Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

A co Cie tak wzięło na stare Zwiezdy?

To nawet nie że mnie wzięło ale wpadła mi w ręce taka jak opisałem datowana 4-59 i się zastanawiam czy czasem tarcza nie zamieniona bo takiej nie widziałem, ale akurat Zwiezdy nigdy mnie nie interesowały i niespecjalnie zwracałem na nie uwagę. U Ciebie Kris nie widzę w ogóle męskich. Spotkałeś się z taką jak piszę?

Edit. Tarcza w ogóle nie opisana ale jest dość mocno zużyta.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja spotkałem się ostatnio na pchlim targu ale była złomem niestety. Jak lekko potrząsłem to coś latało w środku to dałem sobie spokój i teraz żałuję.

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kto jak kto ale Ender zawsze pomoże :)  Ewidentnie środkowa tyle że z wyczyszczoną przez czas tarczą i złoconymi wskazówkami :) Dzięki :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nawet nie że mnie wzięło ale wpadła mi w ręce taka jak opisałem datowana 4-59 i się zastanawiam czy czasem tarcza nie zamieniona bo takiej nie widziałem, ale akurat Zwiezdy nigdy mnie nie interesowały i niespecjalnie zwracałem na nie uwagę. U Ciebie Kris nie widzę w ogóle męskich. Spotkałeś się z taką jak piszę?

Edit. Tarcza w ogóle nie opisana ale jest dość mocno zużyta.

Hej

Nie dość że się spotkałem to nawet taką mam :D

To dokładnie ta w środku na zdjęciu które pokazał Ender. Pózniej zapodam zdjęcie.

Do dosyć rzadka Zwiezda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ile ma w uszach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz, prawdopodobnie jakies nieciekawe ZSRR`owskie pomysły (szczegolnie ze jeden ma CCP napisane), ale na wszelki wypadek, przed wyrzuceniem, wole spytac...

Ponizej zdjecia.. jest sens je trzymac... ?

Pierwsze dwa zdjecia to jeden zegarek. Zdjecia 3-5 to drugi.

post-83781-0-80073900-1439577808_thumb.jpg

post-83781-0-44414400-1439577809_thumb.jpg

post-83781-0-83768600-1439577809_thumb.jpg

post-83781-0-20052700-1439577810_thumb.jpg

post-83781-0-55606100-1439577810_thumb.jpg

Edytowane przez kubah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucę zapytanie do 'ruskich'-bedzie szybciej pewnie.. ;)

P.S Poprosze o kontakt na pw stalego bywalca tego dzialu-dzięki.

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tylko ze moje dwa zegarki to zadne nabytki, tylko wyciagniete ze starej szuflady z mojego mieszkania... I jeden jest z ZSRR, ale drugi nie... chyba ze ruskie pisaly "seventeen jewels", w co watpie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciał bym ponowić pytanko

Koledzy potrzebuję jakieś info (bo ciężko cokolwiek znaleźć w sieci) o tym wostoku... oprócz tego, że jest w plastikowej kopercie.
uj6wP6T.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czeluściach garażowy u ojca znalazłem takie coś

d3896b804394.jpg

5fc7b5d759b3.jpg

jest to rakieta, 23 kamienie, mechanizm 2209, w takim pudełu

5b1f287c9737.jpg

przejrzałem już trochę katalogów, lecz nie mogę znaleźć w jakiej była kopercie? Za odpwiedzi z góry dziekuję :)

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim razie koronka (o ile jest oryginalna) też chyba powinna być złota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę musiał się przyjrzeć, ale raczej jest oryginalna, faktycznie koperta była złota, ale myślałem, że jeszcze w jakichś innych kopertach ten typ tarczy występował. Dzięki panowie :)

A to, że pudełko nieoryginalne, to wiem :D

Edytowane przez krislet74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę musiał się przyjrzeć, ale raczej jest oryginalna, faktycznie koperta była złota, ale myślałem, że jeszcze w jakichś innych kopertach ten typ tarczy występował. Dzięki panowie :)

A to, że pudełko nieoryginalne, to wiem :D

Nie tylko w złotych kopertach. Były w kieszonkowych złoconych, z kamienną tarczą i całą serią którą niektórzy nazywają Atom od najsłynniejszego modelu.

Ten werk nie jest jakiś częsty w Rakietach ale też nie jest super rzadki. Jest uznawany za rzadszy i szlachetniejszy choć moim skromnym zdaniem zbyt udany nie jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko w złotych kopertach. Były w kieszonkowych złoconych, z kamienną tarczą i całą serią którą niektórzy nazywają Atom od najsłynniejszego modelu.

Owszem, mechanizm (2209 z Petrodworca) występował w wielu odmianach kopert, lecz tarcze jaką pokazał Kolega krislet74 były raczej tylko w złotych kopertach. Wymiarami taka tarcza pasowała do koperty złoconej, co oczywiście dawało możliwość przekładki po spieniężeniu złota z oryginalnej koperty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, mechanizm (2209 z Petrodworca) występował w wielu odmianach kopert, lecz tarcze jaką pokazał Kolega krislet74 były raczej tylko w złotych kopertach. Wymiarami taka tarcza pasowała do koperty złoconej, co oczywiście dawało możliwość przekładki po spieniężeniu złota z oryginalnej koperty ;)

Oczywiście możesz mieć racje Marku. skupiłem się na werku a nie na tarczy która jest cokolwiek nieczytelna i ja się nie odważę jej do niczego dopasować, ale już to że został sam werk sugeruje że koperta poszła na przetop. Zapewne masz rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś by miał jakąś złoconą kopertę do niej, chętnie kupię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten werk nie jest jakiś częsty w Rakietach ale też nie jest super rzadki. Jest uznawany za rzadszy i szlachetniejszy choć moim skromnym zdaniem zbyt udany nie jest ;)

W Rakietach Atom byly werki 2609, 16 lub 21 kamieni,.Ten werk to 2209 ,23 kamieni,który oprócz kieszonek występował także w ultra rzadkiej Rakiecie Rekord.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Rakietach Atom byly werki 2609, 16 lub 21 kamieni,.Ten werk to 2209 ,23 kamieni,który oprócz kieszonek występował także w ultra rzadkiej Rakiecie Rekord.,

Racja , mój bład :) Ale tej Rakiety Rekord nie kojarzę. Masz może jakieś zdjęcie mayor?

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi