Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Tarcze myślę, że są dobre. Jedynie ilość wiosen je okurzyla. Może coś bezpośrednio pod szkłem jest. Wrzucę zdjęcie jak juz uda się je do porządku doprowadzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnośnie tego zegarka. Dostałam go po dziadku i chciałabym wiedzieć jaki to model i ile mniej więcej jest wart ? 

post-97177-0-45490500-1492872636_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnośnie tego zegarka. Dostałam go po dziadku i chciałabym wiedzieć jaki to model i ile mniej więcej jest wart ?

Przeczytaj na przykład post nr 11267 tego tematu, tam jest zasadnicza odpowiedź na Twoje pytanie

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@agnes334455 masz dziadkową raketę "Big Zero" w wersji kieszonkowej. To zegarek z lat 90-tych z okresu przełomu ZSRR/Rosja. Jak chcesz się zorientować co do jego wartości, tonie zawracaj nam dudy, tylko kliknij np. tutaj -> http://allegro.pl/stary-zegarek-kieszonka-raketa-i6791133738.html

i zapisz sobie do "obserwowanych" (w tej chwili nie ma identycznej rakety w ofertach)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

W cenie do 2k to bym kupił mimo że nie ma sekundnika.

Kieszonkowe Big Zero rzadkie....

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. W 2003 roku kupiłem ten zegarek na alledrogo od sprzedawcy który mieszkał w miejscowości gdzie te zegarki były produkowane i wysyłał je bezpośrednio stamtąd.

Próbowałem dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego zegarka ale nigdzie nie znalazłem żadnego zdjęcia :blink:

Zegarek jest na chodzie a stan oceniam na bardzo dobry.

Ile może być warty?

post-97228-0-79237000-1493138389_thumb.jpg

post-97228-0-11921300-1493138464_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Forum nie wyceniamy zegarków. Patrz regulamin.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. W 2003 roku kupiłem ten zegarek na alledrogo od sprzedawcy który mieszkał w miejscowości gdzie te zegarki były produkowane i wysyłał je bezpośrednio stamtąd.

Próbowałem dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego zegarka ale nigdzie nie znalazłem żadnego zdjęcia :blink:

Zegarek jest na chodzie a stan oceniam na bardzo dobry.

Ile może być warty?

To staje się nudne.

Zacytuję sam siebie z odpowiedzi wczorajszej na podobne pytanie:

"Dziś się zarejestrowałeś i zapoznałeś się z regulaminem który zaakceptowałeś. Dlaczego więc łamiesz jeden z zapisów?

Regulamin wyraźnie mówi że na forum zabrania się wyceny zegarków.

Jak rozumiem jesteś tu tylko po to żeby sprzedać ten bezcenny zegarek. Najlepszym możliwym sposobem wyceny jest wystawienie go od 1 zł na znanym portalu. Bardziej wiarygodnej wyceny nie znam."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niektórych, chęć wzbogacenia się na zapyziałym rodzynie, przewalającym się przez ostatnich 30 lat po szufladach jest tak silna, że nie zauważyliby odpowiedniego zapisu nawet gdyby ten wyszedł z monitora i pier...ął ich w czoło. Trzeba pisać, że cennik jest w regulaminie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niektórych, chęć wzbogacenia się na zapyziałym rodzynie, przewalającym się przez ostatnich 30 lat po szufladach jest tak silna, że nie zauważyliby odpowiedniego zapisu nawet gdyby ten wyszedł z monitora i pier...ął ich w czoło. Trzeba pisać, że cennik jest w regulaminie

Przednia myśl :)

No, przy wpisaniu w przeglądarce wycena zegarka Forum wyświetla na 1 stronie więc.... Rejestruje się ten, co wycenić zegarek ma chęć ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev
...

Ile może być warty?

Połowę ceny bransolety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Połowę ceny bransolety.

Panowie zacznijcie sukcesywnie pisać bzdury, wówczas będzie tu spokój. W przypadku nic nie wartego klamota podać cenę pierdylion PLN. W przypadku okazji coś na kształt: Tyle co kieliszek chleba i spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że wielkie poruszenie nastało po moim poście ale nie musicie od razu mnie obrażać.

Bardziej chodziło mi o uzyskanie informacji o pochodzeniu i jakości tego zegarka niż jego wycenie.

Pamiętam ile za niego wtedy zapłaciłem.

A jeśli chodzi już o wycenę to praktyka ta na tym forum, jeśli chodzi o zapytania jak i odpowiedzi jest dość powszechna i jakoś nie zauważyłem oburzenia tym faktem.

Warto więc czasem ważyć słowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli chodzi już o wycenę to praktyka ta na tym forum, jeśli chodzi o zapytania jak i odpowiedzi jest dość powszechna i jakoś nie zauważyłem oburzenia tym faktem.

Warto więc czasem ważyć słowa.

Chyba jednak pomyliłeś to forum z jakimś inny, bo tu kazdy trzyma sie zakazu podejmowania sie wyceny.

Btw. To kwarc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to ciekawe. Pokaż jakiś temat, w którym wyceniono zegarek.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak pomyliłeś to forum z jakimś inny, bo tu kazdy trzyma sie zakazu podejmowania sie wyceny.

Btw. To kwarc?

Tak. Citizen Miyota Cal.OS60.

A to ciekawe. Pokaż jakiś temat, w którym wyceniono zegarek.

Pierwsza strona tego wątku? :rolleyes:

post-97228-0-07962600-1493159803_thumb.jpg

post-97228-0-12360500-1493159812_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nie jest tak, ze o firmie (hmm) nic nie można znaleźć.

http://forums.watchuseek.com/f10/vostok-russarmy-red-october-amphibian-1062624.html

Do licha. Wygrałeś :)

wiem tylko ze to jest zegarek firmy raketa czy ktos moze mi wiecej o nim napisac i ile może byc wart

attachicon.gifimg4335hp2.jpgattachicon.gifimg4335hp2.jpg

Mod: Pozwoliłem sobie użyc wątku do zrobienia zbiorczego tematu o znaleziskach.

wart 15-25 zł

Zgadza się.
Jest to zegarek mechaniczny naręczny, firmy rosyjskiej Raketa ( rakieta ).
Biała tarcza z rzymskimi indeksami, podwójny kalendarz , koperta w dobrym stanie choć trudno nazwać ją urodziwą :wink:
Ale ówcześnie Design takowy był szczytem marzeń w krajach Bloku Wschodniego.
Bransoleta jest za mała i też kiepsko pasująca - kup jakiś najtańszy brązowy lub czarny pasek za 3 zł i będzie ładniej.
Kilka słów o historii tej zacnej marki:

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=6689

Ogólnie pozytywnie :roll:

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forums.watchuseek.com/f10/vostok-russarmy-red-october-amphibian-1062624.html

Dzięki. Szukałem na serwisach aukcyjnych których nazw nie wymienię i próbowałem wygooglać ale nic nie znalazłem.

Zdjęć też żadnych nie było.

Ktoś kto siedzi w tym na co dzień, wie gdzie szukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strona już padła, ale wygląda, że ten dystrybutor (?) wytrzymał na rynku ponad 20 lat.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do licha. Wygrałeś :)

Wygrałem czy nie ale nie spodziewałem się takiego powitania po latach.

W 2008 roku udzielałem się tu przez chwilę w temacie Seiko Sportura pod tym samym nickiem ale widać że konto zostało usunięte z powodu niekorzystania z niego.

Niemniej jednak dziękuję za informacje merytoryczne.

Strona już padła, ale wygląda, że ten dystrybutor (?) wytrzymał na rynku ponad 20 lat.

Ale brak jakichkolwiek zdjęć tego modelu.

Nawet jeśli to podróba by była to jakiś ślad powinien pozostać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile wiem, na forum nie było jak dotąd akcji kasowania nieużywanych kont. Można zażądać usunięcia poprzez panel użytkownika, ale wtedy admin robi to "ręcznie".  Może jednak nick był inny.

Edit. Takie coś można mieć tylko na własne życzenie:

post-6402-0-34018200-1493161715_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile wiem, na forum nie było jak dotąd akcji kasowania nieużywanych kont. Można zażądać usunięcia poprzez panel użytkownika, ale wtedy admin robi to "ręcznie".  Może jednak nick był inny.

Edit. Takie coś można mieć tylko na własne życzenie:

attachicon.gifFireShot Screen Capture #316 - 'Co wy na to __ seiko sportura - Seiko - Klub Miłośników Zegarów i Zegarków' - zegarkiclub_pl_forum_topic_23814-co-wy-n.jpg

To mój wpis i moje konto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale brak jakichkolwiek zdjęć tego modelu.

Nawet jeśli to podróba by była to jakiś ślad powinien pozostać.

Screen strony RussArmy jest z roku 2014. Twój zegarek wyprodukowano w 2003. Z Vostokiem było swego czasu spore zamieszanie, o markę szarpały się różne firmy. W każdym razie papierek wygląda na rosyjski, z Czistopola. Gdzie wykonano zegarek, zostanie pewnie tajemnicą.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screen strony RussArmy jest z roku 2014. Twój zegarek wyprodukowano w 2003. Z Vostokiem było swego czasu spore zamieszanie, o markę szarpały się różne firmy. W każdym razie papierek wygląda na rosyjski, z Czistopola. Gdzie wykonano zegarek, zostanie pewnie tajemnicą.

Powoli czegoś się dowiaduję. Wygląda to jak prowadzenie śledztwa. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi