Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Za to wódę mamy najlepszą :D Oooo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LSH papierosy nie te same, tylko ta sama marka. Produkcja w innym miejscu, zapewne inny tytoń.

Perfumy produkuje jedna fabryka. Produkowanie 2 rodzajów tego samego jest raczej nieopłacalne. To "urban legend".

A wódka, są różne "półki". Te z najwyższej mamy najlepsze, bądź jedne z najlepszych.

Z whisky też bajka. Każda partia może być inna. To produkt "naturalny".

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Piszę z pamięci, bo ostatni raz piłem ją baaardzo dawno temu. Wtedy była najlepsza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LSH papierosy nie te same, tylko ta sama marka. Produkcja w innym miejscu, zapewne inny tytoń.

Perfumy produkuje jedna fabryka. Produkowanie 2 rodzajów tego samego jest raczej nieopłacalne. To "urban legend".

A wódka, są różne "półki". Te z najwyższej mamy najlepsze, bądź jedne z najlepszych.

Z whisky też bajka. Każda partia może być inna. To produkt "naturalny".

No, różnie może być ze wszystkim - na przykład obaj wciskamy te same klawisze, a u mnie jest "LSE", natomiast u Ciebie "LSH" - a u mojego znajomego bywa i "LSD". ;)

Perfumy nie muszą być rozlewane w innym miejscu - wystarczy, że do PL docierają partie, które, powiedzmy "dłużej leżakowały" niż te z Niemiec, czy UK. ;)

O tym, jak to wygląda niekiedy, pisała kilkakrotnie m.in. brytyjska prasa, poruszając temat wysyłania "gorszego jakościowo towaru" do krajów Europy Centralnej.

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele zapachöw przechodzi reformulacje z racji zastępowania naturalnych składników syntetycznymi.

Jeżeli ktoś tego nie sprawdzi może mieć zastrzeżenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perfumy nie muszą być rozlewane w innym miejscu - wystarczy, że do PL docierają partie, które, powiedzmy "dłużej leżakowały" niż te z Niemiec, czy UK. ;)

W moim przypadku nie były stare - zawsze sprawdzam kody.

Pzdr.

edycja: @Remy > tę reformulację należy chyba odczytwać jako rozcieńczenie :)

Edytowane przez Jacek K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lse przepraszam za pomyłkę. Tabletowy "poprawiacz "

Leżakowanie, kiedy w dobrych warunkach się odbywa, to nie szkodzi. Nie wierzę, że dystrybutorzy perfum o to nie dbają. A przyczyną różnic może być właśnie reformulacja, która zazwyczaj wychodzi zapachom na gorsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leżakowanie też mi nie pasuje - jak perfumy leżą w pudle na hali to nie powinno być znaczenia czy 2 dni czy 6 m-cy. Kupując perfumy w sephorze masz pewność, że zostały wyprodukowane w zeszłym tyg? Leżakowanie może zniszczyć produkt ale flakon musiałby pewnie leżeć na słońcu. poza tym nawet tutaj były posty w których można było przeczytać o "leżakowanych" perfumach w domowych szafkach. Przewijały się hasła "ubywania" perfum z flakonu ale nikt nie pisał o wyrzucaniu perfum, bo po roku stania w szafce się zepsuły

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Latami przechowywane niektórzy maja i chwalą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lse przepraszam za pomyłkę. Tabletowy "poprawiacz "

Leżakowanie, kiedy w dobrych warunkach się odbywa, to nie szkodzi. Nie wierzę, że dystrybutorzy perfum o to nie dbają. A przyczyną różnic może być właśnie reformulacja, która zazwyczaj wychodzi zapachom na gorsze.

Nie ma za co - nie obraziłem się - nie jestem aż tak ;) drażliwy - ale skorzystałem z okazji do żartu (jestem AŻ TAK łasy na wesołe sytuacje). ;)

Może faktycznie nie chodzi o leżakowanie - ale ktoś coś kombinuje!  :P  :D  :lol:

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Żona ma w domu ze dwa flakony lepszych perfum przywiezionych jeszcze za czasów życia śp jej brata, który nimi handlował. Woził z zagranicznych hurtowni. Powiem, że mają 4-5 lat i nie nadają się nawet jako odświeżacz do toalety :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj tam, stare wina nie nadają się do picia i nikomu to nie przeszkadza  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, wrzucę temat perfume które Wam odpowiadały a ich produkcji zaprzestano I teraz tęsknicie.

Drugi temat:

Najbardziej rozczarowująca nowości

Moje typy nieprodukowane które były dla Was rewelacyjne:

Givenchy - Play (biały) Nigdzie nie mogę go dostać.

Mój typ nowość która rozczarowuje:

Paco Rabanne  - Invictus. Kupiłem bez sprawdzania troche w ciemno. Zwykły słodkawy świerzak bez polotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, wrzucę temat perfume które Wam odpowiadały a ich produkcji zaprzestano I teraz tęsknicie.

Drugi temat:

Najbardziej rozczarowująca nowości

Moje typy nieprodukowane które były dla Was rewelacyjne:

Givenchy - Play (biały) Nigdzie nie mogę go dostać.

Mój typ nowość która rozczarowuje:

Paco Rabanne  - Invictus. Kupiłem bez sprawdzania troche w ciemno. Zwykły słodkawy świerzak bez polotu.

Zobaczę na statku u siebie jak byś chciał, jest na pewno Play Sport. Nie pamiętam, czy Play tam stał na ich słupku. 

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że znalazł w internecie bo trudne to nie jest :P 

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kolega napisał, że nie może go znaleźć - tam jest i to na stanie. 

Iperfumy maja chyba nawet salon w Krakowie.

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do trwałości, Dior Fahrenheit jest dla mnie długotrwałym zapachem, dla porównania Dior Sauvage trzyma krócej.

Cóż, nie odkryję Ameryki, ale ponieważ mam już lat więcej niż 20 ;) i trochę świata się zjeździło ;), to powiem tak: jarałem te same fajki w PL i "na  Zachodzie" - były inne; piłem tę samą whisky i tu, i tam - była inna; perfumy tez kupowałem te same i tam, i tu - i też, do "ch**a pana" były inne jakościowo. Ot, kolejny dowód na to, że strzygą nas, jak barany. ;)

Dodać  jeszcze można choćby proszek do prania, różne są. :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

czy kupowane w jednym sklepie ? Pytam, bo po moich kilku ostatnich zakupach w sklepie iPerfumy, mam podobne wrażenia.

Pzdr.

Hmm, zdarzyło mi się kilka razy zrobić zakupy w IPerfumach i nigdy nie miałem zastrzeżeń. 

Raczej mają opinię wiarygodnego i solidnego sklepu, ale chętnie dowiem się więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zacytowałeś moją wypowiedź ... w sieci można znaleźć trochę negatywnych opinii np. http://www.opineo.pl/opinie/iperfumy-pl,neutralne , http://www.opineo.pl/opinie/iperfumy-pl,negatywne

Oczywiście, na tle przeważających pozytywnych opinii, jest ich niewiele, ale problem z trwałością jest zauważany.

To, że jest tyle pozytywnych opinii, też nie można do końca traktować jako wiarygodne. Może kupujący nie są zbyt wnikliwi, nie znają dobrze zapachu oryginałów, nie porównują zapachów itp.. Jeśli zdarzają się perfumy o małej trwałości zapachu, to nie są to raczej pojedyncze egzemplarze. Sklep przedstawia się profesjonalnie, do opakowań nie można mieć zastrzeżeń, kupujący wierzy, że kupił oryginał, bo przecież to niemożliwe, żeby w takim sklepie było coś nie tak ... itd., autosugestia ma moc :)

Kupiłem kiedyś na portalu aukcyjnym tester. Sprzedający miał prawie 300 pozytywnych opinii (0 neutralnych, 0 negatywnych) - uwierzyłem. Dostałem podróbkę - porównywałem bezpośrednio w stacjonarnej perfumerii. Sprzedający bez problemu zwrócił pieniądze, tłumacząc, że towar dostaje z UK i nikt nie miał zastrzeżeń.

Niedługo potem zamknął działalność.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupując w douglasie czy sephorze też można popaść w przekonanie "przecież kupiłem na pewno ori produkt". Jedyne co mogłoby rozstrzygnąć to chyba testy chemiczne.

Nie bronie iperfumy czy perfumerii stacjonarnych, po prostu ile ludzi tyle opinii. Cieżko w 100% zaufać opinii pozytywnej jak i negatywnej

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Autosugestia. Panuje opinia, że te sprzedawane tanie są mniej trwałe i niektórzy wierzą. Wierzą, że krócej czują... Etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Kupiłem ostatnio żonie jakiegoś Bossa za 299zł w Super Pharm i mówi, że to podróby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do trwałości, Dior Fahrenheit jest dla mnie długotrwałym zapachem, dla porównania Dior Sauvage trzyma krócej.

Bo Sauvage (w przeciwieństwie do protoplasty Eau Sauvage) to słaby zapach. Na mnie nie był wyczuwalny już po ok. godzinie - aż się zdziwiłem, bo nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi