Jacek K. 1466 #9526 Napisano 11 Listopada 2020 @Topaz A gdzie kupiony? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topaz 3104 #9527 Napisano 11 Listopada 2020 Miyake kupiony w Rossman'ie. Zapach ginie po pół godzinie. Jestem rozczarowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9528 Napisano 11 Listopada 2020 A ja dziś cały dzień coś, co po prostu uwielbiam 🥰 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 318 #9529 Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) L’Instant - klasa sama w sobie 🙂 Co do Issey to niektóre nowości z mainstremu mogą negatywnie zaskoczyć trwałością. Warto poczytać opinię przed zakupem. No chyba że spróbujesz reklamować... Edytowane 11 Listopada 2020 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1466 #9530 Napisano 11 Listopada 2020 @Topaz Myślę podobnie jak @Remy >>> reklamuj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topaz 3104 #9531 Napisano 11 Listopada 2020 @Remy, reklamować nie będę, nawet nie wiedziałbym jak uzasadnić, zużyję jako płyn po goleniu. Zakup impulsowy, szkoda tracić czasu. Porównania trwałości robię zawsze dla mojego wzorca - Givenchy Pour Homme. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 159 #9532 Napisano 11 Listopada 2020 @fidelio, widzę, że masz jeszcze flakon z poprzedniej edycji. Troszkę zazdroszczę, bo ta nowa już nie jest taka sama, ale i tak ten zapach ma u mnie stałe miejsce na półce, pure class 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9533 Napisano 11 Listopada 2020 14 minut temu, herbee napisał: @fidelio, widzę, że masz jeszcze flakon z poprzedniej edycji. Troszkę zazdroszczę, bo ta nowa już nie jest taka sama, ale i tak ten zapach ma u mnie stałe miejsce na półce, pure class To chyba muszę oszczędnie nim gospodarować 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 159 #9534 Napisano 11 Listopada 2020 Dobrze by było, ale wiem, jak ciężko jest go oszczędnie używać, przy entuzjaźmie jaki wzbudza w otoczeniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8016 #9535 Napisano 12 Listopada 2020 Jakiś czas temu, ktoś pisał tu o ambre russe i tak mi się spodobał fragment o panach po czterdziestce w hotelach klasy średniej plus, że pomyślałem, że muszę niuchnąć - zaraz poprosiłem znajomego o próbkę, ale ten nie poszedł na łatwiznę i po szybkim wywiadzie - próbek dostałem więcej z opisu zapachów, jeden odrzuciłem od razu, a reszta mnie zainteresowała - no i proszę, po tygodniu testów - oto jest - ten, który po opisie odrzuciłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1904 #9536 Napisano 12 Listopada 2020 Nieźle! Ja już dwa podejścia robiłem i mimo 4 flaszek Jovoy na półce wciąż nie potrafię pożądać Psychedelique. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8016 #9537 Napisano 12 Listopada 2020 Hah, jak pisałem, to po opisie uznałem, że to najmniej interesujący mnie zapach, więc była to chyba ostatnia próbka z sześciu, której spróbowałem - pierwsze pięć minut zastanawiałem się, czy nie iść pod prysznic, ale potem... No szaleństwo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4632 #9538 Napisano 12 Listopada 2020 Moze ktos ma tuscana tomka focusa- forda? Moze sie znudzil bo nie chce mi sie wydawac duzo kasy😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1904 #9539 Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) Szyszkops, interesujący to on jest, ale mnie za każdym razem pokonuje tą mokrą piwnicą (mimo, że naprawdę lubię paczulę ;)). Gdybyś jednak chciał się kiedyś tego flakonu pozbyć, pamiętaj o mnie. Edytowane 13 Listopada 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkad4 57 #9540 Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) Panowie, ma ktoś może jakieś odlewki Atkinsona? Chętnie okupiłbym Edytowane 13 Listopada 2020 przez arkad4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topaz 3104 #9541 Napisano 13 Listopada 2020 Dzisiaj testuję Davodoff Horizon. Bardzo mi pasują, zostają, będę nosił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba83 284 #9542 Napisano 13 Listopada 2020 Paweł007 jak nie chcesz wydawać dużo kasy na TF Tuscan Leather to śmiało możesz zaopatrzyć sie w Mercedesa Le Parfum , świetna kopia Tomka TL. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #9543 Napisano 13 Listopada 2020 Ten Mercedes to tak niekoniecznie klon TF, bardziej w tym kierunku polecałbym Montale Aoud Leather- parametry dużo lepsze i podobieństwo również a tez można wyrwać w dobrej cenie a względem TF to w ogóle:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21155 #9544 Napisano 13 Listopada 2020 2 godziny temu, Kuba83 napisał: Paweł007 jak nie chcesz wydawać dużo kasy na TF Tuscan Leather to śmiało możesz zaopatrzyć sie w Mercedesa Le Parfum , świetna kopia Tomka TL. Ten Mercedes to zupełnie inna bajka niż tuscan. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba83 284 #9545 Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) Ten Mercedes to Koniecznie! klon Tuscan Leather i to jeden z lepszych 🙂 Oczywiście to tylko zdanie setek innych nosów wiec opinie trzeba wyrobić sobie samemu. Edytowane 13 Listopada 2020 przez Kuba83 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4632 #9546 Napisano 13 Listopada 2020 2 godziny temu, MHAEM napisał: Ten Mercedes to tak niekoniecznie klon TF, bardziej w tym kierunku polecałbym Montale Aoud Leather- parametry dużo lepsze i podobieństwo również a tez można wyrwać w dobrej cenie a względem TF to w ogóle:) No to próbuje... dzieki 5 minut temu, Kuba83 napisał: Ten Mercedes to Koniecznie! klon Tuscan Leather i to jeden z lepszych 🙂 Oczywiście to tylko zdanie setek innych nosów wiec opinie trzeba wyrobić sobie samemu. Terż sprawdze 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21155 #9547 Napisano 13 Listopada 2020 Godzinę temu, Kuba83 napisał: Ten Mercedes to Koniecznie! klon Tuscan Leather i to jeden z lepszych 🙂 Oczywiście to tylko zdanie setek innych nosów wiec opinie trzeba wyrobić sobie samemu. Te nosy to chyba po covidzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #9548 Napisano 13 Listopada 2020 Tak, tak, o Mancera Hindu Kush tez wypisywali, że klon Black Afgano, ale chyba testowali te z testerowni po 99pln, bo z oryginałem to ma wspólne może 3 sekundy jak odparowuje alko:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba83 284 #9549 Napisano 14 Listopada 2020 Paweł musisz poprostu sam zdecydować czy zapach ci odpowiada czy nie, ja nikogo nie przekonuje bo niektórzy cały czas wyznają zasade " Moja racja jest mojsza niż twojsza " więc bez sensu sokolwiek pisać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4632 #9550 Napisano 14 Listopada 2020 Tak jak pisalem- sprawdze obydwa zapachy. Chodzilo mi o firmy bo sam mam małą orientacje w temacie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach