Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

20260909_071710.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.09.2026 o 14:32, pawel007 napisał(-a):

u mnie też brak wiadomości typu "- Paweł- wysyłam Ci listę jako pierwszemu; tylko nie rozgaduj na forum że już dostałeś" 😁

na marginesie: mogę się zamienić z kimś za coś fajnego  - mam Vertusa Eau de Cyan ( 80ml albo jeszcze więcej). Próbowałem się przekonać ale jakoś " nie moje smaki". Pudełek jednak nie zbieram - sama flaszka

Może czeka aż się zbierze większa ilość osób i wyśle na raz do zainteresowanych. U mnie nadal cisza. 

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyzwoity, niemniej jeden z niewielu Vertusów, który u mnie nie zagości ponownie.

Na plus mocna zbieżność z Dune Diora - ale mniej "pustynny" i jednak słabszej trwałości. To chyba jedyny Vertus, którego sam na sobie nie wyczuwam po 3-4h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnim czasem przerzuciłem z trzy  tuziny tych wszystkich powszechnych sklepowych zapachów… i nic, dosłownie nic nie zapada na długo w pamięci… wszystkie te nowe mainstreamowe męskie zapachy tak naprawdę to zapachy unisex i ni jak mają się do mojego wyobrażenia zapachu dla mężczyzn 🫪 

Najlepiej ustrzelony zapach  (i to całkowicie w ciemno)  to Versace Dylan Blue, ahhh jak ja go lubię 🔥… może ktoś z Was podpowie w jakim kierunku podążać ? Unisex to nie to… ma być męsko, ale nie aż tak żeby kąsało tak jak sik naszego Rysia z Gdańskiego ZOO 🤣

Dodam że nie muszą to być zapachy za „miliony” rozważam wszelkie opcje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ostatnim czasem przerzuciłem z trzy  tuziny tych wszystkich powszechnych sklepowych zapachów… i nic, dosłownie nic nie zapada na długo w pamięci… wszystkie te nowe mainstreamowe męskie zapachy tak naprawdę to zapachy unisex i ni jak mają się do mojego wyobrażenia zapachu dla mężczyzn 🫪 
Najlepiej ustrzelony zapach  (i to całkowicie w ciemno)  to Versace Dylan Blue, ahhh jak ja go lubię … może ktoś z Was podpowie w jakim kierunku podążać ? Unisex to nie to… ma być męsko, ale nie aż tak żeby kąsało tak jak sik naszego Rysia z Gdańskiego ZOO

Z budżetowych warto sprawdzić np. Bentley for Men Absolute, ew. (nieco drożej) Tauer L'Air du Désert Marocain.
Jeśli nisza i jeszcze wyższy budżet, to może coś z Bortnikoff, ale tu niektóre zapachy (np. Lao Oud) jeńców nie biorą i można zostać wystawionym na balkon przez własną rodzinę.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Promka w esesmanie była 

20260912_093525.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejtowana w necie Prada Paradigme (wersja le perfum)... nigdy nie dostałem jednego wieczoru tylu komplementów (a przez moje półki przewinęło się kilkaset flakonów perfum). Jednak co mainstream to mainstream 😎 🤭

IMG_0814.jpeg

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prada to w ogóle jakiś błąd w Matrixie. Prada Paradox Intense - kupiłem córce i to jest nieprawdopodobna kompozycja jak na mainstream. Trwałość szalona, a nuty fantastyczne. Polecam w 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Prada to w ogóle jakiś błąd w Matrixie. Prada Paradox Intense - kupiłem córce i to jest nieprawdopodobna kompozycja jak na mainstream. Trwałość szalona, a nuty fantastyczne. Polecam w 100%

Pełna zgoda. Obdarowane Panie wniebowzięte,

a sam zapach doskonały. Ogólnie Prada robi na mnie doskonałe wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Londek napisał(-a):

Najlepiej ustrzelony zapach  (i to całkowicie w ciemno)  to Versace Dylan Blue, ahhh jak ja go lubię 🔥… może ktoś z Was podpowie w jakim kierunku podążać ? Unisex to nie to… ma być męsko, ale nie aż tak żeby kąsało tak jak sik naszego Rysia z Gdańskiego ZOO 🤣

Londek, zależy co rozumiesz pod pojęciem męskie . U mnie męskie, czy wręcz samcze to zapachy z lat 80/90. Dla innych to dziady 😁.

Poniżej moje super męskie ( subiektywne oczywiście).

20260912_095734.JPG

20260912_095746.JPG

20260912_095808.JPG

20260912_095821.JPG

20260912_095844.JPG

20260912_095858.JPG

20260912_095915.JPG

20260912_095940.JPG

20260912_100002.JPG

20260912_100105.JPG

20260912_100214.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Londek napisał(-a):

Cześć. Zbliża się jesień, więc może Olivier Durbano Rock Crystal, bądź trochę cięższy Black Tourmaline - oba świetne.  Jeśli chcesz coś bardziej klasycznego - Parle Moi de Parfum Papyrus Oud (zbliżony do kultowego Gucci Pour Homme). Jeśli bardziej orientalnie, to zaproponowany już wcześniej Tauer No 02 L’Air Du Désert Marocain EDT. A jak trochę odważniej, to Kajal IV EDP. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukebor

Dziękuję, postaram się spróbować 👍🏻

7 hours ago, loco50 said:

zależy co rozumiesz pod pojęciem męskie

Wiem że to nie łatwe zagadnienie… w większości które mam/ miałem lub wąchałem trzeba się naprawdę grubo zastanowić czy to chłop czy baba 😜
Wszystko takie za***iście słodkie jest, zero dreszczyku, nic cierpkiego… a nawet i ostrego.

Kiedyś jeszcze kilka razy ponawiałem V&R Antidote i to był naprawdę sztos, teraz już praktycznie nie do znalezienia. 

@Pierce34 zagłębię się, dziękuję 👍🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi