Gość #1451 Napisano 16 Listopada 2016 To może dodam, że test bez modułu byłby wiarygodny, o ile będzie to test. Samo zanurzenie zegarka, to nie test, chyba, że zanurzysz np. na 100m. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1452 Napisano 16 Listopada 2016 Prawdziwy test, to zanurzyć moduł bez koperty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doc 12 #1453 Napisano 16 Listopada 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Nie mam zamiaru nurkować z zegarkiem na takich głębokościach .Zegarek będzie używany normalnie ale ma swoje lata i dlatego zapytałem, czy taka próba (dobrze nie będę używał słowa: Test ) coś da.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #1454 Napisano 16 Listopada 2016 Nie musisz smarować nowej uszczelki ale możesz to zrobić. Ja nowych nie smaruje. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1455 Napisano 19 Listopada 2016 Właśnie skończyłem operować mojego 5600E. Pacjent żyje! Do tego ma całkiem nowy ekran pomarańczowy. Podmieniłem też karłowaty przycisk. Trochę zdjęć porobiłem, ale wrzucę już jutro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #1456 Napisano 20 Listopada 2016 Przyznam że jestem ciekaw jak Ci z tym poszło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #1457 Napisano 20 Listopada 2016 Dawaj, dawaj!!! : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1458 Napisano 20 Listopada 2016 Oryginalny pomarańczowy wyświetlacz czy modowałeś? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1459 Napisano 20 Listopada 2016 Przyznam że jestem ciekaw jak Ci z tym poszło Poszło mi chyba w miarę sprawnie, chociaż przed ostatecznym skręceniem koperty nie sprawdziłem, czy wszystko jest ok i musiałem rozkręcać, bo sygnał dźwiękowy nie działał. Dawaj, dawaj!!! : Porobiłem zdjęć, ale cholibka kiepsko wyszły, bo siedziałem nad tematem wieczorem przy silnym sztucznym świetle i wyszły głębokie cienie. Spróbuję je jakoś obrobić i wstawię wieczorem. Oryginalny pomarańczowy wyświetlacz czy modowałeś? Tak, oryginalny pomarańczowy, zdaje się, że z wersji 5600CS-1. Ale odkupiłem od GitBita, więc jest z drugiej ręki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #1460 Napisano 20 Listopada 2016 Zamawiany w Zibi dokładnie od tej wersji DW-5600CS-1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1461 Napisano 20 Listopada 2016 (edytowane) Opisałem wymianę wyświetlacza i serwis przycisków w osobnym wątku w dziale "Zrób to sam". Może komuś spoza naszego działu przyda się relacja, a i łatwiej będzie znaleźć, nawet mnie, bo choć śledzę ten wątek na bieżąco, to czasem nie mogę znaleźć tu nawet tego, co sam napisałem <LINK> dla zainteresowanych. Edytowane 20 Listopada 2016 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #1462 Napisano 20 Listopada 2016 Konkretna lektura, dobra robota Marcin! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #1463 Napisano 20 Listopada 2016 Wygląda fajnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piniu10 7 #1464 Napisano 21 Listopada 2016 Czy nie oryginalna bateria może mieć wpływ na brak wskazań z sensora? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1465 Napisano 21 Listopada 2016 Jeśli jest sprawna i o odpowiednich parametrach to nie.Może coś źle poszło przy jej wymianie i czujnik padł, albo taśma nie jest podłączona lub jest uszkodzona? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piniu10 7 #1466 Napisano 21 Listopada 2016 Już pisałem o tej sprawie ale nie uzyskałem odpowiedzi. Gdy temperatura zegareka jest w granicy 21 do 23 stopnie to wskazania się pokazują. Jeśli jest wyższa lub niższa od tych temperatur to wyświetlacz wskazuje err. Dziwny przypadek. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1467 Napisano 21 Listopada 2016 Hm. Coś musi być nieteges z czujnikiem.Spróbuj rozebrać go i ponownie wypiąć i wpiąć taśmę od czujnika, a później przyłóż tylko dekiel bez innych pierdół (np guma antywibracyjna, która jest pod deklem) i zobacz czy działa. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piniu10 7 #1468 Napisano 21 Listopada 2016 Hm. Coś musi być nieteges z czujnikiem.Spróbuj rozebrać go i ponownie wypiąć i wpiąć taśmę od czujnika, a później przyłóż tylko dekiel bez innych pierdół (np guma antywibracyjna, która jest pod deklem) i zobacz czy działa.Chyba jednak coś z modułem. Rozebrałem moduł poprawiłem połączenia i nadal to samo. Trzeba się przyzwyczaić że raczej nic z tego nie będzie. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_jendraz 26 #1469 Napisano 22 Listopada 2016 Może ktoś pomoże. Brak podświetlenia i sygnału przy zmianie funkcji. Zegarek jak na poniższym zdjęciu: bateria na H i co jakiś czas pulsuje wskaźnik RECOVER. Jak już przestanie to wraca sygnał zmiany funkcji lecz po naciśnięciu przycisku podświetlenia, nie pojawia się iluminacja a jedynie znowu zaczyna pulsować wskaźnik RECOVERY. Nie sprawdzałem jeszcze co siedzi w środku i czy pomoże zmiana akumulatora w takiej sytuacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #1470 Napisano 22 Listopada 2016 Otwórz i sprawdź co tam siedzi:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #1471 Napisano 22 Listopada 2016 Nie wiem jak w tym modelu ale sygnał funkcji można właczyć/wyłączyć.Rozkręc zobacz czy siedzi aku czy bateria. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_jendraz 26 #1472 Napisano 22 Listopada 2016 A w środku CR1616 i uszczelka przycięta deklem. Aku zakupie ale czy uszczelkę dostanę do tego modelu ? Napisze do Zibi, może coś poradzą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #1473 Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) A w środku CR1616 i uszczelka przycięta deklem. Aku zakupie ale czy uszczelkę dostanę do tego modelu ? Napisze do Zibi, może coś poradzą.Tak myślałem:) sygnały masz włączone więc spr sprężynke pod deklem Uszczelka http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6619473970 Edytowane 22 Listopada 2016 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_jendraz 26 #1474 Napisano 22 Listopada 2016 Skręciłem już spowrotem ale były dwie sprężynki takie bardzo cienkie wiec uważałem by ich nie zgubić przy składaniu. A tak z ciekawości za co one odpowiadają ? Dzięki za link. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #1475 Napisano 22 Listopada 2016 W GW-500 z allegro miałem identycznie -siedziała bateria a uszczelka wrecz wystawała za koperte. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach