Hogg 884 #1701 Napisano 14 Grudnia 2020 Nie zapomnijcie pod lupą wszystkiego obejrzeć a tak na serio starzy wyjadacze a dziwi Was nietrafianie sekundnika? Przecie w kwarcach to norma jest. Trafienie dobrego egzemplarza to sztuka. Dużo droższe zegarki (Seiko Astron patrzę na ciebie) mają z tym problem także ten... Nie kupować takich bubli po prostu, a jak się trafi - odsyłać do skutku. Gdyby większość kupujących tak postępowała, to w trymiga producenci wyeliminowali by takie babole. Jeśli jednak będziemy takie coś tolerować "bo Seiko tak ma", "bo kwarce takie są" itd itp to nic się nie zmieni, pozdrówko Hogg 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1702 Napisano 14 Grudnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Hogg napisał: Nie kupować takich bubli po prostu, a jak się trafi - odsyłać do skutku. Gdyby większość kupujących tak postępowała, to w trymiga producenci wyeliminowali by takie babole. Jeśli jednak będziemy takie coś tolerować "bo Seiko tak ma", "bo kwarce takie są" itd itp to nic się nie zmieni, pozdrówko 100% racji nic tak w zegarku nie razi jak nietrafianie w indeksy, a im większe indeksy tym bardziej to razi - to jakby kupić nowy samochód co zastawia 4 ślady niby jest, niby jeździ ale coś z nim jest nie tak Edytowane 14 Grudnia 2020 przez unadarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1703 Napisano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Powiem więcej : Powinniśmy się zorganizować, zrobić Stowarzyszenie Działaczy na rzecz Trafiania Sekundników w Indeksy na razie na szczeblu lokalnym, potem krajowym, potem europejskim a na koniec światowym a kto wie może i nawet Galaktycznym bo przecież na innych planetach też musza odmierzać czas, więc może borykają się z tym samym problemem kto ich tam wie.... !!! Wybrać zarząd, napisać status, skarbników, oraz zrzeszyć miliony członków z całego świata (bo problem jest większy niż się zdaje ) otworzyć biura na razie w większych miastach dla petentów pokrzywdzonych przez nierównomierne pokazywanie odmierzanego czasu !!! Jest problem światowy (być może i szerzej niż światowy) i trzeba go rozwiązać !!! Pamiętajcie: W Kupie Siła - pojedyncze jednostki nie mają szans w starciu z gigantami ale Razem przywrócilibyśmy równowagę oraz precyzje w odmierzaniu czasu !!! Bo Czas dotyczy każdego z Nas !!!! Hasło: Prawdziwy Sekundnik zawsze trafia w indeks !!! Tylko nie piszcie że nie mam racji..... 😁 Edytowane 14 Grudnia 2020 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1704 Napisano 14 Grudnia 2020 Przerywnik reklamowy: Z Serii prezentacji moich dziadków: dzisiaj coś z historii - co nosili Nasi prapradziadkowie zanim pojawił się nieśmiertelny BN0118 ? Pierwsze wzmianki o tym Citizenie zostały odkryte w rysunkach naskalnych w jaskini Lascaux w południowo-zachodniej Francji i prawdopodobnie pochodzą z paleolitu. Następnie ok V w n.e. wszedł w posiadanie Galów, ok 1330 roku był widziany na ręku króla Francji Filipa IV, w czasie rewolucji francuskiej był na dłoni ściętego Ludwika XVI. Na długie lata słuch o Nim zaginął aż pojawił się znaleziony na strychu u mojego praprzodka, przekazywany z pokolenia na pokolenie, a to darowany w spadku, a to odnaleziony w piwnicy, a to odkryty na strychu ... i tak oto trafił na mój nadgarstek. Panie i Panowie, Ladies and Gentlemen, Damen und Herren, Дамы и Господа, Mesdames et Messieurs, Signore e Signori, Damas y Caballeros, 女士们先生们, سيداتي وسادتي, Wanawake na Wanaume: a Oto i ON- przemierzył Wieki Odmierzając Czas, piękny i niezawodny, świadek historii oraz upływającego czasu (tu wchodzą werble ..... (kto nie słyszy musi kupić nowe głosniki) 😞 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66029 #1705 Napisano 14 Grudnia 2020 5 godzin temu, Miszkolc napisał: Właśnie dostałem maila , że przesuwają realizacje zamówienia na początek lutego jajcarze Zaraz się okaże, że nie mogę zrezygnować z zakupu, tylko zwrócić Przykra sprawa. 😤 Ale zawsze można znaleźć jakiś plus. Będzie w sam raz na Walentynki. 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27944 #1706 Napisano 14 Grudnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eldupek 1827 #1707 Napisano 15 Grudnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1708 Napisano 15 Grudnia 2020 Ulala.. Cena kosmos! Pewnie najbardziej rozjechany.. 🤣 🤣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1709 Napisano 15 Grudnia 2020 Mi już BN przeszedł i leci na bazarek. Fajny sikor, ale no trzeba szukać dalej, chyba czas na Seiko Flightmaster, od 3 lat go obserwuję..... ... i go kupię, a BN zostaje bo zobaczcie jak wygląda cool 😎 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1710 Napisano 15 Grudnia 2020 Karol.. Chyba się pogubiłem.. To jak z tym BN? Leci na bazarek czy zostaje? 🤣 Mi już BN przeszedł i leci na bazarek..... a BN zostaje bo zobaczcie jak wygląda cool 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1711 Napisano 15 Grudnia 2020 (edytowane) 4 minuty temu, p.r.p. napisał: Karol.. Chyba się pogubiłem.. To jak z tym BN? Leci na bazarek czy zostaje? 🤣 Tylko jestem trollem. Nigdzie nie idzie, mały druczek to podstawa 😂 Chciałem, żeby pewien Darek Citizeniarz nie był zły za spam BNkiem Edytowane 15 Grudnia 2020 przez Vonziej 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #1712 Napisano 15 Grudnia 2020 2 godziny temu, eldupek napisał: Cena kosmos. Brać i odsyłać jak krzywy 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 17780 #1713 Napisano 15 Grudnia 2020 4 minuty temu, tomaliusz napisał: Cena kosmos. Brać i odsyłać jak krzywy 😁 Skrzywiony właśnie wczoraj odjechał. Cena niebieskiego smaczna, ale chyba jednak pozostanę wierny mojemu Hamowi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1714 Napisano 15 Grudnia 2020 Godzinę temu, Vonziej napisał: Mi już BN przeszedł i leci na bazarek. Fajny sikor, ale no trzeba szukać dalej, chyba czas na Seiko Flightmaster, od 3 lat go obserwuję..... jeśli moje oczęta dobrze widzą to ten trafia w indeksy - czyżby unikat ? Więc mógłby zostać 19 minut temu, tomaliusz napisał: Cena kosmos. cena spada to chyba niedługo pojawią się w Biedronce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1715 Napisano 15 Grudnia 2020 5 minut temu, unadarek napisał: jeśli moje oczęta dobrze widzą to ten trafia w indeksy - czyżby unikat ? Więc mógłby zostać przeczytaj drobny druczek w tym poście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1716 Napisano 15 Grudnia 2020 (edytowane) 12 minut temu, Vonziej napisał: przeczytaj drobny druczek w tym poście a no tak tak to jest jak się nie nakłada okularów (musze się przyzwyczaić do nich bo mi mój sokoli wzrok stracił na jakości - niedawno to jeszcze browarka z dwóch kilometrów potrafiłem wypatrzeć a teraz.... echhhh ) Słuszna Decyzja - bo mimo wad w niektórych egzemplarzach jest ładniutki (ale jest nieobiektywny bo mi prawie wszystkie Citizeny się podobają ) ale jak Kolega powyżej radził, z wadami odsyłać i tyle - to w następnej serii Citizen się postara ( miejmy nadzieję ) Edytowane 15 Grudnia 2020 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18690 #1717 Napisano 15 Grudnia 2020 Podbijacie ciągle ten wątek Citizena na forum, spamujeta jednym modelem... Patrzę pierwszy raz, drugi, dwudziesty piąty... No fajniutki, ale tytan... Wszedłem z ciekawości na WS i dodałem najpierw tego Citka do koszyka z kodem, potem jeszcze dorzuciłem G-shocka, któremu niby też kodami nie można obniżać ceny i wyszły kwiatki jak niżej. Ciężko przejść obok tego obojętnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #1718 Napisano 15 Grudnia 2020 (edytowane) I nie można obniżać ceny na niektóre modele które są tak opisane ale tutaj działa z marszu zasada że drugi, ten tańszy produkt jest taniej o 20% 😃 Kiedyś to było często praktykowane na WS i teraz do tego wrócili Edytowane 15 Grudnia 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1719 Napisano 15 Grudnia 2020 @KrygoWeź dwa takie same to już w ogóle po 712 zł wychodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #1720 Napisano 15 Grudnia 2020 (edytowane) No ale ten Citek Ci pięknie wszedł, ciekawe jak dalej przy płatności bo mi nie przechodzi ta cena. Edytowane 15 Grudnia 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18690 #1721 Napisano 15 Grudnia 2020 Cena się nie zmienia, normalnie mogę kupić. O, widzę, że @p.r.p. jeszcze podbija zniżki... Osobiście uważam, że to co robią podchodzi już pod znęcanie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #1722 Napisano 15 Grudnia 2020 A jaki kod Wam wchodzi ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #1723 Napisano 15 Grudnia 2020 To już przechodzi ludzkie pojęcie co oni wyprawiają.. Nie chcę go, nie potrzebuję, a ta cena tylko się nade mną znęca i zachęca.. 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18690 #1724 Napisano 15 Grudnia 2020 Ja użyłem tego co @eldupek czyli SWIETA250. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #1725 Napisano 15 Grudnia 2020 Teraz tak 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach