Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Typowy dogmat KK to własnie na takich wyrwanych tekstach opieraja sie fundamentaliści , zresztą znam kilku muzułmanów którzy nie mogą się nadziwić co te pojeby z ISIS robią

to normalni ludzie a teraz boją się o swoje rodziny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przeczytałeś chociaż, czy z góry wiesz, co tam jest napisane? Mariusza Sulkowskiego znam osobiście. Zapewniam Cię, że calkiem nieźle porusza się w Koranie i nie "wyrywa z kontekstu". Wręcz przeciwnie, analizuje a następnie syntetyzuje, nie tylko same sury, ale też komentarze, a całość bada w kontekście historycznym.

Ale co Ci będę d*pę zawracał, jak Ty wiesz, bo masz kolegów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Do niedawna Paryz -Francja byla znana z wiezy Eiffla, dobrego sera, wina, lazurowe wybrzeze itd. A juz w krotce z dobrze prosperujacych kwiaciarni i sprzedazy zniczy.

To wszystko na co stac Francje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

Chrześcijanie kiedy ostatnio mordowali za religię?

Żydzi to sami się ustawiali w kolejce do pieca ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeginasz pałę. Nie byli to chrześcijanie i nie zabijali w imię religii, na pewno nie w imię religii chrześcijańskiej. Jak jesteś dobrze wychowany, to powinieneś przeprosić za głupi i obraźliwy dla chrześcijan wpis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://pl.wikipedia.org/wiki/Podboje_arabskie

1. W zasadzie należałoby mówić nie o podbojach arabskich, lecz o podbojach muzułmańskich, bowiem impuls do zdobycia świata dała Arabom nie narodowość, lecz nowa religia –islam.

2. W ślad za podbojem militarnym następowała islamizacja i arabizacja podbitych terenów. 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że jednostki Wermachtu i SS wyruszające do boju były błogosławione przez Imamów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

fakt to były pomioty szatana , a kościoły w ich kraju zamknięte były, a judaizm to wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziałem, że Nabuchodonozor był chrześcijaninem. Z księgi Daniela:

"19 Na to wpadł Nabuchodonozor w gniew, a wyraz jego twarzy zmienił się w stosunku do Szadraka, Meszaka i Abed-Nega. Wydał rozkaz, by rozpalono piec siedem razy bardziej niż było trzeba.

20 Mężom zaś najsilniejszym spośród swego wojska polecił związać Szadraka, Meszaka i Abed-Nega i wrzucić ich do rozpalonego pieca.

21 Związano więc tych mężów w ich płaszczach, obuwiu, tiarach i ubraniach, i wrzucono do rozpalonego pieca".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Po pierwszej tragedii w Paryzu pojechalem pod Ambasade Francji w Kopenhadze. Tym razem juz tego nie zrobie. Kwiaty i znicze nic nie zdzialaja.post-41483-0-73558300-1468605946_thumb.jpg

post-41483-0-19107700-1468606006_thumb.jpg

post-41483-0-85650800-1468606024_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przeczytałeś chociaż, czy z góry wiesz, co tam jest napisane? Mariusza Sulkowskiego znam osobiście. Zapewniam Cię, że calkiem nieźle porusza się w Koranie i nie "wyrywa z kontekstu". Wręcz przeciwnie, analizuje a następnie syntetyzuje, nie tylko same sury, ale też komentarze, a całość bada w kontekście historycznym.

Ale co Ci będę d*pę zawracał, jak Ty wiesz, bo masz kolegów...

Jeśli uważasz ,że każdy muzułmanin to terrorysta to co ja Ci bede du..e zawracał ty znasz Sulkowskiego i wiesz lepiej :P

Zamach w Nicei wg mnie nie był powiazany z ISIS , to zwykły psychopata który w ten sposób chciał zaznaczyć swoje istnienie szkoda ,że w taki sposób...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Po atakach w NY:

Akurat to to wideo jest wielką ściemą, która obiegła cały świat. Ludzie na tym filmie cieszyli się z okazji jakiegoś święta, które obchodzili i nagranie to nie miało nic wspólnego z 9/11. To jest tylko fragment ogromnej manipulacji, która miała miejsce po tych pamiętnych wydarzeniach...

Islam uważam za zło totalnie, ale na wydarzenia 11 września 2001 roku z biegiem czasu mam trochę inny pogląd od prezentowanych w mass mediach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli uważasz ,że każdy muzułmanin to terrorysta to co ja Ci bede du..e zawracał ...

Absolutnie tak nie uważam, nigdzie tak nie napisałem, ani nie chciałem tego sugerować. Natomiast ISIS dość jasno formułuje fundamenty swojej "działalności".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli uważasz ,że każdy muzułmanin to terrorysta to co ja Ci bede du..e zawracał ty znasz Sulkowskiego i wiesz lepiej :P

Zamach w Nicei wg mnie nie był powiazany z ISIS , to zwykły psychopata który w ten sposób chciał zaznaczyć swoje istnienie szkoda ,że w taki sposób...

....I nazywał się przypadkowo Mohamed...Nie nie każdy muzułmanin to terrorysta, jasne, ale każdy z współczesnych terrorytów to muzułmanin...Ja żyjąc w Anglii widziałem zachwyt somalijskich muzułmanów nad tymi atakami, a poprzednie ataki we Francji były komentowane tak "organizator nie był prawdziwym muzułmaninem bo palił marihuanę" sam to słyszałem. Zero potępienia, troski o zabitych...Natomiast mamy w Polsce np muzułmanów Tatarskich którzy się asymilują, natomiast żyjący we wcześniej wspomnianej Anglii muzułmanie cieszą się jak społeczeństwo nie postępuje zgodnie z koranem, bo w ich mniemaniu samo siebie wyniszcza (po części prawda), nie żyją oni w trosce o swoją religię bo dla nich tutaj są ONI i MY.

Przypomniałem sobie również jak siedząc w kolejcje u fryzjera gdzie większość klienteli to somalijscy muzułmanie, wszedł jeden z nich z puszką na pieniądze i zbierał datki...gdy zapytałem na co odpowiedział "na braci i siostry" gdy dopytałem na co konkretnie powiedział ,że "my muzułmanie na całym świecie jesteśmy braćmi i siostrami" nie tłumacząc na co... Chrześcijanin tu na przykładnie tego co widzę dla nich jest podczlowiekiem, a fryzjer gdy byliśmy sami opowiadał jak całymi rodzinami z zachwytem patrzyli na odcinane głowy (na tyle pokazane co pokazała Brytyjska telewizja).

kolejny edit....

Siedziałem z człowiekiem w sklepie i rozmawialiśmy dobre 15 minut bez problemu, gdy temat zszedł na religię i wspomniałem że Jezys Chrystus jest synem Bożym, się rozzłościł i mnie wygonił !.  Ale był to taki ortodoks co twierdzi ,że muzułmanin nie ma prawa przebywać nawet w miejscu gdzie sprzedają alkohol ani słuchać jakiejkolwiek muzyki...Ci somalijscy to jak obserwuję palą ciągle fajki (co wg. ortodoksa wyżej wspomnianego wyklucza ich z bycia prawdziwym wierzącym)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się pogubiłem, kogo w w tej Polsce najbardziej nie lubicie?

Żydów, murzynow, muzułmanów, pedałów, ruskich, Amerykanów swoich sąsiadów jak jest im lepiej ?

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irek, na pewno nie przepadamy za popierdol***cami zabijającymi niewinnych ludzi. Wy w Kanadzie ich lubicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się pogubiłem, kogo w w tej Polsce najbardziej nie lubicie?

Żydów, murzynow, muzułmanów, pedałów, ruskich, Amerykanów swoich sąsiadów jak jest im lepiej ?

post-26987-0-11344000-1468607944.txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

pominęli Czechów , bo to tchórze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty zapoznaj się z regułami Koranu a potem wypisuj bzdury typu "reguły islamu" 

bo to co robią ci zamachowcy mało ma wspólnego z regułami religii islamskiej

Chrześcijanie też wyrzynali w pień w tzw imię Chrystusa  /w Jerozolimie wycięli w pień kobiety dzieci i mężczyzn/ Salladyn gdy odbił miasto nie był tak okrutny jak ci którzy 

nieśli przed sobą krzyż

Chłopie - to było setki lat  temu. Pan zabijał chłopa jak krzywo na niego spojrzał. Co Ty porównujesz? Teraz tylko te zjeby masowo mordują. Nikt inny. A co do koranu - Imamem jesteś, że tak przekonujesz? Ja słyszałem wiele wypowiedzi duchownych wysokiego szczebla tej wiary i twierdzą coś zupełnie innego niż Ty. Wręcz mam wrazenie, że mowa o religii pokoju to wyrwane i nadinterpretowane wersety z całości, która ma cokolwiek inne znaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irek, na pewno nie przepadamy za popierdol***cami zabijającymi niewinnych ludzi. Wy w Kanadzie ich lubicie?

Oczywiście że nie, k.........................w też nie lubie. Ale nie wrzucam wszystkich do jednego worka, pewnie dlatego że mam z nimi do czynienia a dużo z was widziało muzułmanina tylko w tv :) .

Nikt tego chyba nie neguje że jihadis" sa j**nieci, ale nie wszyscy muzułmanie nimi są

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Ty zapoznaj się z regułami Koranu a potem wypisuj bzdury typu "reguły islamu" 

bo to co robią ci zamachowcy mało ma wspólnego z regułami religii islamskiej

Chrześcijanie też wyrzynali w pień w tzw imię Chrystusa  /w Jerozolimie wycięli w pień kobiety dzieci i mężczyzn/ Salladyn gdy odbił miasto nie był tak okrutny jak ci którzy 

nieśli przed sobą krzyż

Problem jest taki, o ile religia chrześcijańska, która również była okrutna kiedyś, na przestrzeni czasu ewoluowała to islam zatrzymał się w erze kamienia i patyka.

Koran mówi jasno, żeby ogniem i mieczem unicestwiać niewiernych, a niewiernym jest:

a)wyznawca innej wiary,

b)osoba niewierząca.

Podaj mi przykład masowego mordu dokonanego z premedytacją z pobudek religijnych przez chrześcijanina na przestrzeni ostaniach 16 lat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez najwiecej ofiar terroryzmu islamskiego to muzulmanie. Wnioskuje wiec z wypowiedzi tutaj, ze sila rzeczy, krytykujacy Islam, popieraja terroryzm islamski, bo wykancza wyznawcow tej psiej religii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.