eye_lip 25782 #10701 Napisano 28 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Marrone napisał(-a): Zupełnie niepotrzebnie chodzi mi po głowie Gucci Guilty Absolute. Niepotrzebnie, bo mam więcej zapachów na wszelkie okazje niż jestem w stanie zutylizować i obiecałem sobie nie kupować więcej. Ale pewnie wyjdzie jak zwykle. No więc do rzeczy - jak byście krótko opisali ten zapach? Lekki, cięższy, wieczorowy, uniwersalny...? Z góry dziękuję i obawiam się że już wiem jak się to skończy Jak końska stajnia F1 1 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1132 #10702 Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) Nie mam nic do Gucci, jest kilka fajnych zapachów, ostatnio kupiłem cały flakon Gucci Intense Oud i jest świetny. GGA wącham właśnie z nadgarstka, zdania nie zmienię - tanizna Menardo - myślisz o Bulgari Black? To jest dokładnie ten typ! Edytowane 28 Stycznia 2022 przez Annihilator 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1953 #10703 Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Bvlgari Black jak najbardziej i Lolita Au Masculin również, bo to podobny klimat. Inna sprawa, że z zapachami Annick Menardo jest mi bardzo nie po drodze. Chyba tylko Kokorico mi się podoba z tych poznanych. Intense Oud to zapach starej, zakurzonej szuflady w klimatach zbliżonych do Black Afgano. W moim przypadku świetna trwałość, marna projekcja. Na początku mnie zachwycił, więc kupiłem flakon. Po czasie zaczął mnie irytować gównianą projekcją i postanowiłem się go pozbyć. Sprzedawałem i sprzedawałem, aż w końcu puściłem za śmieszne pieniądze, bo nikt nie chciał kupić. Teraz natomiast wszędzie ochy i achy, a ceny kosmiczne, bo unikat. Edytowane 29 Stycznia 2022 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 341 #10704 Napisano 29 Stycznia 2022 Dla mnie Gucci to przede wszystkim Rush i Envy. Zapachy z pazurem. Czasem wyciągam z tyłu szafki, gdzie czekają jak przysłowiowy zabytkowy samochód na swoją okazję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tschautschesku 12 #10705 Napisano 7 Lutego 2022 Cześć! Jakiś czas temu kupiłem od jednego z kolegów tu na forum ganymede marc-antoine barrois. I się zakochałem. Jeśli ktoś ma w swojej kolekcji i mu leży i drażni to chętnie odkupię. Ten drugi zapach B686 też chętnie sprawdzę w ciemno :) NAjlepiej na priv. Pozdro! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1953 #10706 Napisano 7 Lutego 2022 https://impressium.pl/essential-parfums/414-bois-imperial.html#/68-rozmiar-10_ml_woda_perfumowana A tego próbowałeś? Autor ten sam. Niektórzy twierdzą, że to perfumy bardzo podobne, ale bardziej przystępne (co mnie dziwi, bo nie widzę niczego nieprzystępnego w Ganymede) i z lepszą projekcją. Oczywiście jest też grupa, która twierdzi, że Bois Imperial i Ganymede są podobne jak struś i kuń. Sam nie sprawdzałem, mam całą flaszkę Ganymede, więc nie chce mi się testować podobnych zapachów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tschautschesku 12 #10707 Napisano 7 Lutego 2022 1 godzinę temu, brz napisał(-a): https://impressium.pl/essential-parfums/414-bois-imperial.html#/68-rozmiar-10_ml_woda_perfumowana A tego próbowałeś? Autor ten sam. Niektórzy twierdzą, że to perfumy bardzo podobne, ale bardziej przystępne (co mnie dziwi, bo nie widzę niczego nieprzystępnego w Ganymede) i z lepszą projekcją. Oczywiście jest też grupa, która twierdzi, że Bois Imperial i Ganymede są podobne jak struś i kuń. Sam nie sprawdzałem, mam całą flaszkę Ganymede, więc nie chce mi się testować podobnych zapachów. Nie próbowałem, zamówiłem - namówiłeś mnie Wziąłem całą butlę więc jak nie podejdzie to chętnie się podzielę Z ganymede mam tak, że każdy czuje co innego - bibliotekę, nowy samolot, plastik, książkę, paloną benzynę, gąbkę z materaca, basen, spa, dentystę albo pudełko po butach - I to prawda! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21943 #10708 Napisano 12 Lutego 2022 Pany Znawcy😁. Dwa pytania : 1.Caron Aimez Moi Comme Je Suis? 2.Alle-sprzedawcy perumymegami i ImportPefum? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1953 #10709 Napisano 12 Lutego 2022 ad 1. Możemy się tylko domyślać. ad 2. Pewni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21943 #10710 Napisano 12 Lutego 2022 Dziękuję uprzejmie😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10711 Napisano 13 Lutego 2022 Import Perfum to luxuryforless.pl - na stronie lepsze ceny mają. Patrz dział nowości i outlet 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1953 #10712 Napisano 13 Lutego 2022 @marwol, co porabiasz? Dopiero teraz widzę, że odpisałeś na FB. A już myślałem, że napisałem do kogoś innego. Kompletnie zapomniałem, że tu mogę Cię znaleźć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10713 Napisano 13 Lutego 2022 Żyje jak król!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1132 #10714 Napisano 13 Lutego 2022 Czas powkładać nowe nabytki do szafy a wiec fotki pamiątkowe zakupów z ostatniego miesiąca mniej więcej 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10715 Napisano 13 Lutego 2022 Dior Vetiver i stary Sauvage - również mam i polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1953 #10716 Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Paczki, paczki. Edytowane 15 Lutego 2022 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 207 #10717 Napisano 17 Lutego 2022 A ja mam taką śmiechową historyjkę Prawie 2 lata temu zakupiłem od Kolegi z Forum - Łukasz alias BRZ - próbkę Laligue Hommage A L'Homme. Kierując się Waszymi opiniami, kupiłem próbkę - i jak chyba wspomniałem na forum - nie pokochaliśmy się z zapachem Laligue - wrzuciłem do schowka w aucie - uwaga o zgrozo - niech działa jako odświeżacz powietrza :). Ale wpadł na samo dno schowka i nie było go czuć. Mijają dwa lata - prawie - sprzątam auto i moim oczom ukazuje się próbka Laligue - konsystencja płynu lekko zmętniała, jakby zrobiła się bardziej oleista. Pomyślałem, że skoro whisky musi dojrzeć po otwarciu to może i perfum również. Walnąłem dwa psiknięcia - poczułem znajomy mi zapach ale coś zmieniło. Idę do pracy i sorry za określenie ale dostałem lekkiego ślinotoku - ale nie wiązałem tego z próbką. Wczoraj znowu się psiknąłem i znowu po jakimś czasie to samo zjawisko - dzisiaj już go nie było, 2 psiknięcia i jakby nowe otwarcie dla tego zapachu i dla mnie 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tbn 5063 #10718 Napisano 17 Lutego 2022 Ja dalej szukam czegoś na lato, protestowałem część propozycji z tego wątku, ale nie podeszły mi. Drugie podejscie do Grey Vetiver przytłoczyło mnie cytrusami i zemdliło, może za dużo na nadgarstek ? Pierwszy test był na pasku. W ramach własnych poszukiwań sprawdziłem ostatnio: Creed - Green Irish Tweed, bardzo fajny , ale z wrażeniem ze już to gdzieś czułem. Może są jakieś podobne popularne na rynku. Creed - Aventus, Viking nie moja bajka Creed - Silver Mountain Water, bardzo ciekawe i delikatne perfumy, mocny kandydat, Ale chyba najpierw próbkę wezmę, bo z papierka testowałem nie wiem jak to będzie na skórze. Amouage - Bracken pozytywne zaskoczenie , że taka kompozycja może dobrze się sprawdzić w ciepłe dni. Chyba tez próbka będzie. Myslalem, że będzie prosto coś wybrać a jest co raz gorzej… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #10719 Napisano 17 Lutego 2022 Na lato polecam Concentre Orange Verte, Eau Sauvage Cologne, jak nie ma upału (wiosna) to 40knots, Cedrat Enivrant i Issey Fraiche:) a przy okazji, nie ma ktoś do oddania flakonu napełnialnego do Light My Fire Kiliana? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10720 Napisano 18 Lutego 2022 Tbn, może popatrzChanel Platinum EgoisteCreed Bois du PortugalHoubigant Fougere RoyaleNicolai Intense Neroli Nicolai Vie de Chateau IntenseNishane Safran Colognise Orto Parisi VirideTom Ford Beau de JourPowodzenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1953 #10721 Napisano 18 Lutego 2022 Na lato Bracken średnio. A coś podobnego do Green Irish Tweed mogłeś czuć w Cool Water Davidoffa albo jakimś ich innym mniej lub bardziej oryginalnym kuzynie. Widzę, że szukasz czegoś mniej sportowego, więc z mocnych cytrusów Dior Eau Sauvage Cologne (wspomniane przez MHAEMa) jak najbardziej. Jeśli podoba Ci się Silver Mountain Water, w przypadku marnych rezultatów testowania (na mojej skórze ledwo się to trzymało) polecam Xerjoff Mefisto. Podobna kompozycja z o wiele lepszymi parametrami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 341 #10722 Napisano 18 Lutego 2022 (edytowane) Na lato i upały polecam perfumy które nie grzeją: np. CH 212 czy Davidoff GoodLife (wycofany i kosztowny) Ale tego typu zapachów można znaleźć więcej. Edytowane 18 Lutego 2022 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tbn 5063 #10723 Napisano 18 Lutego 2022 Dzięki panowie, potestuje propozycje. Na szczęście do lata jest czas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #10724 Napisano 18 Lutego 2022 Jak lato lato tzn 30stopni to Tom Ford Neroli Portofino lub Dior Homme Cologne (mniej formalny)Do 25 stopni to śmiało to co podawałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6929 #10725 Napisano 18 Lutego 2022 Poznałem dziś wodę toaletową Karl Lagerfeld New York Mercer Street i muszę powiedzieć, że jest urzekająca! Dla mnie to świetna mieszanka Lalique Encre Noire Sport i Issey Miyake. Dosyć lekka, zwiewna i świeża - idealna na wiosnę i lato. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach