Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zeno

BULOVA - klub sympatyków, miłośników, zazdrośników

Rekomendowane odpowiedzi

"Chcieliście mniejszy rozmiar, to macie.

Ale to kosztuje..." ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 hours ago, mrstatler said:

Bulova Lunar Pilot in blue.
Bardzo kusząca, cena niecałe 900 USD.

Następna wspólna kosmiczna cecha… cena👀

Niestety nieakceptowalna, za mało się tutaj zmieniło a żeby wołać sobie prawię tysiąc dolców za tą wersję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Londek napisał(-a):

Następna wspólna kosmiczna cecha… cena👀

Niestety nieakceptowalna, za mało się tutaj zmieniło a żeby wołać sobie prawię tysiąc dolców za tą wersję. 

W pełni popieram opinię, choć mechanizm tych kwarców zasługuje na szacunek. Na szczęście mój nadgarstek daje radę z 45 mm i koszt mieścił się w moim budżecie. 

Dla ludzi z wąskim nadgarstkiem i szerokim portfelem, tego typu kalkulacje może nie będą mieć sensu, ale za nowego Lunara 43 mm, można mieć taką fajną trójkę Bulov (2 mam a trzecia kusi ;)). 

IMG_20220601_085850.jpg

20221211_122056.jpg

zegarek-bulova-98b390.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko się zgadza… choć i tak jest zegarkiem dość dużym, trochę bezsensowna zmiana. 
Co do trzeciej foty „parkomatu” to też na niego poluję, narazie najlepsza cena jaką znalazłem to £325. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Londek napisał(-a):

Wszystko się zgadza… choć i tak jest zegarkiem dość dużym, trochę bezsensowna zmiana. 
Co do trzeciej foty „parkomatu” to też na niego poluję, narazie najlepsza cena jaką znalazłem to £325. 

Szkoda, że mechanizm ma słabszy od Lunara i S&S. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką też by ponosił, czemu nie🙂 

Wilton GMTA UTOMATIC

97B210.jpg

96B385.jpg

.

Edytowane przez petruss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta GMT niebieska, jakby nie była rzymianką to zakręciłaby mnie jak słoik na zimę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, u mnie taka sztuka wpadła 96B373

69BFD021-71F9-4B1A-BFA2-4750CE8D3F5D.jpeg

84E73E15-FC99-43FA-A584-D8FF2ADD4BBA.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na cho.le.rę Ci tyle tego? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minutes ago, Sol said:

Na cho.le.rę Ci tyle tego? ;)

Dobre pytanie😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem podatny na korupcję :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja dobrze widzę, że chcesz zgromadzić całe zasoby światowe w jednym ręku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Miszkolc said:

Czy ja dobrze widzę, że chcesz zgromadzić całe zasoby światowe w jednym ręku?emoji2.png

C5AC06B6-334B-4AEA-BB17-EFF0760F0FB4.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Londek napisał(-a):

Taka sytuacyja się zrobiła 😜

BB7B8286-055C-4F86-84BC-60A3ADBF312E.jpeg

Mam wrażenie, że chcesz wkrótce zacząć dyktować ceny na rynku... To jak dla mnie, źle brzmi. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minutes ago, Paulus57 said:

Mam wrażenie, że chcesz wkrótce zacząć dyktować ceny na rynku... To jak dla mnie, źle brzmi. ;) 

😜… Ceny już są nie małe, np za ostatnią kostkę musiałem położyć £1k, a to i tak w miarę okazja jak za cały komplet wraz z papierami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

666

IMG_6383.JPG

Na zdjęciach więcej cukru pudru niż na faworkach...

IMG_6385.JPG

Edytowane przez petruss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.02.2023 o 20:47, Londek napisał(-a):

Taka sytuacyja się zrobiła 😜

Extra! :wub:

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza Bulova w kolekcji. 18 ct rozowe zloto. Lata 60-te. 9637f30b000428d2aa3d9cc067d2e076.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Just now, maze123 said:

Pierwsza Bulova w kolekcji. 18 ct rozowe zloto. Lata 60-te. 9637f30b000428d2aa3d9cc067d2e076.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Klasa👌🏻… Gratulacje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Antec
      Witam,

Chciałem zapytać co sądzicie o złotej powłoce w tym modelu https://www.bulova.com/global/product/97B223.html?cgid=mens-super-seville.

Zegarek bardzo podoba mi się ze względu na jego ogólny wygląd i rozmiary.

Nigdy w życiu nie posiadałem zegarka w złotym kolorze, dlatego zastanawiam się jak długo utrzyma się jego barwienie.

Pozdrawiam,
      Antec
    • Przez novemberry94
      Cześć,
      jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o specyfikację zegarków, dlatego dołączyłam do tego forum, żeby prosić Was o pomoc. Chcę  kupić zegarek automatyczny męski w ramach prezentu urodzinowego. Budżet do 3 tysięcy. Zrobiłam lekkie rozeznanie i najbardziej przemówiła do mnie marka Bulova. Można powiedzieć, że już wybrałam swój typ:

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-bulova-classic-maquina-automatic-98a224

Co o nim sądzicie? Chciałabym mieć pewność, że wybrałam zegarek z dobrym mechanizmem, który nie stanie po roku. Nie rozumiem też skąd takie rozbieżności w cenach. Na różnych stronach internetowych cena tego samego modelu potrafi wahać się o 800 złotych, co lekko mnie zaniepokoiło. Czy według Was to normalne?  A może macie jakieś inne ciekawe propozycje w tej cenie? Zależy mi na tym żeby widoczny był mechanizm, ponieważ osoba obdarowywana takie preferuje. Będę wdzięczna za wszelką pomoc. 
    • Przez Anne
      Dzień dobry!
      Od kilku miesięcy doskwiera mi brak zegarka "wyjściowego" do sukienki czy eleganckiego stroju do teatru czy na inne oficjalne uroczystości, które przy moim trybie życia zdarzają się 2 razy w tygodniu. Mój codzienny smartwatch do tych okazji oczywiście nie przystaje, a z racji uprawianego zawodu (w którym jest wymaganie gołych nadgarstków i nadużywanie środków dezynfekcyjnych) nawet nie miałam okazji nosić innego, "prawdziwego" zegarka. Zatem jestem laikiem :)
      Rozpoczęłam poszukiwania od przejrzenia Forum, poradników i artykułów na temat wyboru pierwszego zegarka, ale nadal mam wątpliwości.
      W oko wpadł mi ten model z Bulovy:
      https://www.timetrend.pl/bulova-98p193.html

Choć słyszałam wiele dobrego o tej marce, to obawiam się jednak wytrzymałości szkiełka w tym modelu, z racji, że nie jest szafirowe. Czy słusznie? Czy jest to model warty uwagi w odniesieniu do jego ceny? Widzę, że jego dostępność jest mocno ograniczona, zatem mogę go niestety przymierzyć tylko w domu i ewentualnie odesłać. Na jaką "żywotność" tego zegarka powinnam się przygotować?

Moje wymagania/oczekiwania to:
      - cena najlepiej do 1500zł, ale rozważę różne opcje
      - dobra marka, z którą nie wstyd się pokazać na mieście 😉 nie chcę zegarka typowo fashion z Michaela Korsa czy innego domu mody, chcę go nosić z dumą 😉
      - chyba bikolor - zależałoby mi na kolorystycznej uniwersalności zegarka. Mam taką zasadę (odchył?), że np. do złotej klamerki w butach nie założę srebrnej bransoletki (nie chcę mieszać tych dwóch metali/kolorów w różnych elementach ubioru), ale! zegarek łączący srebro i złoto pozwoliłby mi już (psychicznie 😅) na srebrne kolczyki i złoty pierścionek jednocześnie. Jeśli kupię srebrny zegarek, to założę tylko do tożsamych dodatków, i zaraz będę dokupować złoty! Może to dziwne, może nie - jeśli ktoś chciałby się do tego odnieść, to zachęcam, bo sprawa kolorystyki właśnie nurtuje mnie najbardziej, także chętnie przeczytam Wasze uwagi.
      - mam 25 lat, jestem dość duża, ale akurat nadgarstki mam szczupłe - nie chcę by zegarek je przytłoczył
      - dobrze by było, gdyby to było coś na lata, a nie jednorazówka

Inne modele jakie wpadły mi w oko przy poszukiwaniach, to:
      https://www.apart.pl/zegarki/bergstern/bergstern-brilliance/8729
      Podoba mi się, mam jednak wątpliwości co do firmy.

https://minuta.pl/zegarek-damski-citizen-elegance-em0506-77a?gclid=CjwKCAjwpqCZBhAbEiwAa7pXea7qggoCeNMXV1q7z66own4PCTbPWgfjAivaBALrNmVZIe-pEPfmQBoCgjAQAvD_BwE
      Mechanizm na plus, ale jakoś nie przekonuje mnie wygląd.

https://www.zegarek.net/zegarki-citizen/zegarek-eu6094-53a
      Trochę... za prosty?

https://minuta.pl/zegarek-damski-atlantic-seapair-20335-43-21g?gclid=Cj0KCQjwnvOaBhDTARIsAJf8eVOYEvx_7-y_rhqvEMTrQIIZvbSiyivKnNEcpzig-yjEhnagQ7dSN1waAsLcEALw_wcB
      Szafir, ale chyba za masywny.

https://minuta.pl/zegarek-damski-bering-classic-13426-010?gclid=EAIaIQobChMIhJetpr6H-wIVKpYnAh0o8AfHEAEYASAFEgKWN_D_BwE
      Ten zwrócił moją uwagę swoją prostotą, ale czy nie jest to jeden z tych modnych na chwilę modeli, w którym za dwa lata już głupio będzie się pokazać?

https://minuta.pl/zegarek-damski-roamer-lady-mermaid-600857-47-15-50
      Trochę ponad budżet i jakby zbyt strojny, ale ładny jest, skubaniec!

Podsumowując: będę wdzięczna za wszystkie rady, zwłaszcza odnośnie wypatrzonej Bulovy. Podpowiedzcie, co wziąć pod uwagę i na który model Wy byście postawili. A może zaproponujecie coś zupełnie innego?
      Z góry dzięki za Waszą pomoc w tym wątku i za całą wiedzę przekazaną na Forum. Pozdrawiam!

• Przez Robredo
      Witam. Na sprzedaż zegarek Bulova Lobster chronograph 98B252.  Stan: nowy. Ostateczna cena 1400zl. 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.