Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Waldeusz

Co noszą znani ludzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Piszesz o świadomości marki, co nie stoi w sprzeczności z moim postem.

Nie wiem czy to taka fajna świadomość marki w stylu „zarobiłem kupę kasy, to też sobie kupiłem zegarek o którym koledzy mówili że jest drogi i znany”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mają świadomość marki i HH ci nabywcy PP z powyższego filmiku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie potrzeba tysiąca słów, wystarczy jedno - Patek :)

Bardzo świadomi nabywcy  ;)  Mają gust, przepraszam...miało być gest.

Bo o gustach się nie dyskutuje  :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Tu nie potrzeba tysiąca słów, wystarczy jedno - Patek :)

Bardzo świadomi nabywcy ;) Mają gust, przepraszam...miało być gest.

Bo o gustach się nie dyskutuje :lol::lol::lol:

I kto to pisze? Fan Roleksa. To jest dopiero beka śmiechu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak się można przerzucać argumentami ad infinitum. Ja ze swojej perspektywy posiadacza zarówno Rolexa jak i Patka napiszę, że pomimo tego iż mam świadomość że Rolex to solidne i świetnie wykonane zegarki to PP jest całkowicie innym poziomem, co jest oczywiste i było tu wałkowane setki razy. Niemniej, od miłośnika Patka także trzeba wymagać trzeźwych ocen i trzeba to sobie wyraźnie powiedzieć: obie firmy (a także większość z innych zacnych, także z półki haute horologie) mają w swoim portfolio także modele, które są po prostu badziewne, no bo co innego powiedzieć o wysadzanym brylantami Nautilusie (całkowite zaprzeczenie idei modelu) czy podobnie o Daytonie w wersji full brylant, do tego z tarczą w tygrysie paski. Dobrze by było, gdyby ktoś, będąc fanem Patka, także umiał to przyznać, a nie udawał że takich modeli nie ma.

Spuszczę już zasłonę milczenia na argumenty typu świadomości posiadaczy Patków odnośnie wysokiego zegarmistrzostwa, bo, jak widać na załączonym powyżej filmie, owi panowie ze złotymi zębami i dziwnymi rysunkami na całym ciele, świadomość (materialną jedynie niestety) Patka mają niestety także wysoką. Tylko czy o taką świadomość chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

I tak się można przerzucać argumentami ad infinitum. Ja ze swojej perspektywy posiadacza zarówno Rolexa jak i Patka napiszę, że pomimo tego iż mam świadomość że Rolex to solidne i świetnie wykonane zegarki to PP jest całkowicie innym poziomem, co jest oczywiste i było tu wałkowane setki razy. Niemniej, od miłośnika Patka także trzeba wymagać trzeźwych ocen i trzeba to sobie wyraźnie powiedzieć: obie firmy (a także większość z innych zacnych, także z półki haute horologie) mają w swoim portfolio także modele, które są po prostu badziewne, no bo co innego powiedzieć o wysadzanym brylantami Nautilusie (całkowite zaprzeczenie idei modelu) czy podobnie o Daytonie w wersji full brylant, do tego z tarczą w tygrysie paski. Dobrze by było, gdyby ktoś, będąc fanem Patka, także umiał to przyznać, a nie udawał że takich modeli nie ma.

Sprawdźmy zatem synonimy słowa "badziewny" - beznadziejny, tandetny, dziadowski, bublowaty. Przyznaję, że nie dostrzegam takich zegarków w ofercie firmy Patek Philippe, a przykładowo Nautilus Ref. 5720 odbieram jako biżuteryjne dzieło sztuki. Co do Roleksa, to bardziej irytują mnie wyznawcy rzeczonej firmy niż sam producent.

Spuszczę już zasłonę milczenia na argumenty typu świadomości posiadaczy Patków odnośnie wysokiego zegarmistrzostwa, bo, jak widać na załączonym powyżej filmie, owi panowie ze złotymi zębami i dziwnymi rysunkami na całym ciele, świadomość (materialną jedynie niestety) Patka mają niestety także wysoką. Tylko czy o taką świadomość chodzi?

Przyzwyczaiłem się do tego, że moje wpisy nie są czasem rozumiane zgodnie z intencją ich autora. Poza tym, wspominałem w tym wątku też o mechanizmach, ale do tego nikt się nie odniósł. Tracimy za to czas na dyskusje o pierdołach. Czy to jest jeszcze forum miłośników zegarów i zegarków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy Patek w tych autotjunowanych wersetach pojawia się by ubogacić kreowane na luksusowe jestestwa szansonistów czy też jest to mało wybredna reklama mająca pozycjonować markę dla młodych milionerów różnej proweniencji.

Z materiału wynika że PP od dwóch lat jest ,nomen omen, królem produkt plejsmentu ukrytego między zwrotkami. Tylko VC się broni ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Futbolista FC Barcelona Antoine Griezmann z przepiękną Daytoną Rainbow.

Marka z kategorii tych klepiących masówę, adekwatna do profesji - do profanacji haute horlożerie na szczęście nie doszło.

05151b1c4a19021f6ea0539e1734663d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka z kategorii tych klepiących masówę, adekwatna do profesji - do profanacji haute horlożerie na szczęście nie doszło.

Mylisz się. Ja odbieram ten model jako biżuteryjne dzieło sztuki  :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdźmy zatem synonimy słowa "badziewny" - beznadziejny, tandetny, dziadowski, bublowaty. Przyznaję, że nie dostrzegam takich zegarków w ofercie firmy Patek Philippe, a przykładowo Nautilus Ref. 5720 odbieram jako biżuteryjne dzieło sztuki. Co do Roleksa, to bardziej irytują mnie wyznawcy rzeczonej firmy niż sam producent.

Przyzwyczaiłem się do tego, że moje wpisy nie są czasem rozumiane zgodnie z intencją ich autora. Poza tym, wspominałem w tym wątku też o mechanizmach, ale do tego nikt się nie odniósł. Tracimy za to czas na dyskusje o pierdołach. Czy to jest jeszcze forum miłośników zegarów i zegarków?

Fakt, czasami ciężko za Tobą nadążyć  ;)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95440-klub-miłośników-zegarków-rolex/page-1253#entry2473236

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95440-klub-miłośników-zegarków-rolex/page-1263#entry2479723

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ta Daytona jest tragiczna.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mark Webber kierowca wyścigowy

post-95072-0-88709700-1576525193_thumb.jpg

post-95072-0-16713100-1576525224.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Fakt, czasami ciężko za Tobą nadążyć ;)

Nie manipuluj moimi wpisami. Dzięki jednak za przypomnienie postów, które powinienem zmodyfikować wpisując słowo - kosz. Faktycznie miałem Roleksa, który przez chwilę mnie zachwycił, a później zaczął irytować za sprawą wyznawców rzeczonej firmy. Nie ma sensu wracać do tego tematu, bo Rolex to dla mnie temat zamknięty.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie manipuluj moimi wpisami. Dzięki jednak za przypomnienie postów, które powinienem zmodyfikować wpisując słowo - kosz. Faktycznie miałem Roleksa, który przez chwilę mnie zachwycił, a później zaczął irytować za sprawą wyznawców rzeczonej firmy. Nie ma sensu wracać do tego tematu, bo Rolex to dla mnie temat zamknięty.

Nie rób tego. Twoje wpisy to dziedzictwo tego Forum - taki zegarkowy darwinizm :) Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nie rób tego. Twoje wpisy to dziedzictwo tego Forum - taki zegarkowy darwinizm :)

:) Darwinizm kojarzy mi się z ewolucją, a u mnie wyglądało to następująco w sensie zakupów. IWC, Vacheron Constantin, Breguet, Jaeger-LeCoultre, powrót do IWC, Audemars Piguet, Patek Philippe, Rolex, powrót do Jaeger-LeCoultre, a wkrótce finalizacja zakupu zegarka firmy po którą jeszcze nie sięgałem. Brak tu logiki w sensie ewolucji zakupów. Na przestrzeni wielu lat mojej pasji zegarkowej, trwale zachwyciło mnie w sumie pięć firm: Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Patek Philippe, Breguet i A. Lange & Söhne, a do IWC pozostał mi sentyment. Czasem mnie kroci, żeby jeszcze kupić coś z oferty firmy z Schaffhausen.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie miałem Roleksa, który przez chwilę mnie zachwycił, a później zaczął irytować za sprawą wyznawców rzeczonej firmy.

Zrazić się do marki z powodu paru anonimowych gości z internetu, you made my day, bro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Zrazić się do marki z powodu paru anonimowych gości z internetu, you made my day, bro :)

You're welcome.  :) Czasem dopada mnie dychotomia myślenia, stąd pewnie mój aktualny odbiór Roleksa. No cóż, nikt nie jest doskonały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

You're welcome. :) Czasem dopada mnie dychotomia myślenia, stąd pewnie mój aktualny odbiór Roleksa. No cóż, nikt nie jest doskonały.

Nie idź tą drogą, bo trafisz w łapy następców A. Becka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbigniew Preisner, a na ręce?db7fb77d6ff60266272a657c559dbba7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronoswiss Timemaster 44mm.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tag Heuer Carrera Chrono.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź