Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
tomaliusz

Citizen

Recommended Posts

Citizen 1050 jdm. Ma ktoś? Jak wrazenia? Jak AR? Wystajacy endlink nie przeszkadza? Jak spasowanie bransy z kopertą, są szpary? :)

Screenshot_20251021_111504_Chrome.thumb.jpg.50ceda1258ac28215e651596bcc3f360.jpg

quartz bandit

Ja miałem szarego niebieskiego i czarnego. Że wszystkich szary był najmniej czytelny. W sensie indeksy zlewały się trochę z tarczą. Poza tym to sztos zegarek za ten hajs. Wszystko centrowało i było bardzo ok. Pisałem recenzje tu na forum wersji niebieskiej. End linki i szpary? Jakie szpary ? To nie Seiko...

1 godzinę temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Ja miałem szarego niebieskiego i czarnego. Że wszystkich szary był najmniej czytelny. W sensie indeksy zlewały się trochę z tarczą. Poza tym to sztos zegarek za ten hajs. Wszystko centrowało i było bardzo ok. Pisałem recenzje tu na forum wersji niebieskiej. End linki i szpary? Jakie szpary ? To nie Seiko...

Tak, czytałem Twoją recenzję niebieskiego :) masz go jeszcze? Jak z antyrefleksem? Wlasnie sobie szarego oglądam i nie wiem czy on jest jasno szary czy ciemno szary co filmik/zdjecie to inaczej wygląda.

quartz bandit

W dniu 21.10.2025 o 22:19, Funky_Koval napisał(-a):

Tak, czytałem Twoją recenzję niebieskiego :) masz go jeszcze? Jak z antyrefleksem? Wlasnie sobie szarego oglądam i nie wiem czy on jest jasno szary czy ciemno szary co filmik/zdjecie to inaczej wygląda.

Nie, nie mam. U mnie za duża rotacja jest 😉

To jest taki grafitowy szary, ale w świetle słonecznym indeksy i tarcza się wręcz zlewają. Jeśli tarcza jest szara to indeksy muszą być mocno kontrastowe. Np. złote czy białe. Jeżeli są metalowe to grubo wypełnione lumą. 

Godzinę temu, TomASH napisał(-a):

Dawno nie cieszyłem się tak z renowacji zegarka ☺️

Spider Flyback Chrono, 8110A jeden z pierwszych takich na świecie obok El Primero i Dubois Depraz (1969-1972)

Koło kolumnowe, tzw vertical clutch, 23 kamienie, day date w kopercie 38mm 🥰

20251114_142625.jpg

A gdzie odnawiałes 🤔🤔🤔

23 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

A gdzie odnawiałes 🤔🤔🤔

Serwis u Pana Marka Czyżewskiego a kopertą zajęła się firma Watches Second Life. Polecam obydwu fachowców bo było z tym trochę zabawy... 

5 minut temu, TomASH napisał(-a):

Serwis u Pana Marka Czyżewskiego a kopertą zajęła się firma Watches Second Life. Polecam obydwu fachowców bo było z tym trochę zabawy... 

Dzięki 🤗 🤗 🤗 

0c6e763ffb90bc92b83368e48a69955f.dng

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Czy ktoś kojarzy model ?

Ciężko znaleźć nazwę właściwą.

Screenshot_2025-12-14-09-47-05-578_com.reddit.frontpage-edit.thumb.jpg.c21a242429295918c829fa191bba7886.jpg