Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, ps1974 napisał(-a):

Mają, mają, tylko jakąś "ułomną", która potrafi odprawić tylko niektóre rodzaje towarów. Poniżej cytat z informacji o nadejściu przesyłki podlegającej ocleniu z "agencji celnej" Poczty Polskiej. Rzeczywiście, przesyłki EMS trafiają do agencji PP, zwanej tam formalnie Działem Obrotu Zagranicznego. Ja podlegam pod Region Dystrybucji w Katowicach i tam dwukrotnie oclili mi ostatnio towary, które mogli procesować. Ciekawy jest szczególnie zakres wartości towarów, które mogą być clone po udzieleniu pełnomocnictwa Poczcie 😁

"Dla przesyłek z towarami o wartości od 150 do 1000 EURO nie podlegających ograniczeniom przywozowym, wymagane jest przez adresata udzielenie Poczcie Polskiej pełnomocnictwa do odprawy swoich przesyłek.

Adresat zobowiązany jest udzielić Poczcie pełnomocnictwa do działania w charakterze przedstawiciela pośredniego.

Dlatego w tym celu pełnomocnictwo należy złożyć tylko w placówce pocztowej- w Urzędach Pocztowych poprzez zlecenie ustne.

Osoba fizyczna musi przy tym okazać dowód tożsamości.

Jeżeli odprawa ma zostać dokonana na firmę, pełnomocnictwo proszę złożyć na dane firmy podając numer NIP, EORI i REGON. 

W przypadku załatwienia pełnomocnictwa prosimy o informację zwrotną w celu przeprowadzenia zgłoszenia celnego.  

Dział Obrotu Zagranicznego
Region Dystrybucji w Katowicach
Poczta Polska S.A.
ul. Mielżyńskiego 5, 41-850 Zabrze
Nr tel: 801-333-444 lub z tel. kom. 43 842-06-00

To chyba chodzi o te o wartości ponad 1000 euro bo jak kupowałem coś tańszego to poczta ogarniała sama i w okienku przy odbiorze płaciłem opłaty przywozowe, jak kupiłem coś droższego i wysyłka była EMS to skończyło się szukaniem agencji. Teraz pilnuję żeby droższe rzeczy kupować z przesyłką DHL/FedEx bo tam wszystko jest załatwione szybko i kompleksowo, nigdy EMS czy inna poczta krajowa bo kończą w PP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_1179.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryzykant 😁

DSC_1188.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dwie próbki dali. Hermes jak Hermes, tylu nie urywa jesli chodzi o projekcję

A to perfumy. Ralph to różowa landrynka 😁

DSC_1189.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie taka bida z próbkami. A najlepsze, że przed chwilą znalazłem Aventusa, którego kilka razy szukałem i zastanawiałem się gdzie się podział. A on leżał sobie na dnie pudełka z próbkami 😋

20230707_233532.jpg

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czerwcowe znajdy.

IMG20230703152151.thumb.jpg.69ec00ea061803dc320e942cb40d4b57.jpg

Małżonka musi być zadowolona ;-)
A i Ty same smaczki nabyłeś!

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, loco50 napisał(-a):

Ryzykant 😁

DSC_1188.JPG

I jak wypada? 

4 minuty temu, lukebor napisał(-a):

Małżonka musi być zadowolona 😉

Fakt, @Annihilator gromi swoimi zapachami 👍 

Mnie najbardziej ciekawi ten Coreterno Catharsis. Jak się sprawuje ten zapach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, piku napisał(-a):

I jak wypada? 

@Annihilator 👍

Nie odpaliłem jeszcze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, lukebor napisał(-a):

Przecież on to dla siebie kupuje wszystko! :D Ach, ten Fate... 

@loco50 toż to złoto w płynie! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, lukebor napisał(-a):

Dobrze wiesz, że moja małżowinka zapachami się nie interesuje a ja rozczarowany obecną niszą zacząłem zaglądać na półkę marketingowo przypisaną kobietom i znalazłem tam mnóstwo bardzo dobrych zapachów dla siebie. Zdecydowana większość "damskich" Amouage jest spokojnie do noszenia przez facetów.

1 godzinę temu, brz napisał(-a):

Przecież on to dla siebie kupuje wszystko! :D Ach, ten Fate... 

I do tego kupiony w świetnych pieniądzach. Cudo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantastyczny jest. Ile dałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooo. REWELACJA. Męski, wręcz samczy zapach przywodzący na myśl czasy gdy facet to był facet a nie miękka faja w legginsach, z gołymi kostkami i koczkiem na czubku głowy. 

Staje na półce w jednym rzędzie z takimi testosteronowymi strzałami jak Antaeus, Zino, Azzaro pour Homme, Aramis Aramis i Lagerfeld Photo. 

DSC_1200.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pany którego araba jeszcze polecacie, cytrusy, słońce, morze itp. i w miarę cenowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Al Haramain Sheikh 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, loco50 napisał(-a):

Oooo. REWELACJA. Męski, wręcz samczy zapach przywodzący na myśl czasy gdy facet to był facet a nie miękka faja w legginsach, z gołymi kostkami i koczkiem na czubku głowy. 

Staje na półce w jednym rzędzie z takimi testosteronowymi strzałami jak Antaeus, Zino, Azzaro pour Homme, Aramis Aramis i Lagerfeld Photo. 

DSC_1200.JPG

Mówiłem, że powinieneś spróbować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, brz napisał(-a):

Mówiłem, że powinieneś spróbować.

Mówiłeś i namówiłeś 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, loco50 napisał(-a):

Ja również nie tak dawno nabyłem nową wersję. Mam połowę starego flakonu z metalowymi okuciami. Nie znałeś wcześniej Kourosa?

DSC_5803.JPG

DSC_5804.JPG

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, loco50 napisał(-a):

DSC_1200.JPG

Przecież Kouros to miły słodziak, żaden z niego samczy zapach. 

A dla zbawców współczesnego świata jak Loco polecam np trochę gnojówki pod pachy, będzie męsko 😁

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Loco mnie zmusil do wyciagniecia kilku klasykow z szafy ;)

Niestety za pozno zorientowalem sie co mnie omija i mam nowe wypusty...

IMG_20230708_231726.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, loco50 napisał(-a):

DSC_1200.JPG

Jestem bardzo ciekawa tego zapachu, bo dużo jest beznadziejnych opinii na jego temat, gdzie z kolei inne są bardzo pozytywne. Stacjonarnie nie mogłam go nigdzie dorwać. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne klasyki, uwielbiam Givenchy Gentleman mam go z 10 lat jak nie więcej (tak samo jak Kourosa czy Diora Sauvage) i to jest prawdziwy klasyk. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, eye_lip napisał(-a):

Fajne klasyki, uwielbiam Givenchy Gentleman mam go z 10 lat jak nie więcej (tak samo jak Kourosa czy Diora Sauvage) i to jest prawdziwy klasyk. 

Sauvage, czy Eau Sauvage, bo to ogromna różnica. Ten drugi jest genialny. Sauvage to popłuczyny...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eau a dokladnie wersja Extreme. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi