Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Brudasy, robole w komunikacji zbiorowej co boją się mydła i tydzień nie myją (albo dłużej, bo można by szpachelka ten brud z tych twarzy zdrapywać.), mimo pracy fizycznej. Strzelałbym.

Żeby nie było, że mam coś do klasy robotniczej, ale lumpy co pracują na piwo zawsze mają, a na mydło i prysznic to nie. Sam w pierwszej pracy robiłem fizycznie, ale się cholera myłem.

post-48316-0-83697800-1468487232_thumb.jpeg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest OK, kolejne sprawdzane auto okazało się picowanym wrakiem. Chyba nie zmienimy z żoną samochodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka lat temu jak kupowałem auto prawie kupiłem po powodzi. Na szczęście auto znalazłem w komisie wieczorem jednego dnia, więc na jazdy umówiłem się na rano. Następnego dnia jak podjechaliśmy żeby się przejechać, okazało się, że właściciel komisu jest akurat na miejscu i jest to znajomy ojca z podstawówki. Wziął nas na bok, powiedział, że Mazda jest odpicowane itd. ale stało kilka dni po dach w wodzie i lepiej żebyśmy go nie kupowali... Finalnie kupiłem auto od ojca a on kupił sobie nową zabawkę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę na forum 'wysyp" Swetoniuszów i Tacytów....a jeszcze 10 lat temu mylili księdza z Zorro....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jedni kreują TW Bolka na wielkiego bohatera I zbawcę narodu to dlaczego innych nie może ponieść fantazja? Ten rozdział historii jest już tak zakłamany że kolejne kłamstwo niczego nie zmieni, z resztą co to kogo teraz obchodzi.

post-6402-0-62378900-1468502918.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jedni kreują TW Bolka na wielkiego bohatera I zbawcę narodu to dlaczego innych nie może ponieść fantazja? Ten rozdział historii jest już tak zakłamany że kolejne kłamstwo niczego nie zmieni, z resztą co to kogo teraz obchodzi.

Nie wiem ile masz lat ale po twoich wypowiedziach określam Cie na 28 +- 3

czyli być moźe Ciebie to nie dotyczy i nie obchodzi , a mnie bardzo bo brałem czynny udział

i o Kaczyńskich raczej mało się wtedy mówiło  , a potem gdy dostali kopa w d.......... to dopiero nastąpiło "objawienie" tych niziołów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodać trzeba ze to przeróbka, bo jeszcze ktoś gotowy uzyć do pracy magisterskiej....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli być moźe Ciebie to nie dotyczy i nie obchodzi , a mnie bardzo bo brałem czynny udział

i o Kaczyńskich raczej mało się wtedy mówiło  , a potem gdy dostali kopa w d.......... to dopiero nastąpiło "objawienie" tych niziołów

Michał, szkoda zdrowia....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie wszystkie dresy postsolidarnościowe zachowują się jednakowo, jedyne różnice które dostrzegam, to różnice we wzroście i w wyrazie twarzy. :)

A patrząc z mojej perspektywy, to nieboszczka komuna w swojej końcowej fazie była zdecydowanie lepsza od całej tej nomenklatury postsolidarnościowej.  :P

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że dresiarze którymi dowodził Donek podwyższyli mi wiek emerytalny, a dresiarze którymi obecnie dowodzi Jarosław mówią, że obniżą mi wiek emerytalny. No i jak tu nie kochać takich dobrodziejów którzy chcą mi dać jakieś 60 000 zł w prezencie.  :D

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech. Taka będzie Rzeczpospolita jak jej młodzieży chowanie..... Że też ludziom,którzy w niedzielę w kościele pierwsze ławki okupują nie wstyd tak zakłamywać historię sprzed raptem niecałych 30 lat! Kurna przecież my to pamiętamy! Jest bardzo nie ok...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest bardzo nie ok ze wszyscy plują na Kościół Katolicki i katolików. Obojętne temat to katolicy i kościół obrywaja. Ci oni wam złego zrobili? Widze ze agora i axel Springer potrafi namieszać ludziom w głowach :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja słyszę " o tu tu...tu siedziałem w stanie wojennym !!! paczcie! co prawda mama mi dowoziła pierogi ale nie mogłem czesać się na lewą stronę!! to okrucieństwo !!!

Prawda jest taka! że prawdziwi bohaterowie już dawno nie żyją. A ci żywi swoją legendę tworzą tylko dlatego, że wszyscy świadkowie pomarli albo siedzą cicho bo im też skapnęło, bo gdybyśmy się dowiedzieli prawdy o współcześnie mieniących się bojownikach wolności to by nam włosy osiwiały.

Nie słyszałem aby Kaczyński pysznił się sam sobą ( owszem pysznią się nim ludzie wokół niego ale on ?? ), natomiast Komorowski czy Wałęsa robili to non stop aż obrzydzenie brało...człowiek który faktycznie się zasłużył jakimś sprawom nie ma potrzeby ciągłego podkreślania tego. Zwykła bufonada.

Prawdy warto słuchać od ludzi którzy dzisiaj nie są czynnie w polityce i nie czerpią z niej juz profitów. np. Rokita czy Olszewski.

POLITYKA = SZTUKA KŁAMSTAWA , im bardziej wiarygodny jesteś w kłamstwach tym lepszym jesteś politykiem.

Najlepszym przykładem jak może wyglądać postać Bohatera jest Stiepka Bandera. Dla Ukraińców gieroj i bohater a to zwykły morderca i zwyrodnialec był. Nie mamy pewności, że kroniki dotyczące naszych władców nie były tendencyjnie spisywane...może Ci których odsądzamy dziś od czci i wiary wcale ni byli tacy źli natomiast Ci o których pisano dużo i w superlatywach...byli kanaliami ale mieli przychylność pisarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest bardzo nie ok ze wszyscy plują na Kościół Katolicki i katolików. Obojętne temat to katolicy i kościół obrywaja. Ci oni wam złego zrobili? Widze ze agora i axel Springer potrafi namieszać ludziom w głowach :-(

Typowa manipulacja, jeśli już o obywają konkretni ludzie, politycy czy hierarchowie, którzy wycierają sobie gęby Bogiem, a ich postępowanie jest zaprzeczeniem nauczania kościoła. A że jest ich dużo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto chce zywić pielgrzymow podczas ŚDM w Krakowie musi zaplacić kościolowi oplatę rozbójniczą w kwocie 1 tysiąc pln plus Vat.

Zlodziejstwo w żywe oczy....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto chce zywić pielgrzymow podczas ŚDM w Krakowie musi zaplacić kościolowi oplatę rozbójniczą w kwocie 1 tysiąc pln plus Vat.

o proszę i znowu atak na Kościół i katolików! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kościół jak wszystkie instytucje ma dwa oblicza. Ideologia, która jest bardzo wzniosła i nad wyraz pozytywna ale którą zdecydowana większość wiernych ma w d*pie.

Drugie oblicze to krwiopijcze dążenie do utrzymywania jak najlepszych interesów biznesowych z państwem i jego obywatelami, ulgi, dotacje etc.

Wszystko byłoby ok gdyby nie malutka 1000% rozbieżność pomiędzy założeniami i realiami. Ot cała filozofia.

Osobiście bardzo cenię osoby o głębokiej wierze ale niestety tych to już ze świecą szukać w naszym 95% społeczeństwie katolickim.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co łaska ale nie mniej niż tysiąc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdy warto słuchać od ludzi którzy dzisiaj nie są czynnie w polityce i nie czerpią z niej juz profitów. np. Rokita czy Olszewski.

QV to chyba nie są do końca szczęśliwe przykłady.....

Bohaterowie są i żyją po prostu nikt o nich nie pamięta a oni są zbyt skromni i uczciwi by samemu po profity ręce wyciągać.

Co do Bendery.... Ty spójrz co się porobiło z Żołnierzy Wyklętych.... A wczorajsze tłumaczenie Minister Edukacji (!) co do pogromu kieleckiego.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak łatwo dziś mówić nam o wtedy. Sami odważni zabierają głos a kiedyś jak niektórzy spaliby do 12.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem takie nagłówki w jakichś gazetach ale uznałem że to zbyt głupie żebym czytał takie historie. I dalej tak uważam. Mówisz że jak do restauracji przyjdzie pielgrzym i sobie zamówi obiad, zje go i zapłaci to taki restaurator musi zapłacić Kościołowi 1 tyś złotych? Albo jak jakiś uczestnik pójdzie zjeść Maca i wypije szejka to McDonald będzie musiał kościołowi zapłacić? Naprawdę... czy jednak zapomniałeś opisać całą sprawę z tym karmieniem, tylko po to żeby móc opluć KK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nieprawda jest. Firma mojej żony będzie żywić 150 pielgrzymów z Korei, nic nie płaciła. Wręcz przeciwnie, kościół nie żałuje grosza, zapłacili z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to z północnej to bez problemu :)

Sorry za czarny humor ale nie mogłem się powstrzymać...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to z północnej to bez problemu :)

Sorry za czarny humor ale nie mogłem się powstrzymać...

To samo powiedziałem  ;)

Dodam tylko, moja żona jest właścicielką firmy, info wiec mam z sprawdzone. Umowa podpisana z prawnikiem, wszystko transparentne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aczkolwiek nie do mnie ten post był kierowany, to pozwolę sobie sformułować pytanie.

Ciekawe kto miał/ma większe szanse na dojście do prawdy obiektywnej w odniesieniu do np. Paktu Ribbentrop-Mołotow (jego skutków, kontekstu, konsekwencji). Czy polski żołnierz patriota biorący udział w kapani 1939 r., czy też współczesny niechby nawet 30-40 letni dociekliwy historyk patriota (chcący poznać prawdę), dysponujący zapleczem archiwalnym oraz całym współczesnym aparatem naukowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.