Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK....

Rekomendowane odpowiedzi

Przykład patriotyzmu powinien iść zawsze z góry, a tymczasem z góry idzie tylko obraz ubóstwa i rozpaczy. Te same gęby od czasów okrągłego stołu zmieniają tylko koryta, aby nachapać dla siebie jak najwięcej się da. Polska jest rozkradana wzdłuż i wszerz a polski elektorat wyborczy wybiera partię rządzącą bo obiecali im 500+. Gdzie tu zdrowa demokracja, gdzie tu prawdziwa demokracja oparta na wartościach i właśnie patriotyzmie. Staliśmy się więźniami własnego systemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieszczenie to zgoda , ale teleportację coś słabo kojarzę . Pewnie mnie to kompromituje .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze tu niestety dodac jednak male sprostowanie dotyczace ubioru.

Nigdy nikogo nie oceniam po ubiorze. Ta zasada jednak nie dziala w stosunku do jednej grupy zawodowej, czyli politykow. Oceniajac ludzi wylacznie po ubiorze mozna  sie na tym srogo pomylic. Oczywiscie ubior jest wazny, jednak nie tak wazny jak chociazby inteligencja, uczciwosc, madrosc, prawdomownosc lub zwykla ludzka przyzwoitosc. Niestety, nie mogac liczyc na to, ze ktorykolwiek z przedstawicieli naszej klasy politycznej moglby poszczycic sie ktorakolwiek z wyzej wymienionych cech, to chcialbym zeby chociaz przynajmniej w miare schludnie wygladal i gadal do rzeczy. Szczegolnie, ze jestem ich widokiem i slowotokiem nader czesto atakowany z ekranu tv. Okazuje sie, ze nawet na to nie mozna liczyc :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ,  podsumowując , buty są bez znaczenia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ,  podsumowując , buty są bez znaczenia .

Mysle, ze Al Bundy ma odmienne zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Al Bundy ? Zabiłeś mi ćwieka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to żebym bronił Pana Kaczyńskiego, ale mam nadzieję że nie bierzecie chyba tego na serio.  :)

Bo jeżeli to zajście było rzeczywiście wyreżyserowane przez otoczenie Pana Kaczyńskiego lub  ludzi z prawicy, to moim zdaniem Polska stoi na głowie.

W niedalekiej odległości od  pomnika Piłsudskiego jest na stałe rozłożonych kilka namiotów KOD-u i myślę że ta cała szopka z naczelnikiem to  jest ich sprawka.  

To nie fejk tylko autentyczne nagranie ;)  nie było  to przy pomniku Piłsudskiego tylko przy pomniku Dmowskiego

Zwróć uwagę ,że "naczelnikiem" nazywa go ten który mu oddaje honory

:lol:  :lol:  :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=m78RNhKRk2A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Powiedzcie, że to podróbka, fake, inscenizacja...

https://www.youtube.com/watch?v=1zd1kJw36RU

Po minie Jarka, jego otoczenia widać, że byli nieźle zaskoczoni tym faktem i wszyscy dookoła mieli z tego bekę. Myślę, że sam nie wpadł na ten pomysł ani jego najbliższe otoczenie, tylko ktoś kto chciał mu się podlizać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LMed nie wiesz kto to był AL Bundy :blink: i gdzie pracował  :lol:

to dla przypomnienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ten serial to ja za młody jestem , sorry .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mentalność mam taką , nie wiedzieć dlaczego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naczelnik...ludzie....

Kopernik, wstrzymaj Ziemię, ja wysiadam.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po minie Jarka, jego otoczenia widać, że byli nieźle zaskoczoni ....

Szkoda, ze nie widac miny samego Dmowskiego na pomniku. Ten to dopiero musial miec zaskoczona mine :)

Niestety taka mamy wiedze historyczna. Wydawalo by sie, ze takie nazwiska jak Dmowski, czy Pilsudski to elementarz historyczny dwudziestolecia miedzywojennego. Okazuje sie jednak, ze dla potrzeb biezacej polityki mozna naginac i pisac historie na nowo :( 

Ja jakos nie zauwazylem, zeby ten nowo mianowany naczelnik byl ta sytuacja zaskoczony lub zazenowany. A slowo "zenujace" wydaje mi sie najbardziej delikatne i odpowiednie, zeby ta scenke skomentowac. I nie ma tu znaczenia czy cala ta scenke zaaranzowal ktos z otoczenia Kaczynskiego, czy tez rozegrala sie ona spontanicznie. 

Znajac jednak podstawy edukacyjne Brudzinskiego i zdolnosci Kaminskiego do tworzenia wyimaginowanej rzeczywistosci, to sklonny jestem postawic na ta pierwsza teze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety taka mamy wiedze historyczna. 

Okazuje sie jednak, ze dla potrzeb biezacej polityki mozna naginac i pisac historie na nowo :(

Historia od zawsze jest naginana lub pisana na nowo dla potrzeb biezacej polityki. Zarowno w Polsce jak I na swiecie. Nie jest to zadna nowosc. I na pewno nie wymysl wspolczesnie nam panujacych polityków.

Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Historia od zawsze jest naginana lub pisana na nowo dla potrzeb biezacej polityki. Zarowno w Polsce jak I na swiecie. Nie jest to zadna nowosc. I na pewno nie wymysl wspolczesnie nam panujacych polityków.

I to jest Twoim zdaniem wystarczajace usprawiedliwienie dla takiego postepowania ? :)

Mam nadzieje,  ze nie bo przypomina to dosc prymitywna logike elit politycznych. Przed wyborami wytykaja swoim przeciwnikom politycznym naduzycia i obiecuja walke z nimi, a po wyborach robia to  samo i jedynym wyjasnieniem jest to, ze poprzednicy robili przeciez tak samo. :) I tak wkolo odkad pamietam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest Twoim zdaniem wystarczajace usprawiedliwienie dla takiego postepowania ? :)

Mam nadzieje,  ze nie bo przypomina to dosc prymitywna logike elit politycznych. Przed wyborami wytykaja swoim przeciwnikom politycznym naduzycia i obiecuja walke z nimi, a po wyborach robia to  samo i jedynym wyjasnieniem jest to, ze poprzednicy robili przeciez tak samo. :) I tak wkolo odkad pamietam :)

Moj komentarz dotyczyl tego co zacytowalem. Filmik nie jest wart tego by go komenowac a juz na pewno by sie o to klocic, tak samo zreszta jak cala polityka.

Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasadnicza różnica między zakochaniem, a miłością jest taka, że to pierwsze jest uczuciem jak np. złość, smutek, radość, pożądanie itd, a to drugie to "postawa lub zbiór postaw" jak np. uczciwość, wierność.

Bo taki Maksymilian Kolbe, poszedł do komory gazowej za obcego faceta na pewno z miłości do bliźniego, ale o zakochaniu mowy nie było.

Co to jest miłość do bliźniego? Bo ten kto twierdzi, że kocha wszystkich to zwyczajnie kłamie.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest miłość do bliźniego? Bo ten kto twierdzi, że kocha wszystkich to zwyczajnie kłamie.

Odpowiedziedź na pytanie czym jest miłość bliźniego jest bardzo złożona. Najprościej jak się da - miłość bliźniego to postawa, w której na pierwszym miejscu stawiasz dobro bliźniego. Teraz można kolejny elaborat napisać co to jest dobro bliźniego. Zdecydowanie łatwiej jest podać kilka przykładów. Inaczej należy rozumieć i realizować w życiu miłość do żony, dziecka, przyjaciela, a inaczej do wroga.

Ideałem do którego chrześcijanin daży jest miłość do wszystkich ludzi. Ale z wrogiem i prześladowcą nikt nie każe Ci się bratać. Szczytem miłości może być okazanie mu przebaczenia i radość z jego nawrócenia.

Powyższe jest unikatem na skalę światową (kosmiczną?), tylko w religii chrześcijańskiej.

Oczywiście mega trudne w realizacji - gdyby mi taki pan X zgwałcił córkę na dzień dzisiejszy nie byłbym w stanie mu przebaczyć, to byłby czyn heroiczny, do którego potrzebna by była Łaska Boża, na którą niekiedy trzeba czekać latami.

Oddać życie za jakiegoś gościa też jest czynem heroicznym. Ale otwarte oczy i serce na potrzeby otaczających nas ludzi już obowiązkiem chrześcijanina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedziedź na pytanie czym jest miłość bliźniego jest bardzo złożona. Najprościej jak się da - miłość bliźniego to postawa, w której na pierwszym miejscu stawiasz dobro bliźniego. Teraz można kolejny elaborat napisać co to jest dobro bliźniego. Zdecydowanie łatwiej jest podać kilka przykładów. Inaczej należy rozumieć i realizować w życiu miłość do żony, dziecka, przyjaciela, a inaczej do wroga.

Ideałem do którego chrześcijanin daży jest miłość do wszystkich ludzi. Ale z wrogiem i prześladowcą nikt nie każe Ci się bratać. Szczytem miłości może być okazanie mu przebaczenia i radość z jego nawrócenia.

Powyższe jest unikatem na skalę światową (kosmiczną?), tylko w religii chrześcijańskiej.

Oczywiście mega trudne w realizacji - gdyby mi taki pan X zgwałcił córkę na dzień dzisiejszy nie byłbym w stanie mu przebaczyć, to byłby czyn heroiczny, do którego potrzebna by była Łaska Boża, na którą niekiedy trzeba czekać latami.

Oddać życie za jakiegoś gościa też jest czynem heroicznym. Ale otwarte oczy i serce na potrzeby otaczających nas ludzi już obowiązkiem chrześcijanina.

Dla mnie ten co kocha wszystkich jest takim samym poziomie świadomości jak ten co wszystkich nienawidzi. Jedno i drugie normalne nie jest. Miłość do wroga, taa...

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwałt córki i łaska boża? Przepraszam, ale czy Pan coś pali? Gdybym dorwał takiego skurczybyka który mi zgwałcił córkę to bym nogi z tyłka powyrywał, a nie próbował mu wybaczać i czekać na łaskę bożą. Nie jestem wierzącym i to chyba dobrze, bo widzę że nadmiar wiary to już szkodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwałt córki i łaska boża? Przepraszam, ale czy Pan coś pali? Gdybym dorwał takiego skurczybyka który mi zgwałcił córkę to bym nogi z tyłka powyrywał, a nie próbował mu wybaczać i czekać na łaskę bożą. Nie jestem wierzącym i to chyba dobrze, bo widzę że nadmiar wiary to już szkodzi.

Zdarzały się i przypadki, że ktoś kogoś zabił za to, że tamten mu zajechał drogę autem. W tym przypadku też możnabyło spróbować wybaczyć?

W czym szkodzi nadmiar wiary katolickiej? Rozwiń.

Dla mnie ten co kocha wszystkich jest takim samym poziomie świadomości jak ten co wszystkich nienawidzi. Jedno i drugie normalne nie jest. Miłość do wroga, taa...

Nigdy w życiu nie zdażyło Ci się przebaczyć komuś jakąś krzywdę i nie życzyć mu niczego złego? A przy okazji nie chceć mieć z nim "więcej do czynienia" życiu na ziemi? (to juz jest miłość).

Czy to jest nienormalne jeśli ktoś coś takiego zrobi, czy co bo się pogubiłem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze chyba nikt nigdy nikogo do wiary słowami nie przekonał, a w dzisiejszej rzeczywistości jest to praktycznie niemożliwe.

Jedni wierzą, inni nie wierzą, i pewnie żaden do swojego drugiego nie przekona.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, okażcie litość pozostałym...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.