Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
P10TR

Klub G1098 (NATO)

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt tutaj nie opisywał chyba jeszcze pasków Phenomenato a do mnie niedawno dotarło granatowe od nato właśnie od nich.

1. Jakość materiału jest fantastyczna. Pasek jest cienki, nie tak jak w przypadku innych pasków premium gdzie lepsza jakość = większa grubość. Tutaj pasek jest cienki jak standardowe najtańsze nato a nawet z racji na specyfikę materiału wydaję się jeszcze cieńszy. Mi ten rodzaj materiału nie tyle przypomina pasy bezpieczeństwa co bardziej materiał używany w garniturach. Bardzo miękki, połyskliwy i bardzo gęsto pleciony. Generalnie jest to zupełna odwrotność pasków Alpha Shark z BluShark.

2. Jakość dziurek bardzo dobra, nie są tak daleko poprowadzone jak w innych nato, kończą się 5,5 cm od końca paska. Rozstawienie metalowego osprzętu też jest dość duże, chodzi mi elementy pomiędzy którymi jest zegarek, tutaj metalowe części są dość daleko od uszu zegarka. Same metalowe elementy są  ok, bez wow i ah ale przy tym eleganckim stylu są takie jak potrzeba. Jeden z tych elementów jest ruchomy co jest sporym plusem.

3. Szycie, jest specyficzne. Sprawia wrażenie ręcznej roboty na tle innych pasków. Fajne , trochę inne niż standard ale nie tak perfekcyjne jak z chińskiej maszyny szyjącej :-)

Większe wady ciężko wynaleźć. Materiał jest śliski, dlatego zagięcie i ułożenie go jest jest troszkę cięższe. Jak nosi się zegarek luźno to materiał pod zegarkiem (2 warstwy) ślizgają się na sobie i lekko przesuwają. Mocniejsze zapięcie eliminuje problem.

Wadą okazał się także czas oczekiwania , 30 dni do samej wysyłki od zamówienie plus kilka dni na dostarczenie. Więc opcja na te wakacje to raczej już nie jest.

Cena ponad 200zł, ciężko oceniać , pasek jest jakościowo bardzo bardzo blisko nato omegi, być może szwy są trochę gorsze. Mam go w wersji Short i myślę ,że nadgarstek 17cm to maks dla tej wersji , chyba nawet nie trzeba by było już go zawijać.

9046552_phenomenato1.jpg

9046553_phenomenato2.jpg

9046554_phenomenato3.jpg

Edytowane przez mp0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wygląda to połączenie!

Z tymi pasami to chyba trafne porównanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mp0, dzięki za wyczerpujący opis:)

No i zegarek świetny;)

Tylko jak jest z ta miękkością? Na początku piszesz, ze jest bardzo miękki, a z wad wymieniasz ze trudno go zagiąć.

Większość tych drogich i grubych NATO (alpha, toxic itp) jest bardzo sztywna i nie układa sie miękko na ręce. Wyjątkiem jest Hav który jest niesamowicie plastyczny, nie do pobicia.

Jaki wiec jest phenomenato?

Edytowane przez P10TR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@P10TR  nie chodzi mi o samo zagięcie co o  ułożenie w metalowych "keeperach"  ,  z racji śliskości i małego kawałka który pozostaje mi do zagięcie wymaga to trochę więcej wysiłku niż przy bardziej szorstkich materiałach które bardziej trą o siebie i trzymają się na miejscu . Myślę ,że jak komuś zostawał by dłuższy kawałek do zagięcia było by to łatwiejsze bo można by sobie łatwiej chwycić pasek od końcowej strony (ciężko wyjaśnić te detale opisem tekstowym :) .  

W każdym razie przy tej samej długości paska co BluShark pozostaje mi go trochę mniej do zagięcia, około 1,5cm a mam nadgarstek ok 16cm. Więc osoba z powiedzmy 17cm w nadgarstku albo nię będzie w ogóle zawijała albo będzie miała malutki kawałeczek do zagięcia. 

Jest oczywiście wersja Long i myślę ,że wszyscy z nadgarstkiem plus 17 powinni taki wybierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, dzięki:) Czyli NATO warte uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak nie jest na sprzedaz post-69219-0-08278100-1502628131_thumb.jpg

To nato to jest to! Jak będzie w roz 22 to biorę je do BB :)

Edytowane przez swierszczu

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nato to jest to! Jak będzie w roz 22 to biorę je do BB :)

A jak!:) Hav jest the best. I pamiętajcie, kto Was zaraził;)

A ja dzisiaj do No1 założyłem pasek z podobnej jakościowo półki: Alphashark

9079876_image.jpg

9079877_image.jpg

9079870_image.jpg

9079869_image.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze dwa Alphasharki. Bardzo dobre paski, ustawiłbym je w mojej ocenie zaraz po Havestonach. W zasadzie nie ustępują jakością.

9082349_image.jpg9082348_image.jpg

9082350_image.jpg

9082351_image.jpg

9082352_image.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś zakupiłem takie z canvasu.

zulucanlibrn20pl1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haveston super pasek. Charakter, nietypowe pomysły na nato i super klamra. Tylko nie wiem czy ja taki trafiłem czy tak już mają ,że dziurki są wykończone dość tandetnie, postrzępione z obu stron , już prosto po wyjęciu z pudełka wyglądają niechlujnie.

Po przebadaniu niezliczonej liczby nato , na razie najbardziej do mnie trafia Phenomenato i Haveston , idealne połączenie jakości i elegancji z zadziornością i militarnym charakterem.

9086840_haveston.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, Hav niestety ma wady, właśnie mocno sie strzępi przy dziurkach. Taka uroda, nylon z havestonow jest zupełnie inny niż większości firm. To nie "pas bezpieczeństwa", jest niepowtarzalny. Mocno sie tez i dość trwałe odksztalca, przez co swietnie układa sie na teleskopach.

Ja dziś zakupiłem takie z canvasu.

]

Bardzo fajne! Gdzie i za ile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haveston super pasek. Charakter, nietypowe pomysły na nato i super klamra. Tylko nie wiem czy ja taki trafiłem czy tak już mają ,że dziurki są wykończone dość tandetnie, postrzępione z obu stron , już prosto po wyjęciu z pudełka wyglądają niechlujnie.

Niestety tak im się zdarza, ale wyst. chwila zabawy zapalniczką i problem nie wraca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może i ja pokaże co mam :)

Takie zestawienie ostatnio trenuje

0a568091a58b757fdb80732658dff6b5.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne camo:)

Ja cały czas Alphashark:

9098438_image.jpg

9098437_image.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze takie mam zestawienie bardziej klasyczne 20aae9557eb360dde99f8891efe9e16f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy Bond mi nie pasuje. Old Bond z burgundem byłby świetny:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do mnie dzisiaj dojechały takie paski od BluSharka

a3bd8cbc5355554be98a997a14acc0a2.jpg

Środkowy już siedzi na SST 12.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne. Dwa klasyki i ciekawy pomarańczowy.

Alphashark. Świetne paski:

9126639_image.jpg

9126641_image.jpg9126640_image.jpg

Edytowane przez P10TR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa już zagospodarowane

451b9600a3f0bed24dee2324cdc9407d.jpg

5aa6d90358a19b189b36ea0022b726d6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hami wygląda super, co do SST to mam mieszane uczucia, spoko ale można lepiej kolorystycznie NATO dopasować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hami wygląda super, co do SST to mam mieszane uczucia, spoko ale można lepiej kolorystycznie NATO dopasować.

No właśnie. O ile z Hamiltonem nie miałem żadnych wątpliwości to już z SST miałem i stąd zakup trzech pasków. Ten z pomarańczą jakoś mniej mi podchodzi.

Muszę go założyć , ponosić u może będzie lepiej pasował.

A Ty co byś polecił ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi