Lestaf 452 #601 Napisano 18 Maja 2020 22 godziny temu, bazant napisał: No to 70-100 tysięcy trzeba by wydać. Mają rozmach gnoje :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #602 Napisano 18 Maja 2020 (edytowane) Operacja wymiany na szafir z AR powiodła się. Nie zabieram aparatu do robienia zdjęć zegarkom (mieszkanie w biednym rejonie świata rządzi się swoimi prawami, poza tym, aktualnie mamy jedną przepustkę na całą rodzinę na wyjścia z domu), więc telefoniczne nie oddają tego, jak bardzo zyskały moje żółwie po dodaniu niebieskiego AR. Edit. Lestaf, nie wiem co pozmieniali na forum, ale imgurowe dodawanie z linku na fora przestało działać. Od 4-5 lat używałem tego trybu dodawania zdjęć i zawsze było ok. Na innych forach działa nadal. Edytowane 18 Maja 2020 przez emiel zdjęcia się nie ładują 1 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #603 Napisano 18 Maja 2020 Faktycznie nie oddają, żadnego z nich nie widać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #604 Napisano 18 Maja 2020 (edytowane) A mojego widać ? Edytowane 18 Maja 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #605 Napisano 18 Maja 2020 Mój ma silną obstawę 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #606 Napisano 19 Maja 2020 Żółwinio ma już dopasowaną bransę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #607 Napisano 19 Maja 2020 Super kajdan ? No ale mi osobiście oryginalny kajdan nie przeszkadza ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #608 Napisano 19 Maja 2020 (edytowane) 3 godziny temu, tomaliusz napisał: Super kajdan ? No ale mi osobiście oryginalny kajdan nie przeszkadza ? Mi klekotał za mocno i się opatrzył. Jeszcze na dobranoc: Edytowane 19 Maja 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #609 Napisano 20 Maja 2020 11 godzin temu, tomaliusz napisał: Super kajdan ? No ale mi osobiście oryginalny kajdan nie przeszkadza ? Mam tak samo, OEM kajdan jest spoko. Wygodny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #610 Napisano 20 Maja 2020 Specjalna dupka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #611 Napisano 21 Maja 2020 Panowie gdzie można zakupić w dobrej cenie Ori tarcze i chapterring oraz np wkładkę bezela do żółwia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #612 Napisano 21 Maja 2020 3 godziny temu, MieszkoMieszko napisał: Panowie gdzie można zakupić w dobrej cenie Ori tarcze i chapterring oraz np wkładkę bezela do żółwia? https://www.watchmaterial.com/seiko-watch-parts/ https://www.watchpartsplaza.com/us/watch-parts/ https://www.ebay.co.uk/b/Seiko-Watch-Parts-Tools-and-Guides/173696/bn_1673653 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #613 Napisano 21 Maja 2020 Trzeciego linku nie mogę otworzyć. Ale i tak już przynajmniej wiem jak to cenowo wygląda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #614 Napisano 21 Maja 2020 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #615 Napisano 21 Maja 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #616 Napisano 21 Maja 2020 I jeszcze taka głupia wrzutka: od trzech dni, jak chodzi bez przerwy - zrobił 0 (zero) sekund odchyłki ? Mam nadzieję, że z czasem dojdzie do normy i będzie normalne +15 sęk ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #617 Napisano 22 Maja 2020 8 godzin temu, maritimeeng napisał: I jeszcze taka głupia wrzutka: od trzech dni, jak chodzi bez przerwy - zrobił 0 (zero) sekund odchyłki ? Mam nadzieję, że z czasem dojdzie do normy i będzie normalne +15 sęk ? Tej mam tak samo z moim, tydzień chodził i +4 zrobil. To nawet sekunda na dobę nie jest... miejmy nadzieję że też sie jeszcze dotrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #618 Napisano 22 Maja 2020 Mój SRP777 wyciągnięty z pudełka po 2-3 miesiącach leżakowania, przez tydzień chodził "w punkt", aż podejrzewałem, że się zepsuł Po tygodniu zaczął się już nieco rozjeżdżać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #619 Napisano 22 Maja 2020 Ja tak miałem w nowym Mako. Chodził jak kwarc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #620 Napisano 22 Maja 2020 (edytowane) Któryś w pudełku musi być na czarnej gumie ... i padło na żółwia. Mój chodzi chyba w miarę dobrze, ale przyznam się bez bicia, że nigdy nie sprawdzałem Edytowane 22 Maja 2020 przez Macmac 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #621 Napisano 22 Maja 2020 Kurcze, ten SRP773 ma coś w sobie. Niby prosty, zwykły, bez ozdobników, a jednak korci. Ten atramentowy niebieski, pomimo że wygląda w cieniu prawie jak czarny, przy odrobinie światła wygląda świetnie. Miałem i oddałem, bo nie spełniał standardów, ale chyba będę polował na niego w najbliższym czasie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #622 Napisano 22 Maja 2020 Miałem 773 jeszcze jakoś w grudniu... Nie dość że świetnie wykonany wszystko centrowało itd to jeszcze +2s na dobę robił... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #623 Napisano 22 Maja 2020 Do mnie przyszedł z Creation Watches z porysowaną kopertą oraz ze skazą na wskazówce sekundowej (widoczne na zdjęciu powyżej). Niby nic takiego (wskazówka), ale jak już wypatrzyłem, to za każdym razem spoglądając na zegarek widziałem A niby JDM... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #624 Napisano 22 Maja 2020 Jak nowy, to ma być bez skazy. Też by mnie to wkurzało. A nie miał śladów otwierania na deklu? Może ktoś w nim grzebał, np. centrował CR? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #625 Napisano 22 Maja 2020 Do mnie przyszedł z Creation Watches z porysowaną kopertą oraz ze skazą na wskazówce sekundowej (widoczne na zdjęciu powyżej). Niby nic takiego (wskazówka), ale jak już wypatrzyłem, to za każdym razem spoglądając na zegarek widziałem A niby JDM...A te rysy gdzie są? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach