Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bardzo przepraszam szanownych znawców , ale co u licha jest tak nie te-gez w stylistyce GW-5600 ? Patrzę na fotki , porównuję i za cholerę nie czaję co wam nie pasuję . Rozumiem że z racji wieku bardziej odpowiadają mi stonowane g-shocki a młodsi koledzy wola natryciane koperty z wulgarnymi śrubkami itp. no ale kurna co jest nie tak w kopercie GW-5600 ? Niebieskie maleńkie napisy ? No proszę :huh: Oczywiście różne są gusta ...  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie tutaj ktoś pisał o GW-5600? Takiego modelu nawet nigdy Casio nie miało w ofercie. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie w kopercie, a w stylistyce. Kopertę praktycznie wszystkie z serii 5xxx mają taką samą, no oprócz tych J. ^_^

IMG_0861.jpg

GW-M5600/M5610 ma na panelu tyle kolorków, że niejedna dyskoteka może pozazdrościć. :D Poza tym rozmieszczenie napisów jest chaotyczne. Minimalizm stylistyki GW-5000 jest wzorem. Imo oczywiście. ;)

Edytowane przez AndrzejMick

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie tutaj ktoś pisał o GW-5600? Takiego modelu nawet nigdy Casio nie miało w ofercie. :P

Jak to nie ? GW-5600J ;)

GW5600J-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, GW-5600J, a kolega napisał "GW-5600" i nie wiadomo, czy chodziło mu o GW-5600J czy o GW-M5600/M5610 (bo bardzo często te ostatnie są tak błędnie określane). ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seven , uciekła mi literka M , Ty spec od casio powinieneś załapać :) , OK dobra , jednak czytam forum regularnie i niejednokrotnie wielu dostaje spazmów nad modelami bardziej pstrokatymi a tutaj mały niebieski napis i już beee ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Best!   :P

dw-5600e-1ver-dw-5600e-1ver.jpg

Dzisiaj idzie ze mną spać i rano mnie obudzi   :D

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz tam "beee". :D Andrzej wyraził swoją opinię i to wszystko. ;)

A innego zdania mieć nie może mając GW-5000. :D

Yacek, wiadomo, że sprawa wyglądu to sprawa gustu, więc opinie mogą być różnorodne. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Takie małe cuś z dalekich krain dzisiaj przyjechało. :)

3GsdnhP.jpg

Gratuluje  :) Fajny

Ten Rangeman to blizej mu do Mudmana niz Risemana  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no koledzy wszystko ok , wiadomo każdy ma inny gust ...

szkoda tylko że pokazywane przez was modele tylko w " dalekich krainach " dostępne , na allegro lipa  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co znaczy bezpieczną przez Szwecję? :) Zastanawiałem się czy nie kupić tam jednego Orienta, ale strona wydawała mi się podejrzana - brak info skąd są itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co znaczy bezpieczną przez Szwecję? :) Zastanawiałem się czy nie kupić tam jednego Orienta, ale strona wydawała mi się podejrzana - brak info skąd są itp.

Idą przez szwedzką pocztę więc Vincent odpada   :)

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam po przerwie :) nie zakładam nowego tematu żeby nie zaśmiecać ... do rzeczy, mam risemana i to sikor, który spełnia moje wszystkie zachciewajki jesli chodzi o funkcje, jest poprostu the best   :) no ale nadszedła czas na kolejnego G-shocka :)  tym razem że tak powiem "zwykłego" jeśli chodzi o funkcje, do 500pln, wskazóweczki (cyfrowo-analogowy) za to z wygladem rzucajacym sie w oczy, takiego czadowego :rolleyes:  :rolleyes:  pierwszym wyborem były oczywiscie białe kolorystycznie modele, ale troszke zniecheciły mnie wpisy o żółknięciu i trudnej do utrzymania bieli ... zaczołem kopać w sieci i wygrzebałem takie modele : 

GA100 >>> żółty chyba jest lakierowany i mniejsze kłopoty z zabrudzeniem/ czerwony matowy i ciekawi mnie jak sie zachowuje kolorek ...

http://www.ceneo.pl/7324905?tag=familyM#tab=spec

http://www.ceneo.pl/13478620?tag=familyM

GA 150 >>> dośc ciekawa kolorystyka

http://www.ceneo.pl/18741957?tag=familyM

GA 120 >>> j/w

http://www.casiosklep.pl/casio-ga120b-gshock-p-1771.html

No i na koniec coś takiego mi jeszcze wpadło w oczy, aczkolwiek nie wiem czy pływy to funkcja która mi sie przyda (ksiezyc przy wedkowaniu juz moze być)

http://www.casiosklep.pl/casio-glx150-gshock-glide-p-2305.html

co myślicie o tych modelach ogólnie (funkcje, utrzymanie) o jakosc nie pytam, bo mój reisman ma juz 2 lata i wiadomo jak wyglada >>> niezniszczalnie :P a może polecicie inne modele z "dużym współczynnikiem czadu" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiało możesz kupować, to znany sklep i jak kolega Kornel wyżej napisał, wysyłają w ten sposób, że paczka przychodzi do Ciebie ze Szwecji. Sam sklep jest z Singapuru. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wspominałem o tym iż zmieniam kolor swojego G-7900A-7ER:

g-7900a-7crzoom1.jpg

na kolor czerwony G-7900A-4ER:

G-7900A-4ER_al.png

Jestem po wstępnych rozmowach z zibi na temat bezela i paska. Natomiast coś mnie tchnęło i zacząłem się przyglądać modelowi GW-7900RD-4ER:

gw7900rd-4.jpg

Czy będzie pasował bezel i pasek? ( IMO ładniejsza czerwień :) ). Według mnie to ten sam model zegarka (gabaryty), tylko z inną tarczą i modułem.

Pan w serwisie z Łodzi powiedział że może się różnić o milimetry i nie będzie ryzykował :wacko: .

A tak w ogóle to pan z łódzkiego serwisu chyba nie jest kompetentny, bo o zegarkach nie za wiele wie :P i do tego ma dwa razy droższy bezel i pasek niż w serwisie centralnym zibi  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich miłośników marki Casio a w szczególności fanów modelu G, nadszedł dzień w którym zdecydowałem sie na kupno swojego pierwszego g-shocka niestety portale aukcyjna i sklepy w Polsce nie posiadają modelu który najbardziej przypadł mi do gustu a jest to GW-2310FB-1CR, poszukuje stron internetowych zagranicznych sklepów w którym będe mógł złożyć zamówienie na wymieniony zegarek.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomaliusz no ten drugi czerwony jest całkiem całkiem  :) gdyby miał wskazówki chetnie bym takiego przytulił w rozsadnej cenie :)

Edytowane przez karloscube

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz, po Twojej opinii odnośnie żółknięcia 7900, jednak cieszę się że kupiłem czarny wbrew wyborowi mojej Żony ( ona wolała biały)  :)

50ea22869cf3732em.jpg

Edytowane przez lotek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.youtube.com/watch?v=XTPJDKjldSo

1:15 tego filmu co to za model ?????????? ten czerwoniutki na koncu :)

Casio GD-200

CASIO MTP-1183A-1AEF ; CASIO AW-81D-1AVEF ; CASIO GW800-1AV ; CASIO RISEMAN GW-9200 ; CASIO CMD-40B ; CASIO PRW-2500 ; CASIO GW-M5610  ; CASIO GW-9230 ; CASIO GW-9200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz, po Twojej opinii odnośnie żółknięcia 7900, jednak cieszę się że kupiłem czarny wbrew wyborowi mojej Żony ( ona wolała biały)  :)

50ea22869cf3732em.jpg

Bez przesady, tragedii nie ma  :). Sygnalizowałem problem, ale jak na razie gołym okiem ciężko to wychwycić ( trochę przy śrubkach w bardzo dobrym świetle-trzeba wiedzieć :P ), a przeszedł na urlopie sporo -_- .  Ważna jest pielęgnacja, trzeba często go dopieszczać  ^_^  . Ale efekt na łapce jest: cud, miód, malina i orzeszki  :D . Kupuję czerwony bezel i pasek bo szkoda mi nowy zegarek kupować, we wszystkich na raz i tak nie dam rady chodzić. Planuję również zakup żółtego bezela i paska do DW-5600  :D . ( może seven podpowie czy będzie pasował od G-5600A ?)

Reasumując - kupiłby pan drugi raz białasa? ... odp.  TAK!   :D . Jak bym się obawiał kolorów to brałbym czarny bezel i pasek - w sumie najtańsze :) .

A propos w sprawie pasowania bezela i paska z GW-7900RD-4ER - nieaktualne. Zamówiłem już czerwony bezel i pasek od zwykłego G-7900 - był tańszy i problem się rozwiązał  :P .

lotek

Zdjęcie białasa, przed chwilą:

yt9b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natomiast coś mnie tchnęło i zacząłem się przyglądać modelowi GW-7900RD-4ER:

gw7900rd-4.jpg

mnie też cos tchneło i chyba juz wiem jaki sikor chce na urodzinki :) teraz na allegro chodza juz po 450pln ... natomiast GA-100B-4A mozna tylko gdzies po sklepach złapać za 400pln, troszke ładniejszy przez wskazówki ale nie ma solara i synchronizacji czasu (a to juz duza róznica) zastanawiam sie jeszcze nad GA-100A-9A (zółty) 381pln ... musze wejsc gdzies do sklepu i przymierzyc, tylko czy beda te 3 modele w jednym sklepie :/

Edytowane przez karloscube

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki seven.

Co do G-7900A-7ER tak jak napisałem, już zamòwiłem bezel i pasek od G-7900A-4ER (był tańszy).

A jeśli chodzi o DW-5600E to lipa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi