lutalek 0 #2026 Napisano 11 Października 2017 germanos - oczywiscie ze mam ale ta apka wyrownuje wskazowki automatycznie, nie dajac mozliwosci korekty recznej banalny - dzieki, wlasnie o ta ukryta opcje chodzilo, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybek 17 #2027 Napisano 11 Października 2017 "Banalny" osobiście sam mam identyczny problem w swoim Oceanusie, również uważam iż jest to irytujące, bo jeśli zegarek sam decyduje jakie położenie wskazówek uważa za "poprawne" to sama idea tough movement jest bezsensu bo to mym ustalamy właściwe ich położenie i to zegarek powinien to zapamiętać i do tego się stosować.Tutaj jest mój post panowie:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/140911-pomoc-dot-oceanusa-ocw-t100/Nikt nie był w stanie mi pomóc, ale skoro zegarki posiadają "ukryte" ustawienie to może i ten takowe posiada. Jeśli, któryś z panów wie jak ten problem rozwiązać stawiam dobrą flachę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2028 Napisano 11 Października 2017 Nikt nie był w stanie mi pomóc, ale skoro zegarki posiadają "ukryte" ustawienie to może i ten takowe posiada. Jeśli, któryś z panów wie jak ten problem rozwiązać stawiam dobrą flachęKtórą wskazówkę potrzebujesz skorygować? Czy wszystkie? Dla upewnienia: moduł 5063? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybek 17 #2029 Napisano 11 Października 2017 Którą wskazówkę potrzebujesz skorygować? Czy wszystkie? Dla upewnienia: moduł 5063?Potrzebuję skorygować minutową, tak moduł 5063 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banalny 26 #2030 Napisano 11 Października 2017 Zlinkowana wyżej procedura działa ponoć na wszystkich zegarkach z Tough Movement... Dla ciekawości sprawdzałem na swoim PRW-6000 i GPW-1000, na obydwu działa. Co prawda nie rozwiązuje to mojego problemu w Protreku, gdzie sekundnik mija się z indeksami, ale warto spróbować. Także przetestuj na Oceanusie rybek i daj znać jaki efekt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2031 Napisano 11 Października 2017 Potrzebuję skorygować minutową, tak moduł 5063Manualna korekta położenia początkowego wskazówek w zegarku Casio Oceanus OCW-T100, moduł 5063 Aby wejść do trybu manualnej korekty położenia początkowego wskazówek, należy przytrzymać lewy dolny przycisk przez około 2 sekundy, aż sekundnik zatrzyma się na chwilę i ruszy ponownie. Teraz należy przytrzymać prawy górny przycisk przez około 3 sekundy. Sekundnik zacznie się przesuwać, gdy po raz pierwszy naciśniemy prawy górny przycisk. Należy trzymać wciśnięty prawy górny przycisk, aż sekundnik się zatrzyma. Teraz zegarek znajduje się w trybie manualnej korekty położenia początkowego wskazówek. Należy pamiętać, że zegarek samoczynnie wyjdzie z trybu manualnej korekty położenia początkowego wskazówek, jeśli nie zostanie wciśnięty żaden przycisk przez około 2-3 minuty. Na pierwszy ogień idzie korekta położenia początkowego sekundnika. Jeśli sekundnik ustawił się idealnie na godzinie 12-tej, jego korygowanie nie jest konieczne. Jeśli nie jest ustawiony idealnie na godzinie 12-tej, wówczas należy go ustawić na godzinie 12-tej naciskając prawy dolny przycisk odpowiednią ilość razy. Gdy pozycja sekundnika została prawidłowo skorygowana, naciskamy lewy dolny przycisk, aby przejść do korygowania położenia początkowego wskazówek minutowej i godzinowej. Położenie wskazówek minutowej i godzinowej korygujemy naciskając prawy dolny przycisk odpowiednio dużą ilość razy, aby przesuwać wskazówki wprzód lub prawy górny przycisk, aby przesuwać wskazówki w tył, aż obie wskazówki minutowa i godzinowa ustawią się idealnie na godzinie 12-tej. Gdy pozycje wskazówek minutowej i godzinowej zostaną prawidłowo skorygowane, naciskamy lewy dolny przycisk, aby przejść do korekty położenia początkowego datownika. Analogicznie, jak w poprzednim przypadku, położenie datownika korygujemy naciskając prawy dolny przycisk odpowiednio dużą ilość razy, aby przesuwać wartości wprzód lub prawy górny przycisk, aby przesuwać wartości w tył tak, aby ustawić wartość "1" idealnie pośrodku okienka. Aby wrócić do korygowania którejś ze wskazówek, naciskamy lewy dolny przycisk, aby przełączać się między poszczególnymi wskazówkami zgodnie z poniższym schematem:Wskazówka sekundowa -> wskazówki minutowa i godzinowa -> datownik -> wskazówka sekundowa. Aby opuścić tryb manualnej korekty położenia początkowego wskazówek należy nacisnąć lewy górny przycisk. Podczas korygowania położenia początkowego wskazówek minutowej i godzinowej oraz datownika zalecane jest, aby po dokonaniu prawidłowego ustawienia cofnąć się prawym górnym przyciskiem i jeden krok, a następnie wrócić do właściwego położenia prawym dolnym przyciskiem. Ma to za zadanie zapewnić lepszą dokładność korekty położenia początkowego wskazówek. Daj proszę znać, czy się udało i czy coś wygrałem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybek 17 #2032 Napisano 12 Października 2017 TomG80, niestety nie powiodło się, jedyne co udało mi się zrobić to skorygować położenie cyferki w polu datownika. Po twoich instrukcjach, w 55 minucie zegarek sam sobie reguluje wskazówkę minutową jakby uznał iż "twoje ustawienie jest do d..y" ma być "tak i koniec" A regulacja zastosowana przez "Banalnego" nie działa na OCEANUSIE , w dalszym ciągu jestem w d...e, Coś tu ewidentnie nie hula, skoro cyferkę datownika da się poprawnie ustawić, to resztę również tylko trzeba wiedzieć jak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2033 Napisano 12 Października 2017 Instrukcję pisałem Ci "na sucho", nigdy nie miałem tego zegarka w ręku. Być może gdybym miał okazję się z nim podotykać, to może udałoby mi się go ustawić, ale obiecać nie mogę. Szkoda, a już myślałem, że będzie okazja się napić... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #2034 Napisano 13 Października 2017 TomG80 - orientujesz sie moze czy modul 5040 mam podobna funkcje ?? to jest modul z GIEZ GS 1400 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2035 Napisano 13 Października 2017 TomG80 - orientujesz sie moze czy modul 5040 mam podobna funkcje ?? to jest modul z GIEZ GS 1400Zajrzę wieczorem do manuala i dam Ci znać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #2036 Napisano 13 Października 2017 Mrówa prawy dolny przycisk przez 3 sek. aż piknie i wskazówka sekundowa zatrzyma się wtedy puszczasz. Potem lewy dół żeby przełączać się między wskazówkami które chcesz wyregulować, prawymi regulujesz na koniec lewy górny żeby zatwierdzić. 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2037 Napisano 13 Października 2017 Mrówa prawy dolny przycisk przez 3 sek. aż piknie i wskazówka sekundowa zatrzyma się wtedy puszczasz. Potem lewy dół żeby przełączać się między wskazówkami które chcesz wyregulować, prawymi regulujesz na koniec lewy górny żeby zatwierdzić.Prosto, krótko i na temat. Mądrego to aż miło posłuchać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #2038 Napisano 13 Października 2017 Dzięki tom , nie chciałem Ci odbierać tej przyjemności ale to akurat wiedziałem bez manuala to rzuciłem na szybko. 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2039 Napisano 13 Października 2017 I bardzo słusznie. Bo ja jak się rozpiszę, to zawsze wyjdzie elaborat, a efekt ten sam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #2040 Napisano 13 Października 2017 Dziekuje i przepraszam za zamieszanie.Bylem przekonany ze w module 5040 jest tylko automatyczna korekta wskazowek,a nie mialem wtedy dostepu do instrukcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23166 #2041 Napisano 14 Października 2017 A mnie nikt nie pytał a też wiedziałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #2042 Napisano 16 Października 2017 (edytowane) Panowie możecie mnie uświadomić co to dokładnie będzie "mechanizm 10369875" ? Edytowane 16 Października 2017 przez cam3ridge 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2043 Napisano 16 Października 2017 Przypuszczam, że tu jest odpowiedź na Twoje pytanie: http://www.pacparts.com/part.cfm?part_no=10369875&mfg=Casio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #2044 Napisano 16 Października 2017 (edytowane) To już sam znalazłem , ale co to dokładnie jest ? Co to za część ? Moduł z GXW ?? Edytowane 16 Października 2017 przez cam3ridge 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2045 Napisano 16 Października 2017 Jest to cały kompletny moduł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #2046 Napisano 16 Października 2017 Dziękuję dobry człowieku. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #2047 Napisano 20 Października 2017 Panowie, poszukuję używanego kompletu pasek + bezel do DW6900 w dowolnym kolorze prócz czarnego i białego.Może macie w gratach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rubicon 18 #2048 Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Panowie, poszukuję używanego kompletu pasek + bezel do DW6900 w dowolnym kolorze prócz czarnego i białego.Może macie w gratach?Mam błękitny od wersji CB ale w dostatecznym stanie. Edytowane 20 Października 2017 przez rubicon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #2049 Napisano 20 Października 2017 PW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
choccookie 0 #2050 Napisano 25 Października 2017 Panowie, orientujecie sie gdzie mozna kupic modul do 5600e i jaka to jest skala $$, czy nieoplacalna sprawa..?pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach