yacek _b 6 #8051 Napisano 2 Września 2013 Ja bardzo przepraszam szanownych znawców , ale co u licha jest tak nie te-gez w stylistyce GW-5600 ? Patrzę na fotki , porównuję i za cholerę nie czaję co wam nie pasuję . Rozumiem że z racji wieku bardziej odpowiadają mi stonowane g-shocki a młodsi koledzy wola natryciane koperty z wulgarnymi śrubkami itp. no ale kurna co jest nie tak w kopercie GW-5600 ? Niebieskie maleńkie napisy ? No proszę Oczywiście różne są gusta ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8052 Napisano 2 Września 2013 A gdzie tutaj ktoś pisał o GW-5600? Takiego modelu nawet nigdy Casio nie miało w ofercie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8053 Napisano 2 Września 2013 (edytowane) Nie w kopercie, a w stylistyce. Kopertę praktycznie wszystkie z serii 5xxx mają taką samą, no oprócz tych J. GW-M5600/M5610 ma na panelu tyle kolorków, że niejedna dyskoteka może pozazdrościć. Poza tym rozmieszczenie napisów jest chaotyczne. Minimalizm stylistyki GW-5000 jest wzorem. Imo oczywiście. Edytowane 2 Września 2013 przez AndrzejMick 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 335 #8054 Napisano 2 Września 2013 A gdzie tutaj ktoś pisał o GW-5600? Takiego modelu nawet nigdy Casio nie miało w ofercie. Jak to nie ? GW-5600J 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8055 Napisano 2 Września 2013 No właśnie, GW-5600J, a kolega napisał "GW-5600" i nie wiadomo, czy chodziło mu o GW-5600J czy o GW-M5600/M5610 (bo bardzo często te ostatnie są tak błędnie określane). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacek _b 6 #8056 Napisano 2 Września 2013 Seven , uciekła mi literka M , Ty spec od casio powinieneś załapać , OK dobra , jednak czytam forum regularnie i niejednokrotnie wielu dostaje spazmów nad modelami bardziej pstrokatymi a tutaj mały niebieski napis i już beee 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8057 Napisano 2 Września 2013 Zaraz tam "beee". Andrzej wyraził swoją opinię i to wszystko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #8058 Napisano 2 Września 2013 (edytowane) The Best! Dzisiaj idzie ze mną spać i rano mnie obudzi Edytowane 2 Września 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8059 Napisano 2 Września 2013 Zaraz tam "beee". Andrzej wyraził swoją opinię i to wszystko. A innego zdania mieć nie może mając GW-5000. Yacek, wiadomo, że sprawa wyglądu to sprawa gustu, więc opinie mogą być różnorodne. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #8060 Napisano 2 Września 2013 Takie małe cuś z dalekich krain dzisiaj przyjechało. Gratuluje Fajny Ten Rangeman to blizej mu do Mudmana niz Risemana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacek _b 6 #8061 Napisano 2 Września 2013 nie no koledzy wszystko ok , wiadomo każdy ma inny gust ...szkoda tylko że pokazywane przez was modele tylko w " dalekich krainach " dostępne , na allegro lipa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirkozi 12 #8062 Napisano 2 Września 2013 Minimalnie drożej dostępny jest tutaj, z "bezpieczną" wysyłką przez Szwecję. http://www.click-a-watch.com/best_price/discounted-price/casio-watches/g-shock/g5600e-g-5600e-1-casio-g-shock-world-time-watch.html Co znaczy bezpieczną przez Szwecję? Zastanawiałem się czy nie kupić tam jednego Orienta, ale strona wydawała mi się podejrzana - brak info skąd są itp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85087 #8063 Napisano 2 Września 2013 (edytowane) Co znaczy bezpieczną przez Szwecję? Zastanawiałem się czy nie kupić tam jednego Orienta, ale strona wydawała mi się podejrzana - brak info skąd są itp. Idą przez szwedzką pocztę więc Vincent odpada Edytowane 2 Września 2013 przez kornel91 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloscube 0 #8064 Napisano 2 Września 2013 witam po przerwie nie zakładam nowego tematu żeby nie zaśmiecać ... do rzeczy, mam risemana i to sikor, który spełnia moje wszystkie zachciewajki jesli chodzi o funkcje, jest poprostu the best no ale nadszedła czas na kolejnego G-shocka tym razem że tak powiem "zwykłego" jeśli chodzi o funkcje, do 500pln, wskazóweczki (cyfrowo-analogowy) za to z wygladem rzucajacym sie w oczy, takiego czadowego pierwszym wyborem były oczywiscie białe kolorystycznie modele, ale troszke zniecheciły mnie wpisy o żółknięciu i trudnej do utrzymania bieli ... zaczołem kopać w sieci i wygrzebałem takie modele : GA100 >>> żółty chyba jest lakierowany i mniejsze kłopoty z zabrudzeniem/ czerwony matowy i ciekawi mnie jak sie zachowuje kolorek ... http://www.ceneo.pl/7324905?tag=familyM#tab=spechttp://www.ceneo.pl/13478620?tag=familyM GA 150 >>> dośc ciekawa kolorystykahttp://www.ceneo.pl/18741957?tag=familyM GA 120 >>> j/whttp://www.casiosklep.pl/casio-ga120b-gshock-p-1771.html No i na koniec coś takiego mi jeszcze wpadło w oczy, aczkolwiek nie wiem czy pływy to funkcja która mi sie przyda (ksiezyc przy wedkowaniu juz moze być)http://www.casiosklep.pl/casio-glx150-gshock-glide-p-2305.html co myślicie o tych modelach ogólnie (funkcje, utrzymanie) o jakosc nie pytam, bo mój reisman ma juz 2 lata i wiadomo jak wyglada >>> niezniszczalnie a może polecicie inne modele z "dużym współczynnikiem czadu" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8065 Napisano 2 Września 2013 Co znaczy bezpieczną przez Szwecję? Zastanawiałem się czy nie kupić tam jednego Orienta, ale strona wydawała mi się podejrzana - brak info skąd są itp. Śmiało możesz kupować, to znany sklep i jak kolega Kornel wyżej napisał, wysyłają w ten sposób, że paczka przychodzi do Ciebie ze Szwecji. Sam sklep jest z Singapuru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #8066 Napisano 3 Września 2013 Już wspominałem o tym iż zmieniam kolor swojego G-7900A-7ER:na kolor czerwony G-7900A-4ER:Jestem po wstępnych rozmowach z zibi na temat bezela i paska. Natomiast coś mnie tchnęło i zacząłem się przyglądać modelowi GW-7900RD-4ER:Czy będzie pasował bezel i pasek? ( IMO ładniejsza czerwień ). Według mnie to ten sam model zegarka (gabaryty), tylko z inną tarczą i modułem.Pan w serwisie z Łodzi powiedział że może się różnić o milimetry i nie będzie ryzykował .A tak w ogóle to pan z łódzkiego serwisu chyba nie jest kompetentny, bo o zegarkach nie za wiele wie i do tego ma dwa razy droższy bezel i pasek niż w serwisie centralnym zibi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krh1 0 #8067 Napisano 3 Września 2013 Witam serdecznie wszystkich miłośników marki Casio a w szczególności fanów modelu G, nadszedł dzień w którym zdecydowałem sie na kupno swojego pierwszego g-shocka niestety portale aukcyjna i sklepy w Polsce nie posiadają modelu który najbardziej przypadł mi do gustu a jest to GW-2310FB-1CR, poszukuje stron internetowych zagranicznych sklepów w którym będe mógł złożyć zamówienie na wymieniony zegarek. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloscube 0 #8068 Napisano 3 Września 2013 (edytowane) tomaliusz no ten drugi czerwony jest całkiem całkiem gdyby miał wskazówki chetnie bym takiego przytulił w rozsadnej cenie Edytowane 3 Września 2013 przez karloscube 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotek 25 #8069 Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Tomaliusz, po Twojej opinii odnośnie żółknięcia 7900, jednak cieszę się że kupiłem czarny wbrew wyborowi mojej Żony ( ona wolała biały) Edytowane 3 Września 2013 przez lotek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloscube 0 #8070 Napisano 3 Września 2013 http://www.youtube.com/watch?v=XTPJDKjldSo 1:15 tego filmu co to za model ?????????? ten czerwoniutki na koncu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz* 0 #8071 Napisano 3 Września 2013 http://www.youtube.com/watch?v=XTPJDKjldSo 1:15 tego filmu co to za model ?????????? ten czerwoniutki na koncu Casio GD-200 0 CASIO MTP-1183A-1AEF ; CASIO AW-81D-1AVEF ; CASIO GW800-1AV ; CASIO RISEMAN GW-9200 ; CASIO CMD-40B ; CASIO PRW-2500 ; CASIO GW-M5610 ; CASIO GW-9230 ; CASIO GW-9200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #8072 Napisano 3 Września 2013 Tomaliusz, po Twojej opinii odnośnie żółknięcia 7900, jednak cieszę się że kupiłem czarny wbrew wyborowi mojej Żony ( ona wolała biały) Bez przesady, tragedii nie ma . Sygnalizowałem problem, ale jak na razie gołym okiem ciężko to wychwycić ( trochę przy śrubkach w bardzo dobrym świetle-trzeba wiedzieć ), a przeszedł na urlopie sporo . Ważna jest pielęgnacja, trzeba często go dopieszczać . Ale efekt na łapce jest: cud, miód, malina i orzeszki . Kupuję czerwony bezel i pasek bo szkoda mi nowy zegarek kupować, we wszystkich na raz i tak nie dam rady chodzić. Planuję również zakup żółtego bezela i paska do DW-5600 . ( może seven podpowie czy będzie pasował od G-5600A ?)Reasumując - kupiłby pan drugi raz białasa? ... odp. TAK! . Jak bym się obawiał kolorów to brałbym czarny bezel i pasek - w sumie najtańsze .A propos w sprawie pasowania bezela i paska z GW-7900RD-4ER - nieaktualne. Zamówiłem już czerwony bezel i pasek od zwykłego G-7900 - był tańszy i problem się rozwiązał .lotekZdjęcie białasa, przed chwilą: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8073 Napisano 3 Września 2013 (edytowane) @tomaliusz: będzie pasować. http://forums.watchuseek.com/f17/appreciation-g-w-7900-post-your-watch-here-656492-6.html#post5404962 EDIT. Natomiast co do DW-5600E to pasek od G-5600A będzie pasował, ale bezel nie (inne koperty). Edytowane 3 Września 2013 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloscube 0 #8074 Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Natomiast coś mnie tchnęło i zacząłem się przyglądać modelowi GW-7900RD-4ER:mnie też cos tchneło i chyba juz wiem jaki sikor chce na urodzinki teraz na allegro chodza juz po 450pln ... natomiast GA-100B-4A mozna tylko gdzies po sklepach złapać za 400pln, troszke ładniejszy przez wskazówki ale nie ma solara i synchronizacji czasu (a to juz duza róznica) zastanawiam sie jeszcze nad GA-100A-9A (zółty) 381pln ... musze wejsc gdzies do sklepu i przymierzyc, tylko czy beda te 3 modele w jednym sklepie :/ Edytowane 3 Września 2013 przez karloscube 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #8075 Napisano 3 Września 2013 Dzięki seven.Co do G-7900A-7ER tak jak napisałem, już zamòwiłem bezel i pasek od G-7900A-4ER (był tańszy).A jeśli chodzi o DW-5600E to lipa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach