Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedam, lub zamienię za coś innego z radzieckich czasomierzy poljota budzika au20 w stanie

powiedzmy średnim. Zegarek spieszy

nawet jak jest ustawiony na (-). Budzik

działa ,złocenie au 20, koronka , albo obie

nieoryginalne. wskazówka godzinowa

ociera się o tę od budzika, Haslo koperty delikatnie krzywe , ale teleskop siedzi ok .

Prawdopodobnie wskazówki do

ustawienia, ale nie jestem zegarmistrzem

więc nie wiem. tarcza wytarta od jednej

wzkazówki no i jest trochę porysowany.

Szkiełko ok. Na rzetelniejszy opis nie posiadam wiedzy:). Wolałbym zamiane, bo naprawdę nie wiem ile chciec .Ja zapłaciłem 50 i troszkę jako nowicjusz , pewnie dając się zrobić lekko w balona. Cena na początek 40zł plus wysylka . Krytyka ceny mile widziana.

ps. posiadam więcej zdjęć tarczy koronek ,werku , ale jeszcze do końca nie ogarnąłem zamieszczania ich na forum .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam, lub zamienię za coś innego z radzieckich czasomierzy poljota budzika au20 w stanie

powiedzmy średnim. Zegarek spieszy

nawet jak jest ustawiony na (-). Budzik

działa ,złocenie au 20, koronka , albo obie

nieoryginalne. wskazówka godzinowa

ociera się o tę od budzika, Haslo koperty delikatnie krzywe , ale teleskop siedzi ok .

Prawdopodobnie wskazówki do

ustawienia, ale nie jestem zegarmistrzem

więc nie wiem. tarcza wytarta od jednej

wzkazówki no i jest trochę porysowany.

Szkiełko ok. Na rzetelniejszy opis nie posiadam wiedzy:). Wolałbym zamiane, bo naprawdę nie wiem ile chciec .Ja zapłaciłem 50 i troszkę jako nowicjusz , pewnie dając się zrobić lekko w balona. Cena na początek 40zł plus wysylka . Krytyka ceny mile widziana.

ps. posiadam więcej zdjęć tarczy koronek ,werku , ale jeszcze do końca nie ogarnąłem zamieszczania ich na forum .

Do ogłoszenia należy dołączyć zdjęcia. Kliknij po prostu "Więcej opcji" i do dzieła. Bez zdjęć to jest kupowanie kota w worku :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ogłoszenia należy dołączyć zdjęcia. Kliknij po prostu "Więcej opcji" i do dzieła. Bez zdjęć to jest kupowanie kota w worku :huh:

jedno dołączyłem, tylko jak widac mój genialny telefon sobie nie poradził .

jeszcze mi się uda:p

post-81282-0-79424600-1430348283_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każde urządzenie jest tyle warte ile warty jest jego operator :D (mam na myśli telefon, nie zegarek)

A zdjęcie nie jest najgorsze. Już sporo widać, więc i operator jest coś wart :)

Co do robienia fotek telefonami...

Po pierwsze i najważniejsze to wytrzeć dokładnie obiektyw miękkim materiałem (może być mankiet :) ). Obiektywy w telefonach najcześciej są równie tłuste jak ich wyświetlacze. Przez taki obiektyw nie ma szans zrobić prawidłowego zdjęcia.

Po drugie, równie ważne, to światło. Najlepiej jasne, dzienne. W przypadku zegarków, obiekt tak ustawiony, aby nie było refleksów.

Po trzecie, telefony często nie ostrzą z bliska (brak funkcji makro). Odsunąć rękę od obiektu fotografowanego, dobrze jest o coś oprzeć, żeby nie drgała i do roboty.

Na koniec wykadrować fotkę, żeby pokazać zegarek a nie tło i będzie git.

Przepraszam za ota ale taki tutek się przyda wszystkim, myślę :)

Miłego dnia wszystkim. Jutro piątek łikendu początek :D

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię szkiełko do Komandira . Typowy Komandirski 39mm śr ma bez koronki a szkiełko niestety mierzone linijką ok 3cm . Taki z motywem łodzi podwodnej. I takie pytanko, jaka jest metoda jego zakładania, bo zastanawiam się czy dużo się różni od tradycyjnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ szkiełko do komandira. Sprawdź kilka stron wcześniej, hurtownia w Krakowie sprzedaje szliełka zbrojone za 14zl. Poza tym jest na alle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłego dnia wszystkim. Jutro piątek łikendu początek :D

Czasem tak jest że łykend zaczyna się w ćwiortek....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj zaczął sie 6 miesięcy temu, jak poszedłem na zwolnienie i już straciłem rachubę i orientację kiedy jakie święto. :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj zaczął sie 6 miesięcy temu, jak poszedłem na zwolnienie i już straciłem rachubę i orientację kiedy jakie święto. :)

Szczęśliwi czasu nie liczą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest 24H a nie WT :D

No fakt, trochę pokręciłem. Ale też można zobaczyć gdzie w świecie jest jaka godzina :rolleyes:  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem ;) nie ma opcji żeby osiągnęła rozsądny pułap ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ile one w ogóle chodzą? Wiem, że nie 400 zł, ale dokladnie nie moge jej określić. Nigdy nad nią nie myślałem, ale w swej brzydocie ma coś pociągającego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ile one w ogóle chodzą?

Jak po serwisie to nawet 36-40 godzin  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy koledzy, mój przyjaciel zanabył takie o to cudo no i muszę go poratować nową koronką i wskazówkami, żeby miało to ręce i nogi. Rozumiem, że koronka to ine problem, gorzej ze wskazówkami. Jeśli ktoś posiada w bardzo dobrym stanie koronkę i wskazówki to proszę o kontakt na PW. Bardzo chciałbym pomóc koledze.

10rpuv8.jpg

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ja bym się tu koronką nie przejmował... to jeden wielki franken...

A ja chciałbym jeszcze spytać, czy jest tutaj na forum jakiś stolarz, który wykonałby dla mnie gablotę na zegarki? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chciałbym jeszcze spytać, czy jest tutaj na forum jakiś stolarz, który wykonałby dla mnie gablotę na zegarki? :)

Polecam starą szachownice składaną. Wystarczy dodac jakieś gumki, albo separatory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Przy 300 zegarkach? :)

Ja jednak potrzebuje sporej gabloty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy 300 zegarkach? :)

Ja jednak potrzebuje sporej gabloty :)

http://www.trustol.com/paka/TRUMNA%20OTWARTA.JPG

Hmm...to tak samo jak przy szachownicy. Dodaj gumki, albo separatory i bedzie ok :D

Tematycznie bardziej pasować będzie to:

http://allegro.pl/skrzynia-skrzynka-wojskowa-drewniana-78x38x17-4-i5054436111.html

Tanie i pojemne

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.