Waldzior 3227 #13801 Napisano 8 Maja 2015 (edytowane) Przecież to zdjęcie i zależy to od światła i kąta, pod jakim akurat pada na zegarek. Trochę też zawsze wpływają na to ustawienia aparatu więc nie zauważysz tego samego na zdjęciu robionym w słońcu a potem patrząc gołym okiem na zegarek wieczorem w pomieszczeniu. Edytowane 8 Maja 2015 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lpociask 18 #13802 Napisano 8 Maja 2015 Mój pierwszy G nie byłem przekonany ale jest świetny 0 Seiko SARB017 Alpinist, Seiko SRP307K1 Black Monster, Orient Bambino V3 Grey ER2400KA, Casio G SHOCK G-9000-1V, Pulsar PU7005X1, Seiko SNZG11, Seiko SNZJ07, Apple Watch Sport 42mm Space Grey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2252 #13803 Napisano 8 Maja 2015 Gratulacje, potem idzie z górki, do mnie jedzie już 3-ci Dżi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ark 1 #13804 Napisano 8 Maja 2015 (edytowane) Iluzja panie, iluzja Przecież to zdjęcie i zależy to od światła i kąta, pod jakim akurat pada na zegarek. Trochę też zawsze wpływają na to ustawienia aparatu więc nie zauważysz tego samego na zdjęciu robionym w słońcu a potem patrząc gołym okiem na zegarek wieczorem w pomieszczeniu. Pod jakimkolwiek kątem nie obracam zegarka, teraz przy lamce, a wcześniej przy świetle dziennym i tak widzę lekko niebieskawy odcień ;-). Ale jak powiedział, @tomaliusz, może to iluzja ze względu na te "krateczki" ;-) Edytowane 8 Maja 2015 przez Ark 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #13805 Napisano 9 Maja 2015 To nie żadna iluzja Panowie, wyświetlacz w miejscu pola wykresu i daty ma lekkawo niebieskawy odcień.Widać to dokładnie na tym filmiku chociażby https://youtu.be/6HdCaOKeGjA i na co poniektórych zdjęciach w sieci. Podobny wyświetlacz z tym że 3 kolorowy (biało, blękitno, różowawy) ma GR-8900-1 z tym że tam jest to bardziej widoczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacaC8 2 #13806 Napisano 9 Maja 2015 Nie ma! Po prostu te linie/kratka sprawiają takie wrażenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #13807 Napisano 9 Maja 2015 Niestety w przypadku fotografii zegarków, często są przekłamania, czego doświadczyłem zamawiając zegarek z internetu, nie widząc go wcześniej na oczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ark 1 #13808 Napisano 11 Maja 2015 (edytowane) Riseman, terenowo ;-) Edytowane 11 Maja 2015 przez Ark 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #13809 Napisano 11 Maja 2015 W Rangemanie w tym momencie prawdopodobnie miałbyś już uruchomienie funkcji sensora 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #13810 Napisano 11 Maja 2015 Bez przesady. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #13811 Napisano 11 Maja 2015 Riseman, terenowo ;-) Elegansio..."Wasilij Zajcew":D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #13812 Napisano 11 Maja 2015 W Rangemanie w tym momencie prawdopodobnie miałbyś już uruchomienie funkcji sensora Nie twierdze, że to niemożliwe, ale noszę Rangemana od prawie roku bez przerwy i jeszcze nigdy nie zdażyło mi się uruchomić przycisku sensora ruchem ręki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #13813 Napisano 11 Maja 2015 Mi zdarzyło się to z 3 razy, przypadkiem podczas pracy przy wygięciu nadgarstka właśnie. Jednak jak specjalnie wyginałem nadgarstek to nie szło załączyć sensora w ten sposób. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #13814 Napisano 11 Maja 2015 Elegansio..."Wasilij Zajcew":D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #13815 Napisano 11 Maja 2015 Na początku jak miałem Ranga to kilka razy dziennie mi się wciskał ten guzik, a teraz może raz na tydz. Ciekawe od czego to zależy 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #13816 Napisano 12 Maja 2015 Według mnie od tego jak luźno/ciasno jest zapięty na nadgarstku. Ja zapinam bardzo luźno i w przypadku takiego ruchu nadgarstka, jak u Ark na zdjęciu, zegarek nie zapiera się o nadgarstek, tylko swobodnie przesuwa sie do tyłu. Przypuszczam , że Ty masz Range zapiętego bardzo ciasno i zapewne dlatego udaje Ci się właczyc przypadkowo przycisk ABC . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #13817 Napisano 12 Maja 2015 Nie wiem jak określić siłę zapięcia, ale nie jest ani luźno, ani za ciasno rano jest bardziej luźny a wieczorem na styk. Moim zdaniem guzik ABC powinien być odrobinę bardziej schowany lub mieć większy opór. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2252 #13818 Napisano 12 Maja 2015 Nowy nabytek, rzeczywiście jest duży. Pierwsze wrażenia są super, bardzo zadowolony jestem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #13819 Napisano 12 Maja 2015 Miałem kiedyś i zapamiętałem jako super G.Zaraz zaczniesz rozglądać się za drugim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2252 #13820 Napisano 12 Maja 2015 czwarte moje Dżi to będzie pewno Mudman albo Gulfman na bakterię ;] chyba, że GW 6900 z radyjkiem i solarem jak dołożę ciut więcej, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #13821 Napisano 12 Maja 2015 Pisząc "drugim" miałem na myśli "następnym" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malinkowy 0 #13822 Napisano 12 Maja 2015 A kiedy zaczyna się uzależnienie? W moim pudełku już czwarty zagościł i mam pomyśl na kolejny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10234 #13823 Napisano 13 Maja 2015 No to już się zaczęło 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ajan73 1 #13824 Napisano 13 Maja 2015 Riseman, terenowo ;-) Elegansio..."Wasilij Zajcew":D Wasilij nosił pewnie jakieś trofiejne czasy zabrane ubitym germańcom. Ciekawe ile ich miał i czy miał szkatułkę.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #13825 Napisano 13 Maja 2015 U mnie to już jest źle bo zabieram ze sobą do pracy zapasowy zegarek, jak na przykład na łapce monster, to g-shock w plecaku, na wszelki wypadek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach