Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem okazję wypróbować bardzo kosztowne perfumy i przyznam, że każdy psik był jak strzał z bazooki 😳🤦🏻‍♂️
image.png.e48daedcd618adb935958110a2cbd463.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miałem okazję wypróbować bardzo kosztowne perfumy i przyznam, że każdy psik był jak strzał z bazooki
image.png.e48daedcd618adb935958110a2cbd463.png

Sorry, że wtrącę się ...
...ale byłem ostatnio w Elektrowni Powiśle i zajrzałem do Galilu.
Siedzialem z pół godziny wwąchując się w 2 z 4 zapachów pustynnych.
I właśnie Night oraz Promise mną wstrząsnęły (pozytywnie).
Kilka dni chodziłem oniemiały z zachwytu niuchajac spsikane materiały (a na skórze siedział 24h).

Ropion dokonał cudów.
Night jest perfekcyjny a Promise to zapach idealnie wycelowany w moje upodobania. Niestety bardzo drogi.
I jak tu żyć?

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1200 euro za flakon to jak dla mnie na teraz mocno poza granicą rozsądku.

Ale biorąc pod uwagę cechy tych perfum, to nie jest aż tak niedorzeczne jak się może wydawać na papierze i na koncie 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1200 euro za flakon to jak dla mnie na teraz mocno poza granicą rozsądku.
Ale biorąc pod uwagę cechy tych perfum, to nie jest aż tak niedorzeczne jak się może wydawać na papierze i na koncie
Cena absurd (może to za extract).

Tak czy inaczej w Stanach albo ZEA można kupic duzo taniej w sieci. A potem ktoś przywiezie.

Sprawdź sobie:
www.strawberrynet.com (Hong Kong)
(Dobry sklep, chyba mają też magazyn w Europie).

FM jest w b.dobrej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie było a jest całkiem przyjemne. Już chyba niedostępne.

IMG_20240813_192915_copy_768x1030.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Dostum napisał(-a):

Cena absurd (może to za extract).

Tak czy inaczej w Stanach albo ZEA można kupic duzo taniej w sieci. A potem ktoś przywiezie.

Sprawdź sobie:
www.strawberrynet.com (Hong Kong)
(Dobry sklep, chyba mają też magazyn w Europie).

FM jest w b.dobrej cenie.

Ta konkretna wersja jest chyba trudna do dostania za mniej niż tys euro. Ale nadzwyczaj wnikliwie nie szukałem. Chyba bym nie ryzykował  jednak takiej kasy i kupił u autoryzowanego dealera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak są zachwalane Vertus-y, że się skusiłem, na pewno będą kolejne

9ed4fd8eaea85f96f708f1403cbf0bb5.jpg&key=43bbfef66bc1f353880de7884197c674cd18693c125eaf50f34d7a06650eef02

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak są zachwalane Vertus-y, że się skusiłem, na pewno będą kolejne

9ed4fd8eaea85f96f708f1403cbf0bb5.jpg&key=43bbfef66bc1f353880de7884197c674cd18693c125eaf50f34d7a06650eef02

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Do mnie lecą 2 kolejne ze Stanów w bagażu kolegi.
"Tą razą" Chaos i Monarch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.08.2024 o 10:25, loco50 napisał(-a):

20240811_092144.JPG

@loco50 jak go oceniasz? Czy Warto?

Kiedyś na jednej ze stron mi się na tym ręka omsknęła i niemal go kupiłem, ale może jednak się skuszę. Hmm... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejsza dostawa. Bardzo fajne. Dzięki [mention=113149]Dostum[/mention] za pomysł na nowy zakup

Cieszę się

IMHO fajna alternatywa dla Tomka Tobacco Vanille, który kosztuje 3-4 x drożej.
Przez wielu FB oceniany jest jako lepszy ale wiadomo... de gustibus..(..).
Dla mnie ten sam bardzo wysoki poziom.
Ale jam palacz więc inaczej odbieram tytoń.
Edp Franka za 300pln ideał.

Ps. Daj cynk czy popłyną komplementy od niepalącej płci przeciwnej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze powtarzam sobie nie kupuj w ciemno i w raz to robię, oczywoscie nie podpasowal 739d177e94a84cc4deb25bad175af470.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dostum napisał(-a):

Cieszę się emoji106.png

IMHO fajna alternatywa dla Tomka Tobacco Vanille, który kosztuje 3-4 x drożej.
Przez wielu FB oceniany jest jako lepszy ale wiadomo... de gustibus..(..).
Dla mnie ten sam bardzo wysoki poziom.
Ale jam palacz więc inaczej odbieram tytoń.
Edp Franka za 300pln ideał.

Ps. Daj cynk czy popłyną komplementy od niepalącej płci przeciwnej emoji16.png

Dam znać, ale to po weekendzie. Wyjechałem do siebie na wieś na długi weekend i nowy nabytek został w mieście😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.08.2024 o 13:17, Dostum napisał(-a):

Do mnie lecą 2 kolejne ze Stanów w bagażu kolegi.
"Tą razą" Chaos i Monarch.

Mam chaosa i monarcha. Chaos to nazwa bardzo adekwatna bo jak używam to ludzie dziwnie się zachowują i mówią, że pieką oczy więc tylko na otwarte przestrzenie i wiatr.

Daje trochę termalną wodą siarkową jak z pijalni w Krynicy górskiej. Może nawiązuje do pierwszej zupy mikrobiologicznej w której powstało życie? Bo na początku zawsze jest jakiś chaos... Co ciekawe jest morski ale nic a nic chłodzący. W upale jednak się nie kwasi i nie kisi.

Monarch bardzo kojarzy mi się z amolem choć to tylko pierwsze wrażenie potem faktycznie jest po królewsku. Król Karol mógłby tym pachnieć bo pasuje do jego stylówki i rangi społecznej.

Polecam sprawdzić jeszcze Carata ze złotem w środku. Niby to taki encre noir ale pozbawiony pewnych grobowych niuansów więc jest bez skojarzeń sakralnych. Po prostu ma charakter normalnie perfumiarski a nie artystyczna wizja oddania wnętrza sakralnej architektury sakralnej. Trwałość jak u Vertusów trochę mniejsza niż monarch czyli dobre 10h.

Najgorsze są ceny bo coś co kosztuje 2000- 1500zł można w jednej chwili przecenić na 500 z groszami a jako pracownik Notino można nawet taniej na jakieś zniżki. Szok jak nas rypią na kasę. 

Jednak trzeba przyznać, że ich flakony zwyczajne robią solidne wrażenie, sok też.

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już od dawna się lubimy. Koroną przypadkiem się załapała (tak pod wątek rolexa) ;)

20240815_171316.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, szuwi napisał(-a):

Już od dawna się lubimy. Koroną przypadkiem się załapała (tak pod wątek rolexa) ;)

Tomek, fajnie, że wróciłeś. Dawno Ciebie nie było na forum. Już się martwiłem, że znalazłeś sposób na ten nałóg zegarkowi, ale teraz jestem spokojny, że dalej jedziemy na tym samym wózku😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nadal te same zegarki, co 6 miesięcy temu. Co więcej nie planuje nowych, a raczej ewentualną sprzedaż kilku obecnych, więc jestem tu z doskoku... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam chaosa i monarcha. Chaos to nazwa bardzo adekwatna bo jak używam to ludzie dziwnie się zachowują i mówią, że pieką oczy więc tylko na otwarte przestrzenie i wiatr.
Daje trochę termalną wodą siarkową jak z pijalni w Krynicy górskiej. Może nawiązuje do pierwszej zupy mikrobiologicznej w której powstało życie? Bo na początku zawsze jest jakiś chaos... Co ciekawe jest morski ale nic a nic chłodzący. W upale jednak się nie kwasi i nie kisi.

Monarch bardzo kojarzy mi się z amolem choć to tylko pierwsze wrażenie potem faktycznie jest po królewsku. Król Karol mógłby tym pachnieć bo pasuje do jego stylówki i rangi społecznej.

Polecam sprawdzić jeszcze Carata ze złotem w środku. Niby to taki encre noir ale pozbawiony pewnych grobowych niuansów więc jest bez skojarzeń sakralnych. Po prostu ma charakter normalnie perfumiarski a nie artystyczna wizja oddania wnętrza sakralnej architektury sakralnej. Trwałość jak u Vertusów trochę mniejsza niż monarch czyli dobre 10h

Ja uwielbiam freaki. A jak coś jest niszowego i przy okazji pokręconego to znaczy, że jest dla mnie. A Vertus - co by nie mówić - jest pokręcony.
Nigdy bym nie pomyślał, że z podanego składu można uzyskać tak niesamowity efekt (np. białe kwiaty!!).

To będzie już mój drugi Chaos (kilka lat temu używałem).
Jeśli chodzi o odbiór to nieco inne odczucia, ale nie mam takiego doswiadczenia olfaktorycznego jak Ty.
Dla mnie to szuwarobagienno-morska, pełna glonów mieszanka. A raczej jej opary. Taki dyszący islandzki gejzer połączony z aromatycznym wulkanem w pierwotnym lesie na Tasmanii. Mega intrygujący zapach z najlepszych jakościowo składników.

Encre noir (w tym extreme) nie leżą mi zupełnie choć są bardzo solidne i tanie.

Narcosi's, Monarch i Chaos kręcą mnie i dlatego je kupiłem. Kupiłem dla siebie, nie dla innych nosów. Identycznie postępuje z zegarkami, kupuję dla siebie więc komu ma sie podobać? (żadnego przereklamowango mainstreamu!).

Ps. Narcosi's kupiłem dzięki Tobie (dałeś wszak cynk o Notino).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostum z tym gejzerem się zgadzam.

Narcosis to czysta magia wilgotne świeżo rozcięte mango z rabarbarem, kardamonem i czymś gładko zielonym. Niesamowite zestawienie na tyle by mocno zaintrygować otoczenie. Tego raczej nikt nigdy nie czuł poza milionowym odsetkiem fanów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Pany, żeście grubo pojechali z tymi gejzerami i wulkanami 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20240816_125206.JPG

W dniu 14.08.2024 o 13:52, piku napisał(-a):

@loco50 jak go oceniasz? Czy Warto?

Kiedyś na jednej ze stron mi się na tym ręka omsknęła i niemal go kupiłem, ale może jednak się skuszę. Hmm... ?

Lekki oldskulik, ale przyjemny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, loco50 napisał(-a):

Ale Pany, żeście grubo pojechali z tymi gejzerami i wulkanami 🤣

Bo to gruba rura była... Musisz spróbować ten kaliber.

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi