Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

post-48316-0-96234300-1469049618_thumb.jpg

Al Capone umarł na syfa mózgu,a......?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według posłanki PO ok. 38 mln Polaków to złodzieje albo idioci (około 600 tyś osób zarabia powyżej 6 tyś złotych). PO obrażało więc 99% Polaków, PiS obraża zaledwie 14% (ok. 5mln emerytów)...dobra zmiana. Może kiedyś będą rządzić ludzie którzy szanują wszystkich Polaków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojemu szefowi spalono samochód. Drugi w przeciągu 12 miesięcy. Dziki kraj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ten szef dobrze ludzi traktuje ? Wiem, wiem ... nic takich czynów nie usprawiedliwia -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojemu szefowi spalono samochód. Drugi w przeciągu 12 miesięcy. Dziki kraj.

Znając polskie realia, to moim zdaniem są tylko trzy możliwości: :)

Albo komuś się bardzo mocno naraził.

Albo ktoś nie może strawić faktu że w krótkim czasie dorobił się dobrego samochodu i z zazdrości ciągnie go do swojego poziomu.

Albo spalenie na zlecenie w celu wyłudzenia ubezpieczenia.

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szef jest burmistrzem niewielkiego miasta. Wygląda na to, że ktoś chce sobie na północnym Mazowszu Południowe Włochy urządzić :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifIMG_20160720_232227.JPG

Co się tyczy Pani Pawłowicz to moim zdaniem i w mojej ocenie jest ona mało znaczącą kobietą, ponieważ z pełną świadomością nie spełniła podstawowego obowiązku wobec natury, świata i swojej kobiecości, a mianowicie; nie wydała i nie wychowała potomstwa. 

Więc jej wypowiedzi na temat między innymi innych kobiet które urodziły i wychowały potomstwo spełniając tym samym swój obowiązek wobec natury i świata co skutkowało tym, że nie mogły się w pełni rozwijać i pracować zawodowo co w konsekwencji spowodowało ich niższe zarobki i niższą emeryturę, są nie na miejscu. 

Edit. Pani Pawłowicz zapewne potomstwa już nie wyda, ale ma jeszcze szansę na związek antykwaryczny. :)

post-28411-0-14869400-1469094378.jpg

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szef jest burmistrzem niewielkiego miasta. Wygląda na to, że ktoś chce sobie na północnym Mazowszu Południowe Włochy urządzić :(

... albo np. San Francisco ...  :( Przydałby się jakiś miejscowy Brudny Harry, by zaprowadzić porządek ... na razie nie jest OK :huh:  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że tak powiem nie rozumiem fenomenu gierki, nie rozumiem tego stada baranów, dla mnie osobiście jest to przerażające... sterowani ludzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imbecylizm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zwykle ściemy .... niziołka i jego kumpli dobrze wiedzieli za czym głosują ale po szumie jaki sie zrobił to się "rakiem" wycofują na dodatek bajki opowiadając

2cym7aw.jpg

9h6wpu.jpg

źródło http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=8&NrPosiedzenia=23&NrGlosowania=1

"strasznie" obniżyli te podwyżki ,żenada

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/pensje-rzad-podwyzka-projekt-pis,113,0,2126705.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak żyć, Pani(e) Premier(ze) :P ?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak żyć, Pani(e) Premier(ze) :P ?

Normalnie "głodówka" Kryśce na paliwo nie starczy /choć nie ma samochodu/ o komórze już nie wspomnę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie "głodówka" Kryśce na paliwo nie starczy /choć nie ma samochodu/ o komórze już nie wspomnę .

Każda Partia musi mieć swojego bulteriera, PO ma Niesiołka, PiS Pawłowicz a Nowoczesna, myszkę agresorkę Pihowicz :D

Wszystkie trzy persony nie powinny się nigdy znaleźć w ławach poselskich ale zaraz zaraz te osoby cieszą się bardzo wysokim poparciem swojego elektoratu, więcv wszystko jest w porządku reprezentują Polaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zgodzam z tym co piszesz , tylko tych "bulterierów" w PIS jest najwięcej , a wypowiedzi i zachowanie Pawłowicz delikatnie mówiąc na niskim poziomie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

attachicon.gifIMG_20160720_232227.JP

Ta grafika ze słowami Pawłowicz podobno jest nieprawdą. Sam dziennikarz Konrad Piasecki usunął ją ze swojego profilu i przeprosił posłankę. To nie zmienia jednak faktu, że baba jest z kosmosu i tylko szkodzi wizerunkowo partii rządzącej.

jak zwykle ściemy .... niziołka i jego kumpli dobrze wiedzieli za czym głosują ale po szumie jaki sie zrobił to się "rakiem" wycofują na dodatek bajki opowiadając

źródło http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=8&NrPosiedzenia=23&NrGlosowania=1

"strasznie" obniżyli te podwyżki ,żenada

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/pensje-rzad-podwyzka-projekt-pis,113,0,2126705.html

Oba projekty podwyżek wylądowały w koszu. Czy prezes miał dokładną wiedzę o wysokości podwyżek tego nie wiemy, ale jedno jest pewne osoby odpowiedzialne za projekt tej ustawy już kariery w pisie nie zrobi. Dziwne jest też to, że zanim ustawa została przedstawiona w sejmie(wtorek wieczorem) od rana tego dnia był przeciek do  pewnej gazety odnośnie jej treści.

Ogromną cześć elektoratu pisu stanowią osoby, które nie zarabiają dużych pieniędzy, myślisz, że umyślnie przepchnęli taką ustawą? Przecież to wyglądało jak żart, do końca nie wierzyłem, że wejdzie ona w życie. 

Jeśli mimo wszystko przepchną tę ustawę to będą dla mnie idiotami do potęgi entej.

Każda Partia musi mieć swojego bulteriera, PO ma Niesiołka, PiS Pawłowicz a Nowoczesna, myszkę agresorkę Pihowicz  :D

Wszystkie trzy persony nie powinny się nigdy znaleźć w ławach poselskich ale zaraz zaraz te osoby cieszą się bardzo wysokim poparciem swojego elektoratu, więcv wszystko jest w porządku reprezentują Polaków.

Pihowicz już taka agresywna nie jest od kiedy wiadomo, że prawdopodbnie m.in. przez jej męża Nowoczesna straci bagatela 6mln pln. ZSL miał to samo, więc im tego płazem też nie puszczą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zgodzam z tym co piszesz , tylko tych "bulterierów" w PIS jest najwięcej , a wypowiedzi i zachowanie Pawłowicz delikatnie mówiąc na niskim poziomie

Kol. Seiken, muszę zaprotestować.  Moim zdaniem Pani Pawłowicz przy Panu Niesiołowskim to wzór cnót i dobrego wychowania. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeżeli chodzi o pensje najwyższych urzędników w Polsce, to uważam że są porażająco niskie.

Jeżeli prezydent ma 20137 zł  brutto to przecież ta kasa w żaden sposób nie jest adekwatna do zajmowanego stanowiska w państwie.

Prezes NBP ma pensję 16675 zł. Ta pensja to w ogóle "śmiech na sali". Prezes byle jakiego SKOK-u  ma kilkukrotnie większą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

A jeżeli chodzi o pensje najwyższych urzędników w Polsce, to uważam że są porażająco niskie.

Jeżeli prezydent ma 20137 zł  brutto to przecież ta kasa w żaden sposób nie jest adekwatna do zajmowanego stanowiska w państwie.

Prezes NBP ma pensję 16675 zł. Ta pensja to w ogóle "śmiech na sali". Prezes byle jakiego SKOK-u  ma kilkukrotnie większą. 

Really?  ;)

https://www.wprost.pl/478054/Belka-zarabia-wiecej-niz-prezes-banku-centralnego-USA

"Z kolei prezes NBP Marek Belka zarabia więcej niż... szef najpotężniejszego banku centralnego na świecie – Rezerwy Federalnej USA. Belka może liczyć na zarobki rzędu 700 tys. zł rocznie, podczas gdy prezes Fed Janet Yellen zarabia rocznie niespełna 202 tys. dolarów, czyli ok. 676 tys. zł."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Really?  ;)

https://www.wprost.pl/478054/Belka-zarabia-wiecej-niz-prezes-banku-centralnego-USA

"Z kolei prezes NBP Marek Belka zarabia więcej niż... szef najpotężniejszego banku centralnego na świecie – Rezerwy Federalnej USA. Belka może liczyć na zarobki rzędu 700 tys. zł rocznie, podczas gdy prezes Fed Janet Yellen zarabia rocznie niespełna 202 tys. dolarów, czyli ok. 676 tys. zł."

Nie interesuje się tym ile kto zarabia. Swój wpis oparłem na danych które umieścił "Ojciec Dyrektor" kilka postów wyżej. Tabelkę pierwotnie opublikowano w TVN.

Więc wynika z tego, że jak zwykle w TVN24 kłamią. :P  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sobie podnieśli :D I TO NIE JEST OK! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że pensje premiera czy prezydenta są bardzo niskie w Polsce ( bo przez kilka lat bano się niepopularnej decyzji o podwyżkach ), nie wiem jak tam wyglądają kwestie kosztów itd, ale przy ilości wizyt które te osoby muszą odbywać i reprezentować kraj, to te pensje nawet na dobre ciuchy nie starczą ( o ile facet jeszcze sobie poradzi to kobiecie nie wypada pokazać się kilka razy w tej samej garsonce ). Taka jest prawda. Ja wiem, że pospólstwo w Polsce najchętniej by pierwszą damę ubrało w lumpeksie a prezydenta widziało w obdartych łachmanach ale nie ma się co przejmować głosami mało rozgarniętych intelektualnie i zawistnych. Nie ma się co potem dziwić że dużo miernot idzie do Polityki, oni idą nie dla pensji ( bo ta jest niska ) tylko aby coś "ukręcić" na boku, mieć dostęp do informacji. Przyciągnięcie dobrych specjalistów pensją także jest problematyczne bo kilkukrotnie więcej kasy dostaną w prywatnych firmach. Ja bym się przyjrzał zarobkom kadr kierowniczych banków i generalnie instytucji finansowych tam to dopiero jest Dubaj. Komorowski z braku środków musiał zdjąć obrazy w Pałacu prezydenckim ( chłopina chciał parę groszy na krawat chociaż ) a i parę talerzy zniknęło :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że pensje premiera czy prezydenta są bardzo niskie w Polsce ( bo przez kilka lat bano się niepopularnej decyzji o podwyżkach ), nie wiem jak tam wyglądają kwestie kosztów itd, ale przy ilości wizyt które te osoby muszą odbywać i reprezentować kraj, to te pensje nawet na dobre ciuchy nie starczą ( o ile facet jeszcze sobie poradzi to kobiecie nie wypada pokazać się kilka razy w tej samej garsonce ). Taka jest prawda. Ja wiem, że pospólstwo w Polsce najchętniej by pierwszą damę ubrało w lumpeksie a prezydenta widziało w obdartych łachmanach ale nie ma się co przejmować głosami mało rozgarniętych intelektualnie i zawistnych. Nie ma się co potem dziwić że dużo miernot idzie do Polityki, oni idą nie dla pensji ( bo ta jest niska ) tylko aby coś "ukręcić" na boku, mieć dostęp do informacji. Przyciągnięcie dobrych specjalistów pensją także jest problematyczne bo kilkukrotnie więcej kasy dostaną w prywatnych firmach. Ja bym się przyjrzał zarobkom kadr kierowniczych banków i generalnie instytucji finansowych tam to dopiero jest Dubaj. Komorowski z braku środków musiał zdjąć obrazy w Pałacu prezydenckim ( chłopina chciał parę groszy na krawat chociaż ) a i parę talerzy zniknęło :-(

PIS oskarżył i do dzisiaj nie ma sprawy o tą kradzież tylko smród pozostał bo tak miało być. Zero dowodów.

Według mnie pewnie że nie muszą dziadować ale czy na nasze realia to jest mało? Czy prezydent państwa musi jeździć "prywatnie" Porsche albo Ferrari i wtedy to dobrze reprezentuje? A w Skodzie to już by biedak był?

Przesada i jeszcze raz przesada. Politycy itd zarabiają jak sam piszesz na zdobytych kontaktach bardziej i układach układzikach aniżeli na tych "głodowych" dla nich pensyjkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.