Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Kupię koperty do poljotów + wałki z koronką jak na zdjęciach. Zdjęcia net.

post-86954-0-67412500-1459190331.jpg

post-86954-0-89394600-1459190339.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam

1.Kwarc duża linia 40mm 65+wysyłeczka

SmWFY-zahA25.JPG?v=2

Pamiętaj synku , lataj nisko i powoli 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleżanki i Koledzy!

Wczoraj obchodziłem okrągłe urodziny i postanowiłem sprawić sobie prezent. Od dawna już marzę o poljocie 55g. Najbardziej o jasnej wersji z niebieskim ringiem i cyfrowymi indeksami, w dalszej kolejności o jasnej z indeksami w formie kresek, a na końcu o czarnej.

Czy ktoś z Was miałby taki zegarek i zechciałby mi go sprzedać?

Szukam zegarka sprawnego i w oryginalnym (szkiełko), bardzo dobrym stanie. (Te, które są aktualnie na allegro, niestety mają mankamenty).

Aby nie zaśmiecać wątku, poproszę o PW. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukuję półbeczki do takiej Rakety 23 kamienie mechanizm 2209,moze ktoś coś ma

post-46659-0-63871000-1459264235_thumb.jpg

post-46659-0-28896900-1459264251_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię Poljota w tej stylistyce (wzór indeksów) ale najchętniej z innym kolorem tarczy

(zdjęcie z netu)

34c34428c2f990bbea55704f980a0342.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jeszcze mam pytanie. Są jakieś szanse na zakup sprawnego mechanizmu do Łucza. Na pewno jest zerwana cewka. :( Zdjęcie net

post-86954-0-44649500-1459354700.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Kupię Rakietę "Rolex" :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jeszcze mam pytanie. Są jakieś szanse na zakup sprawnego mechanizmu do Łucza. Na pewno jest zerwana cewka. :( Zdjęcie net

Nie koniecznie cewka , wystarczy nie raz małe płukanko w benzynie a przeważnie silnika  i wszystko będzie działać .Natomiast jeśli tylko cewka by była uszkodzona, to nie trzeba szukać całego mechanizmu . Wystarczy ją wymienić i tyle. Wszystko idzie z diagnozować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Ponowny apel czy ktoś ma w dobrym stanie taką tarczę do RAKIETY złotej pod mechanizm 2209 23 kamienie ,średnica 28,5-28,6 mm. Dobrze zapłacę!!!!!

U5VKQ0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

Kupię Rakietę "Rolex" :)

Ja też, ja też, najlepiej tą oprzemysława albo przynajmniej, niech będzie, w co najmniej takim samym stanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie koniecznie cewka , wystarczy nie raz małe płukanko w benzynie a przeważnie silnika  i wszystko będzie działać .Natomiast jeśli tylko cewka by była uszkodzona, to nie trzeba szukać całego mechanizmu . Wystarczy ją wymienić i tyle. Wszystko idzie z diagnozować

W przypadku "zwykłych" kwarców (z silnikiem krokowym) zdarza się, że wystarczy czyszczenie mechanizmu, ale w przypadku Łuczy elektromechanicznych jest cała lista potencjalnych przyczyn niesprawności - zarówno od strony elektrycznej, jak i mechanicznej. Dla zainteresowanych mogę sporządzić taką listę w temacie kwarcowym, mogę ją wzbogacić o fotki najbardziej usterkowych elementów.

3055 to na prawdę kapryśne mechanizmy - awaryjnością przewyższają nawet werki 3050 :)

A wymiana cewki tylko teoretycznie jest łatwa, bo dostępność tych części jest, delikatnie mówiąc, trudna.

Ale żeby nie odbiegać zbytnio od tematu - ponawiam prośbę odnośnie tarczy do Rakiety 2609H - nabędę drogą kupna lub wymiany tarczę o dowolnym kolorze - ważne aby na wewnętrznej części miała wyfrezowania - takie jak na poniższym zdjęciu. Średnica zewnętrzna tarczy 29,4 mm.

post-25327-0-51682800-1459427592.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, może pokaż przykładową tarczę od czoła.

Nie każdy zagląda pod spód ;)

Ta, której poszukuję wygląda tak (przepraszam za jakość zdjęcia, ale nie miałem lepszego sprzętu pod ręką):

post-25327-0-18050800-1459431931.jpg

Z tym, że ten sam wzór tarcz występował zarówno w werkach 2609 i 2609H - tarcze niby były takie same, ale inny był rozstaw kołków - z tego powodu pokazałem spód tarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam

1.Kwarc duża linia 40mm 65+wysyłeczka

50 złociszy poproszę + wysyłeczka 

Pamiętaj synku , lataj nisko i powoli 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Koledzy, czy to jest warte 49 zł? Wiem, to nie portal do wycen, ale tylko tutaj mogę otrzymać tego typu pomoc. Jesli mają byc złosliwości lub truizmy (jest wart tyle, ile dasz), to nie piszcie nic ;) Dzięki:

http://allegro.pl/wostok-zsrr-ussr-cccp-i6071331096.html

Ten zegarek jest już sprzedany więc nad czym tu się zastanawiać?

Chyba że, chcesz się teraz wycofać z zakupu? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, czy to jest warte 49 zł? Wiem, to nie portal do wycen, ale tylko tutaj mogę otrzymać tego typu pomoc. Jesli mają byc złosliwości lub truizmy (jest wart tyle, ile dasz), to nie piszcie nic ;) Dzięki:

http://allegro.pl/wostok-zsrr-ussr-cccp-i6071331096.html

Tak jest wart. Dziwne jest też, że najpierw logujesz a potem zadajesz takie pytania...

Pozdrawiam

gregory23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię koło godzinowe do poljota chronografa 3133.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.