Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Waldeusz

Co noszą znani ludzie?

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Odwracając: danie światu Dostojewskiego czy Czajkowskiego nie powoduje, że w moich oczach to naród zasługujący na minimum szacunku.

Niemcy (w pewnym zakresie) zgoda, ale piłkarz czy kierowca vs. prymityw masakrujący innych debili? Widziałeś zapewne jak wyglądali jego przeciwnicy, ale też często on sam. Sorry, ale LUDZIE się tak nie zachowują. W tym nie ma niczego godnego podziwu, a nawet uwagi.

Taka dygresja, off top tak zwany.

Dlaczego prymityw? Czy ŚP. Jerzy Kulej lub Feliks Stamm byli troglodytamii?

Ludzie stają na przeciw siebie od wieków, to jest wpisane w nasze DNA. Dziś bardzo często rywalizacja jest przeniesiona na płaszczyznę ekonomiczną, ale jest; bo taką mamy naturę.

Ja sam lubiłem sie w młodości konfrontować i nie widzę w tym nic niewłaściwego. Później z oczywistych względów nie robiąc tego zawodowo, człowiek szuka innej możliwości sprawdzenia samego siebie.

Dlaczego rywalizujemy? Jeżeli nie mielibyśmy tego zakodowane, to siłą rzeczy nasi przodkowie posiadając cechy Ferdka Kiepskiego spowodowaliby, że nadal siedzieli byśmy na drzewie.

A tak się składa, że prowadząc działania wojenne, które przynoszą znacznie więcej strat w zasobie ludzkim niż rywalizacja na ringu trwa do dzisiaj. Gdyby społeczeństwo się edukowało, to zdałoby sobie sprawę, że wojna to nic innego jak przedłużenie polityki innymi środkami. Tak twierdził Carl Von Clausewitz i ja się z tym zgadzam, gdy zrozumiemy istotę funkcjonowania mocarstw i zapoznamy się z ichniejszymi doktrynami wojennymi, to dojdzie do nas, że pewnych zasad przeciwnik nie może łamać, bo to powoduje, iż musimy "politykować" nie dyplomacją, tylko "kulkami".

Więc wszyscy jesteśmy prymitywami.

Jeżeli życzyłbyś sobie Świata, o którym śpiewał John Lennon, to ten eksperyment właśnie się dzieje na naszych oczach. I ludzka natura wykuta w innej kulturze cywilizacyjnej pokazuje nam jak naiwni są niektórzy.

PS. Ja dla Gołoty zarywałem nocki ;)

Tematycznie!

PutinIWC.png

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

PutinIWC.png

fajnie by było takich śmieci tu nie wrzucać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, ecipeci napisał(-a):

fajnie by było takich śmieci tu nie wrzucać 

A Bibi nada się do tego działu?

bennet.jpg

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Politycy mnie mierżą, kopacze zresztą też 😁😁😁  Guy Pearce. 

FullSizeRender-768x1024.jpg

Na nadgarstku Tag.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

A Bibi nada się do tego działu?

temat się nazywa co noszą znani ludzie i należało by samemu określić kto na takie miano (człowieka) zasługuje bo to że jest znany to nie wszystko 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęć oprawców z zegarkami na ręce ja bym tu nie umieszczał. Ale to ja.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Dlaczego prymityw? Czy ŚP. Jerzy Kulej lub Feliks Stamm byli troglodytamii?

Ludzie stają na przeciw siebie od wieków, to jest wpisane w nasze DNA. Dziś bardzo często rywalizacja jest przeniesiona na płaszczyznę ekonomiczną, ale jest; bo taką mamy naturę.

Ja sam lubiłem sie w młodości konfrontować i nie widzę w tym nic niewłaściwego. Później z oczywistych względów nie robiąc tego zawodowo, człowiek szuka innej możliwości sprawdzenia samego siebie.

Dlaczego rywalizujemy? Jeżeli nie mielibyśmy tego zakodowane, to siłą rzeczy nasi przodkowie posiadając cechy Ferdka Kiepskiego spowodowaliby, że nadal siedzieli byśmy na drzewie.

A tak się składa, że prowadząc działania wojenne, które przynoszą znacznie więcej strat w zasobie ludzkim niż rywalizacja na ringu trwa do dzisiaj. Gdyby społeczeństwo się edukowało, to zdałoby sobie sprawę, że wojna to nic innego jak przedłużenie polityki innymi środkami. Tak twierdził Carl Von Clausewitz i ja się z tym zgadzam, gdy zrozumiemy istotę funkcjonowania mocarstw i zapoznamy się z ichniejszymi doktrynami wojennymi, to dojdzie do nas, że pewnych zasad przeciwnik nie może łamać, bo to powoduje, iż musimy "politykować" nie dyplomacją, tylko "kulkami".

Więc wszyscy jesteśmy prymitywami.

Jeżeli życzyłbyś sobie Świata, o którym śpiewał John Lennon, to ten eksperyment właśnie się dzieje na naszych oczach. I ludzka natura wykuta w innej kulturze cywilizacyjnej pokazuje nam jak naiwni są niektórzy.

PS. Ja dla Gołoty zarywałem nocki ;)

Tematycznie!

To jest temat rzeka. Jest wiele elementów w Twojej wypowiedzi, których nie ma co kwestionować i mam podobne zdanie.

Ale dwie kwestie:

1. Brzydzi mnie przemoc, odrzuca. A jej promocja, afirmacja wręcz wśród młodzieży w ostatnich latach to jest coś niewyobrażalnego. To jest wybitnie niewychowawcze i niehumanitarne. Wspominasz o organizacjach robiących dzieciakom wodę z mózgu, promujących skrajną przemoc w wykonaniu często przestępców i robiących na tym ogromne pieniądze. Programowo jestem za całkowitym zakazem wszelkich "sportów" nastawionych na zrobienie fizycznej krzywdy przeciwnikowi. Tak, boksu też, chociaż trenowałem, do bijatyki nigdy nie trzeba mnie było specjalnie zachęcać, a mój tata osiągał znaczące ringowe sukcesy za komuny. Nie kupuję "potrzeby sprawdzania się" to tak słaby argument, że nie ma potrzeby z nim dyskutować, sam się obala.

2. Miałem wrażenie, że identyfikujesz się jako konserwatysta oraz patriota. Wstawiając zdjęcia tych ruskich typów i dając taki komentarz do nich po prostu mi się nie wpisujesz w te definicje. Szczególnie drugi z nich, który w piekle, w które jako katolik wierzysz, będzie 15 pięter pod Trynkiewiczem.

Tak, są takie tematy np. przemoc wobec słabszych, dzieci lub zwierząt, komornicy, pis, ruskie itp. które mnie potrafią odpalić 🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tylko kto komu dał prawo wyznaczać kto jest zbrodniarz a kto nie? Temat jest bez sensu. Dlaczego jednych zbrodniarzy się akceptuje a innych nie? Bo są po naszej stronie barykady? Bo nasze bomby nie bolą jak uderzają w szpital czy przedszkole? Nasze bestialstwo wobec cywili wroga jest fajne, ale bestialstwo wroga wobec naszych cywili to już nie jest fajne?

Także jeszcze raz - temat bez sensu.

Temat jest o znanych osobach, a nie o zbrodniarzach i bohaterach - także dajcie spokój tymi kłótniami 🙂

Ja to np traktuje jako ciekawostkę - zbrodniarz czy nie, jest to mimo wszystko ktoś o twarzy ogólnie znanej, a że gnida czy nie gnida to inna sprawa.

Edytowane przez mariusz9a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co ta Pani ma to nie wiem 😁😁😁

3dd959690eb2a9a9646407684327d77f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Valygaar napisał(-a):

To jest temat rzeka. Jest wiele elementów w Twojej wypowiedzi, których nie ma co kwestionować i mam podobne zdanie.

Ale dwie kwestie:

1. Brzydzi mnie przemoc, odrzuca. A jej promocja, afirmacja wręcz wśród młodzieży w ostatnich latach to jest coś niewyobrażalnego. To jest wybitnie niewychowawcze i niehumanitarne. Wspominasz o organizacjach robiących dzieciakom wodę z mózgu, promujących skrajną przemoc w wykonaniu często przestępców i robiących na tym ogromne pieniądze. Programowo jestem za całkowitym zakazem wszelkich "sportów" nastawionych na zrobienie fizycznej krzywdy przeciwnikowi. Tak, boksu też, chociaż trenowałem, do bijatyki nigdy nie trzeba mnie było specjalnie zachęcać, a mój tata osiągał znaczące ringowe sukcesy za komuny. Nie kupuję "potrzeby sprawdzania się" to tak słaby argument, że nie ma potrzeby z nim dyskutować, sam się obala.

2. Miałem wrażenie, że identyfikujesz się jako konserwatysta oraz patriota. Wstawiając zdjęcia tych ruskich typów i dając taki komentarz do nich po prostu mi się nie wpisujesz w te definicje. Szczególnie drugi z nich, który w piekle, w które jako katolik wierzysz, będzie 15 pięter pod Trynkiewiczem.

Tak, są takie tematy np. przemoc wobec słabszych, dzieci lub zwierząt, komornicy, pis, ruskie itp. które mnie potrafią odpalić 🤷‍♂️

Trochę się zapędzasz i niepotrzebnie odpalasz.

Ja przemoc pojmuję podobnie jak jest ona zdefiniowana w wsjp. Dla mnie jest to wykorzystanie siły celem narzucenia swojej woli lub wpłynięcia na na inną osobę stosując przewagę fizyczną. I sądzę, że przemoc może być zarówno uzasadniona jak i nieuzasadniona, ta druga nader często przeradza się w okrucieństwo.

Jednakże w moim mniemaniu bestii nie poskromisz dobrymi chęciami i słowami. Jest takie powiedzenie."Dobrym słowem i pistoletem, zdziałasz więcej, aniżeli samym dobrym słowem."

Przekuwając to na dzieje ludzkości i choćby Świat dzisiejszy. Sądzisz, że bojowników ISIS udobruchałbyś jakimkolwiek humanitarnym postępowaniem? Moim zdaniem to sen z pokroju tych "mokrych".

Czy ja coś promuję?
Nie! Natomiast wyobrażam sobie, że żywisz urazę do własnego Ojca; tylko dlatego, że lubił rywalizować. Bo nie sądzę, że gdy przeciwnik miał dosyć, ten skakał mu po głowie. No chyba, że stosował przemoc w domu...

Jeżeli dwóch mężczyzn godzi się na konsekwencję wynikające z walki to ich prawo, na płaszczyźnie zawodowej zawarte w kontrakcie. Tak samo mam prawo do oglądania tego lub nie. Mój wybór.

Nie rozumiem wycieczek patriotyczno - religijnych. Jeżeli próbujesz narzucić mi słowo boże o nadstawieniu policzka, to niestety tak to nie działa. W moim mniemaniu należy słowa te interpretować w ten sposób, aby powstrzymywać się od zemsty i wyzbyć się mściwości - bo ta może eskalować i finalnie można złamać 5 przykazanie. 5 przykazanie, które łamane jest codziennie, w każdym zakątku tego Świata.
I teraz mam pytanie, czy obrona z użyciem siły jest czymś złym?

W naturę ludzką wpisane jest wykorzystywanie przewagi i żadne życzeniowe myślenie tego nie odmieni. Jeżeli byłoby inaczej; to w trakcie strajków władza wyposażała by urzędników państwowych w megafony do tłumienia zamieszek. A tak niestety się nie dzieje. W trakcie działań wojennych, napadnięta strona pozbawiona cech obronnych oddałaby to o co walczyła przez dziesięcio, a nawet stulecia.

Dlaczego za ropę wszyscy płacimy w dolarach?

Wynika to ze wspomnianej przewagi, która podporządkowuje sobie całą resztę; co już można traktować jako przemoc. Należy jednak zadać sobie pytanie, czy mamy z tego tytułu więcej plusów czy minusów.

Co do wstawiania rosyjskich zawodników. Nie widzę w tym nic niewłaściwego.

Piszesz, że brzydzisz się promocji przemocy. A czy samoobrony jest dopuszczalna? Nawet jeśli napastnik wyposażony jest w nóż, a Ty masz skrytą broń?

Świata nie zmienisz, był, jest i będzie okrutny i tylko przeciwstawianie się okrucieństwu, siłowe przeciwstawianie się okrucieństwu może zaprowadzić względy spokój i porządek.
Poczytaj o doktrynie Eisenhowera i np. kryzysie Libańskim.

2 godziny temu, mariusz9a napisał(-a):

Tylko kto komu dał prawo wyznaczać kto jest zbrodniarz a kto nie? Temat jest bez sensu. Dlaczego jednych zbrodniarzy się akceptuje a innych nie? Bo są po naszej stronie barykady? Bo nasze bomby nie bolą jak uderzają w szpital czy przedszkole? Nasze bestialstwo wobec cywili wroga jest fajne, ale bestialstwo wroga wobec naszych cywili to już nie jest fajne?

Także jeszcze raz - temat bez sensu.

Temat jest o znanych osobach, a nie o zbrodniarzach i bohaterach - także dajcie spokój tymi kłótniami 🙂

Ja to np traktuje jako ciekawostkę - zbrodniarz czy nie, jest to mimo wszystko ktoś o twarzy ogólnie znanej, a że gnida czy nie gnida to inna sprawa.

Nie kłócę się, @Valygaarnapadł na mnie z oburzeniem, ze względu na narodowość osoby, którą szczerze podziwiam jako zawodnika.

Masz rację, podwójna moralność to cecha nader często zauważana wśród ludzi. Osobiście mnie to brzydzi, stąd fotka "gołąbka pokoju" Benjamina Netanjahu, którego media przedstawiają jako osobę przeciwstawiającą się terroryzmowi. A co tam 30 300 osób, które straciły życie... Kogo to obchodzi, jak mamy Putina, który jest dobry na wszystko.

Dwight Eisenhover i Heuer, prawdopodobnie 2447.

Heuer.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Zdjęć oprawców z zegarkami na ręce ja bym tu nie umieszczał. Ale to ja.

Czy lejący kobiety po głowie a następnie dokonujący gwałtów, to już oprawca, czy tylko lekko upośledzony seksualnie damski bokser? 🤔

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Czy lejący kobiety po głowie a następnie dokonujący gwałtów, to już oprawca, czy tylko lekko upośledzony seksualnie damski bokser? 🤔

To bydle, ale dopuszczalne, bo nie ze wschodu...

Połowa celebrytów byłaby na cenzurowanym.

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
30 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

To bydle, ale dopuszczalne, bo nie ze wschodu...

Połowa celebrytów byłaby na cenzurowanym.

Dopuszczam każde bydle w tym temacie, nawet takie ze wschodu, bo czym większy sk***iel, tym bardziej jest znany. A temat jest o znanych, a nie o lubianych Ważne, aby ich nie gloryfikować, bo dostaną skrzydeł i aureoli. 😁 Oni, ich wyznawcy i wielbiciele.

Ktoś mądrze kiedyś napisał; poznasz głupiego po czynach jego...😉

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Dopuszczam każde bydle w tym temacie, nawet takie ze wschodu, bo czym większy sk***iel, tym bardziej jest znany. A temat jest o znanych, a nie o lubianych Ważne, aby ich nie gloryfikować, bo dostaną skrzydeł i aureoli. 😁 Oni, ich wyznawcy i wielbiciele.

Ktoś mądrze kiedyś napisał; poznasz głupiego po czynach jego...😉

Ja tak samo, kompletnie nie rozumiem obruszenia. Temat nie jest otagowany "wykluczeniami".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przemoc pojmuję podobnie jak jest ona zdefiniowana w wsjp. Dla mnie jest to wykorzystanie siły celem narzucenia swojej woli lub wpłynięcia na na inną osobę stosując przewagę fizyczną. I sądzę, że przemoc może być zarówno uzasadniona jak i nieuzasadniona, ta druga nader często przeradza się w okrucieństwo.

Jednakże w moim mniemaniu bestii nie poskromisz dobrymi chęciami i słowami. Jest takie powiedzenie."Dobrym słowem i pistoletem, zdziałasz więcej, aniżeli samym dobrym słowem."

Przekuwając to na dzieje ludzkości i choćby Świat dzisiejszy. Sądzisz, że bojowników ISIS udobruchałbyś jakimkolwiek humanitarnym postępowaniem? Moim zdaniem to sen z pokroju tych "mokrych".

Czy ja coś promuję?
Nie! Natomiast wyobrażam sobie, że żywisz urazę do własnego Ojca; tylko dlatego, że lubił rywalizować. Bo nie sądzę, że gdy przeciwnik miał dosyć, ten skakał mu po głowie. No chyba, że stosował przemoc w domu...

Jeżeli dwóch mężczyzn godzi się na konsekwencję wynikające z walki to ich prawo, na płaszczyźnie zawodowej zawarte w kontrakcie. Tak samo mam prawo do oglądania tego lub nie. Mój wybór.

Nie rozumiem wycieczek patriotyczno - religijnych. Jeżeli próbujesz narzucić mi słowo boże o nadstawieniu policzka, to niestety tak to nie działa. W moim mniemaniu należy słowa te interpretować w ten sposób, aby powstrzymywać się od zemsty i wyzbyć się mściwości - bo ta może eskalować i finalnie można złamać 5 przykazanie. 5 przykazanie, które łamane jest codziennie, w każdym zakątku tego Świata.

W naturę ludzką wpisane jest wykorzystywanie przewagi i żadne życzeniowe myślenie tego nie odmieni. Jeżeli byłoby inaczej; to w trakcie strajków władza wyposażała by urzędników państwowych w megafony do tłumienia zamieszek. A tak niestety się nie dzieje. W trakcie działań wojennych, napadnięta strona pozbawiona cech obronnych oddałaby to o co walczyła przez dziesięcio, a nawet stulecia.

Wynika to ze wspomnianej przewagi, która podporządkowuje sobie całą resztę; co już można traktować jako przemoc. Należy jednak zadać sobie pytanie, czy mamy z tego tytułu więcej plusów czy minusów.

Piszesz, że brzydzisz się promocji przemocy. A czy samoobrony jest dopuszczalna? Nawet jeśli napastnik wyposażony jest w nóż, a Ty masz skrytą broń?

Świata nie zmienisz, był, jest i będzie okrutny i tylko przeciwstawianie się okrucieństwu, siłowe przeciwstawianie się okrucieństwu może zaprowadzić względy spokój i porządek.

Nie kłócę się, @Valygaarnapadł na mnie z oburzeniem, ze względu na narodowość osoby, którą szczerze podziwiam jako zawodnika.

Masz rację, podwójna moralność to cecha nader często zauważana wśród ludzi. Osobiście mnie to brzydzi, stąd fotka "gołąbka pokoju" Benjamina Netanjahu, którego media przedstawiają jako osobę przeciwstawiającą się terroryzmowi. A co tam 30 300 osób, które straciły życie... Kogo to obchodzi, jak mamy Putina, który jest dobry na wszystko.

@Autor1984 myślę, że prościej by się nam dyskutowało gdybyś dosłownie rozumiał moje wpisy :) Nie dorabiaj teorii, nie szukaj podtekstów, nie czytaj między wierszami, nie przekręcaj moich wypowiedzi. Ja Ci wszystko wyłożyłem prosto, kawa na ławę.

Niemniej szacunek dla Ciebie, że z takiej sytuacji:

image.thumb.png.755ff280cdeef50761b02ebfab319d39.png

wywiodłeś dowód na istnienie nieodzownego elementu walki z fundamentalizmem islamskim 🤔

Peace man 🤝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
19 minut temu, Valygaar napisał(-a):

@Autor1984 myślę, że prościej by się nam dyskutowało gdybyś dosłownie rozumiał moje wpisy :) Nie dorabiaj teorii, nie szukaj podtekstów, nie czytaj między wierszami, nie przekręcaj moich wypowiedzi. Ja Ci wszystko wyłożyłem prosto, kawa na ławę.

wywiodłeś dowód na istnienie nieodzownego elementu walki z fundamentalizmem islamskim 🤔

Peace man 🤝

Ja zwyczajnie nie lubię jak ktoś narzuca mi swoją wolę, czy to przemocą, czy perswazją. A alergię mam wyjątkową na podważanie mojej moralności i wmawianie mi; co jest dobre, a co złe. Jestem dużym chłopcem; ogarniam co nieco ;)

O kacapach mam swoje zdanie, bo się nasłuchałem jak dzicz postępowała w trakcie wojny i po wojnie. Mimo wszystko nie generalizuję i doceniam talenty bez względu na pochodzenie.

Gdyby temat był otagowany, starałbym się przynajmniej stosować do reguł, choć z tym mam czasem problem, przyznaję bez bicia 😆 

Piona!

tangocash.gif

I jeszcze jedno; jest takie porzekadło z książki Michaela Hopfa O silnych mężczyznach.

Silny naród najlepiej uzbrojony trudniej się podbija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Peace man 🤝

Normalnie jak z kartoteki policyjnej 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Czy ja coś promuję?

Na pewno nie może być jakiegokolwiek usprawiedliwienia dla wojen napastniczych i grabieżczych, tak jak ta ostatnia największa.

Jak będzie wyglądał kraj podbity przez rosję ? 

Garstka bogatych baronów, oligarchów i tłuszcza pracująca na nich, żyjąca niekiedy jak bydło - dzisiejsza rosja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
25 minut temu, Marak napisał(-a):

Na pewno nie może być jakiegokolwiek usprawiedliwienia dla wojen napastniczych i grabieżczych, tak jak ta ostatnia największa.

Jak będzie wyglądał kraj podbity przez rosję ? 

Garstka bogatych baronów, oligarchów i tłuszcza pracująca na nich, żyjąca niekiedy jak bydło - dzisiejsza rosja. 

Wiesz, nie będę ciągnął tematu, bo nie ma tu na to miejsca.

Jeżeli sądzisz, że Ukraina nie żyła w systemie oligarchicznym, to musisz nadrobić trochę.

To najbardziej skorumpowany Kraj w Europie. Przypominający Meksyk, w którym znaczącą rolę odgrywają kartele.

Najważniejszymi osobowościami na Ukrainie byli, są. Rinat Achmetov, Ihor Kołomojski, Wiktor Pinczuk, Ołeksandr Jarosławski, Petro Poroszenko.

Nie będę się rozwijał, bo zwyczajnie mi się nie chce.

Poczytaj trochę o powyższych...

Co do Rosji, ta ruszyła na Ukrainę po zerwaniu porozumień mińskich. Dlaczego tak się stało? Też poczytaj.

Polecam śledzić jako jedno ze źródeł Ośrodek Studiów Wschodnich.

Ostatnio wybuchła afera sutenerska z merem Kijowa w tle, tak tym znanym pięściarzem bratem Wołodymyra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
40 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Wiesz, nie będę ciągnął tematu, bo nie ma tu na to miejsca.

Jeżeli sądzisz, że Ukraina nie żyła w systemie oligarchicznym, to musisz nadrobić trochę.

To najbardziej skorumpowany Kraj w Europie. Przypominający Meksyk, w którym znaczącą rolę odgrywają kartele.

Najważniejszymi osobowościami na Ukrainie byli, są. Rinat Achmetov, Ihor Kołomojski, Wiktor Pinczuk, Ołeksandr Jarosławski, Petro Poroszenko.

Nie będę się rozwijał, bo zwyczajnie mi się nie chce.

Poczytaj trochę o powyższych...

Co do Rosji, ta ruszyła na Ukrainę po zerwaniu porozumień mińskich. Dlaczego tak się stało? Też poczytaj.

Polecam śledzić jako jedno ze źródeł Ośrodek Studiów Wschodnich.

Ostatnio wybuchła afera sutenerska z merem Kijowa w tle, tak tym znanym pięściarzem bratem Wołodymyra.

Nie, nie ciągnijmy, nie chciałem wpisywać się po ostatnim poście, gdzie tematu już nie było zatem, żeby jakoś nawiązać do wątku, padło na Twój wpis.

Poczytam w wolnej chwili o porozumieniach mińskich, natomiast agresja i podbój celem uwolnienia narodu Ukrainy od karteli, korupcji i co oczywiste, nazizmu, no to jednak nie.

PS. portal OSW niezły.

Imienia Śp. M. Karpia.

Pamiętam. 

forum.gazeta.pl/forum/w,16589,16030718,16030718,Tajemnica_smierci_Marka_Karpia.html

Edytowane przez Marak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio wybuchła afera sutenerska z merem Kijowa w tle

Nie słyszałem to sprawdziłem. Ciekawa jest lista mediów w Polsce ktore o tym napisały oraz źródło na które sie powołują i jego oceny wiarygodności. Można nawet sprawdzić w Wikipedii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Dla mnie oprawca. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jan Krasiński, aktor 😁😁😁

hamilton-khaki-field-auto-chrono-h71626735-john-krasinski-jack-ryan.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.02.2025 o 13:58, Osmodeusz napisał(-a):

😂😂😂

Powiedział starszy jegomość zarabiający na handlu „gownożarciem” - biznesmen ku..wa, zrobiłeś mi tym wpisem dzień 😄

Osmo, przepraszam, ale proszę wyluzuj. 

Chyba znowu potrzebuję odpoczynku od Forum. W żartach polityka, a w tematycznych wycieczki osobiste. No me gusta. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi