Pablos_ 16 #3976 Napisano 30 Października 2012 Było. Corum admiral cup. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@rtur 9 #3977 Napisano 30 Października 2012 Chyba Corum Czy tylko mi sié zdaje, że pokazuje fukca używając tylko innego palca? Co za ...pan 0 @rtur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3978 Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Wiedziałem, że Maria Szarapowa jest ambasadorem Tag Heuer ale nie wiedziałem, że nosi też takie modele Edytowane 31 Października 2012 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #3979 Napisano 31 Października 2012 Nonszalancja godna Gianniego Agnelli. 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3980 Napisano 1 Listopada 2012 Nonszalancja godna Gianniego Agnelli. O właśnie! Nie mogłem sobie przypomnieć kto tak nosił zegarki - dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rip 866 #3981 Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Speedmaster Professional Apollo 11 40th Anniversary Oraz Omega Seamaster 300 Cal 565. Edytowane 2 Listopada 2012 przez rip 0 wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #3982 Napisano 2 Listopada 2012 Przerabane ma zrenice 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #3983 Napisano 2 Listopada 2012 Mnie do garnituru nie pasuje ten speedmaster, podobnie jak każdy inny zegarek na bransolecie.Kiedyś myślałem, że mógłbym niektóre zegarki na bransolecie nosić do garnituru, ale po przymiarkach stwierdziłem, że tylko klasyczne i nieprzeładowane zegarki na pasku dobrze się komponują z takim strojem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #3984 Napisano 2 Listopada 2012 Mnie do garnituru nie pasuje ten speedmaster, podobnie jak każdy inny zegarek na bransolecie.Kiedyś myślałem, że mógłbym niektóre zegarki na bransolecie nosić do garnituru, ale po przymiarkach stwierdziłem, że tylko klasyczne i nieprzeładowane zegarki na pasku dobrze się komponują z takim strojem. zasadniczo masz słuszność i się z tym zgadzam, niemniej uważam że w przypadku niepełnego garnituru tzn bez krawata, zegarek typu Speedmaster czy Aqua Terra jak najbardziej pasuje i nie łamie kanonu nieskazitelnej elegancji. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobwoj 22 #3985 Napisano 2 Listopada 2012 zasadniczo masz słuszność i się z tym zgadzam, niemniej uważam że w przypadku niepełnego garnituru tzn bez krawata, zegarek typu Speedmaster czy Aqua Terra jak najbardziej pasuje i nie łamie kanonu nieskazitelnej elegancji.Raczej powinieneś użyć sformułowania : "w przypadku stroju pół formalnego", garnitur może być co najwyżej dwu lub trzy częściowy i krawat nie ma tu nic do rzeczy :-). Niemniej jednak zgadzam się, że do stroju formalnego tylko zegarek na pasku, natomiast do stroju półformalnego lub casulowego może być bransoleta. 0 "Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #3986 Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Marynarka i jeansy - AT na bransolecie jak najbardziej pasuje. Do garnituru dla mnie nie pasują zegarki ze stalowym ubrankiem. AT pasuje do garnituru, ale na pasku. Podobnie HV.Ostatnio chciałem założyć Rolka na bransolecie do garnituru i tak jak go założyłem tak szybko zmieniłem na Omegę z paskiem.Jedną z największych karykatur dla mnie jest zakładanie Submarinera i innych diverów do garnituru. Edytowane 2 Listopada 2012 przez krystekomega 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #3987 Napisano 2 Listopada 2012 Garnitur z krawatem - pasek.Garnitur bez krawata - bransoleta, pasek.Strój półformaly - zegarek w zasadzie dowolny, byle gustownie dobrany.Tak to widzę i tak zakładam zegarki. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #3988 Napisano 3 Listopada 2012 Miłościwie nam panujący nowy prezes: RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #3989 Napisano 3 Listopada 2012 Boniek ma rolexa submarinera ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egonax 2 #3990 Napisano 3 Listopada 2012 (...)Jedną z największych karykatur dla mnie jest zakładanie Submarinera i innych diverów do garnituru. Jeden lubi bułki drugi córkę piekarza .Nie wrzucałbym wszystkich diverów do jednego worka. O ile Omega Ploprof nie pasuje do garnituru... I wiele, wiele innych diverów rówineż nie, to akurat Submariner świetne mi się komponuje. Seamaster też daje radę ale tylko na bransolecie. Na pasku, tym kauczoklwym już nie . Swoją drogą to dobrze, że dress code nie jest tylko hasłem. Ale nie popadajmy w skrajności. Ciekaw jestem jak z pozostałymi zasadami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25723 #3991 Napisano 3 Listopada 2012 Boniek ma rolexa submarinera ?Tak, było już o tym w tym temacie 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1108 #3992 Napisano 3 Listopada 2012 Jakby co to Boniek pół życia spędził we Włoszech a tam sub to podstawowy watch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egonax 2 #3993 Napisano 3 Listopada 2012 Może wzrok u mnie już nie ten ale...Jeżeli to Sub to bez daty, jeżeli bez daty to vintage...Dlaczego? Uwagę moją zwracają napisy na tarczy a w zasadzie ich brak. Chodzi mi oczywiście o linie w dolnej części tarczy. Pierwsze wersje no date miały dwie późniejsze cztery linie testu. Na zdjciu ja widzę jedną. Chyba, że jakość zdjęcia nie oddaje wszystkich szczególów. To samo z górnym napisem. Jest odrobinę za wysoko.Znalazłem w sieci zdjęcia nadgarstkowe z bransoletą. Jakość też nie powala (zdjęcia) ale... A co sądzicie o teorii, że ne jest to Rolex tylko Tudor? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #3994 Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) SUB Bońka nie ma lupki zatem jest bez daty. W dolnej części tarczy ma 2 linie tekstu czyli jest to wersja bez certyfikatu chronometru - ref.14060M: Żaden tam wintydż. Do niedawna był w seryjnej produkcji. RG Edytowane 4 Listopada 2012 przez radekglaz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egonax 2 #3995 Napisano 4 Listopada 2012 Co do braku daty chyba się zgadzamy, o braku certyfikatu też pisałem. Co do ref. 14060M produkowany był od 2001, z COSC od 2007 r. Wcześniej był 14060 produkowany od 1989 (niektóre źródła podają rok 1990) z mechanizmem 3000 i też bez COSC. Na upartego może to być vintage 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amas 1 #3996 Napisano 4 Listopada 2012 <br />Raczej powinieneś użyć sformułowania : "w przypadku stroju pół formalnego", garnitur może być co najwyżej dwu lub trzy częściowy i krawat nie ma tu nic do rzeczy :-). Niemniej jednak zgadzam się, że do stroju formalnego tylko zegarek na pasku, natomiast do stroju półformalnego lub casulowego może być bransoleta.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Wy tu tak na poważnie? Jakiż ja jestem szczęśliwy, że nie mam takich dylematów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #3997 Napisano 4 Listopada 2012 Wy tu tak na poważnie?Jak najbardziej poważnie 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4226 #3998 Napisano 4 Listopada 2012 <br /><br /><br /> Wy tu tak na poważnie? Jakiż ja jestem szczęśliwy, że nie mam takich dylematów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #3999 Napisano 4 Listopada 2012 SUB albo inny na tyle dyskretny zegarek w stali jak najbardziej nadaje się do garnituru - nawet bardziej formalnego. TO kwestia pewnego wyczucia style, a nie konwenansów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4500 #4000 Napisano 4 Listopada 2012 Niektórzy twierdzą, że nawet trampki się nadają do garnituru - też nie chcą ulegać konwenansom. Ale jak ktoś lubi, to niech nosi, nie moja sprawa. Ja do garnituru wieczorowego żadnej bransolety bym nie założył. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach