traczu 6865 #8701 Napisano 27 Stycznia 2022 Ciekawy, może bym się przyłączył do takiego zakupu No właśnie kusi na fotkach bardzo przyzwoicie się prezentuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8561 #8702 Napisano 28 Stycznia 2022 Miłego łyk..endu Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 10 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8703 Napisano 28 Stycznia 2022 Miłego BTW, może kogoś zainteresuje wyprzedaż pasków na Cheapestnatostraps - mają sporo przecenionych pasków z osprzętem z brązu: nato single-pass, perlony, paratroopery - osobiście nie przepadam za takimi paskami, ale może komuś coś podpasuje https://www.cheapestnatostraps.com/collections/on-sale?smid=20579647&smsub=FU23NZMYYNNQ7NG24TAORTXP3I======&utm_campaign=smartrmail_manualcampaign_270122_20579647&utm_medium=email&utm_source=smartrmail 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8561 #8704 Napisano 28 Stycznia 2022 Gratki nabytku. Też mam go od niedawna i cały czas jestem pod dużym wrażeniem.Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek82 119 #8705 Napisano 28 Stycznia 2022 Brąz czy niebieski? Oto jest pytanie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8561 #8706 Napisano 28 Stycznia 2022 Brąz czy niebieski? Oto jest pytanie...Niebieski. Powinien kilka postów wcześniej Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8707 Napisano 28 Stycznia 2022 Godzinę temu, abir napisał(-a): Gratki nabytku. Też mam go od niedawna i cały czas jestem pod dużym wrażeniem. A dziękuję bardzo Widziałem już kilka dni temu Twoją Glicynkę niebieską, jest świetna. Wszedłem do wątku Glycine, żeby podzielić się wieścią o dostępności tego modelu na Ashford, okazało się jednak, że Twoja już była u Ciebie na nadgarstku i temat był już znany, tylko ja przespałem Przy okazji możesz podzielić się informacją, czy niebieska tarcza również ma gradient? Do niedawna sądziłem, że jest "plain", ale natknąłem się na jedyne chyba na YT wideo tego modelu i gość mówi, że tarcza ma pionowy gradient. Na zdjęciach w necie coś tam niby było widać, ale nie miałem pewności, czy to nie gra światła po prostu. Godzinę temu, Krzysiek82 napisał(-a): Brąz czy niebieski? Oto jest pytanie... Obie są świetne. Kolega wybrał niebieską, ja brązową, chociaż długo biłem się z myślami, którą wybrać. Każdemu według upodobań, chociaż najlepiej byłoby mieć obie, ale portfel nie jest z gumy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jabolos 1560 #8708 Napisano 29 Stycznia 2022 Teraz na ashford cena brązowej Glicynki jest jeszcze lepsza (644,99 usd). Z kodem rabatowym 11% i doliczoną przesyłką wychodzi 603,99 usd. Tylko brać Za namową Abira skusiłem się na niebieską 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8709 Napisano 29 Stycznia 2022 Jak spadnie jeszcze ze stówkę, to kupię niebieską 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8561 #8710 Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) 12 godzin temu, clusca napisał(-a): Przy okazji możesz podzielić się informacją, czy niebieska tarcza również ma gradient? ma, kolor niebieski jest przyjemny, ciepły. rozjaśnia się w dolnej części tarczy. na niebieskiej tarczy ładnie mienią się wszystkie detale w brązie (napisy, wskazówki, obramowanie indeksów) Godzinę temu, jabolos napisał(-a): Teraz na ashford cena brązowej Glicynki jest jeszcze lepsza (644,99 usd). Z kodem rabatowym 11% i doliczoną przesyłką wychodzi 603,99 usd. Tylko brać Za namową Abira skusiłem się na niebieską fajnie, że brąziaki rosną w siłę kurczę, oby za chwilę nie było zalewu na bazarku. wiecie, nie wszystkim podoba się to samo ja tak miałem z alpinistem dawno temu. wszyscy się zachwycali, że taki must have. jak go kupiłem to podrapałem się w głowę "co to k...a jest?". a żona popłakała się ze śmiechu 🤣 Edytowane 29 Stycznia 2022 przez abir 10 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6865 #8711 Napisano 29 Stycznia 2022 Fajne te Glyciny, ale ja czekam na prawdziwego brąziaka w kopercie po klasycznym Airmanie Base 22. Nadal nie rozumiem dlaczego nowe koperty normalnie zrobili w brązie a te stare to tylko podpucha PVD. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8561 #8712 Napisano 29 Stycznia 2022 Godzinę temu, traczu napisał(-a): Fajne te Glyciny, ale ja czekam na prawdziwego brąziaka w kopercie po klasycznym Airmanie Base 22. Nadal nie rozumiem dlaczego nowe koperty normalnie zrobili w brązie a te stare to tylko podpucha PVD. to dobry pomysł, tylko czy to się kiedyś stanie😏 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6865 #8713 Napisano 29 Stycznia 2022 3 godziny temu, abir napisał(-a): to dobry pomysł, tylko czy to się kiedyś stanie😏 Możliwe że nie, ale coż, trudno się mówi Mnie się marzy brąz w kopercie od Base 22 z niebieską tarczą, purist. Miałem takiego w stali na początku zabawy zegarkowej i nawet zabawił u mnie w pudełku kilka lat. Bardzo dobrze go wspominam. Jeśli pojawi się taki w brązie, na pewno się skuszę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66699 #8714 Napisano 29 Stycznia 2022 @abir , @clusca Oglądam te Wasze Airmany i po pierwsze bardzo gratuluję świetnych nabytków 👏🤩. Po drugie jeszcze raz gratuluję (bo jest czego). Po trzecie, to od pewnego już czasu wpatruję się w te oferty na Ashford jak pies w kość. Na razie wytłumaczyłem sobie, że 44mm to dla mnie trochę za dużo. Mam stalowego Airmana 42mm i już mi się duży wydaje i rzadko gości na nadgarstku. Pewnie potem będę żałował. Teraz u CW pojawiły się w ofercie nowe Sealandery C63 w brązie i robią mi dodatkowy mętlik w głowie 😵. Koperta z brązu mi się w nich podoba, tylko nie jestem fanem półprzeźroczystej tarczy. Jak wyjdzie wersja z zieloną tarczą to chyba będzie coś właśnie dla mnie. 6 godzin temu, traczu napisał(-a): Fajne te Glyciny, ale ja czekam na prawdziwego brąziaka w kopercie po klasycznym Airmanie Base 22. Nadal nie rozumiem dlaczego nowe koperty normalnie zrobili w brązie a te stare to tylko podpucha PVD. Pierwsze co zrobiłem, jak zobaczyłem je w ofercie, to właśnie sprawdziłem z czego ta koperta ☹️😤. Obawiam się, że na brąz możemy się nie doczekać. 9 godzin temu, clusca napisał(-a): Jak spadnie jeszcze ze stówkę, to kupię niebieską Tak po cichu to właśnie na tę stówkę mniej wciąż liczę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #8715 Napisano 29 Stycznia 2022 Sealander w brązie jest super, ale... No właśnie, ta przezierna tarcza wygląda tam fatalnie. Rzeczywiście, gdyby wstawili zieloną ze stalowego Sealandera, byłaby petarda Co do wielkości, to jest to mój pierwszy zegarek w tym rozmiarze, nie licząc G-Shocków oczywiście, bo to inna bajka. Trochę się obawiałem rozmiaru, ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Wcale nie wydaje się za duży przy moim 18,5cm nadgarstku. Jednak zupełnie inaczej nosi się zegar z szerokim bezelem, a inaczej z wąska lunetą i myślę, że przy tego typu zegarze, to i 46mm dałbym radę założyć Jeśli chodzi o cenę, to na dwoje babka wróżyła. Może za chwilę ich na Ashford już nie być, albo będą leżeć długo i w końcu wyprzedadzą się za 3 stówki. Ja bym brał na Twoim miejscu. Jak nie podpasuje, to za jakiś czas w tej cenie i tak się chętny znajdzie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #8716 Napisano 30 Stycznia 2022 Dziś odświętne Sent from my iPhone using Tapatalk 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66699 #8717 Napisano 30 Stycznia 2022 Na feriach duży rozmiar pod kurtką narciarską raczej się nie sprawdza. Do pracy pod mankiet też nie. Ale właśnie jest weekend po feriach, więc Zelos wraca do łask (i na nadgarstek). 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #8718 Napisano 30 Stycznia 2022 22 godziny temu, abir napisał(-a): ma, kolor niebieski jest przyjemny, ciepły. rozjaśnia się w dolnej części tarczy. na niebieskiej tarczy ładnie mienią się wszystkie detale w brązie (napisy, wskazówki, obramowanie indeksów) fajnie, że brąziaki rosną w siłę kurczę, oby za chwilę nie było zalewu na bazarku. wiecie, nie wszystkim podoba się to samo ja tak miałem z alpinistem dawno temu. wszyscy się zachwycali, że taki must have. jak go kupiłem to podrapałem się w głowę "co to k...a jest?". a żona popłakała się ze śmiechu 🤣 Fajnie ten struś ci do niego siadł. Anegdota z Alpinistem przednia 😄 Pewnie wielu z nas miało podobne doświadczenia 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #8719 Napisano 30 Stycznia 2022 Piotrek, świetna ta kostka! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8561 #8720 Napisano 30 Stycznia 2022 7 godzin temu, piotrek39 napisał(-a): Dziś odświętne bardzo efektowy zestaw. miłej zabawy 10 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #8721 Napisano 30 Stycznia 2022 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #8722 Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Gio napisał(-a): Anegdota z Alpinistem przednia 😄 Pewnie wielu z nas miało podobne doświadczenia 🙂 Mi Alpinist nigdy nie leżał, nawet za zdjęciach. Z resztą opinie o tym zegarku wymieniliśmy z Rafałem już kilka lat temu, w wątku o Seiko Recraft i od tego czasu jak widze nic się nie zmieniło Edytowane 30 Stycznia 2022 przez Triptical 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8561 #8723 Napisano 30 Stycznia 2022 5 godzin temu, Triptical napisał(-a): Mi Alpinist nigdy nie leżał, nawet za zdjęciach. Z resztą opinie o tym zegarku wymieniliśmy z Rafałem już kilka lat temu, w wątku o Seiko Recraft i od tego czasu jak widze nic się nie zmieniło no nie zmieniło się ☺️ alpinista kupowałem bo "wszyscy" się nim zachwycali, że to i tamto. muszę się przyznać do błędu, że kupiłem go bo podobał się innym, i że podobno trzeba go mieć w pudełku. 😁 ta historia nauczyła mnie aby mieć własne zdanie i żeby wiedzieć co mi się podoba i co ja chcę nosić. właśnie, bawią mnie tematy na forum typu 'co byście kupili na moim miejscu", "mam tyle kasy i co polecacie" . choćby wszystkim się nie podobał, a właściciel był zadowolony z wydanych pieniędzy to znaczy że to wspaniały zegarek - dla właściciela oczywiście 🙃 2 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #8724 Napisano 30 Stycznia 2022 Godzinę temu, abir napisał(-a): no nie zmieniło się ☺️ alpinista kupowałem bo "wszyscy" się nim zachwycali, że to i tamto. muszę się przyznać do błędu, że kupiłem go bo podobał się innym, i że podobno trzeba go mieć w pudełku. 😁 ta historia nauczyła mnie aby mieć własne zdanie i żeby wiedzieć co mi się podoba i co ja chcę nosić. właśnie, bawią mnie tematy na forum typu 'co byście kupili na moim miejscu", "mam tyle kasy i co polecacie" . choćby wszystkim się nie podobał, a właściciel był zadowolony z wydanych pieniędzy to znaczy że to wspaniały zegarek - dla właściciela oczywiście 🙃 O to to właśnie! Zegarek jest na tyle osobistą rzeczą że powinien przede wsztkim podobać się właścicielowi, a zdanie innych nie ma znaczenia. Stoicyzm zegarkowy A o postach typu: "Powiedzcie mi jaki zegarem ma mi się podobać" nawet nie będę pisał, bo to nie mój problem. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #8725 Napisano 31 Stycznia 2022 Bry! 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach