Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
BALL Watch

Klub Miłośników Zegarków BALL

Rekomendowane odpowiedzi

Zegarek super. Proponowałbym usunąć foto z Twoimi danymi. 

Edytowane przez szuwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Gratulacje. Śliczny. Biały kolor mu pasuje.

dzięki, klasyczny jest w tej szacie, jestem bardzo zadowolony.

3 minuty temu, szuwi napisał(-a):

Zegarek super. Proponowałbym usunąć foto z Twoimi danymi. 

Dziękuję, jeszcze jeden kolega na to zwrócił uwagę. Ja w emocjach jestem po zakupie, nie zauważyłem, że są tam moje dane. To na szczęście adres mojego biura więc tragedii nie ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Depipi napisał(-a):

Gratulacje, piękny. 😍

Thx:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, vspr napisał(-a):

Świetnie zmienia się gra światła na tarczy w zależności od oświetlenia.

IMG_7168.jpeg

Gratuluję bardzo fajny zakup 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładnie zapakowany, aż z ciekawości zerknąłem na stronę tego AD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Bardzo ładnie zapakowany, aż z ciekawości zerknąłem na stronę tego AD.

Oferta na stronie nie powala, ale okazuje się, że w kontakcie bezpośrednim jest elastyczność cenowa a obsługa klienta na najwyższym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, vspr napisał(-a):

Jest ci on! ;)

Ale to jest ładny zegar..

IMG_7151.jpeg

IMG_7152.jpeg

IMG_7153.jpeg

IMG_7155.jpeg

IMG_7156.jpeg

IMG_7157.jpeg

IMG_7158.jpeg

IMG_7159.jpeg

IMG_7160.jpeg

IMG_7161.jpeg

IMG_7163.jpeg

IMG_7164.jpeg

super gratki   😻 świetny Ball 😁 taki klasyczny wygląd i na bransolecie dobrze się prezentuje 

IMG_6433.thumb.jpeg.f36c64b75a2ea0e178b7a7b9a1620120.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki! Na bransolecie prezentuje się bardzo dobrze, chociaż nie ukrywam, że wybór zegarka był inspirowany recenzją kolegi @Masu z poniższego wątku:

https://zegarkiclub.pl/forum/topic/181780-ball-fireman-victory-recenzja-po-6-miesiącach/

Zatem muszę mu dorobić taki ładny paseczek. Możecie polecić kogoś kto umie robić takie cudeńka?

Już ze dwa lata temu przeczytałem tą recenzję i sobie go wymarzyłem, tylko zawsze rozsądek odwodził mnie od decyzji.

Ostatnio stwierdziłem, że się narobiłem i że należy mi się jakiś prezencik i jest!

Ponadto stwierdziłem, że tego chce ale inny też mi się bardzo podoba, no a skoro się narobiłem to nie powinienem odczuwać niedosytu;)

W każdym razie niedługo znów coś wrzucę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Mistrz @eye_lip zrobi ci co tylko sobie wymarzysz - polecam gorąco!

dzięki, niebawem się odezwę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dw6Y7Xg.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I się podbiję bo w pracy piłka :)

lwfrk78.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jestem na etapie poszukiwania Balla Fireman, najbardziej interesuje mnie Enterprise z czarną tarczą, może ktoś widział gdzieś dobrą ofertę tego modelu ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, vspr napisał(-a):

Czołem,

A, że żona urodziła mi śliczną córeczkę przedwczoraj to sprawiłem jej prezencik do parki..;)

Gratuluje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Breitling 13048 napisał(-a):

Gratuluje 

zegarka czy córeczki?

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, vspr napisał(-a):

Czołem,

Powiem Wam, że mój Ball po kilku dniach użytkowania podoba mi się coraz bardziej. A, że żona urodziła mi śliczną córeczkę przedwczoraj to sprawiłem jej prezencik do parki..;)

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

5.jpeg

Ponadto, postanowiłem sprawdzić jak wygląda w praktyce zakup zegarka ze Szwajcarii. Na forum sporo o tym było, ale to co na szybko znalazłem nie było bardzo precyzyjne. Poza tym, chyba za każdym razem to wychodzi trochę inaczej. Poniżej załączam szczegółowy wykaz kosztów i prowizji, ze wskazaniem, kto po drodze i na ile mnie r…., znaczy skasował..;)

Pierwszy koszt transakcyjny jaki poniosłem to koszt płatności przez Chrono. Cenę ustaliłem ze Szwajcarskim podmiotem w CHF. Kupiłem sobie już nawet CHFy pod to. Ale realizując płatność okazało się, że Chrono nie pozwala zapłacić inaczej niż w EUR. Z kolei sprzedawca nie mógł przyjąć płatności w EUR. Cena wyrażona w EUR prezentowana przez Chrono odbiega około 2,7% od ceny rynkowej przewalutowania (uwzględniając już prowizję banku za przewalutowanie). Musiałem więc kupić EUR i dokonać płatności w EUR. Tutaj mała uwaga, wyobraźmy sobie transakcje nie na 760 CHF ale na 10.000 CHF, 2,7% w takim przypadku to już kawałek monety..

Sprzedawca zrealizował ekspresowo wysyłkę - 1 dzień roboczy po złożeniu zamówienia.

Zegarek był w Polsce już na następny dzień, jednakże jeden dzień roboczy trwało „clenie”.

Musiałem wypełnić oświadczenie, przesłać potwierdzenie przelewu i dowód złożenia zamówienia.

Następnego dnia przyszedł sms z Fedexu z informacją jaką kwotę mam zapłacić. Co ciekawe, nie przesłali żadnych dokumentów mailem ze szczegółowym wykazem opłat, tylko info smsem z dopiskiem „tylko gotówka”;)

Umówiłem się elegancko z kurierem, przekazałem gotóweczkę i mam błyskotkę dla żony.

Napisałem do Chrono o co chodzi z prowizją za przewalutowanie i dlaczego nie mogę zapłacić w walucie sprzedawcy. Zajęło im kilka dni, żeby odpowiedzieć, że no tak to już jest..;)

Napisałem również do Fedexu, żeby mi przysłali szczegółowy wykaz podatków, które w moim imieniu zapłacili, bo „na oko” to coś tego za dużo..;) Jak odpowiedzą to, jak ktoś będzie zainteresowany, wrzucę na forum.

I teraz konkluzja, czy to się Panie opłaca?

I tak i nie;) W UE najtaniej znalazłem ten zegarek za 5050 PLN (już w przeliczeniu na nasze), za cholerę nie chcieli nic zejść. Import z CH wyszedł 4700 PLN. Więc w tym przypadku plus. Ale nie zawsze to tak zadziała, bo to, że udało mi się go kupić za 760 CHF, uważam za naprawdę dobry deal.

No i taka historia to była, teraz mam nadzieję, że żona będzie nosić Balla, bo że będzie się jej podobał to nie mam wątpliwości..;)

Zrzut ekranu 2024-01-12 o 23.13.17.png

A, i jeszcze ciekawa sprawa dotycząca płatności poprzez rachunek powierniczy Chrono. 

Po dokonaniu płatności Chrono przesyła info do sprzedawcy, że dawca kapitału podstawił kasę. Ten czuje komfort więc wysyła towar. Towar dociera do miejsca przeznaczenia, cło itd. Kupujący odbiera przesyłkę i...

Chrono samo potwierdziło odbiór przesyłki. Myślałem, że ja będę musiał kliknąć, że jest ok i oni dopiero wtedy puszczą pieniądze. Albo, że np. jak nie kliknę, że jest ok przez np. 24 godziny od odbioru przesyłki od kuriera to oni uznają, że wszystko git i puszczają kasę. Przecież sprzedawca mógł do środka wsadzić cokolwiek, np. podróbkę.. 

Pozdrawiam,

Daniel 

Gratuluję Wam Córeczki, a Twojej Żonie męża i zegarka 🙂

Dla kilku stówek mi by się nie chciało bawić w zakup z CH, ale oczywiście szanuję 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@vspr Gratulacje powiększenia rodzinki :D zdrówka i szczęścia 

W kwestii zegarków. Fajną masz parkę, żona na pewno będzie nosić :) 

Ball to świetne czasomierze. Sam czekam na drugiego Balla, przy czym ja zamawiałem drugiego bezpośrednio w manufakturze. 

Zakupy na Chrono24.

Też mi się bardzo podoba rachunek powierniczy - przelewasz kasę, sprzedający dostaje info, wysyła zegarek , Ty otrzymujesz zegar, potwierdzasz że otrzymałeś i kasa wpływa do sprzedającego.

Ja jak na razie kupowałem tylko z UE i też płatność tylko w EUR, nawet dla zakupów w PL - tak to działa, taką maja procedurę. 

Jak chodzi o koszty spoza UE. fajnie że je pokazałeś.

Bo uwierz lub nie ale są osoby które sprawdzając ceny, porównują te z UE do na przykład cen w USA albo Japonii i później jest zdziwienie bo nie mają świadomości - a na przykład dotychczas kupowali tylko w UE - a tu nagle podatki trzeba "jakieś" zapłacić. :P 

W Twoim przypadku z tego co piszesz, w załączonej Tabeli, było to łącznie wszystkich kosztów (w zaokrągleniu - 32%) od ceny bazowej zegarka 3549,2 zł 

Faktycznie cena samego zegarka świetna  :D 

ead4f934-9e1b-49d7-80c3-36ae6776fb5c.thumb.jpg.779c5372c71faa06454063b650dc01c6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi