Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
gcze

Casio-dział techniczny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

To może dodam, że test bez modułu byłby wiarygodny, o ile będzie to test. Samo zanurzenie zegarka, to nie test, chyba, że zanurzysz np. na 100m. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedzi. Nie mam zamiaru nurkować z zegarkiem na takich głębokościach :) .

Zegarek będzie używany normalnie ale ma swoje lata i dlatego zapytałem, czy taka próba (dobrze nie będę używał słowa: Test ;)) coś da.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz smarować nowej uszczelki ale możesz to zrobić. Ja nowych nie smaruje.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Właśnie skończyłem operować mojego 5600E. Pacjent żyje! :D Do tego ma całkiem nowy ekran pomarańczowy. Podmieniłem też karłowaty przycisk. :)

Trochę zdjęć porobiłem, ale wrzucę już jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalny pomarańczowy wyświetlacz czy modowałeś?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Przyznam że jestem ciekaw jak Ci z tym poszło :)

Poszło mi chyba w miarę sprawnie, chociaż przed ostatecznym skręceniem koperty nie sprawdziłem, czy wszystko jest ok i musiałem rozkręcać, bo sygnał dźwiękowy nie działał. ;)

Dawaj, dawaj!!! :) : :)

Porobiłem zdjęć, ale cholibka kiepsko wyszły, bo siedziałem nad tematem wieczorem przy silnym sztucznym świetle i wyszły głębokie cienie. Spróbuję je jakoś obrobić i wstawię wieczorem. :)

Oryginalny pomarańczowy wyświetlacz czy modowałeś?

Tak, oryginalny pomarańczowy, zdaje się, że z wersji 5600CS-1. Ale odkupiłem od GitBita, więc jest z drugiej ręki.

gallery_69574_3000_237043.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Opisałem wymianę wyświetlacza i serwis przycisków w osobnym wątku w dziale "Zrób to sam". Może komuś spoza naszego działu przyda się relacja, a i łatwiej będzie znaleźć, nawet mnie, bo choć śledzę ten wątek na bieżąco, to czasem nie mogę znaleźć tu nawet tego, co sam napisałem ;)

<LINK> dla zainteresowanych. :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nie oryginalna bateria może mieć wpływ na brak wskazań z sensora?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest sprawna i o odpowiednich parametrach to nie.
Może coś źle poszło przy jej wymianie i czujnik padł, albo taśma nie jest podłączona lub jest uszkodzona?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już pisałem o tej sprawie ale nie uzyskałem odpowiedzi. Gdy temperatura zegareka jest w granicy 21 do 23 stopnie to wskazania się pokazują. Jeśli jest wyższa lub niższa od tych temperatur to wyświetlacz wskazuje err. Dziwny przypadek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm. Coś musi być nieteges z czujnikiem.
Spróbuj rozebrać go i ponownie wypiąć i wpiąć taśmę od czujnika, a później przyłóż tylko dekiel bez innych pierdół (np guma antywibracyjna, która jest pod deklem) i zobacz czy działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm. Coś musi być nieteges z czujnikiem.

Spróbuj rozebrać go i ponownie wypiąć i wpiąć taśmę od czujnika, a później przyłóż tylko dekiel bez innych pierdół (np guma antywibracyjna, która jest pod deklem) i zobacz czy działa.

Chyba jednak coś z modułem. Rozebrałem moduł poprawiłem połączenia i nadal to samo. Trzeba się przyzwyczaić że raczej nic z tego nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś pomoże. Brak podświetlenia i sygnału przy zmianie funkcji. Zegarek jak na poniższym zdjęciu: bateria na H i co jakiś czas pulsuje wskaźnik RECOVER. Jak już przestanie to wraca sygnał zmiany funkcji lecz po naciśnięciu przycisku podświetlenia, nie pojawia się iluminacja a jedynie znowu zaczyna pulsować wskaźnik RECOVERY. Nie sprawdzałem jeszcze co siedzi w środku i czy pomoże zmiana akumulatora w takiej sytuacji.

c385a4545300dcdbc1d552b9c6b09e4f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak w tym modelu ale sygnał funkcji można właczyć/wyłączyć.

Rozkręc zobacz czy siedzi aku czy bateria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w środku CR1616 i uszczelka przycięta deklem. Aku zakupie ale czy uszczelkę dostanę do tego modelu ? Napisze do Zibi, może coś poradzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w środku CR1616 i uszczelka przycięta deklem. Aku zakupie ale czy uszczelkę dostanę do tego modelu ? Napisze do Zibi, może coś poradzą.

Tak myślałem:) sygnały masz włączone więc spr sprężynke pod deklem

Uszczelka

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6619473970

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skręciłem już spowrotem ale były dwie sprężynki takie bardzo cienkie wiec uważałem by ich nie zgubić przy składaniu. A tak z ciekawości za co one odpowiadają ? Dzięki za link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W GW-500 z allegro miałem identycznie -siedziała bateria a uszczelka wrecz wystawała za koperte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi