Gość #476 Napisano 18 Marca 2016 Diego, jesteś tam? Czy sprawdzałeś napięcie na naowym aku, który wsadziłeś do swojego ostatniego pacjenta? Ewentualnie po włożeniu jaki stan naładowania miałeś? A może któryś z Kolegów sprawdzał stan naładowania nowego aku przed włożeniem do zegara? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #477 Napisano 18 Marca 2016 Zaraz ktoś Ci udzieli instrukcji Otwierasz dekiel wyjmujesz moduł aby łatwiej dostać się do przycisku. Zdejmujesz ten stalowy pierścień segera czyjak on tam się zwie z bolca przycisku. To jest takie zabespiecenie przed wypdnięciem przyciku. Wkładasz nowy przycisk, zakladasz ten pierścień na wcisk i już. Tylko uważaj bo on lubi wyskakiwać jak z procy i łatwo go zgubić. Dla bezpieczeństwa zrób to w foliowej torebce, np śniadaniówce. Widzę że lekko wyższa szkoła jazdy, dziś się raczej za to nie zabiorę i wątpię żebym przez weekend miał czas więc w przyszłym tygodniu zaplanuje wymianę. Bardzo dziękuję Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #478 Napisano 18 Marca 2016 W brew pozorom jest to dosyć prosty zabieg. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #479 Napisano 18 Marca 2016 No to może wieczorem usiądę do tego w takim razie, a narzędzia jakie się przydadzą? Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #480 Napisano 18 Marca 2016 Diego, jesteś tam? Czy sprawdzałeś napięcie na naowym aku, który wsadziłeś do swojego ostatniego pacjenta? Ewentualnie po włożeniu jaki stan naładowania miałeś? A może któryś z Kolegów sprawdzał stan naładowania nowego aku przed włożeniem do zegara?Xeno ja włożyłem do nowego pacjenta już pare ładnych lat używany aku z M5600. Ale nic nie mierzyłem. Jednak zauważyłem że w M5600 aku był na H a w GW-500 jest na M. Podejrzewam że różnica wynika z poboru energii przez dany zegar. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #481 Napisano 18 Marca 2016 Kuba może tak być ale tez M5600 leżał u mnie przez te kilka miechów zamknięty w puszcze więc może dlatego zwyczajnie brakuje mu mocy. No to może wieczorem usiądę do tego w takim razie, a narzędzia jakie się przydadzą?PozdrawiamKamil stolipl, dobrze dobrany śrubokręt gwiazdkowy do odkręcenia śrub w deklu oraz płaski mały śrubokręt do zdjęcia tego pierścienia zegera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11914 #482 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) No to może wieczorem usiądę do tego w takim razie, a narzędzia jakie się przydadzą? PozdrawiamKamilMłotek, obcęgi i imadło aaaa i bez "setki" też nie zaczynaj...a tak na poważnie jakś "pińceta" albo cienkie szczypce do zdjęcia pierścienia, no i później sprawne paluszki do założenia. Edytowane 18 Marca 2016 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #483 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Nowy aku kupiony na alle: Dodam, że przyszedł w dilerce, a nie fabrycznym opakowaniu. Jeśli w gw1400 będzie CTL1616 (zegar pokazuje H), to chyba zostawię. Czy radzicie inaczej? Tak czy inaczej robota zaplanowana na dziś musi być odłożona. Okazuje się, że nie mam śrubokrętów o końcówkach dość cienkich, żeby odkręcić mocowanie bransolety. Końcówki mają 0,5 mm. Ok, to chyba mam okazję zająć się zegarem, który kupiłem na targu z rupieciami i którego spa ciągle przegrywało z bieżącymi sprawami pod wspólnym tytułem "G". Edytowane 18 Marca 2016 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapeteusz 4 #484 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) A wiecie ze nie powinno się sprawdzać tych aku miernikiem? zegarek bierze mniej energii niz miernik. Edytowane 18 Marca 2016 przez Mapeteusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #485 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) No i po zawodach :/ zgubiłem ten bolec. Wyskoczył z folii i znaleźć nie mogę E: znalazł się Pozdrawiam Kamil Edytowane 18 Marca 2016 przez stolipl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #486 Napisano 18 Marca 2016 No to miałeś ewidentnego pecha że pomimo foli go zgubiłeś.. ale spokojnie zamówiliśmy z chłopakami zapasowe także Cie ktoś poratuje tylko musisz uzbroić się w cierpliwość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #487 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) No i po zawodach :/ zgubiłem ten bolec. Wyskoczył z folii i znaleźć nie mogęE: znalazł się PozdrawiamKamil Ufff Jeszcze jedno. Relację foto prosimy zapodać na niniejsze forum Edytowane 18 Marca 2016 przez zibson 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #488 Napisano 18 Marca 2016 Help Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #489 Napisano 18 Marca 2016 No i po zawodach :/ zgubiłem ten bolec. Wyskoczył z folii i znaleźć nie mogę E: znalazł się Pozdrawiam KamilNo to jestes rozdziewiczony "Zgubić pierścień mocujący przycisk w G-Shocku - bezcenne..." Za wszystko inne zapłacisz kartą MasterCard A tak serio wiem co czujesz 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35554 #490 Napisano 18 Marca 2016 Help PozdrawiamKamiljuż gdzieś to widziałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #491 Napisano 18 Marca 2016 Wyciągnąłem papierkiem ale chyba się poddam bo nie wiem jak to założyć Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #492 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) już gdzieś to widziałem sprzedają takie zestawy z zapasowymi segerami za szybką na alle :D Kamil, żeby założyć musisz użyć siły woli. Jeśli Ci jej nie wystarczy, musisz udać się na Dagobah, jeden zielony gość udzieli Ci szkolenia. Edytowane 18 Marca 2016 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #493 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Help Hahaha dobre! Farciaz z Ciebie Włóż go do koperty i potem w tej torebce foliowej spróbuj go wcisnąć płaskim śrubokrętem na swoje miejsce. tylko uważaj żeby Ci znowu nie odskoczył. Edytowane 18 Marca 2016 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #494 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) A wiecie ze nie powinno się sprawdzać tych aku miernikiem? zegarek bierze mniej energii niz miernik. woltomierze mają bardzo dużą rezystancję wewnętrzną po to właśnie aby pomiar napięcia był jak najbardziej dokładny. Dlatego baterie czy akumulatory mierzy się "pod obciążeniem" aby wymusić na nich spadek napięcia co dopiero wtedy da jakieś pojęcie o kondycji baterii. gdzieś tu już pisałem że może tak być, że miernik pokaże napięcie ok, ale w stanie spoczynku. jak włożymy aku do zegara i włączymy światło to napięcie "kuca" bo obciążamy źródło prądu. No. I w związku z powyższym "nie wydaje mnie się" żeby pomiar woltomierzem był zafałszowany Edytowane 18 Marca 2016 przez zibson 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #495 Napisano 18 Marca 2016 Farciaz z Ciebie Chyba właśnie nie bo mu seger pod szkło się schował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #496 Napisano 18 Marca 2016 Hahaha dobre! Farciaz z Ciebie Włóż go do koperty i potem w tej torebce foliowej spróbuj go wcisnąć płaskim śrubokrętem na swoje miejsce. tylko uważaj żeby Ci znowu nie odskoczył.Teraz mi tak odskoczyl że na amen... Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapeteusz 4 #497 Napisano 18 Marca 2016 Please do not use a battery tester or volt ohm meter as these very low volt cells can be ruined by testing. Please do not handle with your fingers as static electricity, body oil and contaminants can ruin the cell. Please only handle with supplied anti-static plastic tweezers and anti-static finger cots or wear nitrile or non-powered gloves. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #498 Napisano 18 Marca 2016 a ktoś Cię gonił ? ;-) pośpiech to jest wskazany przy łapaniu pcheł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #499 Napisano 18 Marca 2016 Please do not use a battery tester or volt ohm meter as these very low volt cells can be ruined by testing. Please do not handle with your fingers as static electricity, body oil and contaminants can ruin the cell. Please only handle with supplied anti-static plastic tweezers and anti-static finger cots or wear nitrile or non-powered gloves.to jak mierzą w fabryce ? ciekawe nie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapeteusz 4 #500 Napisano 18 Marca 2016 Może przy pierwszym ładowaniu w fabryce, ładują do 3v i do sprzedaży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach