Bugs 4641 #11651 Napisano 3 Lipca 2023 16 godzin temu, ps1974 napisał(-a): Mają, mają, tylko jakąś "ułomną", która potrafi odprawić tylko niektóre rodzaje towarów. Poniżej cytat z informacji o nadejściu przesyłki podlegającej ocleniu z "agencji celnej" Poczty Polskiej. Rzeczywiście, przesyłki EMS trafiają do agencji PP, zwanej tam formalnie Działem Obrotu Zagranicznego. Ja podlegam pod Region Dystrybucji w Katowicach i tam dwukrotnie oclili mi ostatnio towary, które mogli procesować. Ciekawy jest szczególnie zakres wartości towarów, które mogą być clone po udzieleniu pełnomocnictwa Poczcie 😁 "Dla przesyłek z towarami o wartości od 150 do 1000 EURO nie podlegających ograniczeniom przywozowym, wymagane jest przez adresata udzielenie Poczcie Polskiej pełnomocnictwa do odprawy swoich przesyłek. Adresat zobowiązany jest udzielić Poczcie pełnomocnictwa do działania w charakterze przedstawiciela pośredniego. Dlatego w tym celu pełnomocnictwo należy złożyć tylko w placówce pocztowej- w Urzędach Pocztowych poprzez zlecenie ustne. Osoba fizyczna musi przy tym okazać dowód tożsamości. Jeżeli odprawa ma zostać dokonana na firmę, pełnomocnictwo proszę złożyć na dane firmy podając numer NIP, EORI i REGON. W przypadku załatwienia pełnomocnictwa prosimy o informację zwrotną w celu przeprowadzenia zgłoszenia celnego. Dział Obrotu Zagranicznego Region Dystrybucji w Katowicach Poczta Polska S.A. ul. Mielżyńskiego 5, 41-850 Zabrze Nr tel: 801-333-444 lub z tel. kom. 43 842-06-00 email: [email protected]" To chyba chodzi o te o wartości ponad 1000 euro bo jak kupowałem coś tańszego to poczta ogarniała sama i w okienku przy odbiorze płaciłem opłaty przywozowe, jak kupiłem coś droższego i wysyłka była EMS to skończyło się szukaniem agencji. Teraz pilnuję żeby droższe rzeczy kupować z przesyłką DHL/FedEx bo tam wszystko jest załatwione szybko i kompleksowo, nigdy EMS czy inna poczta krajowa bo kończą w PP. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #11652 Napisano 3 Lipca 2023 Czerwcowe znajdy. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21238 #11653 Napisano 6 Lipca 2023 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21238 #11654 Napisano 7 Lipca 2023 Ryzykant 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21238 #11655 Napisano 7 Lipca 2023 I dwie próbki dali. Hermes jak Hermes, tylu nie urywa jesli chodzi o projekcję A to perfumy. Ralph to różowa landrynka 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piku 1934 #11656 Napisano 7 Lipca 2023 (edytowane) A u mnie taka bida z próbkami. A najlepsze, że przed chwilą znalazłem Aventusa, którego kilka razy szukałem i zastanawiałem się gdzie się podział. A on leżał sobie na dnie pudełka z próbkami 😋 Edytowane 7 Lipca 2023 przez piku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8247 #11657 Napisano 7 Lipca 2023 Czerwcowe znajdy. Małżonka musi być zadowolona ;-) A i Ty same smaczki nabyłeś! 1 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piku 1934 #11658 Napisano 7 Lipca 2023 48 minut temu, loco50 napisał(-a): Ryzykant 😁 I jak wypada? 4 minuty temu, lukebor napisał(-a): Małżonka musi być zadowolona 😉 A i Ty same smaczki nabyłeś! Fakt, @Annihilator gromi swoimi zapachami 👍 Mnie najbardziej ciekawi ten Coreterno Catharsis. Jak się sprawuje ten zapach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21238 #11659 Napisano 7 Lipca 2023 Godzinę temu, piku napisał(-a): I jak wypada? @Annihilator 👍 Nie odpaliłem jeszcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1904 #11660 Napisano 8 Lipca 2023 8 godzin temu, lukebor napisał(-a): Małżonka musi być zadowolona 😉 A i Ty same smaczki nabyłeś! Przecież on to dla siebie kupuje wszystko! Ach, ten Fate... @loco50 toż to złoto w płynie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #11661 Napisano 8 Lipca 2023 9 godzin temu, lukebor napisał(-a): Małżonka musi być zadowolona 😉 A i Ty same smaczki nabyłeś! Dobrze wiesz, że moja małżowinka zapachami się nie interesuje a ja rozczarowany obecną niszą zacząłem zaglądać na półkę marketingowo przypisaną kobietom i znalazłem tam mnóstwo bardzo dobrych zapachów dla siebie. Zdecydowana większość "damskich" Amouage jest spokojnie do noszenia przez facetów. 1 godzinę temu, brz napisał(-a): Przecież on to dla siebie kupuje wszystko! Ach, ten Fate... I do tego kupiony w świetnych pieniądzach. Cudo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1904 #11662 Napisano 8 Lipca 2023 Fantastyczny jest. Ile dałeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #11663 Napisano 8 Lipca 2023 675/80 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21238 #11664 Napisano 8 Lipca 2023 Oooo. REWELACJA. Męski, wręcz samczy zapach przywodzący na myśl czasy gdy facet to był facet a nie miękka faja w legginsach, z gołymi kostkami i koczkiem na czubku głowy. Staje na półce w jednym rzędzie z takimi testosteronowymi strzałami jak Antaeus, Zino, Azzaro pour Homme, Aramis Aramis i Lagerfeld Photo. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16341 #11665 Napisano 8 Lipca 2023 Pany którego araba jeszcze polecacie, cytrusy, słońce, morze itp. i w miarę cenowo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21238 #11666 Napisano 8 Lipca 2023 Al Haramain Sheikh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1904 #11667 Napisano 8 Lipca 2023 3 godziny temu, loco50 napisał(-a): Oooo. REWELACJA. Męski, wręcz samczy zapach przywodzący na myśl czasy gdy facet to był facet a nie miękka faja w legginsach, z gołymi kostkami i koczkiem na czubku głowy. Staje na półce w jednym rzędzie z takimi testosteronowymi strzałami jak Antaeus, Zino, Azzaro pour Homme, Aramis Aramis i Lagerfeld Photo. Mówiłem, że powinieneś spróbować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21238 #11668 Napisano 8 Lipca 2023 Godzinę temu, brz napisał(-a): Mówiłem, że powinieneś spróbować. Mówiłeś i namówiłeś 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6584 #11669 Napisano 8 Lipca 2023 (edytowane) 8 godzin temu, loco50 napisał(-a): Oooo. REWELACJA. Męski, wręcz samczy zapach przywodzący na myśl czasy gdy facet to był facet a nie miękka faja w legginsach, z gołymi kostkami i koczkiem na czubku głowy. Staje na półce w jednym rzędzie z takimi testosteronowymi strzałami jak Antaeus, Zino, Azzaro pour Homme, Aramis Aramis i Lagerfeld Photo. Ja również nie tak dawno nabyłem nową wersję. Mam połowę starego flakonu z metalowymi okuciami. Nie znałeś wcześniej Kourosa? Edytowane 8 Lipca 2023 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24970 #11670 Napisano 8 Lipca 2023 7 godzin temu, loco50 napisał(-a): Oooo. REWELACJA. Męski, wręcz samczy zapach przywodzący na myśl czasy gdy facet to był facet a nie miękka faja w legginsach, z gołymi kostkami i koczkiem na czubku głowy. Staje na półce w jednym rzędzie z takimi testosteronowymi strzałami jak Antaeus, Zino, Azzaro pour Homme, Aramis Aramis i Lagerfeld Photo. Przecież Kouros to miły słodziak, żaden z niego samczy zapach. A dla zbawców współczesnego świata jak Loco polecam np trochę gnojówki pod pachy, będzie męsko 😁 2 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #11671 Napisano 8 Lipca 2023 Loco mnie zmusil do wyciagniecia kilku klasykow z szafy Niestety za pozno zorientowalem sie co mnie omija i mam nowe wypusty... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Justyna712 51 #11672 Napisano 8 Lipca 2023 7 godzin temu, loco50 napisał(-a): Oooo. REWELACJA. Męski, wręcz samczy zapach przywodzący na myśl czasy gdy facet to był facet a nie miękka faja w legginsach, z gołymi kostkami i koczkiem na czubku głowy. Staje na półce w jednym rzędzie z takimi testosteronowymi strzałami jak Antaeus, Zino, Azzaro pour Homme, Aramis Aramis i Lagerfeld Photo. Jestem bardzo ciekawa tego zapachu, bo dużo jest beznadziejnych opinii na jego temat, gdzie z kolei inne są bardzo pozytywne. Stacjonarnie nie mogłam go nigdzie dorwać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24970 #11673 Napisano 8 Lipca 2023 Fajne klasyki, uwielbiam Givenchy Gentleman mam go z 10 lat jak nie więcej (tak samo jak Kourosa czy Diora Sauvage) i to jest prawdziwy klasyk. 1 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6584 #11674 Napisano 8 Lipca 2023 1 minutę temu, eye_lip napisał(-a): Fajne klasyki, uwielbiam Givenchy Gentleman mam go z 10 lat jak nie więcej (tak samo jak Kourosa czy Diora Sauvage) i to jest prawdziwy klasyk. Sauvage, czy Eau Sauvage, bo to ogromna różnica. Ten drugi jest genialny. Sauvage to popłuczyny... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24970 #11675 Napisano 8 Lipca 2023 Eau a dokladnie wersja Extreme. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach