Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Kupię małą moskwę, pobiedę, etc. lata 50-60. Jeżeli ktoś z was ma takie sprawne zegarki i ma ochotę się nimi podzielić to można pisać do mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię małą moskwę, pobiedę, etc. lata 50-60. Jeżeli ktoś z was ma takie sprawne zegarki i ma ochotę się nimi podzielić to można pisać do mnie.

PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

EEeee no Panie !!!

Coś co dla jednego jest nie atrakcyjne i mu się nie przyda dla innego może być strzałem w dziesiątkę (np mojej żony nikt nie chciał a ja wziąłem i jestem zadowolony) ...

Paweł masz u mnie "strzałkę" w górę za ten wymowny przykład ;-)

Przy okazji: dalej szukam wskazówek do Wołny z najpopularniejszą promienistą srebrną tarczą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dalej poszukuje Rakiety UFO z błękitną tarczą , jak by ktoś miał na zbyciu proszę o PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł masz u mnie "strzałkę" w górę za ten wymowny przykład ;-)

Przy okazji: dalej szukam wskazówek do Wołny z najpopularniejszą promienistą srebrną tarczą.

Jeżeli to te w kształcie strzałek to mam žółte i niebieskie, bez sekundy. W weekend mogę zapakować na poniedziałek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruski to nie moja dzialka :-) -ale proszę o spokój.

Dziekuję.

A za następną ofertę z allegro ban,ban :-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że nie mam już takiej ikry jak dawniej, dzielę się z wami ofertą. Znajomy z pracy przyniósł mi taką Rakietkę. Za 45 zł byłaby pewnie do kupna. Koronka wytarta. Koperta złocona Au również z obtarciami. Szkiełko zmatowione, do delikatnej polerki. Na tarczy pewnie można się czegoś doszukać. Ogólnie jak go nakręciłem to zaczął pracować. Może nie jakiś rarytas, ale w sumie to rzadszy model. Myślę, że warto mimo tych mankamentów. Fotka na szybko strzelona w zakładzie :)

20150611_150656_zpsi3xfbzjo.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam pytanie :)

Miał ktokolwiek, kiedykolwiek styczność z taką Raketą?

1234.jpg

Po wpisaniu Raketa Moon Phase nie zawuażyłem jej :( Widać tylko wersję bardziej znaną.

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1234.jpg

Po wpisaniu Raketa Moon Phase nie zawuażyłem jej :( Widać tylko wersję bardziej znaną.

"The triple-crown was sold in the UK as the Sekonda Polaris (IIRC)."

Tyle znalazłem, źródło: http://forums.watchuseek.com/f10/raketa-moonphase-model-genuine-590375-2.html#post4347368

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki :) i tak znalezienie go graniczy z cudem

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, szukam koronki do zegarka sława quartz sierp i młot. Moja rozsypała się przy ustawianiu godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1234.jpg

Mam kilkadziesiąt radzieckich kwarców i interesuję sie nimi, ale na żywo nigdy nie widziałem takiej rakiety. Może ja mieć w kolekcji Aleksander - który ma kilka takich kwarców które nie weszły do masowej produkcji. Zobacz tu:

https://fotki.yandex.ru/users/asasin0611/albums/

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie takiego mechanimzu poszukuję 2609ha. potrzebuję sprawnego balansu. W ZAMIAN dam Wostoka na mechanizmie 2605 (sprawny, wizualnie nie ma relewacji, traktować jako dawcę). Trafiła mi się ładna Raketka wprost z pudełeczka (ponoć od nowości w nim była). Poratujcie, proszę. Mogę pokryć koszt wysyłki (rozliczenie wrzucę do koperty zwrotnej).

Czy taki jak na zdjęciach pasuje?

post-66653-0-48049600-1434102650.jpg

coś co dla jednego jest nie atrakcyjne i mu się nie przyda dla innego może być strzałem w dziesiątkę (np mojej żony nikt nie chciał a ja wziąłem i jestem zadowolony)

Kolego, jak to się mówi rozwaliłeś i zapewniłeś mi humor na cały dzień, jak będziesz gdzieś w mojej okolicy to stawiam własnoręcznie wypędzonego irish stouta.

Przy okazji ponawiam pytania, co to jest CZAPA - marka zegarka? nazwa zegarka poskładanego z kilku?

Kupię sprężynki do Wostoka z datą, przyciskające "młoteczek" regulujący przeskakiwanie daty, takie jak na zdjęciu.

Clipboard02.bmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisałeś, może to być zegarek poskładany z kilku innych bądź jeden np pobieda z jakimiś nieoryginalnymi wskazówkami.

"ta pobieda ma wskazówki od czapy".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie poczekam, bo jeden z kolegów mi obiecał już przez priva

a ma ktoś jeszcze link do tego byłego pracownika petro(nie pamiętam nigdy tej nazwy), co ocalił wiele prototypów zegarków?

Dobre, bo сделано в CCCP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ma ktoś jeszcze link do tego byłego pracownika petro(nie pamiętam nigdy tej nazwy), co ocalił wiele prototypów zegarków?

https://fotki.yandex.ru/users/asasin0611/albums/

Przecież podałem Ci ten link kilka postów wyżej  :D

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślałem, że to inny będzie gość/link :)

Dobre, bo сделано в CCCP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Witajcie Koledzy i Koleżanki, jako, że sytuacja zmusza do dalszych wyprzedaży oraz porządków, wystawiam parę fajnych zegarków z lat 80-tych. Wszystkie chodzą, ale nie wiem kiedy były czyszczone, mogą wymagać regulacji czy tam czyszczenia. Ale stany naprawdę fajne są :)

1. Poljot tv chrom - wygląda jak nówka, efekt psują tylko ryski na kopercie i szkle. Chodzi fajnie, co tu mówić, fajny zegarek :)

Cena to 100zł, z paskiem Reda 110zł.

Poljot za 90zł! I to razem z paskiem K. Reda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na sprzedaż Sekonda w automatcie, zegarek na dobrym chodzie, stan jak na zdjęciach, jakaś ryska na szkle, do spolerowania ;)

Cena 100zł + przesyłka

80 zł z odbiorem w Warszawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

kupię bransoletę (w dobrym stanie) do takiej jak poniższa damki łucz, szerokość elementu, do ktorego jest mocowana bransoleta, to ok. 3 mm

148369373_3_644x461_damski-zegarek-dla-k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

kupię bransoletę (w dobrym stanie) do takiej jak poniższa damki łucz, szerokość elementu, do ktorego jest mocowana bransoleta, to ok. 3 mm

148369373_3_644x461_damski-zegarek-dla-k

Miałem takie coś, ale nikt nie chciał i oddałem za darmo mojemu zegarmistrzowi :(

17178436062_120cc759dc_z.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż trudno, może znajdzie sie ktoś, kto ma coś takiego, "złomku"* poradzieckiego raczej nie brakuje ;)

* pisząc o złomku mam na mysli uszkodzone i niekompletne zegarki, bo sprawne są tak samo dobre jak odpowiadające im szwajcary z tamtego okresu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.