Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo, że nie jestem ani znawcą ani wielkim fanem perfum muszę podzielić się wrażeniami dotyczącymi zapachów, których używam obecnie najczęściej:

lolita-lempicka-illusions-noires-au-masc

Lolite Lempicka Illusions Noires Au Masculin Eau de Minuit - zakochałem się w tym zapachu od "pierwszego niuchnięcia". Jest niesamowicie trwały, czuć go na koszuli nawet po praniu (z proszkiem i płynem do płukania  :)).

1277722573_212.jpg

Carolina Herrera 212 Men - mój ulubiony świeżak, którego mogę używać cały rok. Ma w sobie to coś, do tego stopnia, że lubię spryskać nim jakiś przedmiot codziennego użytku.

Obecnie dość asekuracyjnie zakupiłem Azzaro Chrome i stwierdzam, że to solidny zapach, ale nie wyróżnia się zbytnio spośród innych tego typu. Ogólnie całkiem ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Z czego absurdalna część to marża Duoglasa.

Budżetowe Ducati widziałem tam za 199 zł, a po drugiej stronie galeryjnej alejki 69 zł ze taką samą wodę w rossmanie, czy innym superpharmie. Korzystam z Douglasa lub Sephory wyłącznie jeśli bardzo chcę coś co tylko oni mają. Ale takich zapachów już prawie nie ma. Rozumiem dopłacenie w sklepie stacjonarnym, z obsługą, możliwością wypróbowania 10, może 15 %. Jednak ceny w tych wymienionych sklepach w mojej ocenie nieraz ocierają się o "złodziejskie", w związkunz tym nie pojmuję zakupów tam.

Jeśli chodzi o TF z prywatnej kolekcji, to nie ma tu analogi. Mainstrimowe zapachy można nabyć nawet dwa razy taniej niz w Daglasie czy Seforze, z nisza jest nieco inaczej. Zwroc uwage, po ile Fordy schodzą na ebayu, a w szczególności TV. Ten konkretny zapach zawsze trzymał cenę, bo jest przez wielu uznawany za najlepszy z PB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny to :

50 ml - 705 zł

250 ml -1680 zł

Toś mnie odrobinkę zaskoczył :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niuchał ktoś invictusa?

Mocno rozreklamowany. Wstyd przyznać, ale jeszcze nie miałem okazji powąchać :/

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście Cyklotymik w przypadku tego typu zapachów różnica jest niewielka. Poza tym na terenie Polski nie znalazłem TFTV. Jednak średnią półkę cenowo mocno "nobilitują"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1947 - chyba muszę sprawdzić ten zapach, który rekomendujesz - Lolite Lempicka Illusions Noires Au Masculin Eau de Minuit. Bo z tego co widzę gust mamy podobny ;) poza 212 Men radziłbym Ci sprawdzić 212 on Ice lub 212 Splash - super zapachy.

Azzaro też miałem i było ok :)

Ja teraz poluje na Zadig - Tome 1 for Him :)

EDIT:

Wczoraj upolowałem chodzące za mną Zadigi ;) promocja w Sephorze była oczywiście nie były wystawione, ale koleżanka tam pracuje i znalazła za 99zł :) plus dostałem sporo próbek więc jestem happy :)

Edytowane przez BeKSa88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Toś mnie odrobinkę zaskoczył :)

In plus ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiedziałbym :D Ale zapach adekwatny do ceny. Zastanowię się.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sobie sprawiłem prezent pod choinkę, zamiast PS4 kupiłem sobie wspominane TF TV :D 250 ml oczywiście :) Wyszło mnie ze zniżką trochę ponad 300 euro. Jestem totalnie zachwycony tym zapachem! Około południa się wypryskałem za uchem i do tej pory go czuje :) Ten zapach ma realne szanse stać się moim numerem jeden i zdeklasować platynowego egoiste.

Edytowane przez carlito1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Gratulacje ! TV jest w pierwszej trójce jeśli chodzi o mój prywatny ranking.

Dostałeś jakiś atomizer dodatkowo ? 250 go nie posiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic niestety nie dostałem :( Tylko punkty na kartę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o Joop homme? Pamiętam go z dawnych czasów. Był kontrowersyjny, słodki. Trwałość była taka, źe po dwóch "buchach" czuć go było w ościennych gminach, przez tydzeń ;)

Ktoś go używa? Czy przeszedł reformulację, czy nadal jes takim killerem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Joop, tak jak wszystkie zapachy sprzed lat przeszedł oczywiście reformulacje, ale nie była to kastracja totalna, dalej jest zapachem bardzo dobrym i mocnym, minusem jest oczywiście mnogość podrobek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Merlinie jest promocja na perfumy do -65%. Ceny wychodzą raczej drożej niż w sklepach typu iperfumy, ale jakoś mam więcej zaufania do Merlina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

cyklotymik - a wiesz może jak jest z trwałością Joop Splash?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem ten zapach,trwałość 5 do 6 godzin.Ogólnie nie zaciekawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Czyli trwałość chyba średnia. Co do zapachu, mnie się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Merlinie jest promocja na perfumy do -65%. Ceny wychodzą raczej drożej niż w sklepach typu iperfumy, ale jakoś mam więcej zaufania do Merlina.

Merlin wysyła z dużym opóźnieniem.

Głośno o tym ostatnio.

Wejdzie Amazon -ceny na najniższym poziomie, na granicy opłacalności, aż wykosi wszystkich. Potem podniesie.

"Koszerni" są w tym mistrzami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Słaby jest na mnie. Czuję go tak do 5 h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje ! TV jest w pierwszej trójce jeśli chodzi o mój prywatny ranking.

Dostałeś jakiś atomizer dodatkowo ? 250 go nie posiada.

Witam.

A te kolejna dwa zapachy to...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Merlin wysyła z dużym opóźnieniem.

Głośno o tym ostatnio.

Wejdzie Amazon -ceny na najniższym poziomie, na granicy opłacalności, aż wykosi wszystkich. Potem podniesie.

"Koszerni" są w tym mistrzami.

Nie pisałem tego w kontekście prezentu na ostatnią chwilę, tylko dobrych cen. A Amazon nie zapowiada się, żeby miał wchodzić. U nas widać, że Merlin stara się zostać takim polskim Amazonem. Oferują obecnie prawie wszystko, otwierają punkty odbioru osobistego i nawet swój czytnik ebooków robią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Merlin i promocje to bardzo wymagający temat, w skrócie trzeba sprawdzic koszt aktualnej wysyłki i promocje w okolicznych pefrumeriach. Rozważanych zakupów, tym bardziej w obecnym czasie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Witam.

A te kolejna dwa zapachy to...?

Amouage Opus IV

Amouage Interlude

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amouage Opus IV

Amouage Interlude

Amouage ma moc.

Mam od nich XXV i muszę uważać z aplikacją.

Mroźną zimą świetnie "wentyluje".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Amouage ma moc.

Mam od nich XXV i muszę uważać z aplikacją.

Mroźną zimą świetnie "wentyluje".

To prawda, a jakość na najwyższym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi