Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Waldeusz

Co noszą znani ludzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Ładna 300M

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na 2254, chociaż Ktoś nosi pełne wskazówki :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za zegarek?

Odmierzający koniec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vlepek

Eric Clapton i daytona PN na fat strap

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

nie wiem czemu ale takie paski mi sie jedynie z dziadkami kojarzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za zegarek?

Zegarek reklamówka Żywca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarosław Kaczyński, z tego, co czytam w necie, ok. rok temu, zmienił zegarek na kwarcowego atlantica. To przejaw umiaru i dobrego smaku w kraju, w którym taki zegarek kosztuje ok. połowy najniższego wynagrodzenia. 

Szydzenie z tego polityka, jakże modne w pewnych zadufanych w sobie kręgach jest dowodem braku logicznego (samodzielnego) myślenia. Nadmienię, że to ta objawiana wobec innych pogarda, przyczyniła się do klęski tego obozu.

Na szczęście, ostatecznie prawda wychodzi zawsze na jaw, a szacunek zyskują ludzie skromni, nie dbających o blichtr, lecz traktujący swoją pracę (funkcję), jako służbę, a nie trampolinę do pieniędzy i stanowisk.

Sorry za wtręta lekko OT, ale mam serdecznie dosyć jednostronnego wyśmiewania ludzi z jednej z opcji politycznych. 

edit: jakkolwiek to szydzenie działa ostatecznie  na szkodę szydzących, pycha prędzej czy później zostaje ukarana. Ot, taki przykład: http://wpolityce.pl/polityka/265410-listkiewicz-wytyka-miskowi-kaminskiemu-brak-klasy-stac-go-na-zegarek-za-37-tys-zl-a-nie-placi-skladek-w-klubie

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo! Każdy ma swoje wady, ale do ludzi powinniśmy podchodzić zawsze z szacunkiem.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojciech Kilar - Omega

Nie szata zdobi człowieka. To nobilitacja dla Omegi, że zegarki tej marki nosił Wojciech Kilar. I jak się domyślam, wcale nie miał z nimi kontraktu reklamowego.... Ludzie naprawdę wielcy, wybitni są w większości skromni, nie upatrują nobilitacji w noszeniu świecidełek. 

Przejawem elegancji jest umiar i prostota.

Odmierzający koniec  :)

Masz rację Kolego: Tempus fugit, aeternitas manet.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedł Tomek i porozstawiał Towarzycho po kątach :D .Dajecie sobie takie rzeczy wmawiać? Panowie... gdzie Wasza godność, gdzie Wasz honor? :D

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi np. godnosc i honor razem wziete nie pozwalaja nawet pochylic sie nad tymi komentarzami Kolegi Tomka :)

Ps. w kacie ostatni raz stalem w przedszkolu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikogo nie rozstawiam, napisałem po prostu, od serca, co sądzę o ciągłym (I pozbawionym logicznych podstaw) wyśmiewaniu znanego polityka (i paru innych).

Poza tym, chronię dobre imię Kolegów, ponieważ wyśmiewanie polityka oparte na osądzie bazującym na powtarzanych (tłuczonych łopatologicznie)) bzdurach serwowanych (z uporem maniaka) przez media, mogłoby zostać uznane za urągające zdrowemu rozsądkowi. Przykład? Media tłuką, że AD i BSz to marionetki JK. Żadnych dowodów, żadnego uzasadnienia. Już Goebbels powiedział, że kłamstwo powtarzane 1000x staje się prawdą.... Podobnie z zarzutem, ze JK jest kawalerem, ma kota a nie ma konta w banku - i co z tego??!!! Czy posiadanie konta w banku w jakikolwiek sposób wyznacza wartość, czy racjonalizm człowieka? 

Ergo: to nie JK jest śmieszny. Błaznuje ten, kto powtarza (wbrew logice) bzdury o nim wynikające z oceny dokonanej na podstawie nieistniejących "faktów medialnych" oraz czwartorzędnych cech kompletnie nie powiązanych z działalnością publiczną polityka.

Do powyższego dochodzi jednak gorsze zjawisko: złorzeczenia, bo w twej kategorii odbieram wypowiedzi (są granice żartu) sugerujące koniec polityka (pytanie fizyczny czy "tylko" polityczny)?

A w kwestii świecidełek, to są pewne kanony estetyczne, które nie pozwolą nazwać znacznej części zegarków (nawet bajecznie drogich) za gustowne, eleganckie, "z klasą". Tak już jest, używając porównania, to tak jak z gumofilcami - niby buty, a jednak cokolwiek byśmy nie robili, to do garnituru się nie nadadzą. Ani do publicznych występów. Jedynie do stajni :D Uporczywe wmawianie sobie i innym, że jest inaczej, niczego nie zmieni. Pojawienie się w gumofilcach w operze, będzie obciachem, hecą, eventem, czy jak tam zwał, jednakże nigdy przejawem dobrego tzw. smaku posiadacza. Pomijam już ocenę racjonalności działania. Gumofilc jest gumofilcem niezależnie od tego, czy doczepimy mu złote ostrogi, czy nie, czy sprzedamy go w Złotych Tarsach, czy na placu targowym. Badziew to badziew, bez dorabiania ideologii. Geniusze od sprzedaży wymyślili coś takiego, co nazywa się modą, trendem, etc. Jeśli żyje się w hermetycznej złotej klatce, to człowiek się pogubi. Ja na szczęście tego (tego marketingu) nie kupuję. Jak już pisałem w innych wątkach, jest pewna granica ceny zegarka - wyznaczona przez technologię i materiały. Wszystko ponad to, to takie "złote ostrogi" lub - co gorsza - złudzenie wartości....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek, nie daj się zmanipulować , podpuszczaja Cię :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek kupiłeś ostatnio jakiś zegarek? Jakiś Ci się spodobał? Coś nosisz dzisiaj. Polityka i religia to nie cały świat jaki nas otacza. Moim zdaniem to fajnie, że polityk nosi Atlantica w kwarcu zamiast nosić zegarek, na który go nie stać nie potrafiąc się wytłumaczyć skąd ma na niego środki.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, że ostatnio kupiłem - timexa T22202, lekko sfatygowanego, bo mi się po prostu spodobał. 

Dwie sprawy:

1. stanąłem (uważam, że słusznie) w obronie Jarosława Kaczyńskiego, bo nie podoba mi się to nieustanne wyśmiewanie, ironia, etc. - nota bene w świetle faktów - irracjonalne

2. znowu zacząłem wartościować (opowiastka o gumofilcach) - niepotrzebnie, gdyż tutaj pokazujemy, co noszą znani, a czy się zachwycamy tymi precjozami czy nie, to nasza prywatna sprawa i nic mi do tego ;)

Niemniej bardzo podoba mi się to zdjęcie Wojciecha Kilara z Omegą - nobilitacja dla zegarka, a nie dla mistrza, bo o mistrzu świadczą jego dzieła :)

Tomek, nie daj się zmanipulować , podpuszczaja Cię  :)

wiem ;) i żegnając się, życzę wszystkim Kolegom miłego wieczoru - we wrocku piękna pogoda, której też  wszystkim życzę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłość jest ślepa.,Dlatego mnie nie dziwi ,że kolega nie dostrzega tego jak groteskową postacią jest jego ukochany polityk., 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek. Ja osądzam polityków czytając te media, które danych chwalą. Podawany w nich obraz jest dużo bardziej przerażający i szczery.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe :) Tomku musiałeś chyba mieć jakieś przejścia z gumofilcami. Nie zauważyłeś nawet jak szufladkujesz osoby noszące takowe i wysmiewasz je.

Osobiście trudno mi się odnieść gdyż nigdy takowych nie nosiłem a przydałyby się kilka razy gdyż są idealne do konkretnych zadań.

Prawdę mówiąc to identycznie jak Koledzy żartują z Kaczyńskiego, tak i Ty wyśmiewasz osoby w gumofilcach. A to być może sól naszej ziemi, czego o Kaczyńskim chyba powiedzieć się nie da?

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noszę gumofilce (działkę mam podmokłą) uprzejmie proszę że mnie nie szydzić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przejmuj się, oglądam właśnie Księcia Karola w gumofilcach pracującego na roli i w gospodarstwie na TVP Historia. Jeszcze młodziutki. Ale cóż, każdy ma takiego księcia jakiego sobie wybrał.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi