zbylak 63 #2126 Posted January 15, 2012 Witam! Poszukuję do kupna jakiegoś radzieckiego zegarka na prezent na bierzmowanie. Zależy mi więc, żeby był w stanie idealnym, lub NOS. Co do firmy/modelu- jestem otwarty na wszystkie radzieckie zegarki. Jeżeli ktoś ma coś takiego na sprzedaż bardzo proszę o info na priv. Super by było gdybym coś takiego kupiłNOS to u mnie jest taki:Mój odnośnikW oryginalnym pudełku, bez paszportu,tarcza bordo.Dla młodego,co to nie szanuje zegarków jeszcze, idealny moim zdaniem 0 Pozdrawiam,Zbyszek. Share this post Link to post Share on other sites
chronofil 132 #2127 Posted January 16, 2012 Panowie, pilnie poszukuję rakiety z samolocikiem. Gdyby ktoś miał na zbyciu, to bardzo proszę o info. Interesuje mnie tylko bardzo dobry stan, najchętniej NOS lub blisko NOSa Konkretnie chodzi mi o coś takiego : 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 126 #2128 Posted January 17, 2012 Chronofil, trzymam kciuki też ją chciałem i po 3 latach odpuściłem - przestała mi się podobać, a tylko raz ją widziałem do kupna w wersji złom 0 Share this post Link to post Share on other sites
aronus 23 #2129 Posted January 18, 2012 Potrzebuję kupić kopertę do amfibii beczki. Może być bez bezela, dekla i nawet bez szkła, chociaż wolałbym, żeby szkło miała, ale nie będe wybrzydzał :mrgreen: . Jedynie, żeby gwiny miała sprawne. 0 Share this post Link to post Share on other sites
KamilZlg 25 #2130 Posted January 18, 2012 (edited) Oddam. Tarcza w ładnym stanie. Zegarek sprawny. Koperta i dekiel do wyrzucenia. Pozdrawiam! Edited January 22, 2012 by JustynaB 0 Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER Share this post Link to post Share on other sites
tarant 3,202 #2131 Posted January 19, 2012 Poszukuję kotwicy i koła wychwytowego do zegara ACzS-1, rocznik 1984 - to już chyba ostatnia wersja (może też być większy fragment werku...). 0 Pozdrawiam Piotr Share this post Link to post Share on other sites
Voli 17 #2132 Posted January 24, 2012 Dwie perły 1. Poljot de luxe 23j kostka z pudełkiem i papierami więcej: http://zegarkiclub.p...udelko-papiery/ 2. Wostok Amfibia "OLD MINISTRY" automatic 21j około '85 po serwisie zegarmistrzowskim więcej: http://zegarkiclub.p...ld-ministry-85/ 0 Share this post Link to post Share on other sites
zbylak 63 #2133 Posted January 24, 2012 Ajajaj! Gdzie taki sklep z poljotami jest? 0 Pozdrawiam,Zbyszek. Share this post Link to post Share on other sites
Voli 17 #2134 Posted January 24, 2012 Pod zdjęciami są linki do odpowiednich ofert w dziale bazar 0 Share this post Link to post Share on other sites
wolfheart 6 #2135 Posted January 24, 2012 witam wszytskich. poszukuję tarczy do takiej sławki lub całego zegarka w stanie conajmniej dobrym. poszukuję także drugiej wersji takiego modelu sławki z jasna tarczą. gdyby ktoś coś miał to proszę o kontakt: wolfheart@poczta.onet.eu 0 Share this post Link to post Share on other sites
kubaz1991 0 #2136 Posted January 25, 2012 Witam, szukam tarczy do poljota de luxe na 29kamykach (wersja bez daty) czy może ktoś z forumowiczów nie ma takiej na zbyciu? (nie za darmo przecież);pAle chodzi mi o stan perfekcyjny, te poljoty miały tarcze z różnymi indeksami, jest mi obojętne nie szukam konkretnej;p jeżeli ktoś będzie takową miał i chciał ją odsprzedać było by fajnie;p Szukam ponieważ oddałem zegarek do renowacji: polerowanie koperty, szkiełka, złocenie wskazówek, zmiana koronki(moja była zniszczona), nowy pasek, dopieszczenie mechanizmu itp;p wszystko co tylko się da;p Tarczę też chciałem odnowić ale okazało się, że cena zaporowa(a moja nie jest aż taka zła) więc odpuściłem i może znajdę tarczę inną za mniej niż powiedział mi zegarmistrz:) jeśli nie, to będę zmuszony zostać przy swojej:( 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest D@dik #2137 Posted January 25, 2012 (edited) Cześć...Witam, szukam tarczy do poljota de luxe na 29kamykach (wersja bez daty) czy może ktoś z forumowiczów nie ma takiej na zbyciu? (nie za darmo przecież);pAle chodzi mi o stan perfekcyjny, te poljoty miały tarcze z różnymi indeksami, jest mi obojętne nie szukam konkretnej;p jeżeli ktoś będzie takową miał i chciał ją odsprzedać było by fajnie;p Szukam ponieważ oddałem zegarek do renowacji: polerowanie koperty, szkiełka, złocenie wskazówek, zmiana koronki(moja była zniszczona), nowy pasek, dopieszczenie mechanizmu itp;p wszystko co tylko się da;p Tarczę też chciałem odnowić ale okazało się, że cena zaporowa(a moja nie jest aż taka zła) więc odpuściłem i może znajdę tarczę inną za mniej niż powiedział mi zegarmistrz:) jeśli nie, to będę zmuszony zostać przy swojej:(Aktualnie na znanym portalu aukcyjnym widzę bez problemu 2 takie tarcze... Jak wpiszesz w szukajkę "tarcza poljot" też je ujrzysz... Może nie są perfekcyjne bo zdjęcia słabe - ale warto porównać ze swoją. Edited January 25, 2012 by D@dik 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest D@dik #2138 Posted January 28, 2012 (edited) Dwa chcące jeszcze żyć budziki poljota sprzedam. Szczegóły na Giełdzie Z buzi wyglądają tak: ten już znalazł nabywcę i tak:Cornavin też już nieaktualny....Zegarki chodzą i warczą kiedy trzeba ;-) Edited February 3, 2012 by D@dik 0 Share this post Link to post Share on other sites
aronus 23 #2139 Posted January 30, 2012 (edited) W związku z tym, ze składam Sputnika z dolną tarczką, a że takiego sputnika jako dawcy to raczej nie dostanę to jako dawcę potrzebuję Kamę. Stan ogólnie mnie nie interesuje, najlepiej jakby była na chodzie, koniecznie musi mieć identyczny dekiel jak w linku:http://www.netgrafik.ch/civil-watches23.htm Edited January 30, 2012 by aronus 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest D@dik #2140 Posted January 31, 2012 (edited) Kto jeszcze nie ma Majaczka? Już nieaktualne - szybko znalazł nowy dom... Edited January 31, 2012 by D@dik 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 126 #2141 Posted January 31, 2012 W związku z tym, ze składam Sputnika z dolną tarczką, a że takiego sputnika jako dawcy to raczej nie dostanę to jako dawcę potrzebuję Kamę. Stan ogólnie mnie nie interesuje, najlepiej jakby była na chodzie, koniecznie musi mieć identyczny dekiel jak w linku:http://www.netgrafik.ch/civil-watches23.htm poszukam wieczorem, może znajdę sputnika na dawcę, albo kamę Kto jeszcze nie ma Majaczka? https://lh6.googleusercontent.com/-e4jJdUaYRPk/TyfLcnAQU8I/AAAAAAAABvQ/qz_eiltVA-0/s750/majak.JPG ja mam 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest D@dik #2142 Posted January 31, 2012 (edited) ja mam Ej no Krzysiek - Twój Majaczek to inna liga! Prześliczny i nowiusi! Mój staruszek nie leżakował w pudełku, ale ciężko tyrał w życiu... Ja też jestem takim "niekolekcjonerem" tylko "nosicielem"! Nawet jak ustrzelę NOS, to go używam - bo lubię codziennie na ręku mieć coś innego ;-) Edited January 31, 2012 by D@dik 0 Share this post Link to post Share on other sites
Tajtek 102 #2143 Posted January 31, 2012 (edited) AłmazNiedawno dałem zrobić się w konia i teraz poszukuję tarczy do Ałmaza, ewentualnie wymienię tarcze Wołny na tarcze od Ałmaza. Tak wygląda moja tarcza (Wołny)w kopercie od Ałmaza. Pozdrawiam Edited February 1, 2012 by Tajtek 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest D@dik #2144 Posted February 1, 2012 AłmazNiedawno dałem zrobić się w konia i teraz poszukuję tarczy do Ałmaza, ewentualnie wymienię tarcze Wołny na tarcze od Ałmaza. Tak wygląda moja tarcza (Wołny)w kopercie od Ałmaza. Pozdrawiam Pokaż co tam pod deklem siedzi, to zobaczymy, czy mocno "koniowaty" jesteś ;-) Być może lepiej poszukać koperty z Wołny do kompletu? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Tajtek 102 #2145 Posted February 1, 2012 Zakręcony byłem to fakt, bo nie zajrzałem pod dekiel,a sama koperta powinna mnie zastanowić. Śnieg padał, zimno było i zwoje nie pracowały jak należy. Fotkę rzucę jutro. Cóż młody (stażem) to gupi. Werk siedzi tam Ałmaza na 18 kamykach i wcale nie chce być inaczej. Zegarkowy "wracz" to potwierdził jak byłem na wymianie szkiełka. Chodzi ładnie i dokładnie. Wniosek jeden ktoś wymienił tarczę (składak?) ale po co? Jak porównuję z innymi oryginałami to wskazówki, koperta, mechanizm jest ok jeno tarcza z innej bajki i to mnie drzaźni.Pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest D@dik #2146 Posted February 1, 2012 Werk siedzi tam Ałmaza na 18 kamykach i wcale nie chce być inaczej. Zegarkowy "wracz" to potwierdził jak byłem na wymianie szkiełka. Chodzi ładnie i dokładnie. Wniosek jeden ktoś wymienił tarczę (składak?) ale po co? Jak porównuję z innymi oryginałami to wskazówki, koperta, mechanizm jest ok jeno tarcza z innej bajki i to mnie drzaźni.PozdrawiamSzkoda, że nie werk precyzyjny...Trzeba więc szukać buzi Ałmaza. Takie "kombinacje" bardzo często w trójce: Wostok precyzyjny, Wołna i Ałmaz się zdarzają. Po prostu wymiary części pasują, wskazówki też bliźniacze i jak się weźmie Wołnę i Wostoka na precyzyjnym werku to tylko się napisami różnią w niektórych wersjach tarcz. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Tajtek 102 #2147 Posted February 1, 2012 Dla spokoju ducha i oka nie pozostaje mi nic innego jak szukać tarczy. Może teraz upoluję coś na allegro.Pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
Tajtek 102 #2148 Posted February 2, 2012 Słowo się rzekło kobyłka (a właściwie składak) u płota 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest D@dik #2149 Posted February 3, 2012 (edited) Hey... a kto jeszcze nie ma Pabiedy z centralnym sekundnikiem??Zapraszam do uzupełnienia kolekcji No ta ślicznotka dom znalazła... Edited February 6, 2012 by D@dik 0 Share this post Link to post Share on other sites
aronus 23 #2150 Posted February 3, 2012 Kupię tarczę o średnicy 29 mm w przyzwoitym stanie do takiego poljota na takim mechanizmie. Tarcza nie musi być taka sama tylko, żeby pasowała do takiego mechanizmu i miała 29 mm średnicy. Może też być cały zegarek ze sprawnym mechanizmem :mrgreen: . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 0 Share this post Link to post Share on other sites