mirek 1969 1330 #8126 Napisano 20 Lipca 2021 Bóg zapłać za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #8127 Napisano 21 Lipca 2021 21 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): A co to za marka ? Podobny do Breitlinga.Podoba mi sie. Ten z tą kotwicą. Bo całkiem fajny jest, dziś doszedł, udało się jeszcze kupić w letniej promocji. @artooro, to podmarka Cronosa, "gwarancja" jest wystawiona przez nich. Wykonanie wg mnie trochę slabsze, niż u SM, bezel klika nieco tandetnie (bez luzów), za to pasek wydaje się lepszej jakości, niż skórka, którą SM dał razem z willardem. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #8128 Napisano 21 Lipca 2021 (edytowane) 57 minut temu, dzyndzl napisał(-a): Bo całkiem fajny jest, dziś doszedł, udało się jeszcze kupić w letniej promocji. @artooro, to podmarka Cronosa, "gwarancja" jest wystawiona przez nich. Wykonanie wg mnie trochę slabsze, niż u SM, bezel klika nieco tandetnie (bez luzów), za to pasek wydaje się lepszej jakości, niż skórka, którą SM dał razem z willardem. Możliwe, ciężko rozeznać się w chińczykach, na pewno pierwsze powyższe zegarki widziałem jeszcze na renderach na koncie eBay gościa, który sprzedaje San Martin, były jeszcze w fazie produkcji (info od niego), nie byłbym zdziwiony gdyby okazało się, że większość tych pseudo marek pochodziło z jednej fabryki , sam na niego miałem chrapkę ale, na razie Zoretto jest no 1 Edytowane 21 Lipca 2021 przez artooro 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpt 761 #8129 Napisano 21 Lipca 2021 Wostok, ręczny naciąg, 11.5 mm grubości: WR jak na razie wystarczające do pływania 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beqn 144 #8130 Napisano 22 Lipca 2021 Dokopałem się do fotek swojego Airmana. Przepięknie patynował w zaledwie 30 dni. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MierzejR 81 #8131 Napisano 22 Lipca 2021 14 godzin temu, artooro napisał(-a): ale, na razie Zoretto jest no 1 U mnie też w pierwszej trójcy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #8132 Napisano 22 Lipca 2021 Powitoł Gnije mi zegarek. Ten typ tak ma? Czy mam się martwić? 5 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brejq 17 #8133 Napisano 22 Lipca 2021 Reklamować koniecznie! To na pewno wada fabryczna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8228 #8134 Napisano 22 Lipca 2021 14 godzin temu, Beqn napisał(-a): Dokopałem się do fotek swojego Airmana. Przepięknie patynował w zaledwie 30 dni. ten zegarek zawsze mi się bardzo bardzo podobał. nadal mi się podoba. ale zastosowanie dwóch systemów odczytywania godziny jednocześnie to dla mnie za duża komlikacja, całkowicie dla mnie niezrozumiała. chodzi mi o to że jedna wskazówka pokazuje czas w systemie 12h, a druga 24h. indeksy są tylko 24h. oczywiście dotyczy to wszystkich GMT glycine. gdyby wersja bronze była bez GMT byłby mój. 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24183 #8135 Napisano 22 Lipca 2021 Raczej logiczne, bo lokalny czas wystarczy nam w systemie 12h bo wiemy czy jest dzień i noc, a home time jest w 24h co jak podróżujemy ma sens. Standardowe rozwiązanie w mechaniźmie eta2893 i jego pochodnych zresztą u klasyków też;) 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8228 #8136 Napisano 22 Lipca 2021 17 minut temu, eye_lip napisał(-a): Raczej logiczne, bo lokalny czas wystarczy nam w systemie 12h bo wiemy czy jest dzień i noc, a home time jest w 24h co jak podróżujemy ma sens. Standardowe rozwiązanie w mechaniźmie eta2893 i jego pochodnych zresztą u klasyków też;) wszystko co piszesz jest jasne i zrozumiałe. tylko w klasyku jest podstawowa różnica. indeksy na tarczy są 12h, a bezel 24h. i z tym rozwiązaniem mogę się zgodzić. ale z bałaganem glycine nie mogę sobie poradzić. dlatego GMT w ich wydaniu ma u mnie dyskfalifikację 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24183 #8137 Napisano 22 Lipca 2021 W Glycine też są indexy 12h, 24 na tarczy (poza bezelem) są po to aby był drugi czy też trzeci czas zależnie jak liczymy - to żebyś nie widział tych 24h a patrzył na te 12h z lumą to kwestia przyzwyczajenia;) 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8228 #8138 Napisano 22 Lipca 2021 W Glycine też są indexy 12h, 24 na tarczy (poza bezelem) są po to aby był drugi czy też trzeci czas zależnie jak liczymy - to żebyś nie widział tych 24h a patrzył na te 12h z lumą to kwestia przyzwyczajenia;) Właśnie to jest ten bałagan. Jedno nasrane przy drugim. Tłok i brak czytelności. Zgodzimy się że klasyk jest bardziej czytelny. Siła w prostocie. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MierzejR 81 #8139 Napisano 23 Lipca 2021 14 godzin temu, porcelanowy napisał(-a): Gnije mi zegarek. Ten typ tak ma? Czy mam się martwić? Fatalnie to wygląda - koniecznie to wyczyść, albo lepiej od razu go wywal bo nic z tego nie będzie (puść mi tylko na priv miejsce wywalenia). Swoją drogą świetna ta patyna - ile czasu ją hodujesz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27666 #8140 Napisano 23 Lipca 2021 Właśnie to jest ten bałagan. Jedno nasrane przy drugim. Tłok i brak czytelności. Zgodzimy się że klasyk jest bardziej czytelny. Siła w prostocie. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu TapatalkaPozwolę sobie wrzucić swoje 3 grosze. Taka konstrukcja zegarka pozwala na ustawienie i odczyt czasu w 3 strefach czasowych. 1. Wsazówka godzinowa z kropkowanych indeksów w systemie 12h2. Wskazówka GMT z indeksów arabskich w systemie 24h.3.Wskazówka GMT z indeksów arabskich na bezelu w systemie 24h. Fatalnie to wygląda - koniecznie to wyczyść, albo lepiej od razu go wywal bo nic z tego nie będzie (puść mi tylko na priv miejsce wywalenia). Swoją drogą świetna ta patyna - ile czasu ją hodujesz?No nie mam dobrej wiadomości, aby zatrzymać proces gnicia, powinieneś po pierwsze zmienić okolice na czystszą i tutaj nie widzę problemu, po drugie zmienić dietę i tutaj może być wewnętrzy opór.A poważnie zaczyna wyglądać jak z morza 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27666 #8141 Napisano 23 Lipca 2021 Patynujemy naturalnie: Uważaj na słońce, potrafi nagrzać zegarki do ponad 60°C, a ręka ich nie chłodzi. Co jak się domyślasz, nie jest dobre zarówno dla mechanicznych jak i kwarców. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #8142 Napisano 23 Lipca 2021 Powitoł 1 godzinę temu, MierzejR napisał(-a): Swoją drogą świetna ta patyna - ile czasu ją hodujesz? Rok będzie równy. Bez specjalnych zabiegów patynowania. Tylko pot i środki dezynfekujące do rąk i sikor robi się co raz ciekawszy 1 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8228 #8143 Napisano 23 Lipca 2021 Godzinę temu, Miszkolc napisał(-a): Pozwolę sobie wrzucić swoje 3 grosze. Taka konstrukcja zegarka pozwala na ustawienie i odczyt czasu w 3 strefach czasowych. 1. Wsazówka godzinowa z kropkowanych indeksów w systemie 12h 2. Wskazówka GMT z indeksów arabskich w systemie 24h. 3.Wskazówka GMT z indeksów arabskich na bezelu w systemie 24h. do czego ta konstrukcja służy to my wiemy. myślę, że dyskutujemy nad tematem komu co się podoba. wiodącą/główną podziałka jest 24h w glicyne. to ona pierwsza rzuca się w oczy. kropki jako podziałka 12h jest praktycznie niezauważalna na szybko, wydaje się że to tylko jakaś estetyka. a w taki sposób odczytuję godzinę - na szybko. dlatego uważam - gdy wskazówki chodzą w 12h, a podziałka główna jest w 24h - że jest to bałagan. pokazany rolex przez kolegę wyżej jest bardzo czytelny. bardzo ubolewam, że to mi się nie podoba. bo ta koperta glicyne w brązie ma wszystko co lubię. 3 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27666 #8144 Napisano 23 Lipca 2021 Musiałbyś zobaczyć 12 lub purista 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6706 #8145 Napisano 23 Lipca 2021 Dokładnie, purist jest rozwiązaniem. Ja przy starym Base 22 też nie mogłem strawić tego że podziałka jest 24h a zegarek chodzi w trybie 12h. Przy purist ten problem znika, mamy indeksy 24h i to co wskazuje wskazówka to jest godzina do odczytania. Dodatkowo to był zegarek któremu na moim nadgarstku najczęściej przyglądali się postronni ludzie. Chyba dziwili się że jest źle ustawiony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8228 #8146 Napisano 23 Lipca 2021 Musiałbyś zobaczyć 12 lub puristaMiałem purista w stali. Niebieski. Świetny zegar. Dlatego pisałem że gdybym ten bronze był w wersji purist bralbym garściamiA to, że ludzie patrzą jak on dziwnie chodzi to jest prawda.Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3321 #8147 Napisano 24 Lipca 2021 Kto się spotkał z brązową gumą? Szukam jakiejś gumy na lato ale czarna drabinka kompletnie mi nie pasuje 😟 3 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3329 #8148 Napisano 24 Lipca 2021 Raczej celuj w zieloną, żeby do tarczy pasowało Brąz masz taki https://czasownia.pl/pl/p/Pasek-do-zegarka-typu-Isofrane%2C-Silikonowy%2C-Brazowy%2C-22mm/5475 a zieleń taką https://czasownia.pl/pl/p/Pasek-do-zegarka-typu-Isofrane%2C-Silikonowy%2C-Zielony%2C-22mm/5476 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpt 761 #8149 Napisano 24 Lipca 2021 Sprzyjająca atmosfera ... 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3321 #8150 Napisano 24 Lipca 2021 Godzinę temu, renqien napisał(-a): Raczej celuj w zieloną, żeby do tarczy pasowało Brąz masz taki https://czasownia.pl/pl/p/Pasek-do-zegarka-typu-Isofrane%2C-Silikonowy%2C-Brazowy%2C-22mm/5475 a zieleń taką https://czasownia.pl/pl/p/Pasek-do-zegarka-typu-Isofrane%2C-Silikonowy%2C-Zielony%2C-22mm/5476 Fuj - to silikony 😁 Musi być guma koniecznie. To tak jak z piersiami silikon nie wchodzi w grę 🤣 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach