Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

no cóż trudno, może znajdzie sie ktoś, kto ma coś takiego, "złomku"* poradzieckiego raczej nie brakuje ;)

* pisząc o złomku mam na mysli uszkodzone i niekompletne zegarki, bo sprawne są tak samo dobre jak odpowiadające im szwajcary z tamtego okresu :)

Jak coś to wal do mojego zegarmistrza, Style Time z Kościuszki. Swoją drogą, ładną stronę www mu zrobiłem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do sprzedania dwa radzieckie zegareczki. Ewentualne pytania lub rezerwacje proszę przesyłać na PW (decyduje kolejność otrzymanych wiadomości):

1. Czajka damska w złoconej kopercie. Niedawno wyciągnąłem ją z mojego magazynku zegarków czekających na lepsze czasy. Po czyszczeniu i smarowaniu oraz dopasowaniu brakującego wałka naciągu okazało się, że trafił się rekordowo punktualny kaliber 1301. Zegarek w 100% sprawny. Sprzedam bez paska za 40zł + ewentualny koszt wysyłki (+ ewentualnie Pasek REDA ze zdjęcia za 15zł). Gratis przetarta złocona bransoleta, która była przy zegarku.

post-1412-0-06351400-1434129307_thumb.jpg

2. Wostok męski klasyczny z lat 1970'tych.  Podobny model robiono aż po późnie lata 1980'te, ten natomiast jest nieco starszy, można to poznać po minimalnie różniącej się kopercie z ostrym załamaniem wokół szkiełka oraz mechanizmie z eleganckim fazowaniem krawędzi, które raczej nie występowało w późniejszych Wostokach. Zegarek jest w 100% sprawny, chodzi bardzo dobrze. Posiadam go od dawna i sprzedaje ponieważ udało mi się kupić podobny w lepszym stanie. 

Sprzedam bez paska za 35zł + ewentualny koszt wysyłki

post-1412-0-54118500-1434129584_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś to wal do mojego zegarmistrza, Style Time z Kościuszki. Swoją drogą, ładną stronę www mu zrobiłem :D

error 404 - strona nie istnieje

webd.pl

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slava 26 kamieni. Stan dobry (brak czesci malowanych sekund na indeksie). Na punktualnym chodzie. Chetnie zamienie. Cena w granicy 70zl.post-73201-0-09305000-1434132837_thumb.jpgpost-73201-0-09895700-1434132996.jpgpost-73201-0-47774100-1434133023_thumb.jpg

Lepsiejsze zdjecia wysle na maila zaintetesowanym;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

error 404 - strona nie istnieje

webd.pl

Wlazłeś po starym linku z google (nie wyrzuciło jeszcze z indeksowania), który kieruje do starej architektury.

Tutaj działający adres: http://www.styletime.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal aktualne są tanie paski po 5,50 zł do kolekcji.

Zostało mi jeszcze trochę sztuk w różnych kolorach. Zapraszam.

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/120647-tanie-paski-550-z%C5%82-nowe-do-kolekcji-i-do-noszenia/

I troszkę droższe, po 12 zł do swatch'a

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/120984-tanie-paski-do-swatch-r%C3%B3%C5%BCne-kolory-12z%C5%82szt/

__________________________________________________________________________________________________

Wlazłeś po starym linku z google (nie wyrzuciło jeszcze z indeksowania), który kieruje do starej architektury.
Tutaj działający adres: http://www.styletime.pl

Zmień czcionkę. Ta nie toleruje liter z polskimi znakami diakrytycznymi. ;)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

__________________________________________________________________________________________________

Zmień czcionkę. Ta nie toleruje liter z polskimi znakami diakrytycznymi. ;)

Właśnie to zależy od komputera, do tej pory tylko na jednym stanowisku pojawił się problem. IMHO masz racje, wrzucę bardziej rozpoznawalnego fonta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jestem w posiadaniu poljota 55g zakupionego w listopadzie 2014r tutaj od kolegi z forum. Oczywiście zegarek jest w pełni sprawny. Szkło posiada drobne ryski i nie jest oryginalne.

4df30ad12c3c7a9c4b7f0c5d780803de.jpg
6d1fe7da9417b367f8069e20113f09e5.jpg
Myślałem o wymianie na w pełni sprawnego Wostok komandirski bądź amfibia na 17tu kamieniach albo Poljot budzik również w pełni sprawny i w ładnym stanie.

Proszę pisać do mnie PW nawet zarzalenia czemu wystawiam śmieci i czemu tak dużo sobie życzę :D (bez aluzji do nikogo)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jestem w posiadaniu poljota 55g zakupionego w listopadzie 2014r tutaj od kolegi z forum. Oczywiście zegarek jest w pełni sprawny. Szkło posiada drobne ryski i nie jest oryginalne.

Myślałem o wymianie na w pełni sprawną słave na automacie ewentualnie na Wostok komandirski bądź amfibia na 17tu kamieniach.

Proszę pisać do mnie PW nawet zarzalenia czemu wystawiam śmieci i czemu tak dużo sobie życzę :D (bez aluzji do nikogo)

Pozdrawiam

Jak chcesz nosić na co dzień to Slavę automat sobie daruj ;) Wostoki jak najbardziej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego? Ciekaw jestem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam Slavę Pancernik. Zegarek w całkiem przyzwoitym stanie, z widocznymi przetarciami i rysami (dużo) na kopercie. Koronka mocno przetarta, ale nie mam oryginału żeby zmienić, więc została. Tarcza ideał, wskazówki bardzo ładne. Szybka zmiana daty działa. Szkło wymienione na nowe - NOS. Zegarek po czyszczeniu około października poprzedniego roku, dokładność chodu nie sprawdzana. Automat nakręca. Bransoleta oryginalna w całkiem przyzwoitym stanie, ale nie wiem czy była skracana, po każdej stronie po 10 ogniw, w jednym jest wgięcie.

Więcej zdjęć tutaj - http://phototive.com/gallery/1288/pancernik/

80 zł z poleconą przesyłką. Jestem otwarty na propozycje, zainteresowanych zapraszam na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie dziwne pytanko skieruje do was... Czy widział ktoś kiedyś, gdzieś zegarek z tetragramem? Chetnie bym sie kolo takiego zakręcił ;) Lucze z Maryją widziałem i z Papieżem też... Więc może i imię Boże będzie ;) Dzieki i pozdrawiam! Pogladowy obrazek.post-73201-0-22614400-1434202076.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Sprzedam Poljota do czyszczenia.

Cena 50zł

2651484_IMG_7357.JPG

2651485_IMG_7360.JPG

2651486_IMG_7361.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie dziwne pytanko skieruje do was... Czy widział ktoś kiedyś, gdzieś zegarek z tetragramem? Chetnie bym sie kolo takiego zakręcił ;) Lucze z Maryją widziałem i z Papieżem też... Więc może i imię Boże będzie ;) Dzieki i pozdrawiam! Pogladowy obrazek.attachicon.giftetragram-a.JPG

Ja widziałem tylko takie, noworuskie Mołnie:

post-80620-0-12028400-1434212153_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hebrajska Mołnia - jeśli wszystko z nią w porządku to powinna chodzić do tyłu - ot taka ciekawostka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to chyba pasowka? Jest do dostania taka? Fajniutka nie powiem...ale tetragram byl by fajniejszy;) Dziekuje za odp!

Na Ukrainie praktycznie możesz zamówić tarcze jaką chcesz. Mogą zrobić i tetragram. Ich wyobraźnia nie ma ograniczeń. A może taka? A hebrajska Mołnia to pasówka z kieszonki (foto).

post-27093-0-41438800-1434223024_thumb.jpg

post-27093-0-25003500-1434224024.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Ukrainie praktycznie możesz zamówić tarcze jaką chcesz. Mogą zrobić i tetragram. Ich wyobraźnia nie ma ograniczeń. A może taka? A hebrajska Mołnia to pasówka z kieszonki (foto).

Wyobraźnia to chyba ich największa i najcięższa broń...na zamówienie takiej molni to troche keszu by poszlo pwenie? I jak to zamowic w razie bym się zdecydował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam Rakietę "telewizorek" - górnicza, stan niemalże idealny (dosłownie jedna mikroryska na szkiełku), nowy pasek itd. Oczywiście sprawna!

Cena 120 zł (z wysyłką)

post-80620-0-15168600-1434227010_thumb.jpg

post-80620-0-90482900-1434227016_thumb.jpg

post-80620-0-68481300-1434227025_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

poszukuję małej pozłacanej wskazówki sekundnika do zegarka ISKRA kieszonkowa .

Dla Kolegi szukam też kompletu wskazówek do Mołni (niskiej 15 kam.). Ale wskazówki są chyba takie same do wszystkich modeli ? Ewentualne info proszę na pw.

Pozdrawiam

Przypomnę się   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca takie same choć na pierwszy rzut oka nie widać.W starszych molnijach końcówki wskazówek są cieńsze i "ostrzejsze" dodatkowo wskazówka minutowa na okręgu ( nie wiem jak to fachowo nazwać) jest płaska i nie oksydowana na niebiesko.Na mój gust mniej więcej do 54 ?roku były takie "delikatniejsze"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu te delikatniejsze czyli wcześniejsze

post-63389-1434232503,3579_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.