są przyciski 2 wielkości. Przycisk od wejścia w ustawienia jest krótszy od pozostałych. Teraz pytanie czy dostanę krótsze przyciski do f91 czy tylko oryginalne dłuższe? Jak dłuższe to pobawię się w skracanie. tylko gdzie je w ogóle dostać. Na oryginalnych nie chce sprawdzać skracania bo jak coś nie pyknie to będzie lipa bez zapasowych. Zaznaczam że od w-202 są za duże a od CA53 za małe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ralliart 2 #2927 Napisano 28 Kwietnia 2025 Witam szanowne grono forumowiczów. Zwracam się do Was z pytaniem. Czy posiada ktoś bransoletę do EQW M710 ? Szukam elementu który mocuje bransoletę do koperty. Dzwoniłem do serwisu Zibi i w/w element nie występuje osobno. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 67880 #2928 Napisano 28 Kwietnia 2025 3 godziny temu, ralliart napisał(-a): Witam szanowne grono forumowiczów. Zwracam się do Was z pytaniem. Czy posiada ktoś bransoletę do EQW M710 ? Szukam elementu który mocuje bransoletę do koperty. Dzwoniłem do serwisu Zibi i w/w element nie występuje osobno. Trochę drogo ale jest, ewentualne jakiś fajny pasek 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ralliart 2 #2929 Napisano 30 Kwietnia 2025 W dniu 28.04.2025 o 12:31, TomcioMiki napisał(-a): Trochę drogo ale jest, ewentualne jakiś fajny pasek 🤗🤗🤗 Faktycznie cena spora. Miałem cichą nadzieję że ktoś ma brakujący element i uda się naprawić tanim kosztem. O pasku nie myślałem bo przyznam się szczerze że średnio widzę pasek przy tej kopercie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 63416 #2930 Napisano 30 Kwietnia 2025 Pozostaje szukać zepsutego dawcy na portalach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 67880 #2931 Napisano 30 Kwietnia 2025 1 godzinę temu, ralliart napisał(-a): Faktycznie cena spora. Miałem cichą nadzieję że ktoś ma brakujący element i uda się naprawić tanim kosztem. O pasku nie myślałem bo przyznam się szczerze że średnio widzę pasek przy tej kopercie. E tam ja bym coś pokombinował z paskiem coś fajnego dobrać i było by ok , a z czasem jak się trafi dawca t wtedy bym myślał, a może jakaś fajna guma 🤔🤔🤔 1 godzinę temu, ralliart napisał(-a): Faktycznie cena spora. Miałem cichą nadzieję że ktoś ma brakujący element i uda się naprawić tanim kosztem. O pasku nie myślałem bo przyznam się szczerze że średnio widzę pasek przy tej kopercie. Zobacz tu masz oryginalny pasek do niego 🤔🤔🤔 W dniu 28.04.2025 o 08:58, ralliart napisał(-a): Witam szanowne grono forumowiczów. Zwracam się do Was z pytaniem. Czy posiada ktoś bransoletę do EQW M710 ? Szukam elementu który mocuje bransoletę do koperty. Dzwoniłem do serwisu Zibi i w/w element nie występuje osobno. Alba takie coś nie wygląda źle 🤗🤗🤗 I można cieszyć się zegarkiem 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4441 #2932 Napisano 9 Czerwca 2025 Kolejne szkiełko uratowane 🙂 Tym razem postarałem się zrobić fotki etapami aby można było więcej zobaczyć i może zmotywować kogoś do działania 🙂 Wiem sam że nie jest to proste a i nawet przy tym była mała wpadka, ale warto 🙂 Przed: Po: Więcej fotek w temacie Polerek: https://zegarkiclub.pl/forum/topic/210032-polerowanie-szkieł-do-zegarkow/ 5 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4441 #2933 Napisano 4 Lipca 2025 Kolejne szkiełko uratowane 🙂 8 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 67880 #2934 Napisano 4 Lipca 2025 7 godzin temu, G-szok napisał(-a): Kolejne szkiełko uratowane 🙂 👍👍👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snejk 10 #2935 Napisano 23 Lipca 2025 dzień dobry, mam pytanie czy w tanim plastikowym Casio MQ-24-7BLLEG pracuje popularny mechanizm Miyota (taki jak np. w Perfectach, zasilany bateryjką SR626SW)? Czy jest możliwe stosować zamiennie mechanizm z zegarka perfect gx018 z owym casio? pozdrawiam serdecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karakal 73 #2936 Napisano 17 Sierpnia 2025 (edytowane) Od wczoraj posiadam Casio GR B300, czyli aktualną wersję Gravitimastera i w wiązki z tym mam pytanie do kolegów znających ten zegarek. Krecąc koronką do przodu można przesuwać wskazówki do przodu albo co jedną minutę, albo włączyć ich automatyczne przesuwanie ze zwykłą prędkością albo z dużą prędkością. Krecąc koronką do tyłu mogę przesuwać wskazówki do tyłu albo co minutę, albo ze zwykłą prędkością (nie mogę natomiast przesuwać wskazówek do tyłu z dużą prędkoscią). Czy ten zegarek tak ma, czy u mnie coś nie działa? Edytowane 17 Sierpnia 2025 przez Karakal 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9452 #2937 Napisano 17 Sierpnia 2025 Od wczoraj posiadam Casio GR B300, czyli aktualną wersję Gravitimastera i w wiązki z tym mam pytanie do kolegów znających ten zegarek. Krecąc koronką do przodu można przesuwać wskazówki do przodu albo co jedną minutę, albo włączyć ich automatyczne przesuwanie ze zwykłą prędkością albo z dużą prędkością. Krecąc koronką do tyłu mogę przesuwać wskazówki do tyłu albo co minutę, albo ze zwykłą prędkością (nie mogę natomiast przesuwać wskazówek do tyłu z dużą prędkoscią). Czy ten zegarek tak ma, czy u mnie coś nie działa? Wszystko jest w porządku, szybsze obracanie się wskazówek działa tylko do przodu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karakal 73 #2938 Napisano 17 Sierpnia 2025 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Trochę się martwiłem, że trafiłem na felerny egzemplarz, ale jeśli tak ma być, to znaczy, że wszystko jest w porządku. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 67880 #2939 Napisano 17 Sierpnia 2025 W dniu 23.07.2025 o 09:56, snejk napisał(-a): dzień dobry, mam pytanie czy w tanim plastikowym Casio MQ-24-7BLLEG pracuje popularny mechanizm Miyota (taki jak np. w Perfectach, zasilany bateryjką SR626SW)? Czy jest możliwe stosować zamiennie mechanizm z zegarka perfect gx018 z owym casio? pozdrawiam serdecznie. Z tego co wiem to Casio ma swoje mechanizmy "moduły" Tam powinno być coś takiego 1330 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olsen 355 #2940 Napisano 27 Października 2025 Elo , czy są u na w PL sklepy gdzie można zakupić nowe "ubranka" do g-shock'a tyko takie 100% oryginalne , jeżeli tak to podeślijcie jakieś info , dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9452 #2941 Napisano 27 Października 2025 Elo , czy są u na w PL sklepy gdzie można zakupić nowe "ubranka" do g-shock'a tyko takie 100% oryginalne , jeżeli tak to podeślijcie jakieś info , dziękiOczywiście, wielu sprzedawców na Alle oferuje oryginały, możesz też wejść bezpośrednio na strony sprzedawców:https://www.kraina-czasu.plhttps://www.swiatzegarkow24.plhttps://domczasuhurt.pl 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szprync 1 #2942 Napisano 30 Października 2025 Dzień dobry, posiadam Casio w-741 - długo nieużywany i po wymianie baterii nie działa podświetlenie, a w zasadzie po naciśnięciu guzika znika wszystko z wyświetlacza - po puszczeniu wyświetla normalnie. Pozostałe funkcje działają bez zarzutu. Czy jest ktoś wstanie pomóc w rozwiązaniu tego problemu? Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekw 945 #2943 Napisano 31 Października 2025 To jest objaw słabej baterii. Skoro jest po wymianie, to pytanie czy nowa bateria też nie jest stara/zleżała. Do sprawdzenia napięcie nowej baterii. Jeśli ok, to będziemy się zastanawiać czy przy wymianie coś nie zostało uszkodzone. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9452 #2944 Napisano 31 Października 2025 Ostatnio miałem okazję wymieniać pasek i bezel w modelu Casio G-Shock GPR-H1000. Nie jest to tak oczywista sprawa, jak w innych modelach z linii G-Shock, dlatego powstał film, jak to zrobić krok po kroku. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szprync 1 #2945 Napisano 4 Listopada 2025 W dniu 31.10.2025 o 09:18, przemekw napisał(-a): To jest objaw słabej baterii. Skoro jest po wymianie, to pytanie czy nowa bateria też nie jest stara/zleżała. Do sprawdzenia napięcie nowej baterii. Jeśli ok, to będziemy się zastanawiać czy przy wymianie coś nie zostało uszkodzone. Racja, dzięki za sugestię po zakupie i wymianie na nową problem rozwiązany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sekcja_Eksploatacyjna 567 #2946 Napisano 28 Grudnia 2025 W moim polarnym dziadku zauważyłem ułamanego wkręta mocującą bezel. Jeden rabin mówi, że to część nr 74240735, inny zaś, że to 74239990… Czy ktoś by mógł rozwiać moje wątpliwości dotyczące numeru tej części? Zegarek dokładnie to AW-500NS-8ET. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 67880 #2947 Napisano 28 Grudnia 2025 44 minuty temu, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a): W moim polarnym dziadku zauważyłem ułamanego wkręta mocującą bezel. Jeden rabin mówi, że to część nr 74240735, inny zaś, że to 74239990… Czy ktoś by mógł rozwiać moje wątpliwości dotyczące numeru tej części? Zegarek dokładnie to AW-500NS-8ET. A jak wykreciłeś ułamaną część wkręta 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sekcja_Eksploatacyjna 567 #2948 Napisano 28 Grudnia 2025 @TomcioMiki jeszcze nie wykręciłem 🫠 Ale to nie problem, bo wykręcę to pęsetą, a jak nie będzie podejścia to stopionym plastikowym patyczkiem do uszu (coś jak klej na gorąco) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 67880 #2949 Napisano 28 Grudnia 2025 1 minutę temu, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a): @TomcioMiki jeszcze nie wykręciłem 🫠 Ale to nie problem, bo wykręcę to pęsetą, a jak nie będzie podejścia to stopionym plastikowym patyczkiem do uszu (coś jak klej na gorąco) Ja mam w jednym urwany wkręt w kopercie i nie wiem jak się za to zabrać, i tam ani pęsetą ani patyczkami 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach