Valygaar 5129 #12876 Napisano 13 Sierpnia 2024 Miałem okazję wypróbować bardzo kosztowne perfumy i przyznam, że każdy psik był jak strzał z bazooki 😳🤦🏻♂️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2097 #12877 Napisano 13 Sierpnia 2024 .... edit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2097 #12878 Napisano 13 Sierpnia 2024 Miałem okazję wypróbować bardzo kosztowne perfumy i przyznam, że każdy psik był jak strzał z bazooki Sorry, że wtrącę się ......ale byłem ostatnio w Elektrowni Powiśle i zajrzałem do Galilu.Siedzialem z pół godziny wwąchując się w 2 z 4 zapachów pustynnych.I właśnie Night oraz Promise mną wstrząsnęły (pozytywnie).Kilka dni chodziłem oniemiały z zachwytu niuchajac spsikane materiały (a na skórze siedział 24h).Ropion dokonał cudów. Night jest perfekcyjny a Promise to zapach idealnie wycelowany w moje upodobania. Niestety bardzo drogi.I jak tu żyć?Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5129 #12879 Napisano 13 Sierpnia 2024 1200 euro za flakon to jak dla mnie na teraz mocno poza granicą rozsądku. Ale biorąc pod uwagę cechy tych perfum, to nie jest aż tak niedorzeczne jak się może wydawać na papierze i na koncie 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2097 #12880 Napisano 13 Sierpnia 2024 1200 euro za flakon to jak dla mnie na teraz mocno poza granicą rozsądku. Ale biorąc pod uwagę cechy tych perfum, to nie jest aż tak niedorzeczne jak się może wydawać na papierze i na koncie Cena absurd (może to za extract).Tak czy inaczej w Stanach albo ZEA można kupic duzo taniej w sieci. A potem ktoś przywiezie.Sprawdź sobie:www.strawberrynet.com (Hong Kong)(Dobry sklep, chyba mają też magazyn w Europie).FM jest w b.dobrej cenie.Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 192 #12881 Napisano 13 Sierpnia 2024 Dawno nie było a jest całkiem przyjemne. Już chyba niedostępne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5129 #12882 Napisano 13 Sierpnia 2024 4 godziny temu, Dostum napisał(-a): Cena absurd (może to za extract). Tak czy inaczej w Stanach albo ZEA można kupic duzo taniej w sieci. A potem ktoś przywiezie. Sprawdź sobie: www.strawberrynet.com (Hong Kong) (Dobry sklep, chyba mają też magazyn w Europie). FM jest w b.dobrej cenie. Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka Ta konkretna wersja jest chyba trudna do dostania za mniej niż tys euro. Ale nadzwyczaj wnikliwie nie szukałem. Chyba bym nie ryzykował jednak takiej kasy i kupił u autoryzowanego dealera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156657 #12883 Napisano 14 Sierpnia 2024 Dzisiaj tak 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1540 #12884 Napisano 14 Sierpnia 2024 Tak są zachwalane Vertus-y, że się skusiłem, na pewno będą kolejneWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2097 #12885 Napisano 14 Sierpnia 2024 Tak są zachwalane Vertus-y, że się skusiłem, na pewno będą kolejneWysłane z iPhone za pomocą TapatalkDo mnie lecą 2 kolejne ze Stanów w bagażu kolegi."Tą razą" Chaos i Monarch.Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piku 1899 #12886 Napisano 14 Sierpnia 2024 W dniu 11.08.2024 o 10:25, loco50 napisał(-a): @loco50 jak go oceniasz? Czy Warto? Kiedyś na jednej ze stron mi się na tym ręka omsknęła i niemal go kupiłem, ale może jednak się skuszę. Hmm... ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156657 #12887 Napisano 14 Sierpnia 2024 Dzisiejsza dostawa. Bardzo fajne. Dzięki @Dostum za pomysł na nowy zakup😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2097 #12888 Napisano 14 Sierpnia 2024 Dzisiejsza dostawa. Bardzo fajne. Dzięki [mention=113149]Dostum[/mention] za pomysł na nowy zakupCieszę się IMHO fajna alternatywa dla Tomka Tobacco Vanille, który kosztuje 3-4 x drożej.Przez wielu FB oceniany jest jako lepszy ale wiadomo... de gustibus..(..).Dla mnie ten sam bardzo wysoki poziom.Ale jam palacz więc inaczej odbieram tytoń.Edp Franka za 300pln ideał.Ps. Daj cynk czy popłyną komplementy od niepalącej płci przeciwnej Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3850 #12889 Napisano 14 Sierpnia 2024 Zawsze powtarzam sobie nie kupuj w ciemno i w raz to robię, oczywoscie nie podpasowal Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156657 #12890 Napisano 14 Sierpnia 2024 2 godziny temu, Dostum napisał(-a): Cieszę się IMHO fajna alternatywa dla Tomka Tobacco Vanille, który kosztuje 3-4 x drożej. Przez wielu FB oceniany jest jako lepszy ale wiadomo... de gustibus..(..). Dla mnie ten sam bardzo wysoki poziom. Ale jam palacz więc inaczej odbieram tytoń. Edp Franka za 300pln ideał. Ps. Daj cynk czy popłyną komplementy od niepalącej płci przeciwnej Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka Dam znać, ale to po weekendzie. Wyjechałem do siebie na wieś na długi weekend i nowy nabytek został w mieście😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 192 #12891 Napisano 15 Sierpnia 2024 (edytowane) W dniu 14.08.2024 o 13:17, Dostum napisał(-a): Do mnie lecą 2 kolejne ze Stanów w bagażu kolegi. "Tą razą" Chaos i Monarch. Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka Mam chaosa i monarcha. Chaos to nazwa bardzo adekwatna bo jak używam to ludzie dziwnie się zachowują i mówią, że pieką oczy więc tylko na otwarte przestrzenie i wiatr. Daje trochę termalną wodą siarkową jak z pijalni w Krynicy górskiej. Może nawiązuje do pierwszej zupy mikrobiologicznej w której powstało życie? Bo na początku zawsze jest jakiś chaos... Co ciekawe jest morski ale nic a nic chłodzący. W upale jednak się nie kwasi i nie kisi. Monarch bardzo kojarzy mi się z amolem choć to tylko pierwsze wrażenie potem faktycznie jest po królewsku. Król Karol mógłby tym pachnieć bo pasuje do jego stylówki i rangi społecznej. Polecam sprawdzić jeszcze Carata ze złotem w środku. Niby to taki encre noir ale pozbawiony pewnych grobowych niuansów więc jest bez skojarzeń sakralnych. Po prostu ma charakter normalnie perfumiarski a nie artystyczna wizja oddania wnętrza sakralnej architektury sakralnej. Trwałość jak u Vertusów trochę mniejsza niż monarch czyli dobre 10h. Najgorsze są ceny bo coś co kosztuje 2000- 1500zł można w jednej chwili przecenić na 500 z groszami a jako pracownik Notino można nawet taniej na jakieś zniżki. Szok jak nas rypią na kasę. Jednak trzeba przyznać, że ich flakony zwyczajne robią solidne wrażenie, sok też. Edytowane 15 Sierpnia 2024 przez polly 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #12892 Napisano 15 Sierpnia 2024 Już od dawna się lubimy. Koroną przypadkiem się załapała (tak pod wątek rolexa) 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156657 #12893 Napisano 15 Sierpnia 2024 8 minut temu, szuwi napisał(-a): Już od dawna się lubimy. Koroną przypadkiem się załapała (tak pod wątek rolexa) Tomek, fajnie, że wróciłeś. Dawno Ciebie nie było na forum. Już się martwiłem, że znalazłeś sposób na ten nałóg zegarkowi, ale teraz jestem spokojny, że dalej jedziemy na tym samym wózku😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #12894 Napisano 15 Sierpnia 2024 Ja mam nadal te same zegarki, co 6 miesięcy temu. Co więcej nie planuje nowych, a raczej ewentualną sprzedaż kilku obecnych, więc jestem tu z doskoku... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2097 #12895 Napisano 15 Sierpnia 2024 Mam chaosa i monarcha. Chaos to nazwa bardzo adekwatna bo jak używam to ludzie dziwnie się zachowują i mówią, że pieką oczy więc tylko na otwarte przestrzenie i wiatr. Daje trochę termalną wodą siarkową jak z pijalni w Krynicy górskiej. Może nawiązuje do pierwszej zupy mikrobiologicznej w której powstało życie? Bo na początku zawsze jest jakiś chaos... Co ciekawe jest morski ale nic a nic chłodzący. W upale jednak się nie kwasi i nie kisi. Monarch bardzo kojarzy mi się z amolem choć to tylko pierwsze wrażenie potem faktycznie jest po królewsku. Król Karol mógłby tym pachnieć bo pasuje do jego stylówki i rangi społecznej. Polecam sprawdzić jeszcze Carata ze złotem w środku. Niby to taki encre noir ale pozbawiony pewnych grobowych niuansów więc jest bez skojarzeń sakralnych. Po prostu ma charakter normalnie perfumiarski a nie artystyczna wizja oddania wnętrza sakralnej architektury sakralnej. Trwałość jak u Vertusów trochę mniejsza niż monarch czyli dobre 10hJa uwielbiam freaki. A jak coś jest niszowego i przy okazji pokręconego to znaczy, że jest dla mnie. A Vertus - co by nie mówić - jest pokręcony.Nigdy bym nie pomyślał, że z podanego składu można uzyskać tak niesamowity efekt (np. białe kwiaty!!).To będzie już mój drugi Chaos (kilka lat temu używałem).Jeśli chodzi o odbiór to nieco inne odczucia, ale nie mam takiego doswiadczenia olfaktorycznego jak Ty. Dla mnie to szuwarobagienno-morska, pełna glonów mieszanka. A raczej jej opary. Taki dyszący islandzki gejzer połączony z aromatycznym wulkanem w pierwotnym lesie na Tasmanii. Mega intrygujący zapach z najlepszych jakościowo składników.Encre noir (w tym extreme) nie leżą mi zupełnie choć są bardzo solidne i tanie.Narcosi's, Monarch i Chaos kręcą mnie i dlatego je kupiłem. Kupiłem dla siebie, nie dla innych nosów. Identycznie postępuje z zegarkami, kupuję dla siebie więc komu ma sie podobać? (żadnego przereklamowango mainstreamu!).Ps. Narcosi's kupiłem dzięki Tobie (dałeś wszak cynk o Notino).Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 192 #12896 Napisano 15 Sierpnia 2024 Dostum z tym gejzerem się zgadzam. Narcosis to czysta magia wilgotne świeżo rozcięte mango z rabarbarem, kardamonem i czymś gładko zielonym. Niesamowite zestawienie na tyle by mocno zaintrygować otoczenie. Tego raczej nikt nigdy nie czuł poza milionowym odsetkiem fanów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21013 #12897 Napisano 15 Sierpnia 2024 Ale Pany, żeście grubo pojechali z tymi gejzerami i wulkanami 🤣 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21013 #12898 Napisano 16 Sierpnia 2024 W dniu 14.08.2024 o 13:52, piku napisał(-a): @loco50 jak go oceniasz? Czy Warto? Kiedyś na jednej ze stron mi się na tym ręka omsknęła i niemal go kupiłem, ale może jednak się skuszę. Hmm... ? Lekki oldskulik, ale przyjemny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 192 #12899 Napisano 16 Sierpnia 2024 (edytowane) 21 godzin temu, loco50 napisał(-a): Ale Pany, żeście grubo pojechali z tymi gejzerami i wulkanami 🤣 Bo to gruba rura była... Musisz spróbować ten kaliber. Edytowane 16 Sierpnia 2024 przez polly 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21013 #12900 Napisano 17 Sierpnia 2024 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach