Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Limbo0

Longines Conquest czy Hamilton Khaki Navy Pioneer czy ...

Rekomendowane odpowiedzi

Rozważam zakup zegarka i potrzebuję pomocy w wyborze. Zegarek jaki by mnie interesował powinien być na skórzanym brązowym pasku i posiadać białą tarczę.

Zegarek służyłby do korzystania z niego normalnie na codzień. Cena jaką chciałbym wydać na zegarek to maksymalnie około 3000 zł to znaczy, że dobrze by było jakby był w takich granicach ale jeżeli coś by mi się naprawdę spodobało to w afekcie jestem skory dołożyć kilka stówek (600-700). Nie chciałbym aby zegarek posiadał chronograf i był zbyt duży. Co do typu mechanizmu jest mi to obojętne bo się nie znam. 

Zegarki które aktualnie rozważam:

1. Longines Conquest L3.759.4.76.5 https://dolinski.pl/zegarki-longines/zegarki-meskie/conquest-pl/longines-conquest-l3.759.4.76.5.html

2. Hamilton Khaki Navy Pioneer H78465553 http://kraff.pl/zegarki-hamilton/4705-hamilton-khaki-navy-pioneer-h78465553.html

Prosiłbym was o opinie, który według was jest lepszy lub o propozycję czegoś co według was jest lepsze i spełnia moje kryteria. Czy za takie pieniądze warto jeszcze kupować zegarki kwarcowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanik jest niedokładny, łatwiej może się uszkodzić, naprawa jest droższa, co kilka lat trzeba mu zrobić serwis za kilkaset złotych. Jednym słowem - nie kupowałbym kwarca w tej cenie.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydać 3k na kwarc to lekka przesada (wg mnie).

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/143273-eterna-kontiki-date-122241111302/?do=findComment&comment=1919613

masz fajny zegarek za połowę ceny u Dolińskiego - warto :)

Znalazłoby się kilka fajnych kwarców za 3 k pln :) ale faktycznie nie jest nim ten Longines.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanik jest niedokładny, łatwiej może się uszkodzić, naprawa jest droższa, co kilka lat trzeba mu zrobić serwis za kilkaset złotych. Jednym słowem - nie kupowałbym kwarca w tej cenie.

Bardzo podoba mi się powyższe :) esencja tego forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłoby się kilka fajnych kwarców za 3 k pln :) ale faktycznie nie jest nim ten Longines.

Byłbym wdzięczny za przedstawienie mi ich, dzięki czemu mógłbym je rozważyć :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zważywszy, że zapewne da się nieco ponegocjować i nie będzie, jak sądzę, wielkim problemem, kupienie tego Longinesa za ok. 2300 zł, chciałbym przeczytać, jakie ma wady - biorąc pod uwagę, że dostajemy też logo nieco bardziej jednak cenione niż kilka innych. ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłbym wdzięczny za przedstawienie mi ich, dzięki czemu mógłbym je rozważyć :).

Jeżeli miałby być kwarc to rozpatrzylbym coś z oferty Citizena .

Jezeli cos droższego to np. Oceanusa

http://www.ebay.de/itm/CASIO-OCEANUS-OCW-T150-2AJF-Classic-Elegant-Watch-Tough-MTV-JAPAN-OCW-T150-2A-/191557472354?hash=item2c99b71062:g:f08AAOSwBLlVKypj

Zważywszy, że zapewne da się nieco ponegocjować i nie będzie, jak sądzę, wielkim problemem, kupienie tego Longinesa za ok. 2300 zł, chciałbym przeczytać, jakie ma wady - biorąc pod uwagę, że dostajemy też logo nieco bardziej jednak cenione niż kilka innych. ;)

Jak chcesz kupić logo to nie ma problemu :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez chciałbym sie dowiedzieć jakie ma wady ...

Kwarc do 3k - też mógłby byc Victorinox Inox na pasku skórzanym który kosztuje 2190,- i jest praktycznie "niezniszczalny"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz kupić logo to nie ma problemu :)

Pytałem poważnie, a otrzymałem w odpowiedzi żarcik. Nieładnie. ;) Poza tym, o logo wspomniałem jako o dodatkowym atrybucie. Chyba nie chcesz powiedzieć, że: i) nie potrafisz wymienić jednoznacznych wad tego zegarka; ii) że Longines to firma tak samo ceniona, jak np. Casio..? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem poważnie, a otrzymałem w odpowiedzi żarcik. Nieładnie. ;) Poza tym, o logo wspomniałem jako o dodatkowym atrybucie. Chyba nie chcesz powiedzieć, że: i) nie potrafisz wymienić jednoznacznych wad tego zegarka; ii) że Longines to firma tak samo ceniona, jak np. Casio..? ;)

Po pierwsze , emotikon na końcu Twojej wypowiedzi raczej oznaczał żartobliwy jej ton .

Po drugie nigdzie nie pisałem że zaprezentowany Longines ma wady , tylko że za 3 k pln można kupić fajnego kwarca , do ktorych ja nie zaliczyłem tego Longinesa.

Odniesłem sie do wypowiedzi kolegi Sokolow ze "wydanie 3 k pln na kwarca to przesada " Dla mnie nie jest to przesada , tylko nie wydałabym 3 k pln na tego Longinesa.

Co do logo - mam zapłacić tylko dlatego ze tam jest logo Longinesa ? Nie dla wszystkich logo jest najważniejsze.

Może Cię to zdziwi ale Casio Oceanus jest marka sama w sobie i do tego bardzo cenioną .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W porządku - tak się przekomarzam ;) - po prostu myślałem, że zauważyłeś w tym zegarku coś, czego ja nie zauważyłem (nie uważam się za mega znawcę). :)

Oceanusa znam i wiem, że jest ceniony - nawet, gdybym był ślepawy, to po paru latach na forum chociażby, trudno nie zauważyć. ;)

Tym niemniej, sam wiesz, jak na ludzi działa "Swiss made", historia marki, itp. - o to mi chodziło - tzn. że jednak w sumie tworzy to dla większości nabywców jakąś tam "wartość dodaną". Dla bardziej świadomych relacji "cena-wartość rzeczywista" niekoniecznie. Z wieloma artykułami tak jest przecież.

A tego Longinesa ma paru moich znajomych, wszyscy sobie chwalą - a ceny z metki "2710 zł" obecnie nikt nie płacił. Jeden z moich kolegów kupił go za 2100 (w sklepie). Czy sam dałbym 2100 za kwarca Longines? Nie wiem - jest tyle świetnych zegarków w tej cenie...  :wub:  :D  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Conqestów  w różnej konfiguracji kolorystycznej/ czarne, srebrne /  i odmian miałem 5 szt.

Adekwatność ceny do jakości jest znakomita.

I co najważniejsze stosunkowo mały spadek wartości i generalnie brak problemu z późniejszym odsprzedaniem.

Zdecydowanie POLECAM !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Jaspel
      W ramach dalszych poświątecznych redukcji leci moja Omega AquaTerra 41.5 mm w najbardziej poszukiwanej wersji czyli biała tarcza i boazeria z ramką.
      Zegarek w świetnym stanie, jakieś minimalne ryski na bransolecie, parę kropek na kopercie po lewej stronie, coś może ledwie dostrzegalnego na ar szkła. Normalne ślady użytkowania, nie rzucające się w oczy podczas noszenia.
      Zegarek przeszedł serwis w 2022r w  autoryzowanym punkcie Omega Swatch, na co jest faktura z wymienionymi częściami.
      Sprzedaje to co na zdjęciach, papierologia, zawieszki, dodatkowe ogniwa bransolety, karty zegarka.
      Stan powiedzmy 8/10
      Poproszę 13.5k do rozmów 
      Odbiór Bydgoszcz lub wysyłka.

• Przez PistolPete
      OBNIŻKA                                           

HAMILTON KHAKI AVIATION PIONEER MECHANICAL CHRONOGRAPH

Do sprzedania oferuję prawie nowy zegarek HAMILTON KHAKI AVIATION PIONEER MECHANICAL CHRONOGRAPH (długa nazwa ) Ref. H76409140. Do zestawu z oryginalną bransoletą Hamilton typu mesh, zakupione zostały 2 paski. Oryginalny, produkowany do tego modelu, pasek skórzany Hamiltona z charakterystyczną sprzączką w kształcie litery „H”  oraz jeansowy, idealnie komponujący się z niebieską tarczą, marki Fluco. 

Hamilton Khaki Aviation Pilot Pioneer Mechanical Chronograph H76409140 to inspirowany stylem vintage, ręcznie nakręcany zegarek, który nawiązuje do chronografów pilotów brytyjskich Królewskich Sił Powietrznych (RAF) z lat 70. XX wieku, tzw modelu FAB4Referencja ta łączy historyczny design z nowoczesną technologią zegarmistrzowską. Jak przystoi na zegarek w klimacie wojskowym (lotniczym) koperta jest w całości szczotkowana. „Smaczkiem” zegarka jest również jego asymetryczna koperta oraz stosunkowo krótkie ucha, dzięki czemu zegarek dobrze się prezentuje nawet na średnich nadgarstkach.

Dane techniczne:
      Referencja:                               H76409140
      Średnica:                                  Ø 40mm
      Grubość:                                  14,35mm
      L2L:                                          47mm
      Waga:                                      100g (pasek)
      Koperta:                                   Stal
      Bezel:                                       Stal
      Szkiełko:                                   Szkło szafirowe z powłoką AR. Nie wiem, czy jest obustronnie ale powłoka jest bardzo dobra.
      Dekiel:                                      Stal
      Napęd:                                     Manualny, Hamilton H51-Si
      Rezerwa chodu:                      60h
      Data:                                        Nie
      Wodoszczelność:                   10 ATM
      Rozmiar paska/ bransolety:        22mm

https://www.hamiltonwatch.com/de-at/h76409140-khaki-aviation-pioneer-mechanical-chrono.html

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony 17/09/2025 u oficjalnego sprzedawcy Hamiltona w Austrii. Od tego czasu biegnie 2 letnia międzynarodowa gwarancja producenta. Jestem pierwszym właścicielem zegarka.

Stan wizualny:
      9-9,5/10            Jak nowy. Osobiście nie zauważyłem żadnych znaczących śladów użytkowania.

Koperta:           Bez skaz.
      Bransoleta:       Bez skaz
      Szkiełko:           Bez skaz.
      Dekiel:              Bez skaz.
      Pasek:              Oba paski są jak nowe, posiadają jedynie zagięcie od zapinania na poduszce.

Cena:
      6150PLN (do negocjacji*) z przesyłką z Austrii (koszt ok.40EUR).
      Chętnie rozliczę się w EUR.
      Oficjalna cena: 2365EUR+ pasek Hamilton ze sprzączką ok. 100EUR+ pasek Fluco ok. 50UR
      Istnieje ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.

*Z zachowaniem zdrowego rozsądku i wzajemnego poszanowania.

• Przez SPS
      Sprzedam
      Longines Avigation BigEye Tytanowy, numer ref; L2.816.1.93.2

Opis:

- z zegarkiem jest cały komplet widoczny na zdjęciach - dwa pudełka, dokumenty, książka, przywieszki, dwa paski,

- koperta; średnica  41 mm, , Lug-to-Lug 48 mm, wysokość 14 mm, rozstaw uch 20mm, dekiel zakręcany, wodoszczelność 3bar,

- wykonany z tytanu, lekki 78 g, idealny na co dzień,

- szkło szafirowe, antyrefleks, tarcza petroleum – gradient niebiesko czarny, Super-Lumionova,

- automat cal. 688, chronograf z antymagnetycznym krzemowym wychwytem, 66 godzin rezerwy chodu,

Ocena 9,5 / 10 - zegarek jak nowy, bez rys

Cena – 11280 zł (cena katalogowa 19000 zł)

Sposób i koszt wysyłki
      - Sugeruję odbiór osobisty w Rudzie Śląskiej;
      - Wysyłka kurierem w cenie
      - Tel 785286342  używam WhatsApp Szymon Porc-Szporek

• Przez osjd
      Na sprzedaż:

Hamilton Khaki Aviation Pilot Pioneer Mechanical Chronograph ref. H76409530

Zegarek zakupiony przeze mnie pod koniec czerwca w 2022 roku (miesiac po premierze modelu) u wloskiego AD w sklepie internetowym.

Stan 10/10 – zegarek założony kilka razy, potem był przechowywany w pudełku.

Średnica koperty 40mm, manualny cal. H-51-Si (baza to werk H-51 z krzemowym włosem balansu) ok. 60 godzin rezerwy chodu – pełna specyfikacja na stronie Hamilton tutaj: https://www.hamiltonwatch.com/en-int/h76409530-khaki-aviation-pioneer-mechanical-chrono.html

Full set (pudełko, karta gwarancyjna) + dorzucam gratis gruby pasek skorzany hand-made zakupiony w Atelier_KW (produkcja polska), pasek oryginalny z “H” klamra jest beznadziejny. 

Cena 5400zł 

Na sprzedaż:

Zelos Spearfish

Zegarek zamowiony przeze mnie w styczniu 2023 roku (data zakupu 31.01.2023) u AD marki Zelos, TimeZone.

Stan 9.5/10 – noszony sporadycznie na samym poczatku, potem był przechowywany w pudełku.

Średnica koperty 40mm, cal. LJP G100 Soigné (pierwszy model Zelos na tym wierku) ok. 68 godzin rezerwy chodu – pełna specyfikacja na stronie Zelos tu: https://zeloswatches.com/products/spearfish-40mm-12hr-frost-launch-special

Full set (box na 3 zegarki, karta gwarancyjna Zelos i TimeZone).

Cena 1800zł 

PREFEROWANY ODBIOR OSOBISTY W WARSZAWIE.
    • Przez SPS
      Longines Avigation BigEye Tytanowy, numer ref; L2.816.1.93.2
      Opis:
      - Z zegarkiem jest cały komplet widoczny na zdjęciu; pudełka, książeczki, przywieszki, dwa paski.
      - koperta; średnica  41 mm, , Lug-to-Lug 48 mm, wysokość 14 mm, rozstaw uch 20mm, dekiel zakręcany, wodoszczelność 3bar,
      - wykonany z tytanu, lekki 78 g, idealny na co dzień,
      - szkło szafirowe, antyrefleks, tarcza petroleum – gradient niebiesko czarny, Super-Lumionova,
      - automat cal. 688, chronograf z antymagnetycznym krzemowym wychwytem, 66 godzin rezerwy chodu,

Ocena 9,5 / 10 - zegarek jest praktycznie nowy.
      Cena –  10780  zł (cena regularna 19000 zł) 
      Sposób i koszt wysyłki:
      - Odbiór osobisty w Rudzie Śląskiej - na Śląsku mogę podjechać lub
      - Wysyłka kurierem w cenie
      - Tel 785286342  używam WhatsApp Szymon Porc-Szporek

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.