renqien 3430 #7901 Napisano 30 Kwietnia 2021 Zależy jaki kwas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8497 #7902 Napisano 30 Kwietnia 2021 zaje........ty, gdzie go znaleźć ???????????????? Na stronie producenta dm1936. Chyba nigdzie indziejWysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8380 #7903 Napisano 30 Kwietnia 2021 3 minuty temu, abir napisał(-a): Na stronie producenta dm1936. Chyba nigdzie indziej Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka dz. już przeglądam i rozważam zakup PIEKNY 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8497 #7904 Napisano 30 Kwietnia 2021 dz. już przeglądam i rozważam zakup PIEKNY Na żywo większe łał niż na foto. do rozważenia jest tarcza. Ja wybrałem czarną i nie żałuję. Jestem bardzo zadowolonyWysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8380 #7905 Napisano 30 Kwietnia 2021 no, wyłącznie czarna, tylko martwia mnie indeksy na bezelu, czy ich nie pogubię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jebudu 2154 #7906 Napisano 2 Maja 2021 Dawno nie było Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #7907 Napisano 2 Maja 2021 Tak sobie czasem tu zaglądam do Was pooglądać te brąziaki i w końcu się skusiłem na promocję w Aquatico. Może to nie to samo, co niektóre prezentowane tu potężne zegary, ale zawsze z brązu Mam pytanie, czy długo trzeba czekać, aby w naturalny sposób, bez kwasów, jajek i innych wynalazków uzyskać na kopercie ładną patynę? Niekoniecznie oczekuję zielonych wykwitów, ale taką, co by zegar już nie wyglądał jak polerowany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plan 9 126 #7908 Napisano 2 Maja 2021 16 minut temu, Jebudu napisał(-a): Dawno nie było Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bardzo fajny pilot, ale co to jest? Bo mocno wygląda jak IWC... 0 - Czas? Czas jest najprostszą rzeczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #7909 Napisano 2 Maja 2021 Stówka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plan 9 126 #7910 Napisano 2 Maja 2021 57 minut temu, clusca napisał(-a): Stówka Aaa... Stowa Flieger... No, wygląda jak milion sestercji. Ja na razie czekam na kwas, żeby komandora wykąpać... 0 - Czas? Czas jest najprostszą rzeczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8497 #7911 Napisano 2 Maja 2021 Tak sobie czasem tu zaglądam do Was pooglądać te brąziaki i w końcu się skusiłem na promocję w Aquatico. Może to nie to samo, co niektóre prezentowane tu potężne zegary, ale zawsze z brązu Mam pytanie, czy długo trzeba czekać, aby w naturalny sposób, bez kwasów, jajek i innych wynalazków uzyskać na kopercie ładną patynę? Niekoniecznie oczekuję zielonych wykwitów, ale taką, co by zegar już nie wyglądał jak polerowany Graty wyboru.Wszystko zależy od zegarka. Wg mnie od kilku tygodni w górę. Moje brązy lub brassy zmieniały się naturalnie po 3 tygodniach, niektóre dłużej. Pierwsze oznaki. naturalna zmiana jest najlepsza dla mnieJak przyjdzie chwal się fotamiWysłane z mojego M2007J17G przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 5 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jebudu 2154 #7912 Napisano 2 Maja 2021 Aaa... Stowa Flieger... No, wygląda jak milion sestercji. Ja na razie czekam na kwas, żeby komandora wykąpać...Dokładnie, to Stowa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #7913 Napisano 2 Maja 2021 2 godziny temu, clusca napisał(-a): (...) Mam pytanie, czy długo trzeba czekać, aby w naturalny sposób, bez kwasów, jajek i innych wynalazków uzyskać na kopercie ładną patynę? Niekoniecznie oczekuję zielonych wykwitów, ale taką, co by zegar już nie wyglądał jak polerowany U mnie glanc znikł bardzo szybko, chyba już po dwóch-trzech dniach żona przestała się nabijać, że złoty zegarek noszę 😉 Na pewno pomogły w tym niekoniecznie czyste łapki mojego młodszego syna, który musiał się nacieszyć moim zakupem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #7914 Napisano 3 Maja 2021 (edytowane) Dzięki Panowie, już myślałem, że to długie miesiące czekania. Na pewno się pochwalę nowym nabytkiem. Zamówiłem wersję z brązową tarczą i ceramicznym bezelem. Prawdę mówiąc najpierw napaliłem się na zielony, ale po przejrzeniu zdjęć w necie jednak zmieniłem zdanie. Dobrze, że jak zamawiałem, to czarne były już niedostępne, bo bym kupił kolejny czarny zegarek, a tych już mam pod dostatkiem Edytowane 3 Maja 2021 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 155718 #7915 Napisano 3 Maja 2021 😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #7916 Napisano 4 Maja 2021 Wydaje sie dobra cena https://www.ebay.com/itm/303984566312 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2037 #7917 Napisano 4 Maja 2021 (edytowane) Na seriouswatches masz w tej samej cenie tylko w euro, jak doliczysz opłaty do tego z eBaya + koszt przesyłki to w SW wyjdzie około 200 zł taniej. Edytowane 4 Maja 2021 przez BAT123 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 155718 #7918 Napisano 5 Maja 2021 😉 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brtsz3t 325 #7919 Napisano 5 Maja 2021 No i szanowny kolega Abir miał cholerną rację gdy rzekł "Od pierwszego się zaczyna". Tym sposobem "się zaczęło". Dzieki innemu zacnemu dżentelmenowi z naszego forum trafił do mnie taki oto Ziomek Młotkowy V1. Jestem Mega zadowolony , bałem się że będzie zegarodzilla, ale jest idealnego rozmiaru, jak wielu pisze "męskiego rozmiaru" . teraz chce Tylko dobrze go wyczyścić z patyny i zacząć hodowac/chować swoją własną. Na razie "dałem" mu z cytryny, ale nie odniosło spektakularnego sukcesu( trochę faktycznie rozjaśniał). Myślę czy jeszcze go "męczyć" czy zostawić tak?! Są pewne ciemniejsze i jaśniejsze plamki, ale nie wiem czy z nimi walczyć. Bałem się, że kwas zaszkodzi lumie , ale na razie nic jej nie jest. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8497 #7920 Napisano 5 Maja 2021 2 godziny temu, Brtsz3t napisał(-a): No i szanowny kolega Abir miał cholerną rację gdy rzekł "Od pierwszego się zaczyna". Tym sposobem "się zaczęło". Dzieki innemu zacnemu dżentelmenowi z naszego forum trafił do mnie taki oto Ziomek Młotkowy V1. Jestem Mega zadowolony , bałem się że będzie zegarodzilla, ale jest idealnego rozmiaru, jak wielu pisze "męskiego rozmiaru" . teraz chce Tylko dobrze go wyczyścić z patyny i zacząć hodowac/chować swoją własną. Na razie "dałem" mu z cytryny, ale nie odniosło spektakularnego sukcesu( trochę faktycznie rozjaśniał). Myślę czy jeszcze go "męczyć" czy zostawić tak?! Są pewne ciemniejsze i jaśniejsze plamki, ale nie wiem czy z nimi walczyć. Bałem się, że kwas zaszkodzi lumie , ale na razie nic jej nie jest. świetny zegar, graty ja moczę cały zegar w soku z cytryny przez dłuższą chwilę i jakąś szmatką go jeszcze przelecę. świeci się jak psu arbuzy w pracy teraz odpoczywam, a w domu pracuję 🤣 efekt tego że żona siedziała za długo w domu na pracy zdalnej i wymyśliła jej zdaniem świetny pomysł 😡 5 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MierzejR 81 #7921 Napisano 6 Maja 2021 9 godzin temu, Brtsz3t napisał(-a): No i szanowny kolega Abir miał cholerną rację gdy rzekł "Od pierwszego się zaczyna". tak - to cholernie wciąga - gratuluję zakupu to świetny zegar 6 godzin temu, abir napisał(-a): w pracy teraz odpoczywam, a w domu pracuję 🤣 efekt tego że żona siedziała za długo w domu na pracy zdalnej i wymyśliła jej zdaniem świetny pomysł 😡 Znaczy się remont? - Moja też coś kombinuje w lipcu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #7922 Napisano 6 Maja 2021 Powitoł Hrhrhrhr u mnie po roku macierzyńskiego Małżonka wraca do pracy więc głowa zajęta. Aaaale, przez rok siedzenia jej w domu i dzieci na zdalnym było ciekawie Usual suspect w sweterku 3 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #7923 Napisano 9 Maja 2021 Weekendujecie czy patynujecie? 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #7924 Napisano 10 Maja 2021 No i dotarł mój pierwszy zegar w brązie. Zarówno jeśli chodzi o materiał, z jakiego jest wykonany, jak i sam kolor Micha mi się cieszy, jak nie wiem co, bo to coś zupełnie nowego dla mnie i już widzę, że na tym jednym nie poprzestanę. Mam jednak jeden mały problem. Koronka od czasu do czasu nie odskakuje. Tak jakby uszczelka blokowała jej całkowite wysunięcie. Jestem w stanie odciągnąć ją do pozycji ustawiania daty oraz do pozycji ustawiania godziny, ale samo kręcenie jest jakby utrudnione, odbywa się z lekkim oporem. Podczas ustawiania czasu jednak w pewnym momencie odskakuje i jest wszystko OK. Spotkał się ktoś z takim zachowaniem koronki? Nie wiem, czy reklamować, czy TTTM 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67715 #7925 Napisano 10 Maja 2021 Fajny ten Tudor 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach