Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterMind

Tisell Marine Diver Date MKIII - Recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

No obecnie tylko Rolex wie jak zrobić ceramikę w Pepsi (o ile bezel ma być z 1 kawałka ceramiki). Batman z racji kolorystyki może zrobić każdy, to samo bezele jednokolorowe. Rolex pobawił się pigmentami i zaczęło im wychodzić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważajmy na nazywanie kolorów bo jeden taki krzewiciel wiedzy przyjdzie i zacznie śmierdzieć tutaj.

Tak jak ktoś tutaj zauważył w "Pepsi" jest aluminiowa wkładka bezela i wygląda to tak jak wygląda. Czarno niebieska ceramika wygląda lepiej na żywo

Mówmy może hopkola, czy jakoś polokokta, bo faktycznie strach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorian

Czy w tym modelu bezel jest podzielony na 2 kawałki, czy to jest wkładka z "jednego kawałka" ceramiki, jak w Rolexie?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym co pokazałeś jest aluminium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolo wyżej ma rację, to amelinium :)

Swoją drogą to ostatnio Tisell Sub nie cieszy się popularnością, chyba przez ten homarowy temat ale to naprawdę świetnie wykonany zegar :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie nikt poza Rolexem nie jest w stanie zrobić 1 częściowej, ceramicznej wkładki pepsi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie nikt poza Rolexem nie jest w stanie zrobić 1 częściowej, ceramicznej wkładki pepsi.

no właśnie o to mi chodziło.

A z wkładką "batman" też jest taki sam problem? Czy rolex stosuje jednoczęściową, a inni dwu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty z tymi dwuczęściowymi wkładkami.

W Tisellu batmanie jest ceramika i w jednym kawałku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pytanie

O ile bardzo lubię swojego Tisella i nie mam mu za wiele do zarzucenia - świetnie trzyma czas, ceramiczny bezel błyszczy się bajecznie, indeksy i wskazówki bez najmniejszego zarzutu, wygoda noszenia to sama przyjemność. Jednak czasem łapie się na tym, że estetycznie drażni mnie wykończenie bransolety, mianowicie endlink - kto ma tisella ten wie o czym mówię. I chciałbym się dowiedzieć czy istnieje alternatywna bransoleta z lepiej wykończonym właśnie tym elementem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Subowymi klimatami zaraziłem się jeszcze za czasów MQJów ;) Ten styl, mercedesy i koniecznie cyklop cały czas za mną chodziły. Teraz zakup miał być lepszej jakości bo raczej dożywotni i stanęło na Stenku 39mm. Przed zakupem widziałem na żywo i Stenka i Tisella. W Kisielu głęboka czerń tarczy, jakby czarna dziura, w Stenku nie ma tego fajnego efektu. Lupka w Tisellu zgrabniejsza i lepiej powiększa. Ceramika bezela w Stenku w wielu położeniach słabo czytelna i brak mi wypukłej kropki na 12, w tisellu pięknie precyzyjnie wyfrezowane i max czytelne indeksy. Bezel pięknie klika, centruje idealnie i nie ma luzów. :) Koperta tip top. Bransa w T gorsza, ale ja wolę dobrze dobrane nato i tak. W tym wypadku różnica w cenach nie miała znaczenia. Kisiela i tak kupiłem przepłacając u czeskiego dilera ;) Na WUS mi mignęło, że dostają dobrze wyselekcjonowane sztuki pod względem kontroli jakości, ale czy to prawda nie wiem. W każdym razie trafił mi się egzemplarz idealny jeśli chodzi wykonanie  - jestem mega zachwycony.

tisell.jpg

tisell2.jpg

tisell3.jpg

I jakość napisów - duże przybliżenie i jest bardzo dobrze. Gołym okiem z bliska wyglądają perfekcyjnie nałożone, przyjemnie wypukłe.

tiss.jpg

Edytowane przez strix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strix świetne zdjęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można zamówić przyjacielu po raz .....nie wiem już który :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego właśnie nie kliknięty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój EDC od 3 tygodni. Najbardziej podoba mi się ceramiczny ale matowy bezel. Wygląda jak aluminium . Aha i C3. I ten fajnie wypukły, wyglądający jak ciepły heslit szafir,  No i od trzech tygodni jeszcze nie korygowałem czasu ;)

post-31273-0-13825800-1552773277_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też go dobrze wspominam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy miedzy submersible a sub jest duza roznica w swieceniu lumy? I jak AR szkielka? Ktos ma oba?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłem kiedyś porównanie Mk3 i Submersible: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/144400-tisell-marine-diver-date-mkiii-recenzja/page-42?do=findComment&comment=2145686

Luma w Submersible to C3, natomiast Mk3 ma BWG9 :)

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tisell powinien Ci zapłacić i zabrać foty do swojej galerii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi