Centurio 3 #926 Napisano 5 Maja 2013 Christian Dior Dior Homme Intense woda perfumowana Na luźne okazje Chanel Égoiste Platinum 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k601 0 #927 Napisano 5 Maja 2013 (edytowane) może coś więcej o tych kodach bo nie wiem zbytni o co chodzi Są dostępne stronki które pozwalają nam stwierdzić kiedy dany zapach był wyprodukowany(np jest na str sklepu Dolce)niestety nie wszystkie marki są dostępne a jest to ważne z powodu tzw reformulacji zapachów.Krótko, to w wielu przypadkach zepsucie,rozwodnienie itp.Niekiedy więc warto poszukać tej samej wody ale starszej.Nowa nie powinna nic tracić na jakości.Co do Terre jakoś nie mogę się przekonać a ze stajni Paco Rabbane dla mnie tylko Ultraviolet jest godny uwagi.Może słodki i syntetyczny ale na mnie super trwały,nieduszący możliwy do noszenia przez cały rok. Edytowane 5 Maja 2013 przez k601 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PICAD #928 Napisano 5 Maja 2013 Tom Ford Tobacco Vanille - nie na codzień, ale to już dla mnie inna liga. Polecam cała serię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
corse999 28 #929 Napisano 6 Maja 2013 Christian Dior Dior Homme Intense woda perfumowana Na luźne okazje Chanel Égoiste Platinum U mnie identyczny zestaw Przywiozłem sobie Egoiste z UK i sprawdzę czy jest jakaś różnica w stosunku do perfum z PL. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glint 174 #930 Napisano 6 Maja 2013 może coś więcej o tych kodach bo nie wiem zbytni o co chodzi Dokładnie jak pisał kolega k601. Jednak trzeba wiedzieć kiedy była reformulacja. Następnie przed zakupem produktu wpisać kod np. na http://checkcosmetic.net/ i sprawdzic czy już po czasie kiedy ona była czy mamy szczęście i udało sie upolowac przed Tom Ford Tobacco Vanille - nie na codzień, ale to już dla mnie inna liga. Polecam cała serię. Świetny zapach sam czaje sie na własny flakon. Jednak zapach dla mnie tylko na zimę Najlepiej na święta i oczekiwanie na prezenty Christian Dior Dior Homme Intense woda perfumowana Na luźne okazje Chanel Égoiste Platinum Oba super. Jednak oba uległy reformulacji. Platynowy chyba już miał 2. DHI jest świetny na wieczór. Podoba sie płci przeciwnej. Na mojej skórze utrzymuje sie nawet po pryszńicu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Centurio 3 #931 Napisano 6 Maja 2013 Oba super. Jednak oba uległy reformulacji. Platynowy chyba już miał 2.Co to znaczy ? Czy to coś groźnego dla zdrowia ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AD_ex 283 #932 Napisano 7 Maja 2013 Co to znaczy ? Czy to coś groźnego dla zdrowia ? Pewnie zmiana składu kompozycji zapachowej. Zmieniają się wtedy np. alergeny, delikatnie zapach. 0 Adrian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudus81 1 #933 Napisano 7 Maja 2013 Teoretycznie zapach powinien być ten sam, ale zmienia się substancje tworzące zapach. np zastępuje naturalne na inne pochodzenia sztucznego ze względu na ochronę danego gatunku albo cenę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Centurio 3 #934 Napisano 7 Maja 2013 Czy producent komunikuje jakoś taką zmianę ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4304 #935 Napisano 7 Maja 2013 Czy producent komunikuje jakoś taką zmianę ? rzadko. Ale zdarza się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7633 #936 Napisano 8 Maja 2013 A do mnie wczoraj przybyło takie wiosenno - letnie ufo 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #937 Napisano 10 Maja 2013 Taki słodkawy, cięzkawy. Mnie osobiście średnio sie widzi. Co innego biały Kouros. jest samczy, wyrafinowany, piekielnie intensywny. Jest zapachem typu kocham albo nienawidzę, przy pierwszym zetknuieciu moze sie nie podobac, ale trzeba dac mu szanse. Poniuchaj tez M7 lepszy zdecydowanie od Body Kourosa, choc charakterem delikatnie podobny.co prawda to prawda, biały kouros jest bardzo mocny,pamiętam że ten zapach na początku mnie odrzucił, ale z czasem nabierał blasku.Powiem szczerze że rękaw swetra pachniał mi nim ponad miesiąc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #938 Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) co prawda to prawda, biały kouros jest bardzo mocny,pamiętam że ten zapach na początku mnie odrzucił, ale z czasem nabierał blasku.Powiem szczerze że rękaw swetra pachniał mi nim ponad miesiąc. Używałem kiedyś Kourosa. Killer. Obecnie wolę zapachy w miarę blisko trzymające się skóry, bo nie drażnią zbyt dużą intensywnością. Edytowane 12 Maja 2013 przez McIntosh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PICAD #939 Napisano 12 Maja 2013 U mnie także YSL. Ostatnio naszło mnie na "ciężkie", więc dla odmniany YSL Home, lekki, nie narzucający sie zapach. Nie dobieram zapachów do pory roku ale wielu tak, wiec dodam, że ten YSL pasuje w sam raz .Testowałem dzisiaj zachwalanego w necie YSL M7 i niestety zupełnie nie trafia w mój gust. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1685 #940 Napisano 12 Maja 2013 Używałem kiedyś Kourosa. Killer. Witam, ja używam nadal (tak ze 25 lat ) - IMO doskonałość. W podobnym stylu polecam nowy zapach OUD De Robert Piguet (Douglas) - ma jedną wadę = cena. Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6178 #941 Napisano 12 Maja 2013 (edytowane) O zapachach mógłbym tu napisać spora rozprawkę. tak mam, że każde istotne wydarzenie w życiu koreluję z jakimś tłem zapachowym; często z flakonika Anyway mój prywatny creme de la creme to nieżyjący juz niestety Heaven Choparda... Z obecnie dostępnych, gdybym komuś miał doradzić jeden zapach adekwatny na każdą okazję (jak to na tym forum - jeden zegarek do wszystkiego) to polecam Dune Diora Edytowane 12 Maja 2013 przez Valygaar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #942 Napisano 12 Maja 2013 Witam, ja używam nadal (tak ze 25 lat ) - IMO doskonałość. W podobnym stylu polecam nowy zapach OUD De Robert Piguet (Douglas) - ma jedną wadę = cena. Pzdr. Piguet ?, już mi się podoba . Mnie ostatnio zaciekawił Houbigant Fougere Royale. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #943 Napisano 13 Maja 2013 Witam, ja używam nadal (tak ze 25 lat ) - IMO doskonałość. W podobnym stylu polecam nowy zapach OUD De Robert Piguet (Douglas) - ma jedną wadę = cena. Pzdr.Moja pani powiedziała mi że jak kupię kouriosa to będę musiał spać w salonie hehehe.Dla niej ten zapach kojarzy się z pogrzebem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #944 Napisano 13 Maja 2013 U mnie także YSL. Ostatnio naszło mnie na "ciężkie", więc dla odmniany YSL Home, lekki, nie narzucający sie zapach. Nie dobieram zapachów do pory roku ale wielu tak, wiec dodam, że ten YSL pasuje w sam raz .Testowałem dzisiaj zachwalanego w necie YSL M7 i niestety zupełnie nie trafia w mój gust.próbowałeś burberry london?bardzo interesujący zapach i jest jeszcze tom ford tobaco vanille.Oba powinny trafić w twoje gusta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PICAD #945 Napisano 14 Maja 2013 Dzięki, zanotowałem sobie i chętnie przetestuję Burberry. Co do Tom Forda to masz nosa bo napisałem o nim na poprzedniej stronie :-) - zapach cudo, cena mniej ale co zrobić... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebakolod 0 #946 Napisano 9 Czerwca 2013 Polecam Chanel Allure Sport. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #947 Napisano 9 Czerwca 2013 Wczorajsze zakupy. Uwielbiam Armaniego De Nuit . Chanelka i Prive oczywiście dla mojej kobietki . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #948 Napisano 16 Czerwca 2013 ostatnio testuje chanel platinum egoiste,bardzo mi podpasował ten zapach,choć na początku był mi obojętny.Bardzo męski zapach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #949 Napisano 16 Czerwca 2013 Mi się ostatnio spodobały zapachy Burberry, w wolnej chwili będę musiał podjechać do perfumerii i na spokojnie je "obwąchać" . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6178 #950 Napisano 18 Czerwca 2013 Czy ktoś może się wypowiedzieć nt. trwałości Versace Eros? Dostałem próbkę ale tylko z naklejką do stosu gratisów i baaaardzo pozytywne pierwsze wrażenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach