tomaliusz 23158 #401 Napisano 19 Kwietnia 2020 Surowy dla żółwika jesteś...Ktoś musi bo same ochy i achy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #402 Napisano 19 Kwietnia 2020 SKX to dramat jak dla mnie. Jedno z największych rozczarowań zegarkowych w moim życiu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #403 Napisano 19 Kwietnia 2020 Ktoś musi bo same ochy i achy Tomek, a co tak konkretnie w żółwiku Ci się nie podoba? Nie, żebym ja był jego wyznawcą, bo to nie jest zegarek pozbawiony wad (zresztą takich w zasadzie nie ma), ale chętnie poznam Twoje zdanie :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #404 Napisano 19 Kwietnia 2020 Rafał, generalnie to sam kształt koperty mi nie odpowiada i nie mogę się do niej przekonać a próbowałem nie raz.A jak zabierzesz tarcze z zegarka, która naprawdę jest ciekawa to otrzymujesz SKXa.Do SKXa obecnie nie wrócę i na pewno nie przy obecnych cenach ale taki modzik kolegi dodge66 kusi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #405 Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Przez ręce przeszły mi skx'y 007, 009 i 173 oraz żółwie srpa21 i srp773 ... u mnie żółwie wypadają tak 40% na plus i to właśnie w dużej mierze dzięki kopercie. Bardziej pasuje mi wielkość i ciężar. Ale każdy oczywiście ma jakieś swoje preferencje. Fajnie wygląda ta parka. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Macmac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #406 Napisano 19 Kwietnia 2020 Spotkałem się już z takimi opiniami o kopercie żółwia. Nawet jeden youtuber na to narzekał. W ogóle tego nie rozumiem, bo ta koperta jest świetna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #407 Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Rafał, generalnie to sam kształt koperty mi nie odpowiada i nie mogę się do niej przekonać a próbowałem nie raz.A jak zabierzesz tarcze z zegarka, która naprawdę jest ciekawa to otrzymujesz SKXa.Do SKXa obecnie nie wrócę i na pewno nie przy obecnych cenach ale taki modzik kolegi dodge66 kusi Dzięki Tomek za wyjaśnienie. W moim przypadku akurat kształt koperty żółwia sprawiał, że dwa razy do niego wracałem :-) Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez fidelio Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #408 Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Też mi sie kiedyś koperta w żółwiu wydawała jakaś rozlazła. Zwłaszcza na zdjęciach, jak leżał na jakimś tle.Wersja PADI mi się tak spodobała, że postanowiłem sprawdzić i okazało się, że na ręce tego efektu nie ma.Jest za to zegarek, który wszystkie SKX-y do kupy ma pod sobą.Bo to nie tylko lepsza tarcza, ale i lepiej wykonana koperta, lepsza kultura pracy koronki i lepszy mechanizm.Lepsza jest też bransoleta, chociaż nie bardzo lubię tą żółwiową i/lub o niebo lepszy pasek. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #409 Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Koledzy powiedzcie, te nowsze żólwie (np batman SRPC25K1) mają bransy na "pin & collar", tak? Tulejka jest zlokalizowana w środkowym ogniwie? Bo coś kojarzę, że kiedyś żółwie miały tulejkę zakładaną z boku pinu... Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #410 Napisano 19 Kwietnia 2020 Myślę, że jak w standardzie Seiko, czyli tulejka z boku na drugim końcu pinu.Uważaj na nie przy skracaniu bransolety. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #411 Napisano 19 Kwietnia 2020 Koronny argument za Żółwiem! Martin Sheen nie może się mylić. Skoro zegarek sprawdził się w Czasie Apokalipsy to i podczas naszej skromnej apokalipsy sprawdzi się doskonale 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #412 Napisano 19 Kwietnia 2020 Miałem Willarda, to nie taka sama koperta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #413 Napisano 19 Kwietnia 2020 Może to i lepiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #414 Napisano 19 Kwietnia 2020 Czarny, najbardziej klasyczny, zagości u mnie raczej na stałe, chociaż kusi mnie jeszcze SRP775 i SRP773. Tego drugiego kupiłem niedawno na CreationWatches. Przysłali mi jednak "sponiewieraną" wersję, więc odesłałem. Podpowiecie Panowie, gdzie w rozsądnej jeszcze cenie można by dostać te dwa, wymienione przeze mnie modele?Ja na CW kupiłem SRP775J za jakieś 280 $ Swoją drogą gumy do żółwi z tka metalową klamrą to te same gumy co w bieda masach czy mm200? Chodzi o materiał.... O różnicy w szerokości wiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #415 Napisano 19 Kwietnia 2020 https://www.shoppinginjapan.net/turtle-blue-srp773k1 Czarnego ciężko będzie dostać nowego.SRP777 jest na CW jest też na skywatches zarówno wersja k jak j... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #416 Napisano 19 Kwietnia 2020 Thx za info. Liczyłem trochę, że może w Europie cos się znajdzie w rozsądnej cenie, bo ostatnia przygoda z CW nieco mnie zniechęciła (do tej pory "bujam się" z odzyskaniem zapłaconego VATu, a minęło kilka miesięcy od czasu, kiedy do nich zegar odesłałem). Guma do żółwia wydaje się bardzo podobna do tej od biedaMasów. Jest zupełnie inna niż w np. SKXach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #417 Napisano 19 Kwietnia 2020 Ja bym tam z Chin niczego teraz nie zamawiał, bo nie daj Boże okazałoby się, że zegarek ma nazwijmy to dwie koronki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #418 Napisano 19 Kwietnia 2020 Ja bym tam z Chin niczego teraz nie zamawiał, bo nie daj Boże okazałoby się, że zegarek ma nazwijmy to dwie koronki...Odpakowując zegarek musisz tylko 50ml spirytusu chlupnąć. Przy zakładaniu na rękę - druga pięćdziesiątka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #419 Napisano 19 Kwietnia 2020 Ja bym tam z Chin niczego teraz nie zamawiał, bo nie daj Boże okazałoby się, że zegarek ma nazwijmy to dwie koronki...To większość Szwajcarów i Seiko odpada, bo ma części z Chin/jest składana w Chinach. Najwyżej kupić i w spirytus rektyfikowany wsadzić na noc :lol: 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #420 Napisano 20 Kwietnia 2020 A dajcie spokój z tym koronaświrusem...wszyscy dali sobie wmówić że to najgorsze co może nas spotkać i nagle wszyscy zapomnieli od boreliozach o wirusowym odkleszczowym zapaleniu mózgu itd itd a przecież prawdopodobieństwo ich napotkania jest wyższe.... Ja zamówiłem kilka razy z CW i sky i się nie obawialem... A ceny na srp777 są w miarę ok chyba... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #421 Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Z tego obrzydzenia do Żółwia znów mam ochotę go nabyć i ponarzekać na tą kopertę Może Padi jako taki wesołek pocieszy chwilę, tylko gdzie tera to się klika i dlaczego tak drogo? Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #422 Napisano 20 Kwietnia 2020 Z tego obrzydzenia do Żółwia znów mam ochotę go nabyć i ponarzekać na tą kopertę Może Padi jako taki wesołek pocieszy chwilę, tylko gdzie tera to się klika i dlaczego tak drogo?Też myślę o padalcu. Masz tu linkę:https://www.sakurawatches.com/seiko-prospex-sbdy017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #423 Napisano 20 Kwietnia 2020 Dzięki ale w chwili obecnej coś z krajowego rynku byłoby lepiej I widzę że cena niezłe teraz, w swoim czasie były na eglobal za 1250 zeta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #424 Napisano 20 Kwietnia 2020 Odpakowując zegarek musisz tylko 50ml spirytusu chlupnąć. Przy zakładaniu na rękę - druga pięćdziesiątka Taki miałem plan. W lodówce już czeka 07 czarnego Jim Beama. Dla przezorności trzasnę trzy drinki przed i trzy po założeniu. Zero tolerancji dla koronawirusa!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #425 Napisano 20 Kwietnia 2020 W lodówce już czeka 07 czarnego Jim Beama. Dla przezorności trzasnę trzy drinki przed i trzy po założeniu. I dopiero wtedy sprawdzamy czy bezel centruje i jak bardzo nie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach